Navštíveno 2576x

zdravim zacalo mi piskat turbo cim to muze byt ? diky za rady

06.11.2012, 10:21 |
macek :-)) to znam a nezavidim jde do kopru priprav si love na novy nabo repas
vsak tam je nove kua :D je tam pul roku davane za 15k turbo
Co je to za motor? Me piska u 2.0 TDi (BKD) dobrejch 100tis km a co jsem se bavil s mechosem u Skody, tak to vymenis a zacne piskat zas, driv nebo pozdeji. Krom toho piskani je ale jinak v poradku.
Jestli mas pul roku stary turbo, novy, origo, se zarukou, jed tam kde ti to menili a poptej se tam. Tady na foru asi moc nepochodis.
To že jde do zaručeně do kopru je blbost.
Na Ceedovi doma píská takřka od začátku, takže momentálně píská 130 000 km a píská stále stejně.
A jak píše tapík, turbo je také úplně v pořádku.
to že tam je "nový" neznamená vůbec nic....
1,9 taktor 66kw jebka rotačka je sice dobrej línej motor co dokáže najet kopu kiláků s určitym servisem....ale to že ti odejde turbo to neznamená ho jen vyměnit....
kdybys viděl co je v tomhle traktoru karbonu tak by ses poblil....turbo hebne hlavně proto že tlačí svuj běžnej plnící tlak skrz menší průměr což v případě tvýho traktoru je originál průměr sacího traktu třeba 5cm a v současný době tam máš třeba 3cm takže to turbo se přemáhá tim měnšim průměrem protlačit vzduch takže ti bude klekat pořád..... takže dekarbonizace nebo vyčistit sání prostě.... neb dekarbonizace by v tomhle stavu motoru už asi znamenala jeho smrt ......

06.11.2012, 11:06 |
macek No ale zalezi taky jak piska jestli malo takovy to lehoucky piskani nebo jako kdyz houka parnik to sem mel treba ja a taky mi bylo receno ze tesneni je odfoukle a ze hadice atd proste to ze napises ze piska tak na dalku kazdej hovno pozna ale proste kdyz turbo zacina davat divny zvuky tak jde do haje
macku, já když jsem to auto měl nový já, tak to pískalo jako když jede sanitka. Taky jsem si říkal, že je to divný,ale asi když to drží 5 let a 130 000 km, tak to asi bude v pohodě.

06.11.2012, 11:50 |
macek All asi si nerozumime je piskani a piskani a to jak pises e ti to od noveho piska jak sanitka tak tomu moc neverim
A co je to za auto??
O par radku vejs pise ze Cee(apostrof)D :-))
Macku, nevěříš, že to píská jak sanitka a nebo nevěříš, že to píská takřka od začátku?
Ale souhlasím, že je pískání a pískání. Ve tvým prvním příspěvku nerozlišuješ jak to píská, ale jen konstatuješ, že to jde do kopru.
Díky Luku, Kia Ceed, r.v.08, 1.6 CRDi

06.11.2012, 17:26 |
macek | Upraveno: 2012-11-06 17:29:56
Piska jak masina :-)) Nerozlisuju pac kdyz nekdo napise e piska tak proste piska a ne jenom takovy to normal popiskavani co dela vetsina aut aleasi tezko tady popsat presne
To je fakt, autor špatně popsal závadu, nelze pomoci :-))
mam to snad nahrat jak to piska ? :D

06.11.2012, 22:54 |
macek Klidne to nahraj
Piska to hned jak nastartujes?? Nebo ve votackach??