Navštíveno 2634x

Poradte jakej mám vybrat komín mam dát sopouch 90 nebo 45st?Docela mně zaujal:
[ Link ]
sopouch bych volil 45% je to logičtější, menší odpor a dokonce spousta moderních krbovek a kamen mají přímo v požadavku 45% sopouch. Další je, že u moderního komínu můžeš mít součást přívod vzduchu druhou komorou a nemusíš pak tahat vzduch zvlášť podlahou což se hodně hodí, Hlavně musí být správně postavenej. Jinak je i tenhle systém ok a koupíš bez problémů díly kdyby ti něco chybělo.
a samozřejmě jde o průměr komínu kolik potřebuješ.. takže bys měl tušit co tam budeš napojovat mají 180mm a schiedel 200mm a nezapomeň na odvod kondenzátu zespodu. hodně opomíjená věc u komínu
Mě na Kanadská krbová kamna bylo doporučeno 90°a ono to i ve finále lépe s jedním kolenem a rovným vstupem do komína vypadá ;)
fungovat bude obojí jak 45 tak 90 ;-), každopádně na stavbu krbu platí ČSN na krbové kamna jsou samozřejmě požadavky jiné. KAmna jsou spotřebič co se píchne do sopouchu a uděláš si to v podstatě sám, proto 90°. Vložka je pro stavbu krbu s jinýma pravidlama.
Tak uz popremejslej, jaky kamna budes mit, pokud nejakou obestavenou vlozku, tak ti bude stacit 45°, stejne jako me to udelali... A nakonec borec vyrezaval a lepil napojeni 90°, protoze sem chtel zavesny kamna...
Je to chalupa budu se držat krbovek s výměníkem !
Kdyz mrknu na
[ Link ] [ Link ] tak to ma vsechno horni nebo zadni vyvod, rek bych, ze by bylo lepsi udelat v dostatecny vysce a pak treba i metr nad zemi, dve 90 a mas vystarano...
Tak udělám 90
Stavěl jste to nikdo někdy?jakej komín mam koupit koupím asi 200mm ale nevím jakej
Komín jsem si stavěl sám, koupil jsem Schiedel protože byl v akci ke zdivu na celý barák a 7m mě vyšel myslím na 26tKč. Postavíš základ a jedeš přesně podle plánku. Nezapomenout na odpad, dokáže napršet celkem dost vody a držet se přesně návodu, pak na tom není co zkazit. Moc nedoporučuju systémy kde jsou cihly na půl, máš o starost víc co mazat a lepit k sobě, Schiedl má pekně ty cihly z jednoho kusu kolem dokola, takže dáš cihlu, vatu a vložku na tmel a jedeš další.
CIKO vyšlo peněžně stejně a je právě dělené. Pro někoho výhody váhy jedné půly (ta celá váží dost), ale jinak je to 2x taková práce.
já kupoval
[ Link ] 6m výška,prům 200,sopouch 90st.,20tis
Panove co me vse ceka za vyrizovani kdyz si komin postavim sam?jedna se o klasiku tvarovka,samotova roura obalena vatou.
[ Link ] jde mi pak o to cemu se vyvarovat pri stavbe a jak/kym uvest sestavu do provozu dle pozadavku uradu atdatd.
Já stavěl Schiedel sám, mají k tomu všechno perfektně nafocené/popsané v návodu a pokud jedeš krok po kroku, nemůžeš to udělat špatně. Pro úřady je pak třeba udělat revizi, takže kominík co to může dělat, kouknul zda jsou dole dvířka/větrání, napojení kamen a nakonec vylezl nahoru k hlavě. Vše perfektní, dal mě papír asi za litr a hotovo ;)
Takze muzu stavet sam a pak uz jen kominik- revize a hotovo.
Plati u stavby komina nejake pravidlo ktere by me mohlo znesnadnit provedení revize?
Zaklad mam vylity betonem metr hluboko.Tramy od steny tvarovky kominu 10+cm.
Jo takto jsem to udělal já a ještě říkal, že to je lepší a pečlivější jak od zedníka... Chyb se tam dá pár udělat, třeba šamotky dát obráceně proti vodě, ucpat větrací kanálky maltou, ale jak říkám, pokud se to dělá dle návodu a pečlivě, tak na to není co zkazit ;)