Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > urážka na cti? - jaké trestní oznámení?

o Navštíveno 15925x o
o 25.09.2012, 10:58 | Veva
Mám takový dotaz, možná už s tím má někdo zkušenosti tak jdu pro radu.
Bydlím s přítelkyní a nad námi bydlí jakási rodina. Chlap chodí do práce, ženská je na pracáku. Pokaždé, když jdu já nebo přítelkyně ven, sousedka běží na balkon, sleduje nás a hrubě nadává a uráží na celé sídliště. jakmile zajdeme za roh, tak jde z balkonu pryč (ověřeno) To, že jde na balkon vždy, když bouchneme dvěřma máme vyzkoušené, několikrát jsme to zkoušeli tak, že já nebo přítelkyně šla napřed domu nebo ven, bouchla dveřma, řekla mi do telefonu "teď jsem bouchla dveřma" a v tu ránu sousedka byla na balkoně. uráží a nadává slovy typu "nečum zmr*e, čú*áku, chcípáku, běž do prde*e, kun*do, dřž hubu ty krávo, atd, atd, atd... došlo to tak daleko, že když jdu ven či domu a ona je opět na balkoně, tak má v ruce mobil, má ho namířený na mě a buď si mě fotí nebo nahrává (také zjištěno, ať jsem šel doleva nebo doprava, mobil stále mířil na mě) dnes, když jsem šel s přítelkyní do práce, ona byla před barákem a první co jsem slyšel když si nás všimla bylo "co čumíš debile", došlo k výměně názorů a ač má ona cca 150kg, že musí chodit do dveří bokem, tak mé přítelkyni řekla, že si má zakrývat ten svůj zadek (nevím co tím myslela, ale přítelkyně opravdu tlustá není :-D) shodou okolností jsme se potkali na křižovatce, přítelkyně svým autem jela předemnou, jela ta ženská s manželem, pak přítelkyně a pak já. Oni vjeli do křižovatky a spadla oranžová, oni se zastavili za semaforem a začali couvat, samozřejmě málem přítelkyni nabourali, to se mi nelibílo, tak jsem vystoupil a šel k řidičovo dveřím pro vysvětlení, opět jsem dostal jmen, že bych to tu nedokázal vypsat a ukazovali mi fakáče, atd... jsem dost nervák a nerad bych udělal něco, čeho bych litoval, proto to chci řešit trestním oznámením, možná urážka na cti nebo něco jiného? chci aby z toho měla oplétačky a byla v tom policie, snad dá pokoj. Nemá někdo s tímto nebo podobnou situací zkušenosti? díky za každou radu...

o 25.09.2012, 11:02 | Luboš1
me prijde ze te nervuje aby si vybouchl a dal ji po hube a ona se na tobe-vas hojila...
o 25.09.2012, 11:05 | Skury
Nahraj si urážky na telefon, domluv se s někým jako svědkem (asi nejlépe nějaký soused), dojdi na policajty a oznam to. Oni si je pozvou, defakto udělají bububu a měl by být klid.
Mladý takhle fyzickým napadením vyhrožoval její ex přítel. Od té doby, co s tím šla na policajty a pak se musel dostavit na policejní služebnu k podání vysvětlení, tak je klid.
o 25.09.2012, 11:06 | TomasW
To myslíš vážně tohle to?? Čumím co jsou to za lidi... nechápu nic... každopádně bych se snažil nenervačit a natočit to co provádí. Hlavně jim nedej po hubě, páč to může být jak říká Luboš...
o 25.09.2012, 11:15 | Kamil
Nešlo by se s nějakým orgánem domluvit a předvést jim tu show když klapnete dveřma naživo?
o 25.09.2012, 11:19 | Freerider
Začal bych kyselinou máselnou pod práh :oDDDDD
No a pak to, co kluci nademnou
o 25.09.2012, 11:20 | Kamil07
Má to všechno nějaký začátek, nebo začalo jen tak?
Pokud to chceš řešit rozumně, tak jako Kamil.
o 25.09.2012, 11:21 | .mycTD
beztak je akorat bavi, ze jsi nervak a jako jedinej na ne reagujes.
o 25.09.2012, 11:24 | michall
Jako Luboš1 - za žádnou cenu se nenech vyprovokovat k nějaké odplatě nebo nadávkám, obrátí to proti tobě. Pořiď/půjč si malou kamerku, v nouzi vezmi foťák nebo mobil a nahrávej, ideálně i to, že nahrává ona tebe. Pak se s tím dá (snad) něco dělat.
o 25.09.2012, 11:30 | Kamil07
Nechtěl jsem to tady psát, ale když už to Freerider zmínil, tak kyselina máselná umí vychovat sousedy, kteří dělají problémy.
o 25.09.2012, 11:30 | Veva
no, začalo to tak, že když jsme odcházeli z bytu, tak jsem se kouknul zda jsem zavřel balkon, jelikož jsem tam byl a tu chvíli, když jsem se otočil tak se ozvalo "co čumíš debile"
Nervák jsem, ale snažil jsem se to ignorovat, celá takhle šaráda trvá už cca 3 měsíce, z toho jsem ji cca 1,5 měsíce ignoroval, nepomohlo to a dnes to ve mě bouhlo a chci to řešit. Nedokážu pochopit ať přemýšlím jak přemýšlím co z toho má...
o 25.09.2012, 11:33 | Veva | Upraveno: 2012-09-25 11:36:30
nahrát si ji samozřejmě můžu, ale bydlí v 6. patře a nevím jak bych tu kameru schoval aby mířila na ni a nevěděla o tom, předpokládám, že není tak blbá aby mi nadávala, když ji budu natáčet, i když...
edit: samozřejmě mě napadlo spoustu různých odplat, kyselina máslová mě ale nenapadla, nic méně, jelikož bydlí nad námi tak nechci riskovat to, že nás vytopí...
o 25.09.2012, 11:48 | Mlask
Jako všichni shora - náhrát(natočit) jestli řve tak by to mělo bejt slyšet i z 6. patra a samo by neuškodil nějaký ten svědek a pak oznámit na PČR. Přestupek proti občanskýmu soužití - schválnosti, tak jako tak to pude na přestupkovou komisi, kam si Vás všechny předvolaj(i je) a snad potom by měli dat pokoj.
o 25.09.2012, 11:49 | Kamil07 | Upraveno: 2012-09-25 11:50:57
Ta kyselina není zlá, je to takové upozornění a časem se to vyvětrá, takže nejsou žádné trvalé následky.
Už jsem viděl větší "frajery", kterým pomalu tekly slzy, tohle je fakt jedna z nejhorších věcí (bez trvalých následků), která může člověka potkat.
Pokud tě vytopí, tak to zaplatí, to by to poslední, co by mě trápilo.

EDIT: Přestupková komise nic neřeší, takoví lidi z toho mají spíš srandu.
o 25.09.2012, 11:59 | Mr.Scully
Kyselina máselná ale moc koupit nejde, ne? To se musí leda nechat zkysnout tučný mlíko nebo tak něco?

Myslím, že kdyby ses domluvil s někým v místě tvého bydliště, tak vezme kameru a zdálky to natočí. Tohle se dá v pohodě v dobrý kvalitě natočit třeba ze 100 metrů.
o 25.09.2012, 12:00 | Mr.Scully
A nad jejími pohnutkami nepřemýšlej, třetina národu jsou dle statistiky debilové (platí všude, i tady na AHC), takže se dá předpokládat, že v globálu bude tak 5-10 procent lidstva totálně vymaštěný kreténi a tobě jeden zrovna bydlí nad hlavou, bohužel.
o 25.09.2012, 12:03 | BATMAN
Divim se ze se zatim nikdo nezeptal,ale zajimalo by me kde to ma pocatek? Nechce se mi verit ze to zaclo samo od sebe den ze dne.

Jinak taky mam problemove sousedy kteri se mnou bojuji spis ruznymi udani na urady apod a to sledovani z okna ci balkonu jsem mel taky,ale spis takove nenapadne,jenze napadna byla dost.

Nastesti ji to ale po pul roce a nekolika prohrnych sporech s urady prestalo bavit. Proto ja radim pevne nervy a trpelivost. Myslim ze cokoliv bys jim udelal ty, 100x ti vrati.

o 25.09.2012, 12:06 | BATMAN
Jeste to s tim bouchanim dveri: Asi bych cvicne 20x denne bouchnul dverma a nechal ji trosku zabehat na balkon a z5 naprazdno,ono ji to prestane bavit :-)))
o 25.09.2012, 12:07 | Kamil07
BATMAN: Já jsem se na začátek všeho ptal v 11:20.

Mr.Scully: Kyselinu máselnou koupíš bez problému na netu.
o 25.09.2012, 12:49 | kadel21
[ Link ]

prvni co me napadlo kdyz sem si to precet. Nema nahodou tourettuv sindrom? :-D

Kadel
o 25.09.2012, 12:52 | HIGHTOWER
1 řešení: přes policii jako přestupek proti občanskému soužití - nahrát si to, svědci, a třeba v době, kdy manžel je v práci, aby neměla šanci se nějak více bránit, že ona nic a že má taky svědka. A že to lidi mají na háku, ono, lze to řešit na místě domluvou, blokovou pokutou a pak oznámením na přestupkovou komisi. A když to bude trvat stále a stále, ono to člověka přestane bavit dostávat stále pokutu, tomu věř...

2 řešení: promluvit si s jejím manželem, ten o tom ví? Co na to ne/říká?

3 řešení: občanskoprávní spor na ochranu osobnosti -cti, přes právníka k soudu podat žalobu - zase dokazování
o 25.09.2012, 12:55 | BATMAN
Jo mit dobreho znameho mestaka..... parkrat ji naparit 500-1000 pokutku tak da brzy pokoj a ke komisi to ani jit nemusi,tam ji stejne nic neudelaji,max zase mensi flastr.

btw co tu vsichni mate s tou kyselinou maslovou? Rad se necham poucit co s ni atd :-)
o 25.09.2012, 13:04 | HIGHTOWER | Upraveno: 2012-09-25 13:10:01
ono komise, už jen za projednání dá 800,- Kč + pokutu, která může býti vyšší jak u blokovky, co jí vyměří, takže nakonec je to více než v blokovce, ale blokovka je rychlá a hnedka citelná a nedá se proti ní nějak lehce bránit... No a obecně, když už jí bude PČR, MP a nebo komise řešit po 3-4, už je to taky nebude bavit a bude dostávat pálky... No a to pak naštve i manžela, že vydělává na pokuty a trochu jí třeba propleskne...

A začít dělat schválnosti, to povede jen a jen k odplatám z její strany, pak zase z tvojí a bude se to stupnovat a rozhodně to ke klidu nepovede, navíc, když bydlíte nad sebou...
o 25.09.2012, 13:31 | /// MiŠeL ///
tak ji na tom balkoně zavři ať trochu vymrzne
o 25.09.2012, 13:38 | PlusOne
Jestli řve na celý sídliště, tak je svědků plnej barák, ne? :)
o 25.09.2012, 13:54 | PlusOne | Upraveno: 2012-09-25 13:55:10
Jo, a určitě bych se vyhnul tomu řešit to stylem "oko za oko" - to k ničemu nevede.
Natoč si ji, ať máš důkaz, nebo si sebou na služebnu vezmi kohokoliv, kdo ti to dosvědčí, benga by snad mohla poradit, co máš dělat.
o 25.09.2012, 14:00 | JA
srát na to...chceš se dostat na jejich úroveň? jenom bych se usmíval...IQ v dolní polovině teploměru a ty se tím zabejváš....
o 25.09.2012, 14:07 | Dudelina
Kámošovi bych dal kameru, seděl by už někde venku a pak provést akci.
A pak jako kluci - na poliše.

JA: Já bych se taky chechtal, ale nevím, jestli 3 měsíce...
o 25.09.2012, 15:13 | Veva
JA: vím moc dobře, že když se tomu směju, tak to nasere víc, než kdybych ji nadával taky, ale 3 měsíce sotva vyjdu před barák poslouchat takový věci mě už fakt nebaví...
+1: svědků je určitě dost, ale každý ví jaký jsou lidi - můj problém to není tak co se do toho budu motat... asi tak. svědky si obstarám :-)
Highty: s manželem není řeč, podpantofle... prý nám nic nedělají...
Po dnešním incidentu na křižovatce si myslím, že zase dostanu takových jmen jako nikdy, takže už mám připraveného kameramana, přítelkyni zavolám, že už jdu domu ať bouchne dveřma a půjde se na věc - klapka - nadávky po x-té
o 25.09.2012, 15:13 | Jozzo
samá neúčinná řešení,ovšem legální :D
o 25.09.2012, 15:49 | AllInOne
Hoď sem potom ten záznam, třeba tu někdo zjistí, že je to jeho rodinný příslušník co na tebe křičí :D
o 25.09.2012, 16:01 | Veva
AllInOne: to doufám, že někdo neřekne, že je to jeho příbuznej, upřímně bych toho člověk, který je s tou ***** příbuzný litoval, že má v rodině takovou ****...
o 25.09.2012, 16:11 | gizmi
1. PCR ti nepomuze, s tim nepocitej
2. jak nekdo radi nahrat, tak nahravat ciziho cloveka bez upozorneni nelze
3. co trebas "nepraskat" dverma? Jako domovnik jsem dlouho 2ma rodinam domlouval, ze dvere maji kliku a kdyz jdu ven, tak jde i dvere zavrit a lehce dorazit aniz by to probralo vsechny v baraku..
4. totalni ignorace..ja ti nevim, pochopim kolegu jak mu nekdo utrhl zrcatko, ale tohle mi prijde nevinne a pokud nadavaji, tak se bavi tim, ze te to sere - a to maji pravdu :D
o 25.09.2012, 16:12 | Luke_288
jak už moc lidí poradilo- žádný naschvály to nevyřeší, protože dám ruku do ohně za to, že ti začnou chodit srát před dveře...
o 25.09.2012, 17:35 | michall
gizmi: ad 2 - a ona jeho nahrávat nebo fotit může?? Nejsem právník, ale v §3, odst. 3 se říká, že jako fyzická osoba můžu pořizovat záznam pro vlastní potřebu, resp. se na mě nevztahuje [ Link ]
o 25.09.2012, 17:40 | KKKuba
Fascinuje mě co je to za vylízanou piču. Každopádně se nenech vyprovokovat, fakt bych se nedivil kdyby se tě snažila vyprovokovat tak, až bys jí jednu cásnul a do konce života bys na ní platil...

A co dělá ta kyselina by mě taky zajímalo.. :D
o 25.09.2012, 18:03 | Mr.Scully
Nahrávat pro dokumentační účely jde bez problémů. Byl bych ale opatrnější s uveřejňováním, tam už by problém nastat mohl, pokud by to vybočilo z rámce "běžného zpravodajství".
o 25.09.2012, 18:21 | martan01
No co dostane par set korun pokuty a pojede to dal.
Kdyz ji nafackujes tak incident nesmi mit zadneho svedka.
Nedavno jsem si prosel podobnou blbosti.
A asi mi zachranilo ze je soused porad vylitej.
o 25.09.2012, 19:23 | TROY
mě by jen zajímalo co z toho má? Jestli je nějaká hráblá na hlavu a měla by se léčit nebo něco závidí?
o 25.09.2012, 19:31 | Kacko
Urcite zkus PCR, minimalne ti poradi co s tim.
Zavolej je na ne za urazky, treba se zaleknou.

Ja bych se s nima soudil i za to, ze mi zhorsuji kvalitu bydleni, ale ja se soudim s kdekym:)

Pak uz jen
me ta nol
o 25.09.2012, 20:12 | Collin
Určitě dej vědět jaký to mělo konec.. Vždy mě zajímají takové případy, kdy chce někdo poradit.. Ale musí to mít i konec..
o 25.09.2012, 20:38 | JA
tvoje reakce je jenom nabudí a prostě jim to vyhovuje...tak si vyber..znovu můj názor srát na ně...
o 25.09.2012, 21:10 | mr.brain
Kyselina máselná je běžně prodejnou chemikálií ve většině obchodů prodávající laboratorní vybavení :) [ Link ]
o 25.09.2012, 21:19 | CRK
Já bych jí nahrál a pak bych jí to hlasitě pouštěl. Spousta lidí, když se pak takhle slyší, tak sklapne...
o 25.09.2012, 21:28 | Tarrance
Když nezabere úřední cesta, tak naser na noviny a zabal to. Pak jí to dej před dveře, podpal a zazvoň. Až vyleze, tak oheň začne zadupávat a obsah v novinách udělá své. :-)
o 25.09.2012, 21:28 | Proffesor_W
Ignorace, to sou kecy, kdo z vas by byl schopnej 3 mesice ignorovat ze vam nekdo nadava do curaku pred celym sidlistem? To bych chtel videt takovy chytraky, nebo mozna spis prizdisrace.
o 25.09.2012, 22:01 | JA
otázka tedy zní jesli sem hrdina když se stavím na úroveň mentála a jsem hrdina anebo jsem si vědomej svý mentální převahy a a jsem přizdisráč?Jo?
není ta moje odpověď Proffesore na tebe moc složitá ?
o 25.09.2012, 22:13 | Proffesor_W
Ne, si prizdisrac co si necha nadavat, nerikam ze musis jit a zacit se s tou babou hadat a nadavat ji stejne, ale minimalne se to pokusit nejak regulovat a nedavat zamynku k tomu aby o tom vedelo cele sidliste by mi prislo jako uplne normalni.
Myslim ze ti jen chybi predstavivost a neumis se vzit do te situace, kdyz se neco takovyho deje. Je uplne jedno jestli ta zenska co na nej hulaka je imbecil s IQ vypnute zehlicky, nebo doktorka se trema diplomama, porad to musis poslouchat, nejen ty, ale i hromady lidi okolo.
o 26.09.2012, 07:12 | Tarrance
Já se divím sousedům, že je baví poslouchat řvaní nějaký mentálně narušený ženský. Osobně bych to asi nevydržel a řekl jí svoje, protože co chvíli poslouchat hlasitý sprostý nadávání, byť né na mě, tak to by se mě jako souseda týkalo. Navíc jestli tam má někdo malý děti, tak se divím jejich rodičům, že jí tam nechaj vyřvávat.
o 26.09.2012, 08:11 | michall
Nebo si na to natáčení sjednej nějakou televizi, občas mají okurkovou sezónu, tak vezmou cokoliv.
o 26.09.2012, 08:45 | Freerider
Kyselina máselná se na vzduchu rozloží a smrdí jak sračky :oDDDDDD
o 26.09.2012, 10:14 | Veva
JA: chtěl bych Tě vidět, nechat na sebe řvát dost vulgární věci a jen se tomu vyhýbat, myslel jsem si, že ignorace pomůže, ale když nepomohlo ani to, tak se to musí řešit, došlo to už i tak daleko, že něco pokřikovali i její malé děti a smějí se mi, podotýkám, že chodí asi do 2. třídy základky...
Včera si mě opět natáčela, přítelkyně shodou okolností stála na balkoně pod ní, tak viděla jak se natahuje s mobilem v ruce a otáčí s ním ve směru, kterým jsem šel, to bylo při cestě z domu večer a na cestě zpět tam opět stála a to už jsem byl opět jmenován různymi jmény, protože už nenatáčela...
No děs, opravdu nechápu, co z toho může mít
o 26.09.2012, 10:56 | Rustapha-659
Ta ženská může bejt regulérní blázen(je zajímavý,že předtím byl klid..nebo jsem to aspoň z textu tak pochopil)...a nebo jí to třeba dělá dobře...kdoví? Každopádně určitě bych si jí pokud možno kvalitně"pro vlastní potřebu" natočil.To,že to dělají její děti,celkem chápu - je to pro ně vzorový chování a tak ho napodobujou(případně je k tomu ona sama vede)Že je to celý pěkně otravný je jasný..
:-(
o 26.09.2012, 10:58 | tappaja
Ja bych to zkusil pres ty deti, natocit si ji, jen at to klidne vidi, natocit si jak nadava pred tema detma a i ty samotny deti, jak nadavaj. A pak supky dupky na socialku.
o 26.09.2012, 14:48 | JA
Proffesore

ach jo asi jsme každý někde jinde...možná, že podle US béčkových filmů bych měl vzít právo do svých rukou a byl bych hrdina...hovno, sám před sebou bych vypadal jako trapik co je na stejný vlně jako kdejakej mentál..
a jestli si myslíš , že jsem přizdisráč tak je to tvůj pohled.Mimochodem zklidni svoje agresivní soudy.
o 26.09.2012, 15:33 | CRK
nahrát, cajti nebo magistrát, ti si je pozvou a třeba to zabere... Mně to pomohlo. V každym baráku je minimálně jeden dement...
o 26.09.2012, 15:44 | Proffesor_W
JA: libi se mi jak reagujes na internetu na nekoho koho vubec neznas jen kvuli tomu ze te nazve prizdisracem a pritom pises jak bys ignoroval babu ktera by te nazvala buh vi jakym pohlavnim organem. To mi staci, o vic mi neslo.

btw: nikde netvrdim ze bys mel vzit pravo do svych rukou, pouze tvrdim ze ignorace je picovina. Uvedomujes si vubec ze to taky nemusi koncit jenom nadavkama, jednoho dne to muze prerust v neco uplne jinyho a pak uz bude pozde i na ty policajty.
o 26.09.2012, 17:32 | kozlustechnykus
JA: vsak tady se snad mluvi o tom nahravani a reseni pres policajty. O nejakym mlaceni se tu snad nepise, ne? Znova to procitat nebudu :)
o 26.09.2012, 19:15 | JA | Upraveno: 2012-09-26 19:16:51
reaguju na někoho kdo mě podle příspěvků na internetu nazývá přizdisráčem.
A že tobě by přišlo normální reagovat na něco tak stupidního je jenom tvoje věc.Já prostě z tvého příspěvku cítím mega chlapáctví a testosteron.Nic víc.

jj a jednoho dne mě někdo přejede, zabije a tak..Jakej si ročník?
o 26.09.2012, 19:19 | JA
nic seru na to, přeju kolegovi aby se to co nejdřív vyřešilo.
o 27.09.2012, 01:03 | Jozzo
JA: jsi přizdisráč,konec debaty
o 27.09.2012, 22:28 | JA | Upraveno: 2012-09-27 22:29:56
:-)))))))))))))))
uaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a teď dolů ze stromů, co?
nojo kluci z Frydku
o 28.09.2012, 00:14 | macek | Upraveno: 2012-09-28 00:15:27
Moc se s nim seres pockej si az bede nekde kde nikdo nebude a je to facka a lezi a hotovo:-))
Ja takovyhle zmrdy resim jednoduse jedno varovani a pak bomba na bradu a at pojebe svou mamu :-))
o 28.09.2012, 00:26 | Jozzo
macek to napsal krásně
o 28.09.2012, 10:29 | CRK
macek: máš recht, ale hlavně si ohlídat ty svědky, protože takovýhle m*dky ještě potom hned běžej žalovat...
o 28.09.2012, 14:37 | macek
CRK jasne ze ohlidat to neni zase takovej problem a pak:-)) to uz zname:-))
Problem je v tom ze souseda si nevyberes a pak to takhle dopada
o 28.09.2012, 14:58 | CRK
řešil sem to před pár rokama a bylo to přímo na patře a nic jsem jim neudělal... V tý době jenom do práce, z práce, žádnej hluk, muzika, návštěvy, nic a někdo se prostě musí srát... Do roka nás oba opustili... Samozřejmě přirozenou smrtí... Opravdu!
o 01.10.2012, 15:24 | Veva
no, provedli jsme s přítelkyní jisté kroky, legální :-) tak uvidíme jestli to zabere...
potom se to bude muset řešit holt jinak :-)
o 01.10.2012, 15:43 | Proffesor_W
PANEBOZE!!!! COS TO UDELAL??? Mel si jim upect babovku a nechat ji prede dverma, hlavne NIC NEDELAT a ignorovat, shrbit se a ucpat usi!!!!! Chudaci, co si ted pocnou.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3112 sekund.