Navštíveno 2579x

06.12.2012, 20:09 |
Diablo | Upraveno: 2012-12-06 20:11:39
Je nějaký znatelný rozdíl mezi trojskly se zástavbovou hloubkou 74mm a 90mm kromě (v mém případě) skoro 100000Kč? Nabídky jsou od stejné firmy - LD okna resp Otherm.

06.12.2012, 20:57 |
Tony (M)
To je těžko takhle říct. Mrkni sem, třeba ti to pomůže.
[ Link ]
Jako 100 rozdil?
To je nejak moc, pockej si na Mazliga, on ti to vysvetli.
Taky si právě říkám, že je to nějak moc velký rozdíl...původně jsem 90mm chtěl, ale za tohohle stavu bych se asi musel spokojit s těma užšíma-jen aby to nebyla pak veliká chyba..:-/
Ja bych do uzkejch nesel :o) Vydrz, on ti odepise.
Na trojska s 16mm mezerou rozhodně profil 88 - 90mm. Za kolik je to zakázka, že je tam rozdíl 100tKč na volbě profilu? :-O
Ja mel rozdil nejlevnejsi polsky okna za 145 (ALUPLAST ideal 4000 a 7000) a nejdrazsi nabidka za 295 Trocal
Pak sem sel do Kommerling 88+za 200...
Mně se do úzkých taky moc nechce ale finanční rezerva není zrovna velká, tak musím všechno promýšlet dvakrát...:-) nabídky jsou na cca 200k na profil 74mm a cca 300k za 90mm. Já čekal pár procent navýšení při volbě 90mm a tohle mě krapet překvapilo...:-/
taky jsem byl nemálokrát překvapený z cenových nabídek ohledně stavby - naposled např SDK podhledy .... cca 100% víc .... jinak ohledně těch oken - šel bych určitě do 90mm .... sám mám 92mm ale dřevo ...
Kolik tech oken mas proboha? :o)) Nebo to jsou nejaky obr atypy?
No oken je docela dost-např jen prosklená zimní zahrada/jídelna je 7 oken cca 90x220, z toho dva páry otevírací atd.:-) ale i tak-čekal jsem rozdíl v řádu procent-i kdyby to byl rozdíl 50000, tak ani neceknu, ale tohle mi přijde moc a proto se ptám, jestli to za to stojí, nebo se mám spokojit s užšíma...

07.12.2012, 18:04 |
Tony (M)
A mas nabídku jen od LDecek nebo i jiné konkurence? Jaké jsou cenové rozdíly tam?
Tak mě napadá, za těch 200 ti mohli nabídnout nějaký šunt a za kvalitu chtějí 100 navic.
Zatim mam jen nabidku od tech LDcek. Jeste cekam na nabidku od Oknothermu ale tam to cekam jeste horsi..asi zkusim jeste Okno-trend..sorry za diakritiku-pisu z mobilu..
zkus poptat RI okna,nemaj špatný ceny

07.12.2012, 20:52 |
Tony (M)
Přesně tak. Zkus přímo výrobce, ne jejich prekupniky.
90 je víc jak 74, takže čim víc proužků tím víc ... .o)
jasně, se stavebnou hloubkou 90 je to lepší, zasklí se i trojsklo o síle 44 mm.
- rozdíl kilo ? nesmysl - ono gealan s8000 je levný systém, jestli pak nabízí geneo - je to zase jinde - ale 100 může být tak na 300-400 litrech - nevím za kolik to máš ty
- nechcu hajit konkurenci, taky to u nás stojí za hovno .o) ale RI na tom zrovna nejsou dobře .o( tam už snad koupili podíly i AGC a Salamander - platí nájem ve svý hale - dostavili "supermoderní" halu v nejhorší možnou dobu .o(
ono to ber na druhou stranu tak, že dneska jde 95% lidí pouze po ceně, a když myslím pouze, myslím pouze - reference, lepší skla, lepší profil - to je dneska vedlejší .o(
- takže výrobce "super" oken vybírej pořádně - dej na refence, objeď klidně namontovanej barák někde ...
MazliGu: Co říkáš na tato okna?
[ Link ] Přišel mě domů nějaký leták s nimi a když kouknu n ten profil, tak vypadá zajímavě.
Harryp: hele vůbec tenhle systém neznám, fakt nelze soudit dle obrázku a Učka .o( reference, reference !
Kdyby náhodou, ve vedlejším vlákně mám kupon na slevu na Vekra okna 40% platný do 30.12. - nabídka tady je od února, nikdo nic nechce,nevím proč :) kdyby se ti náhodou hodilo a bral si od Vekry, tak se ozvi ;)

08.12.2012, 02:58 |
Diablo | Upraveno: 2012-12-08 03:07:43
2 MazliG: díky za názory-taky se mi ten rozdíl vůbec nezdá-asi poptám ještě jiného dodavatele (např. ten Okno trend s profily Kommerling atd...)
Jinak dům je to tenhle
[ Link ] , jen jsme si ho upravili v pár detailech podle sebe a stavíme si ho napůl svépomocí...:-) ale aspoň uvidíte zhruba počet oken atd...
Jinak ještě-máte na LD okna nějaké reference?
Oknotherm jsi zkoušel? Mám a spokojenost.
Od Oknothermu čekám na nabídku (Alphaline), ale předpokládám, že ty budou ještě víš...