Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Český inkasní fond - podvod a špína

o Navštíveno 7727x o
o 27.02.2012, 19:40 | M.a.R.i | Upraveno: 2012-02-27 19:41:08
Minulý rok jsem měl tu čest se špínou Galatem a WLG invest viz [ Link ] . Kdysi se jednalo o 10let starou pohledávku ve výši 300kč vůči pojišťovně. A mamka místo původních 300kč musí zaplatit přes 30k a dluh stále stoupá. Jednalo se o smyšlené pohledávky, kdysi toho byl plný internet.

Dnes dopis ve schránce od Český inkasní sevis, ke po mě požadují uhrazení dluhu ve výši 2415Kč, které dlužím od roku 2004 Vodafone a.s.
Zajímavý, že Vodafone jsem v životě neměl a navíc mi v tý době nebylo ani 18. A navíc je zkomolené moje jméno.
Takže volám na operátora a ten mi sám doporučil, ať podám tresní oznámení na neznámého pachatele a odešlu na Vodafone :D. Prý jsem u nich v roce 2004 opravdu smlouvu měl, i když na špatné jméno. Tím pádem mi prý nechodili faktury, upomínky :D.
Zatím jsem se královsky bavil, už jsem měl v plánu jak zavolám do Českého inkasního servisu a oznámím jim, že jim nedám ani korunu a ať to dají k soudu. Tam bych přišel a jenom řekl, že je to promlčené a nazdar. Alespoň bych si prohlídnul důkazy a Český inkasní servis by to stálo peníze a čas.
Jenže operátor mi sdělil, že můžu být v registru dlužníku SOLUS, takže nejspíš to trestní oznámení podám.
Fakt mi je na blití z toho co lze dnes beztrestně dělat. Znám spoustu lidí, kteří by to ihned zaplatili, neboť jsou slušní a nechtějí mít problémy.

foto k příspěvku  od M.a.R.i

o 27.02.2012, 19:41 | M.a.R.i

foto k příspěvku  od M.a.R.i

o 27.02.2012, 20:07 | HIGHTOWER
bohužel, toto je kšeft největší a bude hůř, viz. hodněkráte řešeno účelové čekání a těsně před promlčením to začali řešit a tím se promlčení prodloužilo, holt z jejich pohledu je to ideální kšeft, ty kdybys byl taková svině jako oni a dělal tuhle oblast, byl bys vysmátý jako oni...
o 27.02.2012, 20:08 | nome
solus je pouze informativni rejstrik kde si subekty ktere poskytuji financni sluzby navzajem vymenuji informace o potencionalne problemovych klientech. Z hlediska prava je to irelevantni. Problem muzes mit max pri zadani o pujcku. Takovych rejstriku jsou mraky ..
Normalne aktivne se bran, trestni oznameni, pripadne i zaloba na pokus o nezakone obohaceni. Pokud tedy skutecne nikdy zadna pohledavka nemohla vzniknout.
o 27.02.2012, 20:11 | M.a.R.i | Upraveno: 2012-02-27 20:13:29
nome: Ano, ale jde mi o to, kdybych si potřeboval nutně půjčit nebo koupit něco na splátky, tak by byl problém.

Ve Vodafonu mi ještě řekli, že se smlouva ani nemusela podepisovat a že v tý době stačilo přes telefon/internet nadiktovat číslo občanky. Takže se to bude těžko dokazovat. Ale asi to nechám jít k soudu, ať je to alespoň něco stojí.

Ví moc dobře o co jde a jsou dobře krytý, takže žaloba nepomůže ale je to hodně neetický. Zkusím napsat právničce, která grátis pomáhala s kauzou WLG.
o 27.02.2012, 20:30 | nome
hrajou na to že hromada lidí nehne brvou a zaplatí, případnš se neumí bránit. Pokud jdeš aktivně proti tak vecinou couvnou.

Kazdopadne vse resit prez advokata a nasledne pri soudu take radne vyučtovat. (právní zastoupení, náhrada za ztrátu času .....)

o 27.02.2012, 21:19 | tappaja
Hlavne reaguj rychle, ted nekde bylo, ze musis do 14. dnu podat odpor nebo tak neco. Ale i kdyz to pak stahnou, muzou to za rok vytahnout znova!!!
o 27.02.2012, 21:31 | M.a.R.i
tappaja: jj, ale tohle je zatím jenom oznamovací dopis, nic od soudu. Takže maj smolíka, ale asi nemám koule a brnknu jim, aby věděli, že nejsem idiot a stáhli to + podám trestní oznámení.

Hightower: Když půjdu na PČR a dám trestní oznámení na neznámýho pachatele, kterej mi tam tu smlouvu založil. Tak nebudou na mě koukat jako na uplnýho blbce? A kolik času to tak zabere?
o 27.02.2012, 22:49 | kacer111
Manželce se to samé stalo u T-Mobile přišlo že dluží 6800 + výlohy+ zápis v SOLUS a v životě s T-Mobile neměla nic společného. Nikdy žádná upomínka nepřišla a pod. Nakonec se přišlo na to že někdo použil RČ mé manželky ale s úplně jiným jménem i adresou. Vše se nakonec díky soudu policii a T-Mobile vyřešilo.
o 28.02.2012, 10:28 | M.a.R.i
Tak jsem volal na ČIF, docela příjemná operátorka. Sdělil jsem jim, že podávám trestní oznámení a z konverzace jsem vycítil, že je to zcela běžný a že Vodafone doporučuje přidat k trestnímu oznámení i čestný prohlášení. No stress :)
o 28.02.2012, 11:16 | CervinVega
tohle je jeden z duvodu, proc uvazuju o "odjebani se", kazdej pi_us si muze udelat zivnost na vydirani kohokoliv a soudy mu to jeste posveti...
o 28.02.2012, 13:33 | .mycTD
CV: pockej, my jsme mysleli, ze uz jsi se odjebal?
o 28.02.2012, 13:39 | Cenda
ráj na zemi neexistuje, krachem Řecka skončil poslední :-)
o 28.02.2012, 15:39 | M.a.R.i
Znovu jsem kontaktoval Judr. Alexandru Juráčkovou a ochotně se chce pustit do hromadné žaloby/ trestního oznámení.

Kdo bude mít zájem, ať jí kontaktuje na:
email: jurackova@akbrevnov.cz
tel: 606806889 (pokud nebude aktuální, tak zjistím nový)
o 28.02.2012, 18:56 | HIGHTOWER | Upraveno: 2012-02-28 18:58:28
jak jako ti někdo založil smlouvu, že někdo tvým jménem založil smlouvu? Ale psal jsi, že vše souhlasí, jen zkomolené jméno? A pokud jde do 5.000,- max. přestupek...
Pokud hromadně, škoda se sčítá. Takže někdo prostě z operátora zakládal nové smlouvy? Nějak trochu nechápu souvislosti.
o 28.02.2012, 19:01 | IT-master
Je to podvod, podívej se na forum.mobilmania.cz, taky se tam někdo s tim teď objevil, že mu po devíti letech přišel jako že dluh od VF na asi 9kil...
(kdyžtak tu je link ale nevim jestli to jde otevřít bez registrace... [ Link ] )
o 28.02.2012, 20:19 | M.a.R.i
Hightower: jj, jak jsem psal, tak jsem nikdy neměl vodafone a navíc mi v tý době nebylo ani 18. A tehdy pro zřízení smlouvy stačilo jenom číslo občanky a šlo to udělat přes telefon, internet. Je to nějaký pofidérní.

Z mámy vysoudila jiná vymahačská firma přes 30k za dluh cca 600, kterej byl za nějaký pojištění, který v životě neměla.

viz:

"Tak jsme další v týhle kause. V pátek jsem málem dostal infarkt, ale díky internetu a diskusím už jsme s manželkou trochu v klidu.... je to promlčené a stihneme to zlikvidovat.
Nicméně nedalo mi to a začal jsem sbírat info a mám jednu zajímavou teorii. Společným znakem tohohle všeho je, že mnoho postižených o pojistný smlouvě ze který dluh vznikl nemá ani tušení (manželka to samý, nic neuzavírala a na pojišťovně - Česká spořitelna, nám řekli, že prý to bylo kapitálový spoření na nevlastního syna). Klasickej průběh. Založeno, nezaplacena ani první splátka a následně po třech měsících zrušená smlouva pro neplacení klientem a z ní vzniklá pohledávka jako úhrada za zrušení. Kamarád co dělal v tomhle sektoru mi potvrdil, že před lety se celkem často pojišťovnám stávalo, že jejich externí agenti "pojistili" někoho kdo o tom neměl ani páru aby zkásnuli provizi. Je jasný, že když pak někomu domů přišla pojistka, kterou neuzavřel tak to patrně hodil do koše a stejně tak o tři měsíce později upomínku o zaplacení poplatku ze zrušený smlouvy. Pojišťovnám to pak asi docvaklo a tak, než by riskovaly skandály a ztrátu dobrého jména (myslím si, že nedokázaly odlišit lidi co se stali objetí podvodu a lidi, který si prostě jen pak rozmysleli uzavření pojistky a nezaplatili ani první splátku), platby nevymáhaly, neupomínaly, nechaly je promlčet.
Jenže v účetnictví firmy to pochopitelně je trvale zanesený. Pak stačí aby se třeba změnil management, který o týhle praxi nic nevěděl a nebo i věděl, ale usoudil, že se třeba s pomocí právníka (kámoše) pěkně napakuje čemuž naše podělaný zákony dokonale nahrávají a prodal pohledávky. Aby ale byly z obliga je v tý smlouvě o prodeji pohledávek bod o tom, že to je promlčený čímž se podle mýho pojišťovna kryje....
Myslím, že jediná šance na spravedlnost a finanční odškodnění bude Štrasburg, protože si nedovedu představit, že by tady u nás v tom kocourkově někdo mohl zažalovat soudce za to že měl v případu padělaný nebo neplatný doklady (např. smlouvy bez podpisu nebo smlouvy s padělaným podpisem) a že podle nich někoho odsoudil..."
o 28.02.2012, 20:20 | M.a.R.i
IT-Master: díkes
o 28.02.2012, 21:05 | tj
Tak to docela cumim, aktualne mi to taky prislo a ve spojitosti s Generali a pojistenim auta, jenze vim ze jsem v minulosti platil parkrat po terminu kvuli sluzebkam a ted jsem auto odhlasoval a udajne mi melo prijit douctovani, tak jsem myslel ze je to ono i kdyz mi to bylo divne.. kazdopadne iniciale souhlasi tak jsem zaplatil.. cca 895kc ... zitra jdu na Generali zjistovat co je to zac... jesli je to fakt smecko.
o 28.02.2012, 21:14 | IT-master
to MaRi: není zač
o 28.02.2012, 21:19 | Luboš1
hej ja dnes zaplatil asi 487 jim taky to same....kurva takze co?
o 28.02.2012, 21:24 | IT-master
jen tak mimochodem, ikdyby tak nikdo nemusí platit, pokud by to šlo k soudu a přišel vám platební rozkaz tak můžete vznést námitku z promlčení (pokud je to déle jak snad 3 roky pokud se nepletu)...
o 28.02.2012, 21:25 | mr.brain
Luboš1: a bylo to komplet? jinak tím, že bys zaplatil i část "dluhu" uznáváš, že dluh (závazek) existuje a ta tříletá lhůta začíná tím zaplacením běžet znovu...
o 28.02.2012, 21:28 | Luboš1
cuze? nechapu nejak...
o 28.02.2012, 21:35 | Luboš1
tak ne ja to platil u www.b4b-inkaso.com
o 28.02.2012, 21:39 | Luboš1
co je tedy tohle? nikde jsem o nich nic nenasel...

foto k příspěvku  od Luboš1

o 28.02.2012, 21:40 | Luboš1

o 28.02.2012, 21:40 | Luboš1

o 28.02.2012, 21:41 | Luboš1

o 28.02.2012, 21:47 | HIGHTOWER
Ve všech těchto případech, pokud nic nevíte, že byste někde někomu dlužili, tak pokud tam je uvedeno komu dlužíte, tak kontaktovat přímo ten subjekt a tam se zeptat, a pokud neprodali pohledávky, a nic tam nemají, poslat těmto zmrd*m mail, že jste věc řešili se subjektem a že nic nedlužíte, o čemž si klidně nechtě poslat nějaký kus papíru, a tyto zmrd* dále ignorovat, případně začít řešit s připojením se k trestnímu oznámení či sám za sebe podat i kdyby jen věc ohledně přestupku, neb když tam dáte doklad od toho subjektu, že věc neprodali a že nic nedlužíte, je to jasně prokazatelný, že podvádí!
Jinak za chvíli každej aby si nechal od všech možných firem v republice nechal posílat potvrzení o tom, že nikomu nic nedluží, prostě k blití :-(
o 28.02.2012, 21:49 | tj
zitra to jdu resit k generali, v dnesni dobe mam fakt strach neco nechat usnout aby se za 10 let neprobudili naky zmrdi a nechtel pul mice za posrany petikilo.. tak jsem to radsi zaplatil, zitra nahodim dalsi info jestli to v mem pripade je smecko nebo fakt prodana pohledavka...
o 28.02.2012, 21:59 | HIGHTOWER
Jsou 2 možnosti:
1. věc řeší externí firma v zastoupení, dluží se subjektu, ta firma to jen řeší - viz. případ Luboš1
2. subjekt pohledávku prodá firmě a pak dlužíš té firmě a je to problém, neb subjekt většinou info pak už nepodává, zda jsi dlužil a zda to prodali :-( Pak ti musí ta firma předložit dokumenty, na základě kterých se toho dožaduje...

Pokud je to verze 1., vysrat se na firmu a začít se pídit u subjektu, pokud potvrdí dluh a předání externí firmě jen k vymáhání, tak OK, lze se pak dohodnout s firmou a nebo sem tam i se subjektem, tam záleží, zda po tom předání může věc řešit a nebo ne-e, to už záleží, jaký mají systém řešení pohledávek. Pokud dluh nepotvrdí a třeba i pošle/dá potvrzení, že dluh nebyl, ihned hledat na netu další lidi a nebo sám řešit u PČR, protože tohle těm zmr.... nesmí!, nesmí! procházet...
o 28.02.2012, 22:13 | M.a.R.i | Upraveno: 2012-02-28 22:15:17
HIGHTOWER: Tak já jsem na vodafone volal a prý jim tam dlužím od roku 2004, i když jsem nikdy vodafone neměl, nebyl jsem v tý době plnoletej a nikdy mi poštou nebo kurýrem od vodafonu nic nepřišlo.
Takže mi poradili, že musím dát trestní oznámení na neznámého pachatele, který mi u nich smlouvu založil (tomu člověku stačilo jenom moje číslo občanky) a k trestnímu oznámení přidat čestný prohlášení o tom, že jsem jejich služby nikdy nevyužíval.
Pak by měli tu pohledávku stornovat a vymazat mě ze Solusu.
Je to fakt hnus, zbytečně se s tím srát a ztrácet čas, ale z principu bych jim nedal ani 5Kč. Je mi jasný, že u soudu nemají šanci, je to promlčený. Ale budou mě pořád otravovat dokola a pořád budu v nějakým d*ebilním registru dlužníku. Proště čechistán.

Prostě podle selskýho rozumu to musí bejt šméčko, když od roku 2004 mě ani jednou neinformovali. Což odůvodnil operátor tím, že prý mě špatně zapsali a byl jsem u nich vedenej jako Marino a ne Marinov. Ale adresa byla OK, což je divný, že by to poštou nepřišlo. Divná shoda náhod...
o 28.02.2012, 22:26 | HIGHTOWER | Upraveno: 2012-02-28 22:31:15
jj, tak to je ta verze, že někdo použil tvé údaje, což nevím, zda v té době ale asi jo, platil již zákon o ochraně osobních údajů, takže tohle je řešitelné, jde o to, zda tam mají ještě záznamy, jaký operátor nebo tak něco tu smlouvu jako zakládal, ten by mohl být odpovědný. Mi řekni, zase tolik lidí když ti nebylo 18 v té době nemohlo znát číslo tvého OP ne?
Obecně, ne tedy tento případ, ale tak ono promlčení závazků je tuším 10 let a oni schválně čekají ke konci, aby sis to fakt nepamatoval, pak raději hnedka zaplatíš a až pak jednáš a prachy z nich zpětně nedostaneš, a o tom to je :-(
Kdyby tady fungovali exekutoři tak, že by to nebyly takové úblby jako se dějí, tak by se jich lidi nebáli neb by věděli, že se to při jednání s exekutorem projeví, co a jak. Bohužel o to jim nejde :-( a čím více zmatků a staré věci, tím lépe...
Dělal jsem necelé 2 roky ve firmě s pohledávkama pro banku a tak trochu vím jaká svinstva se tam dělají. Ale vše je o tom, co jim ten subjekt dovolí, my museli mít každé znění dopisu od nich schválené, takže když jim schválí takové zvěrstva jako vyhrožování exekutorem už skoro na obálce, je to pak těžké...

Jinak informování, jo, tohle je taky jednoduché, je to tak 2-3 roky, co se zjistilo, sice to bylo u firmy a velký prachy, ale jde to i u lidí a malých částek, že si insolvenční správci platili lidi z pošt, aby poslaný dopis nedoručovali, prostě ho poslali, aby to bylo dohledatelné, že to poslali, ale nikdy to nebylo doručeno a ani ten dotyčný o tom nevěděl, samo se to pak bralo jako doručené a pak už probíhal i soud bez vědomí dotyčné firmy a bylo po firmě, soudní rozsudek opět nedoručen aby se nemohl odvolat a pak už to šlo k insolvenčnímu správci a firma se zlikvidovala se ziskem!
o 29.02.2012, 08:34 | Vencaf
HT: hlavně, že ze mě děláš blbce,když jsem šel na PČR a teď to ostatním doporučuješ..
o 29.02.2012, 19:09 | HIGHTOWER
Ale sám za sebe podat do 5 tis. jen oznámení pro podezření z přestupku, navíc u M.a.R.i je to tak, že on nikdy smlouvu neměl, u tebe to bylo tak, žes měl jen prostě jim dát vědět, že v době, za kterou to chtějí zaplatit jsi nebyl majitelem a je to, to jsou opět 2 různé věci...
o 29.02.2012, 19:15 | TROY
než tady někdo něco začne plácat o podvodu tak si to ověřte u operátora jak je to s platbama ;))) - může se stát že starý pohledávky se znovu vrátěj do oběhu
o 01.03.2012, 07:19 | Rajdlos
Kupceni s pohlevakama je koukam hodne vynosnej bussines :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4609 sekund.