Navštíveno 2159x

19.01.2013, 17:45 |
Burns Přemýšlím o výměně stávajícího auta a celkem mi do oka padl Pathfinder 2,5dci, rok kolem 2006.Má někdo zkušenosti jestli je to slušné auto nebo spíš pokladnička a víc stojí v servise než jezdí?
Je to Renault no, to řekne asi dost :) Jinak spotřeba dálka 9/100, verze 180k v Navaře docela ok, jen tam je dost chatrná spojka, měnila se asi 3x během docela krátké doby, cena kolem 30tis. Jinak co se týče síly a dynamiky, tak to bylo ok.
Taky jsem ho měl v plánu pořídit ale po zkušenosti z práce kde máme několik kusů Pathfindru a Navar tak jsem od něj upustil.Přesně jak píše walish...spojka a přední kotouče s destičkama se na tom autě měněj každej rok.Jinak svezení a pohodlí super.Rozhodně lepší jak Toyota Hilux se kterou mohu srovnávat.
a na Navare sem ted v praci (servis NISSAN) resil zadni lozisko... dodava se jen s poloosou za 18500,- :-) a v replice nevim :-), cidlo ABS stoji osmicku.... nevim Nissan jako opicka jo, ale na banany tady musis mi dvakrat tolik ne-li trikrat :-)
Jooo, tak lozisko to je,co jsem si nemohl vzpomenout,co se neda koupit zvlast,jen jako celek :)
na tohle by měly být zákony ... že tyhle základní díly musí být lehce vyměnitelné s rozumnou cenou..
Myslím že to není renault motor ten má rozvodový kola a pak normální rozvodovej řemen ,tohle má řetěz. A ty ložiska chodí celý i s nábojem a čidlem abs ne poloosou ale cena souhlasí(ale jdou sehnat levněji jen neznám výrobce) a u té spojky se myslím vyměnila dvouhmota za jednohmotu a jinou spojku a bylo to už ok.

19.01.2013, 22:54 |
Samantus | Upraveno: 2013-01-19 22:58:49
naboj a poloosa je tady jeden celek..... jinak asi souhlas
EDIT:
[ Link ] polozka 3 a s tim motorem nevim, mam pocit ze to renault je...
Dalsi EDIT: tak 2.5dci neni Renault motor.. potvrzeno nasim prijimacim technikem :-)))
Já si teda myslím, že to Renault motor je, ale hádat se nechci
Tak jo, máš pravdu, omlouvám se. Nicméně to nemění nic na tom,že to je zjeb :))

20.01.2013, 20:52 |
Burns Hmm,tak to nejsou potěšující info.
motor je nissan určo v těhle věcech jen tam je nápis DCi kvůli spolupráci s renaultem takže už tam nemůže bejt TurboFire Diesel ;-))
motor je ok....
přední brzdy kámen úrazu doporučuju nedávat drahý umřou stejně rychle jak levný, spojka regulérně ve ferodu zátěžovku, od doby co sem jí na to dal tak auto jezdí několik let bez problému :) jinak pohodlný auto docela....
ceny dílů nejsou přemrštěný tak, sou +/- jako u jinejch aut týhle třídy v originále, druhovýroba se dá levně a neni potřeba tak moc jinak..... a co u jinejch je vada vstřiku co se dá sehnat jen za 20k / kus tak u navary je z 99% ucpanej palivovej filtr....
jinak pokud samozřejmě potřebuješ korbičku auto tak buď hilux nebo z větších F150/RAM ..... lepší auta na světě nenajdeš aby to něco vydrželo :)