Navštíveno 2880x

07.01.2013, 16:34 |
J-T. Sháním kvalitní držák na zeď, pro plazmu. Teď mám Panasonic 42" ale v budoucnu půjdu určitě vejš, tak chci myslet dopředu...
Jediná podmínka je aby držák umožňoval natočení o 90%, jinými slovy aby šla telka otočit kolmo ke zdi. (V létě chci koukat i z terasy :-))
Našel jsem toto:
[ Link ] Co na to řikáte? Dá někdo nějaký osvětčený tip? Cenu nějak rozumně za kvalitu si rozumně připlatím...
díky

Nabál bych se toho taky mam panasonica 42 a nejákej noname držák a v pohode je to bez problemu.

07.01.2013, 23:29 |
Tuner#2 | Upraveno: 2013-01-07 23:30:06
Pokud chceš natáčet TV na 90° tak hlavně musíš vědět jakou Tv na to bude dávat. Její šířku vydělíš dvěma a to musí být méně než je vzdálenost plně vysunutého ramena na držáku. Pokud bude TV v budoucnu větší, tak rozhodně něco na ložiskách co pak nebude problém obsluhovat a ne ne čínu, kde odpor pohybu určuje jen to, jak moc dotáhneš imbus, takže ve finále to máš za týden rozladěný.
Pro představu třeba B-tech a nebo Vogels:
[ Link ]
jako ze ten drzak stoji 10tis? :-O
Ano kvalitní držák co unese 65" plazmu, kterou můžeš vytáhnout až 70cm od zdi a natočit stojí tolik...
tak ono chtít natočit 130cm o 90st je trochu extrem :-))
už jen všechny ty kabely bude pakárna a vzhledem k tomu,
že jsou až na hraně tý telky, hmm to abys tam nechal rezervu 1,5m
ono to neni uplne pravda s tema rozmerama - ty vypocty plati, pokud s tim budech chtit hybat na obe strany - coz se vetsinou nedeje...
jinak ja to mam takto
[ Link ] - drzak nejakej z alzy za 1500 - tezkej, masivni - tezsi nez telka... :)
Crimson: Kabely no problem vedeš je celým mechanismem držáku. Pravda je potřeba počítat s tím, že tam padne víc kabelu.
tmx.806: Nj ale to je právě ten levný držák na malé TV. Něco podobného jsem dával do kuchyně.
ja mam tento. Je sice jen do 60ti, ale do 80kg. Mam na nem povesenou 65ku s vahou 60kg a je v pohode. Je hezky masivne proveden....
[ Link ]
Většinou dávam STELL, co dal odkaz Barthez a za ty prachy je to solidní. První věc je teda vyhodit tu integrovanou vodováhu, protože je tam vždycky nakřivo.
Je pravda, že 50" TV už na tenhle vysouvací držák věsim dost nerad, ale zatim žádná nespadla. :D
Pokud nějakej opravdu kvalitní, tak něco jako tu dával Tuner, ale málokdo chce dát 10t Kč za držák.

08.01.2013, 17:47 |
J-T. Díky všem za podnětné příspěvky!
Jmenovitě:-)
Crimsonovi: Za to připomenutí o délce kabelů, to mě nějak nedošlo :-/ Njn řeším kvalitu držáku, ale jestli mám dostatečně dlouhý kabely to ne - naštěstí po proměření je to OK...
Tunerovi#2: Za navrácení mých nohou na zem :-)
Barthezovi: Za to že mě vybral držák :-)
Ještě jedna hloupá otázka, na kterou jsem nenašel odpověď :-( Jaký rozměr VESA má ta moje telka (TH-42PX80EA)? Nebo mě to absolutně zajímat nemusí? Doufám že tam tu plazmu na ten držák STELL SHO 1005 B narvu :-O
Určitě tam pude.
Hlavně to pořádně přidělej, kvalitní hmoždinky a čim víc, tim líp. :) Já tam dávam Fischer SX12, vruty 8x70 a horní řada ob díru, na spodní pak stačí 4. Když pak tu telku vytahneš, tak je to pořádná páka. Nevýhoda je, že když ji máš u zdi rovně, tak vytažená je prakticky pokaždé trochu nakřivo, ten držák se prostě vahou kroutí, ale zas stojí pár korun.
A měř to klasickou vodováhou, ta integrovaná je k ničemu.
Vubec se do toho neboj. Jak jsem rekl. Vahu to unese. Ja nez jsem tam telku povesil, tak jsem drzak vytahl a povesil se na to sam - udrzelo.
Doporucuji pridelat na zavitove tyce a do zdi chemii a obsadit vsechy diry. Ja jsem byl tak vyschizovanej, ze to spadne, ze jsem obsadil vsechny diry a dal pojistne matky :-)
Jinak neni zac :-) Mam tyhle drzaky 2 a na obou telky drzej perfektne i s hejbanim :-)

Zejména chyt tu horní řadu, tam bude páka v tvém případě

a metrová vodováha samozřejmost :-)

jj na ty vodovahy se spolehnout nejde :-))))) To lze jak paroubek :-)