Navštíveno 4039x

29.08.2012, 09:16 |
Losky Ahoj, zkoušel jsem si doma na TV naladit Fandu a bez šance. Koukal jsem se, jaké vysílače mají čísla kanálů a trošku v tom mám bordel. Jsem z Mladé Boleslavi, Středočeský kraj a tv chytám na kanálu
21 (Nova, Cinema, Barrandov, Prima Cool, Family
23 (CT)
25 (Prima Love, Óčko, Metropol)
Jsem v paneláku a údajně prý na střeše není anténa, ale satelit.
Díky za radu

29.08.2012, 10:04 |
Tuner#2 | Upraveno: 2012-08-29 10:04:49
Fanda v DVB-T není! takže pokud je to anténa, tak bez šance.
Pokud tam máte společný satelitní rozvod, tak je potřeba překonfigurovat stanici. Otázka zda na ten program tam bude místo, pokud jo, doladí, pokud ne bude to muset být za cenu ztráty jiného. Musíte se ale domluvit s firmou co to dělala ideálně přes správce na nějaké schůzi ;)

29.08.2012, 10:04 |
Pekys | Upraveno: 2012-08-29 10:07:19
Fanda v DVB-T je.
mám anténu na Žižkov, a v neděli jsem ho naladit. Dokonce jsou všude i reklamy, že Fanda je už i na DVB-T.
Ale stejně není o co stát, stejný hovno jako na zbylejch 18 dvb-t programech.
Aha, tak sorry za mystifikaci, koukám že někde už ho vrzli do 4. multiplexu :-D NJ pracovní dovolená udělá svý :))

29.08.2012, 10:09 |
Pekys Tuner: ono bych řekl že je to tak 5 dní stará informace, alespoň někdy koncem minulýho týdne jsem to zachytil jako poprvý.
Jak s nastavením, nebo na kterým kanálu, to už netuším. Vždycky jedu přes auto ladění, a co se najde, to se najde. Mě třeba nejdou HD programy, i když mám přímou viditelnost na vysílač, ale někde doma se mi to po kabelu ztrácí a do TV dojde už slabý signál a HD se nezobrazí.
Pekys: Jo však min. týden o tom nikdo nic neříkal a v pátek a pondělí jsem měl pracovní volno + včera blázinec s programování a výměnama karet.
Ohledně toho HD, nemáš starší TV Panasonic?

29.08.2012, 10:37 |
Losky Jám mám taky Panasonica asi 4 roky starýho a HD programy mi to nalezlo, ale jde mi jen zvuk. Jinak v automatu mi to Fandu nenajde. K životu to nepotřebuju, jen mi bylo divný, že mi to TV sama nehlásila, že je nová DVB služba
Losky: Tradiční závada ;)) V menu dej ladění DVB-T a někde ke konci dole je položka něco ve smyslu přidat HD kanály. Tak na tom dej OK, ono se Tě to zeptá zda chceš vše znovu naladit, tak to opět potvrdíš OK a po znovunaladění Tě už poběží i obraz a ne jen zvuk ;)

29.08.2012, 12:11 |
Losky Tuner: Tak nic takového tam nemůžu najít. Je to 4 roky stará plazma, HD ready. Takže v dnešní době už bída:) Ještě to pořádně prolezu

29.08.2012, 12:19 |
Pekys Tuner: nn, novej Samsung. Olympiadu jsem mel v HD, bezely i ostatni programy, ale pak jak kdyz utne, HD v riti, v lepsim pripade jen zvuk.
Mam podezreni na kabel, nebo antenu. Kabel je zazdenej uz radu let, a antena taky pamatuje snad jeste cernobily televize. Je ale divny ze to 14dni jde, a pak nic, aniz by se neco menilo v nastaveni.

29.08.2012, 12:26 |
Conan On taky multiplex 4 stojí za ... takže problémy s naladěním může mít hodně lidí.
Losky: U tchyně taky máme 4 roky HD ready (řada 80) a tam to takhle bylo. To HD stojí za to i na HD ready TV ;)
Pekys: Na olympiádu dali HD do 3. multiplexu aby to měli pokud možno všichni, ale jinak je HD v 4. a ten je alespoň v Plzni na ho*no (slabý signál a ne moc vhodná lokalita). Ale pokud jde zvuk čistě bez trhání, tak bych hledal chybu v nastavení aby tam nebyla podobná pakárna jako u starších Panasoniců co popisuju. U digitálu pokud jde zvuk, musí běžet i obraz. Synchronizace vypadává ve stejný moment, tzn. vypadlo by obojí.

29.08.2012, 13:16 |
Pekys T: zvuk se seká, info o programech se nenačte, takže bych to viděl na problémy se sílou signálu. Zkusim možná jinou anténu, až mě to naštve.
Jestli olympiáda byla v 3. multiplexu, tak je to asi jasný, protože po olympiádě to z ničeho nic samo přestalo jít.
Pokud se zvuk seká, tak opravdu slabý signál, čili lepší anténu. JJ bylo to jen na olympiádu ;)
Tuner#2: Pokud má 4 roky starou plazmu, tak určitě nemá MPEG4 a tim pádem sice HDčka naladí, ale hraje jenom zvuk.

29.08.2012, 19:37 |
Tuner#2 | Upraveno: 2012-08-29 19:38:00
P.E.T.R Nemáš pravdu, tchyně má 42PX80, potom byla řada 10, pak 20, pak 30loni a teď už je řada 50 čili 5 řad dozadu což je prodejně 4 - 5 let a tam funguje ten postup co jsem popsal. Musíš to v menu aktivovat, jinak naladíš jak píšeš jen zvuk a obraz nejde ;)
Vim, že u některých modelů bylo při první instalaci na výběr ladit HD, ale to, co píšeš, je pro mě teda novinka. V každým případě to zkusim, jak se k nějaký dostanu. Dík za info. :)
P.E.T.R. Zkusil jsem dát i tovární nastavení a na začátku se to ptá jen na zemi, zda chci analog a DVB-T a pak to samo ladí s tím, že MPEG-4 jde jen zvuk. Až když se tohle v menu najde, potvrdí, tak se znova přeladí a fachá to ;)

29.08.2012, 21:58 |
Losky Tuner: Mám stejný typ televize. Jakou zemi máš nastavenou? Já mám nějakou zahraniční, protože u Čech nešlo spustit to guide. Je to ten program, co dávají v tv. Momentálně tv hlásí dva programy hd, oba jsou ČT. Ale už mi u nich ani nejde zvuk. Jen když dám ten hd program, napíše to Nedostupné služby...
Losky: Normálně české menu, země Česká republika a EPG funguje. Pokud Tě ale nejde ani zvuk a píše nedostupné služby, tak je to špatným signálem.