Navštíveno 3399x

02.08.2012, 23:34 |
hanzz Zítra jdu během roku a půl počtvrté reklamovat Nokii E52. Takže hledám nový mobil. Asi mi už nezbývá nic jiného, než jít do dotykáče :(
Nechci žádné pádlo, nepotřebuji pokročilé IT funkce. Chci spíš spolehlivost, malé rozměry a nízkou hmotnost. Občas využívám navigaci, hodně diář a e-mail, vyjímečně internet. Z telefonu si občas také zatelefonuju, SMS píšu jenom v krajní nouzi. Rozhodně už nechci Nokii, jinak je mi značka celkem jedno. Rozpočet je do 7t Kč.
Co jsem tak zběžně prolít nabídku, tak se mi zatím nejvíc líbí Sony Ericsson Xperia Ray (recenze i ohlasy celkem positivní). Máte ji někdo? Jaké máte zkušenosti? Jsou k ní nějaké alternativy s obdobnými vlastnostmi? Jak je na tom Sony Ericsson se spolehlivostí, servisem a podporou?
Díky, hanzz

Hledej šmudlo... :-)
"Chci spíš spolehlivost" != Xperia Ray
Do 7k by som Nokiu nezavrhol a pozrel sa na Lumiu 710 a spol., ak by neexistoval iOS, tak by som dosť uvažoval nad Windows Phone, mal som to teraz asi týždeň ako náhradný telefón a až na detaily a nezmysly ma to celkom oslovilo :-)

02.08.2012, 23:46 |
MAX Ten Ray toho umí za ty prachy docela dost - kupoval jsem ho starý mladý a i můj iPhone 4 by si mohl vzít příklad z hlasového vyhledávání kombinovaným s navigací - kam se hrabe můj zaplacený TomTom..
dle prozatímních zkušeností (cca 3/4 roku) musím říct, že ray je velmi solidní telefon, který i vydrží, navíc už je pro něj oficiální update na 4ku android, který mi připadá uživatelsky příjemnější, než 2.x; na to, jak je to poměrně malý a placatý, tak dvoudenní výdrž bez problémů - má to kamarád, starám se mu o počítače a telefony a je stále z toho přístroje nadšený, jinak za těch 3/4 roku bez závad a problémů

03.08.2012, 00:50 |
JP Mam asi měsíc Xperii Mini Pro a jsem spokojenej až na výdrž baterky, která je naprosto otřesná. Občas mam pocit že bych si měl pro jistotu brát nabíječku i na záchod. Při intenzivním používání bez wifi dá asi tak 5 hodin, při volnějším dni vydrží od rána do večera. Jsem zvyklej že mi telefon vydrží nabitej alespoň 3 dny a že když mam půlku baterky, tak můžu jet v klidu na celej den pryč a vystačí to přestože ho používám... Takže už jsem několikrát zůstal půl dne bez telefonu. Dál ovládání pokud jde o volání/SMS je tristní, s nechytrou nokií za 3s vytáčim číslo z kontaktů a mam telefon u ucha, s androidem než si zavolám tak se pomalu vybije baterka... Ale po všech ostatních stránkách jsem maximálně spokojenej a jestli někdo nezačne prodávat něco podobnýho s rozumnou výdrží baterie, tak mam zase tak na 5 let vystaráno.

03.08.2012, 07:31 |
hanzz Díky za reakce.
S výdrží baterky to je asi na pytel u všech dotykáčů. Ten Ray má docela velkou kapcitu baterky a malý display a relativně malý výkon procesoru, což by dohromady mohlo znamenat solidní výdrž. Pravda je, že jsem nyní byl zvyklý na týden s E52 na jedno nabití.
Mám trochu strach z malé vnitřní paměti (300 MB). Dají se u Androida aplikace instalovat na paměťovou kartu?
Jinak Nokii definitivně zavrhávám. Lumie 710 je už moc velká a navíc nemá slot na paměťové karty.
Samsung i8150 Galaxy W - maly, rychly, lehky, vyborny displej, je akorat do ruky. Baterka vydrzi bezproblemu dva dny. Je to muj prvni dotykac a jsem naprosto spokojeny. Muzu doporucit.

03.08.2012, 09:58 |
EFCA Mám teď asi dva týdny nově služební Xperia U a zatím spokojenost, takže obecně budou asi Xperie dobrý, zatím samý dobrý ohlasy.

03.08.2012, 10:18 |
Zdenek (A)
Nevim, jak je to presne s Xperiema, mam Galaxy Ace. Ten ma necelych 300MB pameti a je to totalne na ko**t! Par aplikaci a je plno. Se stock firmwarem se daji nektere aplikace presunout na kartu, ale ne vsechny a i ty presunute mivaji nektera data v pameti telefonu. Mam nainstalovano par veci a pamet je totalne plna a telefon si furt stezuje. Daji se doinstalovat ruzne chujoviny, ktere umozni presouvani vice veci na kartu, ale i tak nejde vsechno. S rootkitem (mozna ztrata zaruky) se da na karte vytvorit ext2/ext3 partition a pak se tam daji aplikace presunout a z pameti telefonu na ne odkazovat. Nemam to uplne nastudovany, takze mozna to nepisu uplne presne. Uz se nejakou dobu chystam firmware prekopat, na zaruku kaslu. Nicmene zjistuju, ze se mi do toho vubec ale vubec nechce. Takze zacinam hledat telefon, kterej by splnil me pozadavky a mel aspon 512MB nebo lepe 1GB vnitrni pameti a umel vse potrebne hned a ne az po mesicnim vyzkumu a ladeni OS. Pro rejpaly - nechci okousany jablko...
2 Zdenek: ale vyzerá to tak :-D A to nemyslím v zlom... :-)
Asi před měsícem jsem utopil letitou Nokii E71, sice se zase rozběhla, ale stejně už jsem se dříve rozhodl ji nahradit, protože se čím dál víc sekal software.
Dotykáč jsem taky nechtěl, ale nakonec jsem koupil Xperia Ray a po měsíci zkušeností paráda. Systém a aplikace jedou jak z praku, na dotyk klávesnici jsem si zvykl. Takže za mě, za ty prachy super volba.
já si po několika reklamacích a vrácení peněz vzal výměnou HTC one V :) a po cca 3týdnech zatím spokojenost
Výdrž baterky se pořeší neoficiálním firmware. Aneb můj Galaxy S = standardně výdrž max. 24 hodin, s novým firmware 36, s čínskou baterkou 48 hodin v pohodě...

03.08.2012, 11:40 |
hanzz Tak jsem zase pročetl několik recenzí na různé telefony a Ray stále vede. Hlavně kvůli svým rozměrům a hmotnosti, je prakticky stejně malý jako E52, což mi naprosto vyhovuje. Otazník visí akorát nad tou vnitřní pamětí. Na druhou stranu k životu potřebuju jenom nějaký organizér, přehrávač hudby a videí, e-mail klient, internetový prohlížeč, PDF + Office a navigaci. Vše ostatní je už postradatelné.
máš nějaký divný údaj o paměti, podle mě Ray nemá 300MB, ale 512MB. Koukám teď do své a mám tam 226MB paměti volné. Mám tam všechny aplikace, které požaduješ (navi Sygic) a k tomu ještě file manager, antivir, blacklist, slovníky ENG a DE, loh 2012.

03.08.2012, 13:20 |
hanzz V recenzích se píše 512MB RAM a 300MB paměti na data, tak nevím...
Jak jsi na tom s výdrží baterky?

03.08.2012, 13:22 |
muSlim | Upraveno: 2012-08-03 13:22:32
To je tak ťažké ísť na web výrobcu? Snáď on vie čo tam dal ni? :-)))
[ Link ] Memory
Internal phone storage: 1GB (up to 300MB free)
RAM: 512MB
Expansion slot: microSD, up to 32GB

03.08.2012, 13:45 |
Bucci já bych do SE / Sony nešel... ta jejich nadstavba stojí za prd, updaty chodí po 7 měsíčním spoždění a u hromady telefonů vůbec...
šel bych do Googlího telefonu (Samsung Nexus S - jestli je ještě v prodeji, nebo větší Samsung Galaxy Nexus)
2 Bucci: lenže nechce veľký telefón. Toto jediné u Ray chápem, inak by som to nechcel ani ako podložku pod nohu stola :-)
hanzz: baterka max tak 3 dny, největší žrout je wifi a displej - surfováním to dokážeš za pár hodin vybít. Měl jsem ho teď na dva týdny v Alpách, používal jsem navi, GSM datové přenosy na počasí a průvodce, wifi jsem skoro nepoužil a vydrželo mi to vždy v pohodě na dva dny a třetí den jsem nabíjel.

03.08.2012, 14:44 |
hanzz OK, díky za info. A ještě jedna otázka, máš tip na SW (obdobu Nokia Suite), který umí správu telefonu přes PC? Co jsem koukal, tak někdo doporučuje MyPhoneExplorer. Používáš něco?

03.08.2012, 14:57 |
Zdenek (A)
Ja pouzivam MyPhoneExplorer (ver. 1.8.2). Moc sikovny software! Sice to obcas spadne, ale da se s tim zit.
MyPhoneExplorer je asi jediná rozumná aplikace, ale oproti Nokia Suite horší, nestabilnější (padá a je nutné odhlášení ze systému) a i instalace nebyla bezproblémová.
Nejlepší je ten AirDroid, jak tu někdo na AHC doporučoval, to je fakt špička, minimálně přehledností o level výš než PC Suite nebo MyPhoneExplorer.

05.08.2012, 09:29 |
hanzz Když už tu máme tohle téma. Při hledání telefonu jsem narazil na Samsung Wave III, který je mimo můj výběr kvůli rozměrům, ale jinak je to asi nejzajímavější poměr výkon - kvalita - cena, ale má jedno "ALE" a tím je systém Bada 2. Máte s tím někdo zkušenost?

05.08.2012, 23:50 |
X-sat (M)
Máme doma 2x SE Ray a spokojenost maximální :-)
2 X-sat: a ešte Focusa C-Maxa, tiež najlepšie auto v republike, vieme :-DDD
</opakovaný, ale stále dobrý joke>

06.08.2012, 08:55 |
Bucci muSlim: Nexus S neni zas tak velkej 4" display, je fakt, že ty SE jsou některý fakt mikro... na druhou stranu u dotykáče to právě bejvá problém...
používal jsem teď X8 asi 3 neděle a musim říct, že nikdy víc....

06.08.2012, 12:07 |
hanzz Ten Nexus S je na objem 1,5x větší a o 30% těžší jak ten Ray, což je docela dost. Ale chápu, že velkým display je u dotykáče docela dobrá věc, zvlášť když někdo hodně využívá jeho komunikační a zábavní funkce.
A co ta Bada, je to fakt úkrok bokem?

06.08.2012, 13:39 |
Bucci hanzz: co vim, tak teď vyšla bada2... ale neni to mezi lidma, tudíž i neni moc aplikací (rozhodně ne tolik co pro Droida nebo iOS)

06.08.2012, 14:22 |
X-sat (M)
06.08.2012, 08:49 | muSlim
- píšu že maximální spokojenost, nikoliv že je nejlepší v republice, kkt
2 X-sat: uzemni sa a "kkt" si nechaj pre niekoho blízkeho, ak nechápeš džouk ;-)

07.08.2012, 09:45 |
X-sat (M)
sry

17.08.2012, 09:57 |
hanzz Tak trochu oživím téma. Má cenu hned po zakoupení telefonu přejít z Androidu 2.3 GB na 4.0.4 ICS? Jak jste na tom vy, co máte xperie, už jste přešli? Samozřejmě jsem přečetl různá fóra, ale zajímá mne zkušenost zdejších uživatelů. Díky h.

17.08.2012, 11:24 |
Cenda aktualizoval jsem Xperii Pro a za mě - smysl to nemá, spíš naopak. Pár vychytávek, ale telefon výrazně zbrzdil, což je ten jedninný důvod upgrade nedělat. Teď mi už zas hlásí vydání nové aktualizace, tak uvidím, jestli se něco změní.
přešel jsem velmi záhy a u sebe vidím problém And4 a wifi, musel jsem instalovat aplikaci Wifi fixer jinak jsem se na wifi nepřipojil, furt to v cyklu ověřovalo přístupové údaje, doufám, že nová aktualizace tenhle problém vyřeší

17.08.2012, 13:36 |
hanzz A máte 4.0.4? Mně se totiž nechce konfigurovat telefon v 2.3 GB s vědomím, že dříve či později stejně přejdu na 4ku. Na druhou stranu, zrovna chyby ve wifi jsou docela zásadní.

17.08.2012, 14:15 |
Cenda mám 4.0.4

17.08.2012, 14:19 |
hanzz OK

17.08.2012, 23:53 |
clown mam Xperii P .. dnes uvolnili ICS.. je to rychlejsi .., ale samo, ze za 2h po nahuceni nemuzu rict jak moc...
upgrade urco udelej, pokud budes mit stesti a nebrandovanej telefon ..
jinak nastaveni a data ofiko upgrade prezivaj ..

18.08.2012, 18:59 |
hanzz večer to prubnu :)

21.08.2012, 11:33 |
EFCA Pomůže mi upgrade Androida při lepším chytání signálu GPS? Stává se mi, že na stejném místě někdy signál mám a někdy ne.

21.08.2012, 11:38 |
clown EFCA .. a zkusila si tam u Vas treba vypnout na telefonu 3G sit ? :) ale jo, i na P byl blbej fw pro GSM modul, kde to padalo.. , resp. neprepojovalo dle site 3G/2G

21.08.2012, 11:46 |
EFCA Nezkoušela, nevim jak :o) Trochu se v tom teda pohrabu no.

22.08.2012, 09:47 |
hanzz Takže ICS 4.0.4 je v telefonu. Zatím vše OK, takže spokojenost. Ještě řeším dvě věci: Jaký soft na zálohu systému, aplikací a natavení telefonu, který funguje bez rootu, a jestli mám používat nějaký antivir. Poradíte? ;)

24.08.2012, 11:26 |
clown antivir mam Kaspersky .. , umi i blacklist jak volani, tak SMS ..
backup delam pres origo aplikaci, i kdyz to taky neni super vyhra, neco to proste nedava (sms a mms), zkousel jsem backup i pres Wondershare MobileGO .., zkus to :) pokud by byl root, tak titanium backup v PRO verzi a ukladat kopie na google drive.. , aspon pro mne, bez SD karty, to bylo asi best off.. a nebo k tomu pripojit USB flashdisk a zalohovat tam .. (pokud jde o citliva data)