Navštíveno 9566x

11.11.2012, 18:42 |
Komba Zdar,párkrát jsem už tady zvedák řešil,ale pořád mi nenechá spát,jestli mechaniku nebo hydrauliku.Strašně mam strach z tekoucích hadic po pár letech.Mam typ na hydrauliku ATH-Heinl H3 kdyby měl někdo osobní zkušennost.Snad pár lidí poradí co jak šlape.Potřebuju něco za 40 000 a chci to nový a nebo málo jetý :)
no já ti nevím , tatík má doma hydrauliku už moc roků a nemá s tym problém , a tekůcí hadicu bych vůbec neřešil :o)

11.11.2012, 20:51 |
Nora to máš na živnost?
Ath heinl znám, je to taková "lepší čína" kde si to nechávají vyrábět přímo pro sebe, v dnešní době normálka, nicméně za ty prachy poměrně slušny. Mají díkytomu rychlý servis a spousty dílů skladem, reklamace nejsou problém. Mluvím tedy přímo o němcích v Sulzbach-Rosenberg. Pokud to budeš kupovat přes někoho tady v ČR tak to pak záleží na dodavateli.
K otázce co je lepší, jestli hydraulika nebo mechanika. V této cenové relaci nic lepšího nevymyslíš takže to ber, cena je slušná.
Samozřejmě tady platí jako jinde, záleží jak moc ho budeš používat, jestli doma hobby v garáži nebo autoservis kde to pojede od rána do večera. Pak už bych šel do mechaniky Consul která ti denně pojede dalších 30 let, max pošteluješ koncáky ale jsi na dvojnásobku ;)
Předpokládám tedy že chceš ATH s dolním přejezdem nějaký ten 2.28 nebo jak to označují teď. Pozor na dostatečnou tloušťku podlahy, odbornou montáž nejlépe s certifikací a jinak to je hračka ;)

12.11.2012, 18:45 |
Komba sice nám v práci běhá pár let plošina na hydrauliku a neteče,ale jeto už za trojnásobnej peníz a nevim jak na tom tedy jsou tyto základní.Nebojim se že ani poteče hadice ve spoji,ale kdejaké gufero.Jestli ovšem nemají být žádný problémy,tak bych do toho i šel,protože se to dá sehnat za ty peníze.kdežto mechanika bude za ty peníze trochu jetá.
A nemam to na velký práce,ale šolíchání večer po šichtě:)
[ Link ] tuten bych měl vyhlídlej a nevim co bude tohle zač
[ Link ] A co řikáte na Golemtech?

12.11.2012, 19:06 |
Nora Hlavně si zjisti, zda má certifikát pro EU a techničák...
Ath samozřejmě má veškeré certifikáty a splňuje všechny bezpečnosní normy, ma asymetricka ramena, zamky atd. Musíš mít knihu zdvihu, namontováno certifikovaným technikem který je oprávněn to montovat. Btw pokud to mas domu do garaze, normalne das do chemické kotvy zavitovou tyc a je to. Ja si to delal sam, kotveni i montáž, zapojeni hydrauliky atd a pak mi to jen znamy zkontroloval a dal papir, ale to nebyl Heinl ale italie takze trochu složitější.
Hlavně dobra hydraulika je lepsi nez spatna mechanika, gufero je preci jen snazsi opravit nez kdyz se ti casem mekka smejdska zavitova tyc ve sloupu vychodi. Heinla se vubec neboj, je to fakt cajk, znam spoustu lidi co maji v pneuservisu krome zvedaku i zouvacku a vyvazovacku a v poho. Za ty prachy si to na sebe vydela rychle, a casem to vydela i na lepsi masiny ;)
Golemtech znam, kvalita ok, ja bych ale radsi sel do Heinla proto, ze s nim mam nekolikanasobnou dobrou zkusenost a reference. Je to na tobe, kazdopadne za 40 toho fakt vic nevymysliš. Kdyz na to budes mit kilo, tak muzes špekulovat kde co a jak, ale za 40 je Heinl dobrej. Levněji to snad ani nejde, kdyz pripocitam dopravu a DPH tak to sedí bez marže ;) Na takové to domácí žvýkání je to fajn.

12.11.2012, 21:08 |
Nora nebo kup něco lepšího na operativní leasing, nedáváš nic z kapsy, máš to pojištěné, moc nepřeplatíš, když vybereš dobrou leasingovku...

13.11.2012, 17:31 |
Komba Kdepa,chci to hned za hotový.A stane se něco když si to namontuju sám a nic víc?

13.11.2012, 18:27 |
Nora samomontáž: automaticky padá záruka
k leasingu: zvedák za 50tis. na 5 let, měs. 999kč, ročně 750kč pojištění, 5 let odčítatelná položka do nákladů, našetřené peníze k využití, doplatit lze kdykoliv. V Německu nejčastější způsob vybavení autodílen a po ukončení leasingu nakupují nový a tak stále dokola...
to haskyvr6 chces li se Mi rozepsat o vybaveni pneuservisu tak muzes na meil. Neco prave zamyslim.