Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Z čeho vyrobit gril? Jaký materiál?

o Navštíveno 5922x o
o 25.07.2012, 10:00 | M.a.R.i | Upraveno: 2012-07-25 10:02:30
Je tady spousta lidí s různým zaměřením, tak věřím, že mi někdo poradí.

Nedávno jsem tu řešil, kde sehnat hořáky do grilu, což se mi už povedlo.
Mám gril cca 1,2m x 0,6m, který je svařen z plechů a donedávna sloužil na dřevěnné uhlí. Ale určité okolnosti mě donutili gril předělat na plyn. Kde byla původně mřížka na uhlí budou umístěny hořáky, ale nad ně bych chtěl dát nějakou desku, která zaručí jakžtakž rovnoměrný rozvod tepla a bude hořáky chránit od kapajícího oleje. Deska bude sloužit na rozvod tepla, nad ní bude ještě rošt, na kterém budou umístěny pochutiny ke grilování :).

Kamennou desku nechci dávat z důvodu váhy a častému převážení grilu.

Z čeho nechat vyrobit desku nad hořáky? Chci nějaký dobrý řešení v poměru cena/výkon. Napadl mě dural, ale v těhle rozměrech bude asi za raketu. Hliník by se nejspíš roztekl což?

Další problém je, že nevím jak vypočítat tloušťku zmíněného materiálu. Přesné rozměry grilu, umístění hořáků a jejich výkon bych pro případný výpočet dodal .).

Díky za každou radu.

o 25.07.2012, 10:07 | nome
no co se týká desky tak pokud nechceš kámen tak jediná rozumná možnost je litina.
Váhově si ale oproti kamenu moc nepomůžeš :-)

dural mi příde jako úlet, stejně jako cokoliv jiného
o 25.07.2012, 10:09 | tappaja
Dural urcite ne, tady prichazi v uvahu snad jen nerez. Nad horaky si nech naohybat nerez "elka", skapavajici tuk se na ne nedostane a mas "flavorizer" jak od Webera. A rovnomernej rozvod tepla taky :o)
To pochopis z fotky.

foto k příspěvku  od tappaja

o 25.07.2012, 10:22 | M.a.R.i
Super, díky moc za radu. Tušíš tloušťku plechu?
o 25.07.2012, 10:23 | M.a.R.i
nome: Litina zase bude těžká jak prase :). Právě, že jsem u jednoho známého viděl duralové desky, ale ten je přímo používal jako plotýnku a pod nimi měl hořák
o 25.07.2012, 10:27 | M.a.R.i | Upraveno: 2012-07-25 10:31:39
tappaja: Mě napadá, musí to být opravdu z nerezu? Sehnání a svaření klasickýho železa by pro mě bylo snažší.

EDIT: Jde o to, že tam budu mít klasický kulatý 7kW hořáky viz obrázek. V grilu budou 3. Ty klasický trubkový jsem nikde nesehnal

foto k příspěvku  od M.a.R.i

o 25.07.2012, 10:59 | tappaja
Jakej problem je s nerezem? Udelal bych to tak 1,6-2mm plech, 8cm sirka a delka pres gril. Akorat teda ten kruhovej horak mi neprijde jako nejlepsi reseni.

Ale chapu, na nerezovou trubku s vypalenejma dirkama ti nikdo neda zadnej bezpecnostni certifikat.

Ale i to by se mozna dalo sehnat u Weberu nebo Campingazu jako nahradni dil.
o 25.07.2012, 11:24 | M.a.R.i
tappaja: jako ND by se to možná sehnalo, ale pochybuju, že i pro komerční účely. Budou mít hořáky s nízkým výkonem.

Tak železa mám doma dost a tuším, že skorotchán neumí vařit nerez, tak je to trošku problém. Ale zkusím pozjistit.

Každopádně díky za info. O tom samým jsem uvažoval, ale měl jsem strach, že to teplo dostatečně nerozvede.

Ještě taková blbá otázka, předpokládám, že je jedno jestli nerez bude na šířku nebo dýlku grilu.
o 25.07.2012, 11:42 | tappaja
Je to asi fuk, kterym smerem pujdou. A jestli to mas pro komercni ucely, kazdodenni pouziti, nech to nekde natrihat a naohejbat, pripevneni nad horaky uz nejak vymyslis (sroubuje se to)
Hlavne si nejak vychytej, aby to neskapavalo do horaku. Jak je ten gril velkej a co se na nem hlavne griluje?
o 25.07.2012, 11:43 | Shr3k
o 25.07.2012, 11:47 | M.a.R.i
Grilovací plocha je 116x48,5 s tím, že po jedné straně cca 20cm široký pruh bude sloužit spíš k ohřívání.

Grilujou se hlavně kuř, vepř. steaky a klobásy.

S těma hořákama to musím ještě vychytat, třeba budou stačit jenom dva. Taky nejspíš bude dost laborování s mezerou mezi roštem a nerezovým plechem. A mezi hořákem a nerezovým plechem.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3236 sekund.