Navštíveno 10846x

co všechno je potřeba míti, abych to u nás přihlásil? díky
Hlavne doklady co k tomu patri :-)

05.01.2013, 11:52 |
ddawe kupní smlouvu a vyvozní techničák.

05.01.2013, 12:00 |
TROY no u pšonku je ještě nějaká vyfikundace ( něco jako pseudo techničák ) - kamarád často vozí auta z polska a měl návod i na foru u nás,ale smazanej :(
05.01.2013, 12:00 | TROY
To bude asi COC list, takovej rodnej list auta podle kteryho se u nas vyplni VTP a auto registruje. To je potreba i kdyz si auto dotahnes z DE.

05.01.2013, 12:23 |
ddawe přesně tak, je to takovej menši techničák se zakladníma udajema který se přepíšou do českýho velkýho TP, odevzdává na magistrátě. Tohle je při dovozu ze všech zemi stejný. Ikdyž prodavaš český auto za hranice, musiš nechat dodělat vývozni TP, a ten klasickej odevzdáš.
Já si teda nemyslím, že je to u všech zemí stejný. Z Německa si pamatuju, že jsem šel na úřad snad jen s velkým TP a smlouvou, zatímco ze Slovenska mě úřad vyfakoval, že bez toho (jakoby) malého techničáku se se mnou vůbec nebudou bavit a já pak vyjednával s prodejcem asi dva tejdny, aby mi ho poslal... Že prý je to nějaká specialita Slováků a neexistujou výjimky.
Tak on ten COC neni uplne potreba, ale je lepsi to mit protoze to usnadni pripadny problemy. Uplne nezbytny je myslim kdyz bys chtel prihlasit nejaky auto co u nas nikdy nebylo v prodeji nebo tak neco. Tenkrat sem to shanel kvuli te R26 co se u nas neprodavala. Na urade nebyl zadny problem. Dokonce mi to chlapek zaregistroval na pockani asi za pul hodiny.
musel bys bet cwok aby sis koupil auto z polska :D to si rovnou připrav dvě kupní ceny na nutný opravy a novej podvozek :D

06.01.2013, 13:47 |
TROY NP
plácáš hovna, ale na to si už tady lidi zvykli ;)
v Polsku bych si fakt auto nekoupil, videl jsi nekdy, co vozi polaci za bouracky? to uz ani neni kolikrat poznat, co to bylo... par jsem jich cvicne na burze prohlizel a fakt funny, vec co ma drzet na 6 sroubech byla na 2, v aute nebylo vubec nic, co nebylo soucasti (zadne koberce, radio, poklice, vybava, ...) ale kazdeho boj :-)

06.01.2013, 13:57 |
TROY ono je to to samý jako v čr kupovat - kamarád tam odtud má už druhý audi přímo z nějakýho autohauzu a nikde nic prostě krásný auto
CV: A co bys na burze čekal? U nás je to snad jiné? U nás jsou takové auta popisované jako TOP stav. Je tam výběr stejně jako u nás, dobré a špatné, stejně jako u nás si člověk vybere,které koupí. I v Polsku jsou lidi,co se o auta starají, jen to nechce být zaslepený tím, že od Prahy na východ je Asie.
jj, jenom s nim nemuze do Nemecka :-) on je vzdy duvod, proc veci stoji kolik stoji...

06.01.2013, 14:02 |
TROY anebo do Slovinska )))))))))))))))))))))
Cokoliv sem kdy videl z polska byla totalni zplacanina rozpadajicinse i kdyz se jednalo na nase pomery o zanovni luxusni vuz...ano i v polsku budou lidi co se o auto staraj ale to nijak neovlivni to ze je casem provereno ze z polska se vozej sroty stejne tak jako pofiderni autodily z polska kde dil v polovine pripadu nejde dostat na auto kam patri... Takze je uplne jedno zdalimse jedna o blinkr na felicii kterej na felicii nikdo nikdy neda bez ulomeni zobacku a dotvarovani pajeckou nebo ze se jedna o drozdi ktery nema s drozdim nic spolecnyho proste z polska nikdy nevzeslo nic kloudnyho krom toho ze umej prodavat boty jinak to je narod ultrakterenu a naprosto vypatlanejch imbecilu ktery se serou uplne do vseho jenze vsechno konci katastrofou stejne jako jejich silnice....ridej skoro jako v rusku a jakykolov auto tam je do roka na sesrotovani....od doby co je nase firma nadnarodni a kooperujem s polskem tak se vsechno diky tem hovadum sere a na co sahnou to doonale zkurvej a my to po nich opravujem, polsko se u nas stava zakazanym slovem a nadavkou ci urazkou...... Tenhle narod by mel bejt zlikvidovan stejne jako cikani a nikomu by polsko nechybelo..... I dell presunul vyrobu do polska ale rychle z toho seslo protoze netrvalo ani mesic a driv spolehlivy veci se zacly nehorazne srat a treba u ntb rovnou 10 z 20 novejch ze stejny dodavky ani neslo zapnout ci padaly protoze tam polak spatne zasadil ramky...... Takze opakuju cokoliv se nese v duchu PL je spatne a je putna zdali auto, pocitac ci neco u nich vyrobenyho nebo smontovanyho....vsechno je dokonale na hovno a zkurveny zpusobem ze i podprumerne inteligentni cech nepochopi jak toho lze dosahnout.....
A podovejte se nekdy na to jak ridej u nas polaci....to je postrach silnic....kazdej nemec jede uplne vklidu a kazdej polak jede jak idiot nebo boura.....

07.01.2013, 06:12 |
JP Hmm, do Polska jezdim řadu let a musim dát Nismovi částečně za pravdu. Postupem času jsem si na Poláky taky vypěstoval averzi. Samozřejmě se tam jako kdekoliv jinde daj najít spolehliví precizní lidi, ale obecně je Polák zoufale nespolehlivej(kdyby to šlo, tak slovo nespolehlivej podtrhnu) flákač co nic neudělá pořádně. Chybějící šrouby nevaděj - když to drží i bez nich tak tam byly zbytečný. Večer se za to pomodlí a když to třeba praskne a někdo si rozbije hubu, bůh to tak chtěl a alespoň bude co zapít. Polák je pro mě prostě něco mezi Rusákem a Francouzem, proti Rusákům ale alespoň nejsou tak lhostejný ke všemu co se jich přímo netýká a tolik nekradou.
Taky je pravda, že je docela výjimka potkat v Polsku auto starší dejme tomu 2 let, kterýmu by nic slyšitelně nemlátilo na podvozku... neni to teda nic moc divnýho vzhledem k povrchu silnic a rychlostem kterejma se tam po nich pohybujou. On celkově ten vozovej park stojí za to. Třeba italové maj často vomlácený auta kolem dokola, ale technicky je udržujou tak aby nebylo o strach s tim jet... to polák na to sere kompletně a prostě jezdí dokud to jede, nebo dokud to neprodá aby moh dojet do hoven něco dalšího.
Nicméně to že by se tam nedalo koupit slušný auto nebo dobrý díly neni pravda, jenom člověk musí vědět kde a mít trochu štěstí a ostražitosti (ještě víc než v ČR:D).
Opravdu neznám nikoho zatim kdo přišel do kontaktu s polákama a neudělal si tim averzi proti celýmu národu.....
stejně jako by jsme nejradši vyhladily veškerý cikány tak to je i s polskem ač každej ví že i mezi cikánama sou poctivý pracující lidi (používám termín lidi protože u těhle případů je to možný).... u poláků tomu tak je taky že tam sou tací ale těch je takový minimum že je meži zbytkem těch idiotů zcela přehlídnete a máte chuť vyhladit celou jejich populaci stejně jako u cikánů prostě....
ano dobrý auto se tam koupit dá ale nevim co by mě muselo donutit dobrovolně k tomu abych jel vybírat auto zrovna do země kde je dobrý možná 1 z 1000 kdežto u nás se to pohybuje třeba 1 z 10 .....
samozřejmě nutno podotknout že Polsko je plný podvodníků takže podezřele levný auta . . . ? no kurva na to snad už dneska nemůže naletět ani idiot doufám....
auta tam jinak sou cenově výhodný proti zbytku sousedů ale je to daný tim že sou totálně vymlácený nápravy a dobitý celý auto že to ani ital nepochopí , takže auto sice levný ale potřebnej servis je tam tak velkej že se dostanete nad cenu nejlepšího auta z německa a možná i na cenu novýho protože hned po dovozu bude třeba vyměnit půlku auta....
ano jel sem všehovšudy 4ma autama z PL co sem měl na servisu ale ty opravdu byly na servisu jen z toho důvodu že prostě nebyly schopný jet dál a řešilo se to co nejlevnější cestou samozřejmě a opravdu ve všech případech sem se bál s danym autem objet blok !