Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Rada:sedačka eko kůže

o Navštíveno 11497x o
o 29.12.2012, 12:41 | Lubak
tak nějak delší dobu zvažujeme výměnu sedačky, neboť původní sedačka údajně z eko kůže se začla po 3 letech nepochopitelně loupat.
Může někdo poradit jestli tedy koupit např. tu z odkazu a jak se starat o ní aby byla v dobré formě a neloupala se?materiál uvádějí eko kůže: pellezza argent W103
má někdo zkušenost nebo radu?
[ Link ]

o 29.12.2012, 13:08 | Luke-Jeep
Zkopírováno odkuďsi z netu:

"Eko kůže je drcená kůže nalepená na textilním podkladu. Od klasickén kůže se liší
1) nižší pevností, která je dána pevností podkladové textilie,
2) nižší životností - praskání povrchu kůže.
3) nižší cenou, která je na úrovni kvalitních potahových látek.)
Údržba povrchu je stejná jako u běžné kůže."

Loupání je prostě postupná (těměř) jistota u ekokůže...
o 29.12.2012, 13:28 | Lubak
OK to je super, ale nechce se mi zdát, že po 3 letech jde sedačka za 20 tis. do hajzlu, ale ok asi se budeme muset podívat po nějaké jiném praktickém materiálu, chtěli jsem eko kůži hlavně kvůli prckoj nebot cokoliv vyleje ,hadrem to otřu a je to v pohodě.
o 29.12.2012, 14:15 | xenonman
nechci vyvolávat fame, ale mě pravě bylo řečeno, že na rozdíl od kůže eko kůže nepraská, aspon mi to teda trvdil člověk co caloní sedáky :-) asi zalěží na kvalite materialu

určitě ale eko kůže bude někdě jindě něž pravá kůže a to i cenově
o 29.12.2012, 14:24 | Muff
Záleží z jaké eko kůže je a taky záleží na čem ta eko kůže je.Na sedadle v autě má daleko menší životnost než na sedačce.Máme doma sedačku z eko kůže cca7 let a je vyloženě jako nová,absolutně žádný problém.Ovšem v autě už by po takové době bylo po "něm".
o 29.12.2012, 14:50 | Lubak
Vecer schvalne udelam foto pro predstavu jak soucasna sedacka vypada. Nejsme zadny prasata a tak bych nerad koupil novou a za 3roky resil to same.prave pred 4 rokama mi prodejce tvrdil ze eko nepraska no tak ted fakt nevim
o 29.12.2012, 15:10 | motyc
jen dotaz trošku z jiného soudku...jakým přípravkem pečujete o tu eko kůži? díky
o 29.12.2012, 15:19 | Lubak
Ja to cistil cca.2 x rocne pripravkem na calouneni aut urceneho na kuzi.
o 29.12.2012, 18:28 | Lukaash
xenonman: v jakem pripade dle calounika prava kuze praska? Samozrejme krome zanedbane udrzby.
o 29.12.2012, 18:59 | xenonman
Slunickem, opotrebovanim, me prave tvrdil, ze ta eko je na to mene nachylna, jinak jsem na a8 sundal komlet kuzu a vymenil za eko a vypadalo to i lepe jak kuze, aspon z meho pohledu, udajne i nova auta se prevlekaji do eko kuze
o 29.12.2012, 19:05 | pbjun
Nevim no, zajimalo by me jestli jsi tu kuzi spravne osetroval. Protoze cisteni neznamena ze ji osetris. Je potreba ji taky natrit balsamem na kuzi - pouzivam renapur a jsem spokojeny, sedacku mame teda "jen" dva roky ale zase stala "jen" 16tis a zatim ani naznak ze by mela praskat :)
o 29.12.2012, 19:21 | Lubak
tady jen pro příklad jak vypadá křeslo část totálně sloupaná a to je místo které bylo využíváno uplně minimálně a takto se loupe komplet celá sedačka, tak by mě právě zajímalo zda se na to fakt vysrat a koupit z jiného matroše ale nenapadá nás z čeho z důvodu údržby, na pravou kůži (za 50 TIS.) nemáme takže ted babo rad

foto k příspěvku  od Lubak

o 29.12.2012, 20:31 | pbjun
A cim jsi to teda osetroval? Na eko kuzi se pouziva jen vlhky hadrik pak osusit a namazat balsamem tot vse. Defakto jakykoli jiny pripravek by se vubec pouzivat nemel...
o 29.12.2012, 20:51 | Lubak
Ošetřovali jsem to pouze vlhkým hadrem občas byl vymáchán v jarové vodě (což si myslím, že tu ekokůži vysušuje) a 2x ročně přípravkem od Turtl Waxu na kůže.
2 roky absolutně v pohodě, pak praskliny a ted to nabralo spád že to z toho opadává fest
o 29.12.2012, 22:10 | jura.j
moja drahá polovička čalůnica měla potřebu se tu k temu vyjádřit , takže tlumočím ? ekokožu nee , prostě se lůpe a hotovo :o(
o 29.12.2012, 22:32 | nome
hoj máme doma 2 sedačky z ekokůže (1x dvojsicna a 1x elko ) asi 3 a půl roku a vypadají jak nové a to je rozhodně nešetřime.

Tu stejnou (3 sicna ) jsme měli na starém bytě a před cca 3 roky jsme ji prodávali známejm protože nám rozměrově neseděla do nového a to stejné vzhled 1- po 6 letech

a to ji máme v bílé a junior ji nijak nešetří ..

kupovali jsme tohle [ Link ]

v okruhu známích máme asi další 3 co kupovali také a max spokojenost všichni máme to stejné
o 29.12.2012, 22:32 | nome | Upraveno: 2012-12-29 22:33:12
double
o 29.12.2012, 22:40 | Lubak
jj tak junioj ji také nešetřil ale s rozumem tak nějak proto nás to nas..... ještě projedu ten tvůj odkaz
o 30.12.2012, 07:43 | xenonman | Upraveno: 2012-12-30 07:44:45
Osobně by mě hodně zajímalo, jestli je pravda to tvrzení eko Kuze rovna se látka....
Je mi jinak jasné, ze je více kvalit a imitací všeho
o 30.12.2012, 08:39 | All
Kkurve*á eko kůže mi po třech letech udělala to samé co Lubákovi. Vyhodil jsem to a už mi nesmí do baráku. Sedačka stála přes 25000,- a začalo praskat i křeslo, které se v podstatě nepoužívalo.
o 30.12.2012, 09:07 | Lubak
ALL přesně to samé křeslo se použávalo defakt jen při návštěvách kdy bylo více lidí jinak defakto vůbec. Ale praktičností nám to absolutně vyhovovalo tak ted řeším náhradu co praktického místo toho?
o 30.12.2012, 11:45 | sts
Kůže - koženka
Všem bylo dříve jasné co se dá od těchto materiálů čekat.
EKOKŮŽE je podle mě koženka a když si někdo myslí, že je to téměř kůže, tak ať si za to platí nesmyslné prachy a dobře mu tak.
Když zahlídnu něco EKO, jsem trochu napozoru...
Zdar obchodním fintám a těm co na ně skočí zvlášť.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4045 sekund.