Navštíveno 15956x

04.01.2013, 11:21 |
MaxxT Ahoj lidi,
chtel bych se zeptat, zena ma VW Touran, je to tusim 2007, casto chodi do auta s juniorem v naruci a tak mi napadlo, jestli je nejaky zpusob jak predelat klasicke zavirani na elektronicke nejlepe s dalkovym ovladanim (neni az tak nutne)?
Diky za info.

04.01.2013, 15:44 |
Lu82 | Upraveno: 2013-01-04 15:46:27
hele pokud mas odskok na kufru tak to jde vyřešit pružinamy = namontuješ je na pistnici a po zmačknuti tlačitka na dalkovem ovladani za pomoci odskoku se dveře otevřou a pružiny je vytlači nahoru, ma to jednu nevyhodu zavřit už je musiš sám :) ale zase jeto uprava za par kaček.
Jinak pokud se to dava na tourana např. ve vyšich stupnich výbavy tak to pujde dodělat, ale bude to poměrně drahy už jen ten mechanismus ktery to otevira bude +/- min.15 000,- . Samo že by to šlo dopasovat i asi z jineho koncernoveho auta
aha teď čtu že chceš zavírat, zak na to ty pružiny bohužel nepomužou

04.01.2013, 16:28 |
Jozzo pružiny na tlumiče jsou hodně velká prasárna

04.01.2013, 16:36 |
Lu82 | Upraveno: 2013-01-04 16:38:30
proč prasarna ? už si to viděl ? ty pružiny jsou male a ničemu nevadi, kdybych ti to neřekl že je mam tak si jich ani nevšimneš a dveře to otevira plynule, pružiny vzpěram napomahaji pouze k vytlačeni do doby než zaberou samy vzpěry. Je to nenapadne a prakticke

04.01.2013, 16:50 |
Kapka (M)
nemas nejakou fotku?dikes

04.01.2013, 16:51 |
Lu82 svoje vyfocene nemam, ale nekde mam uloženy clanek a nebo video kterym sem se inspiroval, pohledam

04.01.2013, 16:58 |
Lu82 | Upraveno: 2013-01-04 17:06:59

04.01.2013, 17:08 |
Lu82

04.01.2013, 20:07 |
Jozzo velice se pleteš,ten neustálý tlak na panty a vzpřičuje to celou karoserii v těch místech protože tam na tohle při standardních tlumičích není na takhle velké pružiny místo

05.01.2013, 09:33 |
Nora Jozzo: zas to tak neprožívej, kdyby tam byl enormní tlak, tak v prvé řadě povolí plastové pouzdra vzpěry než tuhá plechová karoserie, nebo panty.

05.01.2013, 10:24 |
AR lidi bacha...ti kdo tam mají ty pružiny tak aby vám to za jízdy neurvalo ty zadní vrata a nezpůsobili jste pak tak DN!

05.01.2013, 11:08 |
Jozzo neříkám že povolí panty ale časem se to celé vyhýbá a už to nelícuje jak má a pouzdra ti nepovolí ve stlačeném stavu protože ten tlumič je v podstatě držen mezi těmi kolíky

05.01.2013, 11:13 |
Nora Jozzo: ty válíš :D , kolik pak myslíš, že tam ty pružiny mají sílu stlačení??? 5 tun??
Ty vole neprestava me fascinovat co to sem leze za lidi..... ty pruziny maji takovou silu jako Ty potrebujes k tomu abys ty vrata otevrel, pak uz dou samy..... takze Ti to urcite urve cely paty vrata a pak Ti to vyvrati podvozek, zabijes souseda a znasilnis mu psa a to vse behem dvou minut... uaaaaaaa :-D :-D Je to to samy jako kdyz si tam das o neco silnejsi pistnice.. :-)
Jinak ja tohle mam na sedanu na viku kufru, presadil sem si ORIGINAL pruziny o jednu diru vic a taky se me otevira kufr sam, po stisku dalky... :-) a sem hroozne nebezpecnej :-D

05.01.2013, 14:44 |
MaxxT hm.. tak asi to nepujde, ze bude zase takovej flame, sem necekal. :-)
ad pruzina, jaka se tam pouziva? :o)
ta pružina by mě taky zajímala.Nebaví mě pořád tahat za dveře,abych je vyklopil až nahoru
a kde se takovýhle pružiny dají sehnat?

05.01.2013, 16:02 |
Lufas co mrknout na ten odkaz ve videu:-)
[ Link ]
Kdysi jsem si s tím pohrával, na sedanu u kufur je to jednoduchý, v US se prodává elektrický pákový mechanismus, který se hodí místo toho origo. Na přední haubnu nebo kufru u kombi apod. se dá použít lineární aktuátor, potřebuješ jen ty správné parametry.

05.01.2013, 19:57 |
Jozzo bože co to tu leze za kokota co neumí číst...ale budiž
nejde o tu sílu ,ta je úplně nicotná ale jde o to že tam ta pružina působí jako pevná překážka v místech kde nemá nic být
vy mě evidentně nechápete ,v tom to je, já vám to ve volném čase vyfotím

05.01.2013, 20:00 |
Lufas ty asi nechapes ze ta pruzina se proste jen stlaci a mista tam je dost:-)

05.01.2013, 20:08 |
Jozzo to je divné a proč když je to tak super ,proč to nedávají všude?
Jozzo: Jsou to lini sraci a cpou to jenom do vyssich vybav :)
Mam to na aute asi dva roky, vse ok, jen to chce koupit plynovy vzpery z RS, jsou silnejsi. Mista je tam dost. V lete to funguje krasne, v zime nefunguje, na ty vzpery je moc zima a pruzina to nevykopne.
Kupoval sem v praze v nuslich, par asi za 300, uz si to presne nepamatuju...
Jozzo, hlavne ze nadavas :-)

05.01.2013, 22:09 |
MaxxT treba takovejhle starej skrpal mel uz ze serie soft close zavirani?
[ Link ]

05.01.2013, 23:09 |
AR MaxxT jo e39 i e38 měly hydrauliku pro otvírání a zavírání kufru, ovšem byla to doplňkovka a k vidění je hodně sporadicky
kdyz pominu ty funny hlasky, mel jste nekdo v ruce vzperu z nejakych velkych 5 dveri? celou svou vahou jsem ji nestlacil a jsou tam dve :-)
to jen pro info, ze se nejedna o "nicotne" sily...
CV, Nicotnou silu potrebujes na otevreni tech patych dveri a o to se uz staraji ty domamont pruziny... na vse ostatni alias brutalni sila stlaceni pistnic se uz postarala konstrukce vozu... ta je na sily tech pistnic stavena a opravdu je po zavreni vrat na ty pruziny tam jeste misto... kdyby nebylo tak ty dvere ani nezavres pac ti tam bude vadit ta pruzina, pokud se tam nevejde tak si sezenu o kousek kratsi pistnice a pruziny tam stejne dam, samo kratsi o tolik abych se pri uplnem otevreni kufru zas nejebal do palice, ale to je snad veci kazdyho.. jak si to upravi tuhle NEBEZPECNOU upravu :-)))))

06.01.2013, 16:24 |
Jozzo | Upraveno: 2013-01-06 16:26:01
docela by mě zajímalo jak můžeš tvrdit že tam je místo na pružinu?
Jde vidět že o tom víš kulové a píšeš jen teorii že si seženeš kratší pístnici nebo seženeš s větším tlakem apod.
Kdyby na pružinu bylo místo,tak jak by to asi mohlo fungovat kdyby se nestlačila?
Stále píšu o tom že nejde vůbec o sílu při otevírání,ale o to,že to tam vadí fyzicky v té konstrukci.
taky sem se o to kdysi zajimal na skodahome foru,pružiny se myslim daji sehnat i levneji,akorat nekdo psal,že se zvětšila mezera mezi dveřima a karoserií asi o 2-3mm kvuli tem pružinam a chce si to zjistit jakou barvu pružiny

06.01.2013, 16:56 |
Samantus | Upraveno: 2013-01-06 16:59:09
:-D seru na to, to nema smysl :-)
Edit: jen dodam smazte nekdo ty fake videa nebo z toho ten ukecanej konstrukter neusne :-)))
:-) samantus: ted jsi me rozesmal - a rozumim ti... ;)
a takhle to proste je :-D

06.01.2013, 17:14 |
Lufas tak naprostej souhlas ja to vzdal uz daaaavno:-) by ti s toho prdla cevka...

06.01.2013, 17:27 |
Nora Samantus: teď u nás zvonila kriminálka že prej se pokouším o obecné ohrožení a sestrojení pístnicové pumy, musel jsem jít k autu a ukázat jim, že jsem tam žádné pružiny nepřidával!!! :D :D :D
Ja si tu pruzinu nasadim na vocas a v noci v loznici bude sekec mazec s pritelkyni :):):)

06.01.2013, 19:18 |
Nora bacha aby ti to nezkroutilo kastli

06.01.2013, 19:52 |
AR Samantus: hele víš prd o konstrukci káry, víš jaký bordel ti ta pružina nadělá v káře když to vemeš kruháčem v protisměru?? Vyrve ti to vrata ani nemrkneš ;)

06.01.2013, 19:56 |
Jozzo AR:vidím že píšeš z vlastních zkušeností
:D:D:D nestačím se smát :) Fakt je ten, že pokud se ten píst stlačuje úplně na plno, tak ta pružina je tam trochu "navíc", na druhou stranu, panty musí unést mnohem větší hmotnost a jsou víc namáhány na střih při otevřených dveřích, než když jsou zavřené a tlačí na ně nějaká pružina... To bych spíš měl strach o zámek těch dveří resp. to co dělá ten odskok.
K původnímu dotazu Maxe, těžko říct, aby to moc nestálo a fungovalo na zavírání... Fajn možnost by byla to vzít z Tourana, pokud se to tam dělalo.