Navštíveno 14985x

Řešíme výběr plastových oken a chtěl bych si nechat od zkušenějších poradit.
Mám zpracováno několik nabídek od různých firem - Dafeplast, azokna, svět oken, atd. Chtěl bych poradit právě v těch parametrech, které se tam objevují. Jediná firma DafePlast je mi schopná nabídnout trojskla 4-16-4-16-4, ostatní nabízí "jen" 4-12-4-12-4.
Našel by se někdo kdo to třeba řešil, nebo je v oboru a mohl by mi poradit?
Díky
Karel
Já šel nakonec do české firmy Oknotherm, profil VEKA Alphaline (Na trojsklo pozor ideálně to chce rám s 88-90mm šířkou) a trojsko je samozřejmě lepší s větší mezerou 16mm.

24.07.2012, 10:27 |
Smrada (M)
Veku profily dela i Vekra, mame dvojskla. Vekra nabidla vybornou cenu (140 000 za 13 oken vc. 2x fr dveri s posuvem)
Potom (nevim jak se pise) "Dekenik", coz je velice kvalitni profil (Vekra rekne, ze jsou to Bckova okna)

24.07.2012, 10:29 |
Adler ja bral od Decro bzenec profil Trocal88+ a trojskla 4-16-4-16-4 nebyl problem. cenove a rychlosti dodavky sem byl spokojen
To je právě ono, jak má lajk poznat, že je lepší sklo s větší mezerou nebo ne. četl jsem v některým z minulých témat, že trojsklo s větší mezerou je lepší a i šířka rámu. Třeba ten dafeplast má stavební hloubku rámu i křídla 86mm, jak u varianty excelentt nebo progress geneo, všechno to jsou asi rehau geneo.
Poslední nabídku máme od fa Svět oken, tam je stavební hloubka jen 74 mm, Okna Gealan S 8000 IQ český výrobek.
Bohemia okna nabízí stejný profil a píšou, že gealan jsou kvalitní německý výrobek. To aby se člověk vyznal.
další nabídky jsou plus mínus stejný. Nejlíp mi vychází nabídka DafePlastu.

24.07.2012, 18:34 |
Tony (M)
No, co se tyka skel, tak sirka distancniho ramecku ma vliv na tzv. Ug skla. Svet Oken ma v nabidce trojskla jak S Ug 0,7, tak i 0,6 i 0,5 (zitra by ti od nich mela prijit aktualizovana nabidka. Jestli chces, nechej si u nich udělat i variantu v systému S8000IQ plus se stavební hloubkou 83mm, nebo systém se středovým těsněním S7000IQ, který dosahuje lepších izolačních vlastností než S8000IQ nebo S8000IQ plus.
Ohledne toho, jestli jsou okna ceska nebo nemecka je to takto. Vyrobek, ktery je vyroben u nas, byt z nemeckych, polskych nebo jakychkoliv profilu, je cesky vyrobek. Gealan, jakozto vyrobce profilu je nemecky.

24.07.2012, 22:34 |
Harryp | Upraveno: 2012-07-24 22:35:10
Jako tuner2: Taky zrovna vybírám a nakonec objednávám Veka Alphaline 90mm s trojsklem 0.6, cena jen mírně vyšší (pár procent) nad ostatními , kteří většinou nabídli S8000IQ atp. (většinou 74mm) s tím, že u těch Alphaline je delší záruka a když jsem tak koukal na řezy těch oken, tak tyto se mě tak nějak jevily na oko nejlépe (mimochodem mají i jednu velkou komoru plněnou nějakou hmotou.
Harryp: JJ jedna komora je vypěněná a hlavně profil je plně uzavřen do čterce, takže ten rám je fakt masivní. U mě to taky proti konkurenci s rámama 76mm apod. vycháelo jen o torchu dráž. Jsem max. spokojen okna a dveře mám rok a zatím bez jediného štelování pořád sedí jako nově namontovaná.
Takže situace se má zatím tak, že vede nabídka Dafeplastu a začínám docela uvažovat o profilu Veka, taky se mi líbí a plno lidí s tím má hodně dobré zkušenosti. S decro bzenec má zase dobré zkušenosti brácha, který kdysi na brigádě okna od nich montoval.
Další věc, kterou bych chtěl rozlousknout jestli žaluzie nebo předokenní rolety. Nejde mi tak o to jestli je větší tma, ale spíš o funkčnost izolační vlastnosti.

25.07.2012, 22:20 |
Smrada (M)
Jdeme do venkovnich zaluzii.
Klasicke vnitrni zaluzie v lete nezamezi pruniku tepla.
Venkovni rolety zas nemuzes naklapet apod.
Jen ještě doplním, že Dafeplast nabízí profil Rehau Geneo a Rehau Excellent oba dva profily 86mm
Chtěl bych trochu aktualizovat radu.
Sešli jsme se se zástupci Dafeplastu a Oknothermu.
Chtěl bych poradit, který profil vybrat.
Máme na výběr:
Rehau excellent: 4-16-4-16-4 Ug 0,6 celoobvodové kování Roto NT, šířka profilu 86mm
Alphaline 90MD: 4-14-4-14-4 Ug 0,6 celoobvodové kování Sigenia-AUBI, šířka profilu 90mm
Softline 82: 4-16-4-16-4 Ug 0,6 celoobvodové kování Sigenia-AUBI, šířka profilu 82
Vůbec nevím jaký profil zvolit, Rehau je Dafeplast a softline a alphaline je veka, oknotherm.
Pro dafe mluví vstřícnost jednání a perfektní péče o zákazníka. U Oknothermu, už prodejce tak vymluvný a vstřícný nebyl,ale zase nabízené profily vypadají dobře, stejně tak ale i ten Rehau.
Nebudu zastírat, že alphaline je dražší než Rehau excellent, nebo softline.
Můžete mi trochu pomoci s výběrem?
Karel

29.07.2012, 21:32 |
Tony (M)
Ať ti řeknou celkový prostup tepla celým oknem (Uw) s použitím tohoto zaskleni.
Popřípadě si to nechej dolozit výpočtem. Ideálně výpočtem váženého průměru Uw na cely dům. Každá solidní firma by ti to mela bez problémů předložit. (Ja to například počítám pro naše okna denně ).
Ono totiž někdy nezáleží až tak na stavební hloubce a počtu komor. Občas se třeba stane ze 5-ti komorovy profil se stavební hloubkou 75mm má lepsi tepelně izolační vlastnosti nez třeba 90mm 8-mi komora.
u dafe-plastu (rehau excellent) je Uw 0,75
u oknothermu(alphaline) je Uw 0,76

30.07.2012, 21:19 |
Tony (M)
no to je přesně to co jsem psal. menší stavební hloubka, ale lepší tepelně izolační vlastnosti. osobně bych volil Rehau. ať už kvůli izolaci, tak kvůli kvalitě.
Z toho co jsi psal, tak taky Reahau, je divný, že oknotherm nenabídnul 4-16-4-16-4 i když já si to musel taky u hodně forem vyžádat a oni to přepočítali. Holt dělají ty nabídky aby zaujali cenou :-/

30.07.2012, 21:53 |
Tony (M)
ono je jedno, jestli tam jsou 14 nebo 16 ramecky. obojí má Ug=0,6. Je pak jen otázkou co to je za rámeček. Hliník, nerez, TGI, Swisspacer, SuperSpacer.
Oknotherm nabídl 4-16-4-16-4, s Ug 0,5. nemáme novostavbu, nehodláme zateplovat, tak jsme si to snížili na 14. I tak ale už máme vybráno. Bude dělat Rehau. Cena byla nižší, a zas takovej rozdíl oproti alphalinu tam nebyl.
Díky kluci za ochotu.

29.01.2014, 21:49 |
Lubak Obnovím krapet starší téma, řeším okna do starého baráku (výměna za špaletové) čekám na konkrétní nabídku od Vekry mimo jiné a rád bych věděl, zda nemá někdo zkušenost s fi.www.isaps.cz/ konkrétně okna
Vlastnosti profilů plastových oken Inoutic Prestige:
• tepelná izolace – Uf = 1,1W/m2.K
• variant pro nízko energetické domy s vypěněnými komorami – Uf = 0,9W/m2.K; Uw = 0,74W/m2.K
• zvuková izolace – Rw až 47 dB (podle použitého skla)
• jsou opatřena euro drážkou pro kování, osová vzdálenost 13 mm
• vysoko zabezpečené proti vlámaní, recyklovatelný materiál
ŠESTIKOMOROVÝ PVC profil – Inoutic Prestige, německý profil,
S dvěma dorazovými vyměnitelnými
těsněními.
konstrukční hloubka rámu 76 mm.
Kování: celoobvodové značky MACO – variabilní převodová lišta (rozvora),
spárové větrání (mikroventilace) a pojistka proti chybné manipulaci u otvíravých a
sklopných křídel, klika čtyřpolohová bílá

29.01.2014, 21:59 |
Tony (M)
Ahoj, s firmou zkusenosti nemam, ale jen podle techto informaci, ktere jsi uvedl, tak sazeji na taktiku " co nejvic zbytecnych informaci"
* V jednom bode pisou Uf=1,1 ve druhem Uf=0,9 - popisujou 2 ruzne systemy
* Ci ti rekne informace o euro drazce a 13mm vzdalenosti? - NIC
* vysoko zabezpecene proti vlamani. Co to znamena? Trida WK2 nebo jen vice bezpecnostnich protiplechu?
* recyklovatelny material. - kazde plastove okno je recyklovatelne.
V těch rozměrech asi se někdo vyznal. Já už 3 hodiny brouzdám na netu a hledám info kolem plastových oken. Narazil jsem na Vekra, ale i na tady tyto
[ Link ] . No ale čím vetší mám výběr, tím více jsem v pasti.