Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > R: Vysílačka (CB)

o Navštíveno 4051x o
o 20.11.2012, 14:48 | vomy7
Rozumí tady někdo vysílačkám? Právě vybírám vysílačku do kamionu. Mám několik typů, co bych chtěl koupit, ale nevím jestli to je dobrej výběr. Problém je v tom, že čím víc o tom čtu, tím víc mi přijde, že se v tom ztrácím...

Stanice se mi líbí tyto: [ Link ] , nebo [ Link ] a nebo [ Link ] .

Teď jakou anténu k tomu? Co jsem tak vyčetl tak by nemusely být špatný antény Sirio Turbo např. [ Link ] . Ideálně aby se anténa dala přidělat pomocí magnetu. A vzhledem k tomu, že to je na náklaďák, tak mi přijde nevhodný kupovat anténu vyšší, ale třeba se pletu.

Má někdo nějaké zkušenosti? Děkuji za každou radu:)))

o 20.11.2012, 15:38 | trian
Ahoj zavolej do firmy DCOM Brno.
tady máš číslo na člověka co by ti dokázal poradit.
Tomáš Handl 777 710367 odkaž se na Robina
o 20.11.2012, 17:45 | haskyvr6
Zastav se na Rudný, tam si vybereš, poradí ti anténu, namontují a naladí. Ja jsem spokojený. Stejně bez topení s těmi 4W nic moc extra nevymyslíš ;)
o 20.11.2012, 17:59 | haskyvr6
Stejne ze vsech funkci vyuzijes maximalne scan, automaticky squelch porad probzukává na vsech CB co jsem kdy mel a ostatni funkce pouzijes jednou za par let, takze se bez toho da obejit. Ja mam TTI TCB-1100, co pouziju je prepinani kanalu na micu, a je tam i lock a mute, navic ma 3 barvy podsviceni a dimmer podsviceni, repro zepredu ze ji muzes mit zabudovanou a nepotrebujes externi repro. V kvalite vysilani nebo prijmu nevidim rozdil oproti jinym. S antenou zalezi jak mas vysokou kabinu, obecne pry plati ze cim delsi antena-tim lepsi, ale nevim nevim. Navic nema cenu s tim mlatit o mosty a vetve, mel jsem dlouhou na Scanii Topline, nefungovalo to nijak extra lip a navic jsem pak kus urazil o most ;) Takze asi tak...
o 20.11.2012, 19:08 | vomy7
trian: díky za kontakt, vzhledem k tomu, že jsem přes týden Brně, tak by asi bylo lepší zastavit se tam osobně:).

haskyvr6: Jo, já vím, že všelijaký superfunkce stejně nevyužiju, pokud si nechci hrát s tím, jak daleko uslyším a tak. Jde mi hlavně o to abych nekoupil uplnej krám, kterej jen chrčí. Ale mrknu na tu vysílačku co máš ty, repro zepředu je určitě plus. Jakou máš anténu a na jakou cca vzdálenost slyšíš?

Díky vám oboum, za odpovědi:)
o 20.11.2012, 19:25 | xSam
Mam president harry II s automatickým squelchem a jsem nadmíru spokojenej. Je kompaktní a výkonná. Anténu mám sirio turbo,je to dobrá volba.
Na kamion bych magnetku nedával, přimontoval bych jí napevno. Pak je nutné anténu naladit, s tím ti musí helfnout kdo tomu fakt rozumím.

Já slyším opravdu slušně, 10 - 15 km no problém.
o 20.11.2012, 19:44 | vomy7
xSam: Na tuhle stanici jsem se taky díval (resp. na jejího nástupce) a nevím jestli to nebude až zbytečně drahý, se zbytečnejma funkcema. Jinak díky za reference na anténu, u ní asi zůstanu.

S nalazením počítam, i když zatím nevím kde, to budu řešit až po výběru. 10 - 15 km už je úplně dostačující.
o 20.11.2012, 20:05 | xSam
S nástupcem nemám zkušenost, když jsem sháněl CB, tak jsem chtěl co nejméně funkcí, což Harry II splňuje.
Koupil jsem jí za cca 2300 od poláků novou, což je super cena.

Harryk je prostě léty osvědčenej v autech. Nechci kecat, ale myslím, že jako jeden z mála má homolagaci na provoz ve vozidle.
o 20.11.2012, 20:07 | crestik
trian: spíš než na Tomáše, bych ho odkázal na Honzu Ryšavého z DComu ;-)
o 20.11.2012, 20:10 | xSam
Docela dobrý:
[ Link ]
o 20.11.2012, 21:12 | vomy7
xSam: to vypadá dobře, jenže tohle bude dárek k Vánocům, takže bych radši novej kousek. Každopádně díky:)
o 21.11.2012, 10:21 | haskyvr6
Ja mam origo antenu od Manu co byla v pripravě k montáži, vypada jak na radio jen ma ten konec trochu jiny a stavitelný kvuli ladění. Jen se zacvakli kabely, naladilo se a bylo hotovo. Funguje na cca 5 km podle terénu, ale mam to hodne rušené cisternou, ta hromada železa za prdelí tomu moc nepřidá ;) Jinak Presidenta Harryho jsem taky mel a tam mi zrovna ten automaticky squelch zlobil nejvic, mohlo to ale byt treba antenou, težko řict. Kazdopadně tohle chce fakt nechat namontovat a naladit od nekoho, kdo tomu fakt rozumi. Je to docela alchymie ;)

xSam: Pises ze je Harry výkonná. Myslím že bude výkonná stejně, jako všechny ostatní schválené které musí mít 4W a kompaktní rozměr může být i nevýhodou když ji chceš dát např do din díry a nemáš k ní rámeček.
o 21.11.2012, 11:17 | Seat Power
doporucuji v rozumne cenove hranici cb-cka Intek,modulacne urcite oproti jinym dost napred,viz treba Intek M490 Plus,antenu bych dal napevno a sklapeci,ale pokud uvazujes o instalaci nekam na zpetne venkovni zrcatko tak na to zapomen,naprosta zhovadilost,ktera je bohuzel velmi casto videt na kamionech,nebo by ses potom nesmel divit ze se nikam skoro nedovolas.Anteny od Sirio jsou velmi dobre,treba osvedcena [ Link ]
o 21.11.2012, 16:38 | vomy7
haskyvr6: co jsem tak četl tak ten automaticky squelch často zlobí právě kvůli anténě. 5km je řekl bych taková hranice, když se člověk dozví, že je někde bouračka nebo něco, tak je potřeba, aby měl ještě čas vymyslet jinou trasu:)

Seat Power: Koukal jsem na ten Intek, je pravda, že oproti např. Presidentům je vybavená fakt hodně. Jen jsem nikde nevyčetl jestli má AUTOMATICKY squelch? (řekl bych, že s kvalitní anténou to je jedna z nejklíčovějších funkcí) A ještě co jsem četl na [ Link ] tak, že se nehodí do prašného prostředí, kvůli tlačítkům. Vysílačka, kterou koupím bude bohužel používaná v prašném prostředí. Jo, anténa na zrcátko mě už taky napadla, ale asi to teda bude kravina, takže to z výběru vyřadim a zůstanu u Sirio Turbo 800 nebo 1000.

Možná bych měl upřesnit, že je to do náklaďáku MAN a bude používaná jen na území ČR. Tím pádem bude používán primárně kanál 10. Takže nějaký paměti na kanály atd ta stanice mít nemusí(když bude mít, není to mínus), primární je pro mě automatický squelch jak jsem již psal výš.
o 21.11.2012, 19:32 | xSam
haskyvr6, mně ASC funguje perfektně, CB bez toho bych nechtěl. Ale je fakt, že na jiných stanicích to nebylo úplně ono.
Jinak samo máš pravdu, že kompaktní rozměry mohou být někdy na škodu, já jsem šťastnej, protože se mi vejde akorát místo popelníku do teréňáka.
Co se týče výkonu, to máš v podstatě pravdu taktéž, jen ze zkušenosti vím, že teď mám lepší příjem i vysílání, než s jinýma modelama co jsem měl.
Dříve byla výhoda, že haryk má 80kanálu, dneska je to už asi jedno, CB se takřka nepoužívá oproti předchozím letům.

Co se týče instalace antény, na zrcátko je to blbost. Nejlepší by bylo jí nainstalovat doprostřed střechy aby byla co nejméně rušená a zároveň využívala plechovou střechu, jako odrazovou plochu, ale to ti taky určitě poradí, ti co ti to budou instalovat podle konkrétního auta.
Fakt je to alchymie:-)
o 21.11.2012, 23:07 | haskyvr6
Tak na zrcatko je snad jasne ze je to kravina, ten kabel by sel za par mesicu sr.t jak se porad dvere oteviraji a zaviraji. U Mana je plastovy vrsek kabiny (pokud to neni nejmensi kabina, tam je tusim plech) takze bacha na poradne ukostreni anteny a v palubce 1din 4 diry nahore, jednu mas tachograf a zbytek dle chuti. Pripravu na diry mas hned nahore nad ridicem. Doporucuji ti tedy model ve velkosti 1 din nebo s rameckem, at nemusis rezat puvodni zaslepku. Jen nechapu prasne prostredi, to budes jezdit po poli s otevrenym okynkem nebo si jen neuklizíš v autě? ;-D Normalne vzduhovou pistoli, vyfoukej si kabinu a zadne prasne prostredi nemas, ne? ;-) CBcko si kup co ti bude vyhovovat a hlavne se zamer na dobrou antenu a odbornou montaz.
o 22.11.2012, 13:41 | Seat Power | Upraveno: 2012-11-22 13:42:42
vomy7:to upozrneni ze by se nemely tak nejak vseobecne stanice instalovat do prasneho prostredi atp..se tyka vsech stanic,ale vubec se toho neboj,treba zrovna tohohle inteka jsem instaloval znamemu do lakatose,kde ma kur.a bordel :o) a slape rok a pul v pohode,ale v podstate vyber jakoukoli stanicku ktera splnuje tve pozadavky,nejvetsi duraz musis brat na vyber a hlavne instalaci anteny,aby ti slo co nejlepe sladit PSV a SWR
o 27.11.2012, 00:36 | vomy7
Omlouvam, se za větší zpoždění, ale nějak jsem teď nestíhal.

haskyvr6: No ono nemá moc cenu v tomhle autě uklízet, vozí se s ním krmné směsi, pořád se musí v prašnym prostředí vylejzat ven a tim pádem mít otevřené dveře. A ano, v létě opravdu občas jede i po polní cestě. Toho prachu se opravdu nachytá dost.

Jinak máte pravdu, že bude nejlepší koupit prostě takovou stanici, která bude vyhovovat (není to pro někoho, kdo by si s tim chtěl hrát). Hlavně teda dobrou antenu a odbornou montaž.

Ještě takovej jeden dotázek, sice budu možná za troubo :D, ale nikdy jsem s žádnou vysílačkou ještě do kontaktu nepřišel.(Mimochodem ta vysílačka není pro mě). Když stanice nemá repro zepředu tak má reprák zespodu? Nebo se musí připojovat na externí?
o 27.11.2012, 09:22 | xSam
Má reprák zespoda:-)
o 27.11.2012, 17:01 | vomy7
xSam: diky.
o 03.12.2012, 10:28 | vomy7
Tak se mi nakonec zalíbila tahle stanice: Intek M-760 [ Link ] . Ještě než jí objednám tak mi nedá se nezeptat, jestli s ní máte někdo nějaké zkušenosti?
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.5301 sekund.