Navštíveno 1395x

Ahoj všem,
vybírám starší NTB, stávající dosluhuje a porozhlížím se po NTB do 10k. Potřeboval bych poradit, jestli se vyplatí jít do staršího nebo koupit něco novějšího, případně úplně nový, ale tam ta cena bude jistě jiná. Co jsem tak sledoval a četl recenze, vybral jsem tyto kandidáty:
Lenovo T400, T500, T61 mi už přijde docela stará, ale neříkám, že špatná. Určitě bych chtěl co nejsilnější konfiguraci jak procesor, tak i RAM, grafiku spíše integrovanou, hodně jsem četl a i JP povídal, že Nvidie jsou docela špatné a chce si na to dát pozor.
Mezi kandidáty se připletl i Dell Latitude E6400, případně jiné NTB v cenové hranici 10k +-
Použití bude převážně na net, video, občasné přenášení - ryby, tábory, atd. Chtěl bych, aby byl schopen upravovat fotky - Lightroom, Zoner.
Nechám si poradit, líbí se mi design Lenova a Dell taky není špatný.
Karel
Ještě bych doplnil jeden notebook Dell Precision M4400.

14.08.2012, 00:58 |
JP T61 s nVidií nebrat, jedině ty poslední s novější revizí čipu (ale těch je málo). Za sebe bych si sehnal T410 v nejvyšší konfiguraci, ideálně ale s integrovanou grafikou, protože nVidie se tam občas vysype taky (to neni problém specificky nVidie nebo lenova, ale mnoha, ne-li většiny notebooků s diskreční grafikou - je to hodně často věc která ten notes pohřbí, protože sehnat desku za normální peníze = problém). Když budeš mít velký štěstí, tak T410 okolo 10 seženeš. Je to mnohem lepší (resp. trvanlivější) model než T61 i T400. Delly vůbec neznám.
JP: jj na T410 jsem koukal a taky je celkem zajímavá. Díky za opravení měl jsem za to, že se grafika se*e jen u Lenova. Některý Delly taky mají Nvidia grafiku.
Sice si tu připadám jak kdybych mluvil jen sám se sebou, ale chtěl bych se ještě zeptat. Mám možnost ebay.co.uk a našel jsem tenhle kousek:
[ Link ] myslíte, že se to vyplatí, za tu cenu, nebo je lepší hledat u nás? Vychází to i poštovným za 12 800,- Nikdy jsem na ebay nenakupoval.
Karel
Já bych do toho nešel nemá to numerickej blok .Jinak Lenovo patří k tomu lepšímu co na trhu je ,ale pokazit se může co koliv.

14.08.2012, 19:38 |
koren k ibm - ja ted mam t60 a jsem spokojenej. Jasny ze to ma par musek oproti starejm IBM ale IPS disp je uzasnej...
snoop69: numerický blok jsem neměl na žádným NTB, takže ho nebudu postrádat ani tady. Výhodou by to samo bylo.

15.08.2012, 01:00 |
JP koren: Tak to je taky poslední model u kterýho si bez výměny displeje můžeš IPS užít, když nepočítám Xka... Lidi co měli T60/T60p s IPS jsou u příštího notebooku většinou odsouzený k nespokojenosti:D. T60 nemá prakticky žádný mušky oproti starejm ThinkPadům, je to spíš naopak, jde v rámci řady T o dost spolehlivej model.
Ta T410 nevypadá špatně.
JP: měl jsi možnost tu T410 vidět nebo testovat? Docela jsem pro ni rozhodnutý a sbírám zkušenosti.

15.08.2012, 18:15 |
koren o T60 napisu nejakej kratkej elaborat, mam vcelku s cim srovnavat.
jinak souhlas, Xka. ale kdyz chci 4:3 tak na vyber prakticky neni nic:-(

15.08.2012, 19:27 |
JP T410 jsem tu měl mockrát, je to dobře zpracovanej notes, líp než T61 i T400. Problém je nVidia grafika a touchpad kterej se při intenzivním používání časem nepěkně ošoupe, jinak vcelku bez problémů. Větráčky občas odejdou (samo víc u modelů s nVidií), ale to je normální. K T420 mam odpor, je to (tělem) prakticky T410, akorát s nudlovitym nepoužitelnym 16:9 displejem, takže má pak člověk pod displejem x centimetrů vysokej zbytečnej pruh plastu využitelnej tak maximálně na lepící papírky s připomínkama. T410 (WXGA+ s integrovanou VGA) si pořídim až mi doslouží T61. Co po ní, to už bude těžší otázka:D.
4:3 se dá postavit T61p s 15" IPS, nic novějšího ne... Taky mě to pěkně se.e:))