Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Výběr Led tv:samsung vs philips

o Navštíveno 3817x o
o 07.01.2013, 22:28 | kucik
Chlapi vybírám novou tv a mám dva favority mezi kterými se nemohu rozhodnout. Jedná se o Samsung UE32EH5300 a Philips 40PFL3107H. Pomůže mi to někdo rozseknout? Díky

o 07.01.2013, 22:58 | Pavel 528
ja jsem jen samsung positiv..o]]

plazma 50 v obyvaku cislo ted nevim
led loznice ue40es5500
led kuchyn ue32es5500

a max spokojenost,pomer vykon/cena super
o 07.01.2013, 23:01 | Tuner#2
kucik: A proč se rozhoduješ mezi 32 a 40"? To je tak brutální skok, že nechápu jak se někdo může rozhodovat mezi něčím tak odlišným? 32" je dneska tak do kuchyně, kde to běží jako kulisa, ale do obýváku je to sakra málo. Napřed napiš užití, jakou máš pozorovací vzdálenost a pak jde něco vybírat.
o 07.01.2013, 23:28 | kucik | Upraveno: 2013-01-07 23:30:33
Mám to do obýváku, pozorovací vzdálenost cca 3m. No nevim, jestli bych někam do kuchyně teda dal 32" tv v panelákové 3+1. Nejde mi jen o velikost obrazovky, ale taky o spotřebu energie a funkce tv. Ten Philips u mě právě vítězí jen velikostí. Nejsem žádný tv maniak ani požitkář, nehodlám do tv hodit víc jak 10k a propojovat mezi sebou vše co je doma taky nebudu. Bude to tv na obyč dívání. Samsung jsem si vybral dle dtestu, ale ten philips jsem teď viděl v akci za podobné peníze.
o 07.01.2013, 23:34 | Tuner#2
Co na to říct. Snad jen to, že na 3m je i 40" málo, takže porovnávat tady 32" je úplně zcestné a vybírat TV dle spotřeby a dtestu rozhodně není cesta dobrým směrem.
o 07.01.2013, 23:35 | P.E.T.R
Na 3m je i 40" málo, ale v téhle ceně je v podstatě jedno, co koupíš, všechno budou základní modely. Za 10t se dá koupit i solidní 32" LCD od Panasonicu, které bude lepší než obě tyhle.
Já bych si třeba Philips nekoupil, absolutně mi nevyhovuje ovládání a menu.
o 07.01.2013, 23:39 | Pavel 528
no ze 3m na tom neuvidis vubec nic..o]]
to je docela dost i na 50"
o 07.01.2013, 23:42 | CRK
docela dobrej výběr :) ale jestli do teď koukal třeba na vypouklou pětapadesátku... :D
o 07.01.2013, 23:46 | walish
Nedávno byly v každém obýváku 55cm TV a teďka jsou potřeba 2m uhlopříčky, aby na tom bylo něco vidět? Blbosti. Taky máme kvůli místu 32", taky se na to díváme ze 3m a je to naprosto v pohodě.
o 07.01.2013, 23:53 | Tuner#2
walish: Tak dřív na 3m měl 55tku člověk jen z donucení kvůli cenám. Každej rozumnej kdo si nechtěl kazit oči měl min. 72cm na 3m. A tady jsme u jádra věci, protože 72cm ve formátu 4:3 je v podstatě něco kolem úhlopříčky 1m u formátu 16:9. To je první věc a ta druhá, že dnešní TV mají dvojnásobný počet řádek než měla klasická CRT obrazovka a tím pádek jde opět úhlopříčka nahoru. V kině máš před sebou taky plátno a ne kapesníček, tak proč ne doma?
o 07.01.2013, 23:57 | CRK
walish: to by mě zajímalo, jak malej je ten byt, že nemůžete mít větší televizi..?
o 08.01.2013, 00:06 | walish
T#2: Jen jsem chtěl říct, že samozřejmě je lepší větší uhlopříčka, ale zase to nepřehánět s tím,že na tom není nic vidět.

CRK: Není to byt, nicméně je to kvůli v obývací stěně.
o 08.01.2013, 01:01 | Big_Max
kašli na spotřebu a radši vyměň nějakou žárovku za LEDkovou, úspora bude větší než rozdíl ve spotřebě televizí.
Velikost jdi určitě 40-42" klidně i 46-50" ale bohužel cena je dost limitující ...

osobně jako televizi na běžný sledování TV v tehle ceně bych mrknul samsung PS43E450 nebo LG 42PA4500 ... sice zakladní plazmy bez výbavy a fullHD, ale na bežný sledování dle mě super televize za slušnou cenu. Bohužel ale nesplňují hodně funkcí a na energetickém štítku co nejmenší číslo
o 10.01.2013, 00:17 | kucik
Chlapi můžete mi teda poradit podle čeho telku vybrat? Velikost úhlopříčky není určitě ten nejhlavnější parametr. Když už ani nespoléhat na hodnocení v dtestu, tak na co teda?-zobrazovací frekvence, rozlišení,... Moje kritéria jsou: FullHD, spotřeba do 110kWh/rok, cena +/- 10k. Musí existovat všeobecné parametry podle kterých se řídit přece.
o 10.01.2013, 00:59 | Tuner#2
kucik: Četl jsi moje téma v kartě člena? Pokud ne doporučuju...

Jinak TV vždy teda vybírat dle kvality obrazu a pozorovací vzdálenosti! Tz. vím jak daleko sedím, z toho mě vyjde úhlopříčka a hledám v dané kategorii co nejlepší obraz. Ten pořád mají o třídu jinde plazmy...

Tu spotřebu 110kWh/rok to je dobrej JOKE. Kterej jouda to uvádí? Kolik hodin denně je v tom započteno a budeš ty hodiny teda přesně dodržovat každý den? Proboha TV není lednička co jede non-stop, tam to drobet má smysl řešit, ale fakt nechápu proč lidi řeší spotřebu u TV a pak z nich vypadne, že jakmile přijdou domů, pouští PC aby byli na fuckbooku a ten jedene non-stop až do večera... ach jo...
o 10.01.2013, 10:08 | Pekys | Upraveno: 2013-01-10 10:12:28
tvl to jsou zase názory, každej doma potřebuje plátno,a by něco viděl. Já v obýváku koukám z 2,5m na 40ku, protože se mi tam větší nevejde, a že bych něco neviděl, to ne. V ložnici mám 32, protože to stačí.

Pro mě byl jeden faktor při nákupu rozměr, při co největší úhlopříčce, čímž se bohužel vyloučily všechny plazmy. Další kritérium připojitelnost, takže SMART TV, a 3D kvůli "prý" lepšímu procesoru na přepočet, a taky teda když se děti někdy budou chtít koukat na 3D (já fanda nejsem). Takhle si to někde seřaď, vyluč no name a sencor, a ber co se ti líbí.

třeba tohle [ Link ]

jinak, na co full HD? protože je to super, nebo proto že budeš koukat na BR? Protože jestli je to na TV, tak HD ready bych řekl že to zvládne s lepším výsledkem obrazu, než FullHD.

edit: spotřebu řešit je fakt kravina, viz Tuner.
další pro mě bylo, že Samsungy mám TV, tablet mám Samsung a všechno spolu krásně komunikuje.
Jinak rozdíl mezi EH a ES je snad v podsvícení. EH má podsvícení pár diodama zezadu, ES je LED-Edge (z boku). Závratný rozdíly v tom nečekej. EH je širší, ES je tenká.
o 10.01.2013, 23:47 | kucik
Tuner#2:tvé téma jsem si teď pročetl a zjistil, že spotřeba opravdu takový problém nebude, protože se snad plazma v reálu té led vyrovná a každá bude určitě žrát míň než crt.
Velikostně se tedy také budu pohybovat u 40"-42", i když mi budete říkat, že je to malé. Do teď jsem koukal na CRT 55cm, takže to bude i tak veliký skok ve velikosti.
FullHD chci, protože mám i FullHD satelit, tak ať se to dá i využít. A jelikož nejsem tv ani film maniak, nehodlám do tv vrazit víc jak 11000,-. Jde o to, zda v této cenové relaci plazmu s Fullhd seženu a pokud ne, tak jaká bude nej lcd/led. Nějaký konkrétní model s osobní zkušeností?
o 11.01.2013, 10:44 | RedBaron
Pokud máš FullHD satelit, tak až do chvíle, kdy bys musel točit hlavou jako divák na tenisu platí pravidlo čím větší, tím lepší. Koukal jsem ze 3,5m na 117tku, teď jdu do 152jky a kdyby nešlo o cenu, klidně bych snesl dvoumetrovku.
o 11.01.2013, 22:22 | Tuner#2
Za 11tKč toho nic moc není. Základní plazma, která jde považovat za slušnou je Panasonic TX-P 42UT50, ale prostě panel a procesor v 42ST50 je o poznání lepší.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3603 sekund.