Navštíveno 3025x

Přemýšlím o koupi O II ale nevím s jakým motorem. Je mi celkem jedno jestli to bude nafta a nebo benzín ale spíše bych to viděl na ten benzín a předělat to na LPG. Uvažoval jsem o 1.6 v benzínu předělanej na plyn ale známej mě od toho odrazuje že je to líný a že z toho budu nešťastnej.

22.01.2013, 10:55 |
nome no pokud cheš lpg tak jinou možnost než 1,6 benál nemáš
lenochod je to ale i bez toho lpg
jinak osobně můžu doporučit jako nejvhodnější motor klasiku 1,9 TDI na firmě jich máme několik a oproti 2 litrům ze stejného roku tyhle stále jezdí i při nájezdu 200+ bez zásadních servisních zásahů.
pokud chceš něco živějšího tak 1,8 nebo 2,0 TSI
1.9TDi, tusim ale ze ma 77 kw
1.6 s LPG funguje dobře, ale moc to nejede. Spotřeba okolo 9LPG.
Mám 1,6 bez LPG na běžný ježdění to stačí, není to žádný žihadlo. Průměrná dle tankování 7,3 při ježdění 20km tam a 20km zpět. Na delší trasy jezdím kolem 6,2
6,2 s LPG? tak to jedeš ale hooooodně vopatrně ne?
Kdysi jsem četl test na tuto motorizaci LPG a tam psali, že prostě jezdíš za 10
jo nebo vlastně 77kw :) sorry
AllInOne: jestli to bylo na M@rtina (jako že asi ano), tak píše "Mám 1,6 bez LPG....", čili na benzín ;-)
MATTESS
pravda, tak to je jasný :o) přehlédl jsem :)
1,6 benzín jede slušně, věř že mám s čím porovnávat, ale abys jelsvižně tak na to šlapeš a poté je spotřeba hnedle jinde než tu někdo píše, dlouhodobou máme na firemním autě 8,9 litrů
Já co jsem tak zjišťoval tak nebrat 1.2 TSI, 1.4 TSI a 2.0 TDI tak to jsem vyřadil ihned.

22.01.2013, 13:02 |
nome | Upraveno: 2013-01-22 13:05:28
pavelk: no jede slušně možná v relaci relativně velké auto s atmosférickou 1,6 ale to je dle názorů a potřeb každého
to jiri dusa: takže ti tam zůstane to co sem psal na začátku :-)
AllInOne: Jako MATTESS, LPG nemám. Nedávno sem překročil opět na palubáku 99h, kde průměrnou jsem měl 6,7, ale říkám, jezdím s tím jen po okrese, když jedu někam dál, tak je to tak max jednou za dva měsíce.
Minulej tejden jsem jí měl služebně na serveru čech a s cestou po dálnici HK - Pha - Lovosice bylo na palubáku 6,5.
Mám kombajna 2011 1,8T 118kw a překvapila mě spotřeba ,jezdím dálku (OV-Praha) za 7,3 a město za 8 ted spíše 8,5 . jak píše PAVELK spotřebu tak raději asi tu turbínu.

23.01.2013, 18:33 |
Zip jiri.dusa
proč by jsi zrovna vyřadil TSi Motory? A proč né dvoulitr v naftě? Já bych naopak zvolil TSičko a MPi už bych nebral.
jinak tady mluvíte o O II před FL, když je zde psáno o 1.6 benzin a 1.9 TDi, který se tuší do FL nedávaly. Jinak hodně záleží kolik najedeš a jaký trasy, ale to je klasika rozhodování mezi dieslem a benzinem a když tohle rozsekneš, tak moc možností nebude. Taky záleží jestli jezdíš dálnice a nebo jen okresky.
jinak se taky koukni co je na trhu dostupné, jestli jetou, tak těch dvoulitrů v dobrém stavu moc není, ale to není s žádným motorem. Nedávno jsem hledal a prověřoval si vozy.

23.01.2013, 19:29 |
Augi Dle mě buď 1.8TSI nebo 1.9 TDI
tak 1.2 TSI a 1.4 TSI maji blbě vyřešený rozvody a podpalujou se jim ventyly, známej měl 1.2TSI v servisu s rozvodama a podpálenejma ventilama už v 35.000km a 2.0 TDI nechci protože je víc poruchoví jak 1.9TDI. Já vim že by se mi asi víc hodil benzín, protože jezdím do práce 15km tam a 15km zpět a tak 1 za 14dní jedu do Prahy po dálnici a to mam asi 50km.

23.01.2013, 20:06 |
Augi Tak vezmi 1.8TSI. Já jsem měl Superba v manuálu půjčenýho na týden, jen tak :-), a měl jsem průměr 6,5.
Ale je fakt, že já jsem magor na spotřebu a baví mě jezdit za málo :-)
Augi a co máš ty za motor v octávce ??
Augi:tak to už jsi člověče hodně zestárnul že jezdíš za tak málo :-)
Mám osobní zkušenost s TSI- vysmívaná 1,2 v Yetim má u nového majitele najeto 96tisíc-absolutně bez problémů-rozvodová sada byla měněná na záruku.
Se současnou 1,4TSI mám najeto zatím jen 20tisíc,takže se časem ukáže.

24.01.2013, 21:52 |
Augi jiri.dusa: slavnej 2.0TDI BKD. Jde o to, jak to bereš. Mám náhradní hlavu, vstřiky, turbo jsem preventivně vyměnil za větší, takže bez problému :-)

18.05.2013, 12:54 |
Chris urcite sa vyhnut 1.9 TDI BXE, BJB 2007-2008
[ Link ]
Zdravím,potřebuju poradit auto pro mámu. Rozhoduje se mezi novým Rapidem,asi 1.2TSI nebo Octavii 1.2TSI ale to už bude mít najeto tak 30Tkm.Denně do práce najede tak 80Km,takže jede i o spotřebu.Pro octavii hraje i to,že by asi preferovala radši i kombíka.Cena max 300Tkč
máme služební kombíky 1,6 benzin a nemůžu říct, že by to nejelo ...
jede to normálně, když chceš předjet tak o kvalt niž a jedem ...