Navštíveno 12403x

[ Link ] Výraz bídy morálky společnosti. Zpěvačka, která nic nepředvedla a ani nepředvede, protože na to nemá, se zachovala jako - Kráva.
POhrdání, arogance, výsměch - holt jaký pán, takový krám (od topolánky, Kalouska, ale i Klause hodně lidí začalo rychle učit)...
To jen jako dokreslení vedlejší diskuze o výsledku voleb, jak se má naše společnost a morálka v níc - jednotlivé střípky do sebe pěkně zapadají. Basiková se musí vystěhovat, protože se Zemanem nemůže žít, komedianti z Prahy píšou petice, že Zeman není jejich prezidentem, Palacha uctívají do nebes,přestože bylů duševně vyšinutej pomatanej blázen, prostě národ pomatenců.

28.01.2013, 17:16 |
gizmi Ja nerozumela reci tveho kmene, ale ja doufat, ze ty dobre..
????
Zdeny60: jo, tohle je klasika. Studuju VŠ dálkově a když vidím to chování deňáků vůči nám dálkařů, člověk by blil... V mém věku jsme byli úplně jiní, ale holt, to je dobou, to je výchovou a tím, co vidí, prostě "sr*t" na jiné a starat se sám o sebe, já, já a zase jen já na 1 místě... Takže se máme na co ještě těšit...
Zdendo, chtěl bych mít Tvoje starosti. Než číst bulvár, tak běž raději do garáže převoskovat Subaru, uděláš pro sebe lépe.

28.01.2013, 17:20 |
CRK já také nerozumět řeči moudrých (starých) lidí :)))
NEvím co to bereš, ale opatrně!

28.01.2013, 17:29 |
Luke_288 | Upraveno: 2013-01-28 17:44:44
to je jasný, že ve věku Higtowera to bylo všechno uplně jiný, děti neřekli sprostý slovo ani za pytel sraček, byli tolerantní a hlavně uctivý ke všem starším, na světě bylo tak nějak celkově líp, květinová mládež kouřila v klídečku haš, byla menší ozonová díra....
to jsou zase hesla.
a víš co? když já studoval denní VŠ, tak mě dálkaři taky srali a klidně to řeknu na plnou hubu. jelikož my museli chodit do školy pravidelně (a to si nestěžuju) a pak přišlo zkouškový, přihrnuli se dálkaři, drtivá většina zkoušejících jim to dala, protože jim nechtěla komplikovat život (pracovní, soukromej), prtž oni už jsou přece starší a nemaj to zapotřebí.
ale já vím, že na tvý škole je to všechno jiný a obrácený.
edit: a to myslím, že jsem vystudoval poměrně dobrou VŠ

28.01.2013, 17:30 |
gizmi HIGHTOWER: nemas pravdu - priklady:
x dneska v Plzni na kseft kradou v obchodech ve vetsim procentu duchodci nez mlady
x kdybych mel pocitat starsi VS mladsi rocniky, kdo me pozdravi po vkroceni do kanclu, tak je to take jasna prohra starsich a to nemluve o tom, kdyz pozdravim prvnim a vetsinu to ani netrkne odpovedet.
x co se VS tyce, tak se nediv - mate o dost snazsi cestu k titulu a 90% kantoru ulevuje, protoze uz pracujete :) Vlastni zkusenost ;)
Navic dneska se tohle chovani UCI!!!! v dnesni dobe je arogantnost a prubojnost zadouci, nez slusnost.
Pitomio má v česku dvojníka :-)) A ten taky ví o všem úplně všechno, jsi trapák dědo :-(
Sem to věděl! VĚDĚL! že píchnu do vosího hnízda:-)))
Ale někteří chytají na drb:-)
gizmi: a víš, pro KOHO kradou???
Ad VŠ - byly doby, kdy na VŠ jaksi obecně panovala větší bych tak řekl úcta k člověku a nejen proto, že to bylo na akademické půdě. Jak píše gizmi - poslední jeho věta:"Navic dneska se tohle chovani UCI!!!! v dnesni dobe je arogantnost a prubojnost zadouci, nez slusnost."
Bohužel. Mj., včera jsme bylyi na návštěvě u sousedů a těm chodí dcera do 3. třídy. Má samé jedničky, mluví škoroybych tak řekl řečí dospělých. Díky tomu je to černá vrána, spolužáci ji šikanují, někdo s ní nechce spát na lyžáku, nikdo s ní nechce sedět. Přitom je to naprosto nromální děcko. Jen má tu smůu, že se jaksi líp učí a rychle chápe. A když mi její otec vyprávěl, co všechno musí zažíévat od svých vrstveníků teď, v 9 letech, jak se pak budou chovat ti na druhé straně, až jim bude 15-17? Možná, že řada z nich bude užbručet v pasťáku (jestli vůbec nějaké budou). I takto to může začínat.
Jinak ta dívčina má možná pozici zhoršenou tím, že její otec v jistém finančním ioboru dost dobře vydělává a patří mezi nejlepší v ČR - a úspěch se neodpouští a děcka jsou z domu naočkované, řeči se vdou doma, děti poslouchají, závist klíčí, tak proč si nevylít na někojm nevinném zlost, když na to sám nemám, že?
K některým z vás je škoda se vyjadřovat. Ještě tady chybí ten zoofil s nějakou moudrou hláškou.

28.01.2013, 18:01 |
CRK a ještě taky ten pedofil...
EDIT: aha, tak nic, oprava, už jsem tady... :D

28.01.2013, 18:09 |
Fresh pro mě synonymum pro arogance, hulvátství, lhaní, ponižování atd. představuje Miloš Zeman! že u něho ti tohle chování nevadí, nebo že ho u něj nevidíš nechápu?
samozřejmě že těch arogantních hulvátů je tam spousta jak nalevo, tak napravo
s tou výchovou je to těžký, když je rodič blb, je předpoklad, že vychová dalšího blba. (toto není myšleno na žádného konkrétního člena)

28.01.2013, 18:12 |
AR věžák: a ty se divíš že dennácí nemají dálkaže rádi? Získají stejný titul za 10% úsilí a práce oprotí denňáků (samo záleží i na škole), u zkoušek je to výsměch těm co tomu studiu dávají max, takže jako luke_288
zdeny: nevím zda jsem tvůj nic neříkající výlev na začátku správně pochopil, ale pokud to byla narážka na chovaní Farné tak by mě zajímalo co na něm bylo špatně?
Farná se imho zachovala uplne v pohode. Ze tam leze Erzika co neumi ani poradne mluvit a snazi se kdakat jak majkl dzeksn, to jen svedci o tom jejim egu a absolutne chybejici soudnosti a sebekritiky. A pokud nejakou mela, lezla tam jen proto se ztrapnit. Coz se ji tak jako tak povedlo.
Zase prispevek o nicem, superstar a bulvar mne nezajima takze mne to nechava klidnym :-D

28.01.2013, 18:37 |
CRK VY jste to NEPOCHOPILI nebo se Dedy60 špatně vyjádřil, on určitě myslel tu nablbanou kundu, která neumí zpívat, mluvit a chovat se slušně a nadává lidem, kteří jsou trošku někde jinde... Takhle to určitě BUDE! :)))

28.01.2013, 18:40 |
AR no dědyho60 nikdy nevíš na čem seš ;)

28.01.2013, 19:19 |
Samantus | Upraveno: 2013-01-28 19:27:05
Zoofil? nekdo ode me neco chce? :-))))
Edit: moudrou hlaskou? tak jo, neni z my hlavy, ale presne vystihuje to co si myslim... cituji vyrok z FB: "Protože ty co jsou spokojený se jen baví... Jak jsou z toho ty hloupější v prdeli..."
Dedy pobavil:-) Jinak je to soutěž a nikdo nemá se co obravet k nikomu zády, tak jak ve sportu, atk i tady. Farna je to, co si o ní myslím.
Samantus :))))
Ovečkový král jistě nebude daleko a zanedlouho se tu ukáže :)
To teda :) Jakmile se něco šustne o ovcích, nikdy není daleko :)

28.01.2013, 19:32 |
AR dědy60: tak zřejmě ti uniká smysl této soutěže. Ano primárním cílem je najít nějakou novou "celebritu" co bude umět zpívat, ale vzhledem k tomu že je to točeno pro diváky a pro české a slovenské diváky je tato "arogance" to co ty lidi k bedně přitáhne.
Kterej to je ten druhej ovcoprc?????? a ted vazne!!!!
Když jsem byl na denním (bakalářským), tak mě teda ani nenapadlo, že by mě měli vadit dálkaři. Teď si dodělávám inženýra dálkově a nepociťuju že bych byl zvýhodněnej. Taky je to asi o tom, že ve většině případech máme zkoušky společný a zkoušející zjišťuje až při zapsání známky do indexu, kdo je kdo.
A teď opět přenechávám prostor Animálantusovi. :-)))

28.01.2013, 20:43 |
AR sanťusák: tipuju Tuner2 který velice oblíbeně používá frazi "jako ovečky" či jako "stádo ovcí" ;)
Fresh: ono to vadí jen v případě, pokud se to nehodí do krámu, další z typických vlastností čecháčků :) Pokrytectví.
Dálkaře jsem taky nesnášel :-))) Byl jsem totiž svého času jeden z nich. Byla to totální dávačka (ekonomická fakulta v Chebu), po roce jsem s tím seknul, protože za takový titul bych se styděl, radši jsem si ho udělal na lepší škole :-)
A kecy, jak to dřív bylo slušnější a hezčí... to se snad ani nedá komentovat.
Btw. Ewa Farná je podle mě jedna z mála našich hudebních nadějí, která dokáže dobře zpívat, přirozeně vypadá, nefetuje a nechlastá :-D

28.01.2013, 21:05 |
CRK ...a hlavně nejezdí vožralá v káře :D ale to vlastně až vod tý doby, co jí za chlast sebrali noty... :)))
Scully - to snad nemůžeš myslet vážně:-)))))))))))))))))))))))))))) Farna, ty woe si protři uši:-))) A jestli ser chová normálně, tak jsem Papež.

29.01.2013, 08:46 |
AR tak je možné že pro starší je chování farné nepřípustné, protože za jejich mladých let byli přeci lidi k sobě milejší a vůbec chování bylo přeci jiné ;)

29.01.2013, 09:02 |
CRK to je ale pravda, viz. např. rychlé šípy... dnes vypadají takto, pozná někdo, kdo je kdo? :D
.

29.01.2013, 09:12 |
AR rychlonožka a červenáček jsou snad jasní ;) a ten uprostřed tipuju mirek dušín ;)
To je zase flame :o))
Já teda Farnou uznávám. Mně se líbí, jak zpívá. Hráli jsme s ní na jednom fesťáku a byla v klidu, ale blíž ji neznám...
Zajímá Vás moje zkušenost z hudební branže? :oD
Bude to romááááááán :oDDD
zdenymu se nelibi bo Ewa urcite razi heslo zabij bobra zachranis strom

29.01.2013, 09:42 |
Lufas No jo Eva a Vašek to neniiii:-)

29.01.2013, 09:42 |
CRK | Upraveno: 2013-01-29 09:43:28
kral007 (eXtrem-audio.cz): nemusíš se mu kvůli tomu ale smát, když on je na toho bobra už tak naučenej :D
tyvole, to je zase matros.
tak borec tu uvede nadpisem '... z jiného, než volebního soudku' tema o tom, ze najaka mlada zpevacka se chova jako pica kvuli pravicove* vlade.
Zdeny, nedelas nahodou sefredaktora* v diskuzich na novinkach?
Nadpis vágní, téma bulvární, původně nezajímavé, ve mně nakonec vyvolalo údiv především pro nepochopitelný zájem šedesátiletého Zdenyho o tento "svět jásavých blbů" aneb šoubuzinec.

29.01.2013, 11:48 |
JP | Upraveno: 2013-01-29 11:50:10
přesně jako .mycTD a RedBaron, ještě mě vždycky baví jak po napsání nějaký strašný hovadiny následuje příspěvek typu "já věděl že píchnu do vosího hnízda!" :D. To je něco jako kdyby to vítězoslavně řekl poté co doma nespláchnul a dostal za to od starý vynadáno:))

29.01.2013, 11:55 |
DaveX Ty vole Zdeny, radši by jsi si měl postesknout nad tou holkou, co tam byla zpívat, protože takoví sebevědomí lidi chodí mezi námi a jsou větší zlo, než otáčející se zpěvačka. Nevím, co ti běhá v palici, ale Farná toho dokázala celkem dost za tu svoji krátkou kariéru. Jsi totálně mimo mísu a tvoje názory jak jsem je kdysi obdivoval za poslední dobu padají někam k bodu mrazu.
V současnosti je u nás asi tak 1000 a 1 lepších zpěváků/zpěvaček, než tato. Tato zpáívá velice průměrně, zato se chová jako slavná rovková Primadonna. Jen chudák holka neví, že na to nemá.
Jinak je vidět, kdo sleduje bulvár a jak jsou všichni v obraze:-)
ve všech oborech je 1000 a 1 lepších lidí než zrovna ti, co jsou na výsluní, jen prostě nebyli v ten správný čas na správném místě

29.01.2013, 12:02 |
CRK Dedy60: na čem jedeš..? já to chci taky... :D
V Malým Bobši, woe.
A prpos, pamatuje si někdo na plamenné řeči, které se tu vedly v souvislosti s jednou fěťačkou, která přebrala a zašla na to? Trochu mi to ten wordwar připomíná. Jen takový malý rozdíl, že tak jako po A.W., která uměla priotí týhle kravce fakt aspoň trochu zpívat, už rok neštěk ani pes. A to bylo kydů - druhá Janis Joplin a jiné výplody černobílého stáda ovcí - dnes? Howno. To čeká tuhle kravičku, a pokud nic jiného neumí (a jako že neumí, protože neměl čas se to naučit), bude to mít kuwa těžký, protože jen s vyšpulenou pusou se neuživí, ale zpěvem, jak to vidím já, taky ne.

29.01.2013, 12:10 |
DaveX No jo, tady platí přísloví, že pro vola je každá kráva...
Tak teď už jenom čekám,kdy se tu objeví klub uctívačů Lucky Vondráčkové :-D :-D

29.01.2013, 12:32 |
JP | Upraveno: 2013-01-29 12:39:21
A koho to nečeká? V hudbě už neni moc co objevovat, žádná další Joplin, další Hendrix, Jackson, noví Deep Purple, Pink Floyd... žádná taková "veleikona" už se podle mě nikdy neobjeví a neni to proto, že už by nikdo po nich neuměl tak dobře hrát/zpívat, ale proto, že všechno co budou moct hrát/zpívat už tady někdy v podobný formě bylo, nebo bude ten styl při dnešních technologiích snadno napodobitelnej a podobnou hudbu začne dělat 100 dalších lidí, takže nebude jen ten jeden slavnej, ale rozdrobí se to mezi celou novou "vlnu". Proto trochu pochybuju, že se ještě někdy objeví nějakej novej hudebník po kterym bude po víc jak roce štěkat pes tak, že by to pořád zajímalo celej svět a ne pár skalních fanoušků. Jenom pro pořádek tim neobhajuju Farnou, pro mě je to taková malá česká obdoba Beyoncé, Rihanny a podobnejch aktuálních hudebních tragédií který nemůžu vystát a kvůli kterejm jsem zaškatulkoval 9 z 10 rádií do "neposlouchatelný".

29.01.2013, 13:48 |
schwaboid | Upraveno: 2013-01-29 13:50:20
Takže už víme, že Dedy60 rozumí politice jako nikdo z nás, vlastně ani nikdo jinej na modrý planetě. Jako řidič je taky nepřekonatelnej, buď ho ostatní brzděj nebo naopak nesmyslně riskujou, když se ho snaží držet, ale on jim to stejně natře. No a teď navíc rozumí hudbě pro teenagery (jako pro mladý). A to samo líp než jakýkoliv kritik, nedejbože nějací náctiletí .... :-))) Tebe příbuzní zavřou do domova důchodců už za pár let, bo to s tebou musí být doma peklo.
PS: A ta tvoje čeština je hrůza, to to píšeš na hajzlu? Pusť si větrák !

29.01.2013, 13:52 |
CRK Rustapha-659: woe, klídek... do teď to bylo v pohodě :)))
vsak Ewa Farna ma pekny pisnicky ne?
[ Link ]
šváboid: tebe něco ukrutně irituje, to není nzdravý:-)
když se nad tím vším tak trochu zamyslíš, dojdeš možná k podobným závěrům jako já, jenže to bys nemsěl vytrhávat moje myšlenky z kontextu (tedy pokud víč, co to je).
Ad Farna: nemít za sebou tvrdou mediální podporu (protože, jak píše JP, je to o zblblejch zkouřenejch týnedžrech), tak je to nula na entou, nemá vůbec co nabídnout, ani hlas, který já osobně (to neznamená, že druhý také) hodnotím jako nechchi říct přímo protivní, ale dráždí mě a když někdo zmínil L.V., tak o ní se dá už říct, že se dobře etablovala v šoubyznysu - nejen tím, že zpívá (není to sice nic, za čím bych se umlátil), ale dělá scénii, dramaturgii, píše a asi i další věci. Takže srovnáváš zatím nesrovnatelné. A než to slůvko "zatím" budeme moci možná vypustit, tak uplyne drahně let. Zatím to ale musíme brát, jako to leží a běží - taková veselá šedá nuda a bída.
Do politiky vidím jen tak, aby poznal, co je správný a co není. O morálce si v našem státu nedělám iluze, ale to asi nikdo.

29.01.2013, 16:32 |
Kacko Jsem zapoměl, že tu jsem v bravíčku.
Irituje mě tvoje psaní, přicpává se ti už cévka? Nebo vsázejíc na svojí neomylnost si to po sobě ani nečteš? A já nic, dokonce ani tvoje "myšlenky", z kontextu nevytrhávám (jestli teda i ty víš, co to znamená) ....

29.01.2013, 16:56 |
gizmi :D :D :D :D tak to je mooooooc tady :D :D :D
Ewa a Wasek se rozpadli - Wasek nechce brzdit karieru Waskovi a Dedy60 to proste neunesl - tak se mu nesmejme :)
Kazdopadne schwaboide zapomnel jsi na experta na elektroniku - hlavne TV :) Jinak dlouho jsem se tak nepobavil!!! Jen me ted prepadla myslenka, zda je to vlastne k smichu jeste..
Nevěřím tomu, že se zrovna já zastávám Ewy Farné (neposlouchám ji, její tvorbu znám jen zběžně), ALE - nevidím v současné české ženské hudební produkci nikoho jiného, kdo by byl schopný přirozeným neafektovaným hlasem zazpívat čistě rock, mít evidentní talent a nevypadat jako zfetovaná štětka :-) A že jí jednou před lety napsal producent hit - takových pseudozpěvaček tu bylo za posledních deset let spousta ("superstars") a jediná další, která se uchytila byla Langerová, která zpívá taktéž dobře (možná i líp), ale padesátikilová lesbička prostě není takovým sexsymbolem jako Farná.
A ještě dodatek. Budu teď vypadat trochu jako antihavlovec :-) ale naším hlavním problémem nejsou nějaké průsery v tomto státě (které se nepochybně dějí), ale spíš lidi jako Zdeny60, kteří neustále kolem sebe šíří další a další hospodský stížnosti, jak je všechno naprosto na hovno a jak to bylo krásné, když oni byli mladí. Tzv. blbá nálada může nadělat ve společnosti daleko větší bordel než nějaký blbý jedno procento DPH...

29.01.2013, 17:13 |
gizmi Mr.Scully: zasah, potopena.. ;)

29.01.2013, 17:18 |
Augi Mr. Scully: Like.
Tohle vlákno je hodně wo hovnu. Rozebírat to, že se někdo otočil? To si fakt děláte prdel...
Mr. Scully - tak kamaráde, to jsi na velikánským omylu - já nemám (zatím) nejmenší důvod být negativně naladěn.
Snažil jsem se, ale marně, podat pohled na věci z pozice jisté věkové a sociálnáí skupiny. Do věkové patřím (50+), do soviální naštěstí zatím ne a snad to tak rychle nepřijde (jeden neví, náhoda je blbec). Takže v tomto ohledu jsi se netrefil.
Spíše mě štve, že hromada krásných věcí, které jsem prožil v době, kdy řada z vás nebyla na světě , je totálně v hajzlu, jenže o tom nemůžete někteří z vás nic soudit, když jste to nezažili. Tak, jako vedou někteří silné řeči u stolu a počítače, tak to odráží stav splečnosti. Něco jiného je, sedět a blábolit a pak, když dojde k věci, udělat druhýmu podpásovku - viz třebas -opět jsem u toho - volby. Kolik lidí se bilo v hruď, že bude volit Karla, že přes to nejede vlak - a ??? Vidíte. prisět schizofrenní společnost. Takže já jsem fakt asi vůl, že se snažím být poctivý a snažím se vidět věci reálněji, než řada zdejších pisálků. Mnohé naseru, to vím, ale já de facto zatím nemám důvod si na nic stěžovat. Zdraví mi (i mé rodině zatím slouží, i když by to mohlo být lepšíú, bydlet ve svým mám kde, hypotéka za mnou, práce mám dvě, chtuná mi jíst a ku*da mi ještě voní, tak wo co zle?
Ale mnoho jiných se tak nemá. Neříkám, nejsem kellent a pod ale já jsem skromný a fakt si nestěžuji, i když to tak vypadá, jen mě serou principy a pak to, že někdo buď schválně a nebo z blbosti nějakého pozéra překrucuje to, co jsem řekl.
Ad DPH - to 1% mě nesere, jako princip. protože princip Kalouska. To je, bych řekl příčina neštěstí dneška a nálady lidí - vůbec obecně jako naše politická garnitura. Takže mě dokáže nadzvednout, že nám zvýši o 1% bod DPH, ale že na druhé straně už Sľouf připravuje terratunel, to je ten princuip. Princip nenažranosti našich mocipánů a jejich neschopnost aspoň zamaksovat, jak kradou ve astronomickém měřítku od nás všech...
To mě opravdu sere, ale jinak jsem zcela v klidu a děkuji za každé dobré nové ráno a shledání s rodino a přáteli, za každý krásný výlte či hezkou knížku, kterou si s chutí přečtu. Takže asi tak to je s mými "blbými náladami". Možná epší si říct, a co mi je po ostatních, na mě by se také všichni vysr*li, kdyby mi bylo nejhůř, je to sice špatně, ale dnes normální. A to je právě to, co dříve nebylo a nebo ne tak očividně. Dříve dokázal jeden druhému pomoci, dnes každý kouká - co za to? Je hrabat...
Takže Mr. Scully, tohle není tak, jak si ty myslíš, i když to tak můževypadat.
PS: blbou náladu mám opravdu dnes, protože na mě vlezla the most serious men´s disease:-( :-)))
gizmi: i guwno:-) Augi: no jo, volby jsou už za náma, tak bulvár, no:-)))
Ale já to beru jako sport, aspoň človek zabije čas v tomto počasí.Rád pokecám o životě atak:-)
takže jako myslíš, že půlka těch, co tvrdila jak bude volit knížete to dělal protože to bylo cool a ve skutečnosti hodila Miloše? soudíš dle čeho? dle několika desítek lidí na webu, kolem sebe apod? volit přišlo cca 6mil voličů, to je sakra jinej vzorek než pár lidí kolem nás všech
Asi na tom něco bude, lidé jsou holt takoví. Jdou s davem a dav pro zemana byl teď silnější. A jestli to bylo 6 mega voličů (což nevím a je mi to jedno), pak to tím více ukazuje na to, jak se národ vzácně shodnul.
Tak je nás okolo deseti milionů, byla 60% účast, tak to není tak složitá matematika ...

29.01.2013, 18:05 |
schwaboid | Upraveno: 2013-01-29 18:06:21
A trošku mě připomínáš mojí 87-tiletou babičku. Ta taky říká, že za jejího mládí byl svět takovej nějakej lepší, lidi se měli víc rádi a tak. Jí prudit nechci, tak jí nepřipomínám, že pubertu prožila za války, rodila v květnu 45 a že děda s obchodní akademií musel jezdit s léta náklaďákem, bo poslal agitátora KSČ hodně nevybíravě do prde*e a že na tom dlouho nebyli moc dobře .... Vím, že si pamatuje jen to hezké, tak jí to nechci kazit. Jenomže ona mi to nevypráví každý den v několika vláknech najednou ....
A co jako? Myslíš, že jsem zapomněl % :-)))To není o počtech, brachu, to je o tom, co si lidé fakt mysleli:-)(I když mnozí navenek blábolili o Kadlovi a jeho pravici).Jen to pak jaski neustáli ve své skupině, to je vše.
Ty jseš divnej pavouk ... Nejsem Luke_288
No co, člověk si vždy pamatuje jen to lepší, aspoň po čase. A zeptej se jí, jestli by měnila znovu za dnešk nebo minulost, kdyby si mohla vybrat. Mám dojem, že odpověď je víc než jasná.

29.01.2013, 18:20 |
Augi Zdeny60: Já jen, že se svojím intelektem by ses mohl zabývat nějakým vyšším principem než jen Ewičkou ;-) Pro kterou já osobně mám slabost :-)

29.01.2013, 18:23 |
dddd Zdeny60 je zajímavej človíček, stál by za důkladnější prozkoumání:) nemyslím to zle
Až přiletěj ti jejich marťani, jak o nich mluvil "jYrka" Paroubek, tak si ho určitě vyberou.

29.01.2013, 19:39 |
Pagoš Co se to tady ku*va děje? :-D
Senilita přišla dřív než BAN :-)))

29.01.2013, 20:51 |
Pagoš Až se budu trochu nudit, tak si to snad přečtu celý a třeba se potom budu na chvíli cítit moudřejší :)

29.01.2013, 20:51 |
Pagoš | Upraveno: 2013-01-29 20:51:51
double
Zdeny, právě proto, že si zrovna ty nemáš na co stěžovat, tak by sis na nic stěžovat neměl :-) Já si třeba taky nemám na co stěžovat a proto jsem zticha :-D Sere mě sice, že bude mým prezidentem Zeman, ale druhý den jsem na to zapomněl a neřeším to. Ne všechno se vyvíjí podle našich představ a někdy je třeba uznat porážku, ustoupit a respektovat ostatní.
Jen jsem alergickej na řeči, jak dřív ty lidi byli tak lepší a hodnější. NIKDY NEBYLI. Jasně, ta první republika byla super - až na to, že se lidi mlátili v parlamentu a pak přišla válka. Jasně, za komančů byl klid - až na to, že lidi na sebe donášeli a celý to šlo úplně do prdele, uměli jsme akorát tanky a ocel. Lidi prostě vzpomínají na dobu, kdy byli mladí a kdy nemuseli řešit problémy, to je přirozený. Ale doba nikdy nebyla lepší než teď. Jediný neštěstí dneška je komercializace všeho - každej se honí za prachama, za dovolenou, za větší televizí a lepším autem (tohle fórum je toho důkazem :-D). Nikoho to pochopitelně šťastnějším neudělá, spíš naopak. Ale to je každého volba...
Opět připomenu výrok svého známého (50+) - "dneska že jsou děti horší? Já tedy nevím, ale my jsme po sobě v 60. letech jakožto děti házeli kameny a řezali se klackama" :-)))
Zatímjco dneska od 10 let hulí jak fabriky a perou do sebe svinstav horem dolem.
Dneska na to seru, mám chřipec a bolí mě i prsty na to, abychněco psal.
Švábe, ty máš asi toho švába fakt na mozku:-)
Zdeny ale hovno, kecáš jak senilní důchodce před sámoškou. Uz mam kristova leta za sebou, pochazim z vesnice a většina z nás zkoušela kouřit kolem toho 10tého roku, ve 13 už kouřili defacto všichni a učili jsme to ty 10ti leté. V 16 ti zkušenější přešli na travičku. Jak píše Scully, mezi vesnicema byli války, házeli jsme po šobě hroudama hlíny, v zimě sněhové koule (pro lepší dolet obohacené šutrákem), mezi pravidelné zábavy patřilo trefování se ožem do palce u nohy, když jsme seděli v kruhu.
Chápu to správně, že sedíš na netu a nudíš se a z toho to všechno plyne. Nebylo by lepší jít něco dělat ?
To je nádhera, melancholické stáří neuvědomující si to, že lidé jsou neustále stejní, už od dob pravěku jsme stejní idioti, někdo je dobrej, někdo zlej, jediné co se změnilo je to, že momentálně díky netu a médiím víme o každém prdu do 5 vteřin a hned máme pocit, že ten svět je horší. Samý vraždy a demence. Ale to je debilita. Dost lidí oponuje tím, že za jejich dob to nebylo, ale oni o tom prostě nevěděli, nebo je to prostě nezajímalo, či to zcela jednoduše ani vědět nemohli. Vzpomínat na doby mládí, že byly lepší je logické, čeká to každého, i generace po nás, ty budou vzpomínat třeba na tu Farnou, jako na ikonu a budou brečet nad tím, jak momentálně je všechno v hajzlu a hůř už nebude. Fakt s to chce zamyslet nad životními souvislostmi a celkově se uvést do reality. Doba je totiž opravdu furt stejná.
Zdenyho představa, že veškerá mládež fetuje a je konsternována stejnými bláboly, které on čte na netu, je mylná. Myslím, že i v jeho mládí říkali lidi v jeho současném věku, že takoví hajzli oni nebyli a že ta doba jde do sraček. Nevím kde žije, ale asi je to krapet mimo uvědomitelné konsekvence reality. Každej žijem jen jeden život a tím je to vše dané, vše se opakuje, jen kulisy se mění. Zdeny, zkus se nad tím zamyslet.
Ještě dodatek, když už se tady řeší, kdo je hudební ikona a kdo ne, tak stejně hutný seznam, plný Hendrixů, Plantů a nevím koho zkuste vytvořit z doby třeba před 100-150-200 lety. :D :D Tak trvalé to vše asi je...
Mozart, Bethoween, Brahms, Smetana, DVořák, Bach,Stravinskij, Rimskij Korsakov, Šostakovič, Puccini, Verdi....myslím, že toho bylo taky dost a žijí dodnes. Ale ta popová mikrostar dopadne jako Chodůr, Šmarda, Šenková a tisíce dalších...Jen její chování je takové, které si ani pan Gott nedovolí a že ten by si mohl dovolit asi úplně vše.
Angličák: ano, vžýdy byli svině a dobrí lidé. Jen dnes je to dalko vyhrocenější. Nepamatui se z dob svého mládí na tolik případů (vlastně pamatuji jen jeden), kdy by násíli mezi dětmi skončilo vážným úrazem nebo dokonce smrtí. Dnes je toho všude plno - pokdu jsi trochu soudný, dáš mi za pravu . Aha, jenže ty tonemáš asi s čím srovnat.
Ne, vážně, nemá to cenu se tu dohadovat, každý nechť si myslí a žije po svém. Každý ať si votvoří svůj izolovaný svět a je to. Já se nenudím (jen tedď, v tomhle počasi bez slunce), ale to brzy přejde a aktivit mám v plánu tisíc a jednu.
Zdeny: jasne, ze tveho mladi tudy sice probehly dve svetove valky, ale jinak lidi byvali docela v pohode :-)

30.01.2013, 11:17 |
Augi Zdeny60: Nic ve zlým, ale za Tvého mladí nebyl internet, byly cenzurované noviny i zprávy v telce, kde jsi měl celé božské 2 programy... :-/ Fakt Tvoje srovnání teď a před 30 lety je, myslím, zavádějící...

30.01.2013, 11:23 |
JP V roce 60 už moc světovejch válek nebylo:))
Zdeny je typickou obětí médií, vidí v televizi každej večer 50 mrtvol, 20 okradenejch, 20 podvedenejch a jedno roztomilý zvířátko nakonec... Pak se dá pochopit, že jsou jeho názory na mladý lidi teď vs. tenkrát mimo realitu. Ono dneska když se někde odkryje třeba vážnej případ šikany, tak se tam do 2 hodin sjedou 3 televizní štáby a večer to ví celá republika. V roce 60 dostali aktéři přes hubu od učitele, pak ještě od rodičů a někdo na druhý straně republiky komu po tom nic nebylo se o tom nic nedozvěděl... Už jsem to tu někdy určitě psal, ale stačí přestat sledovat zpravodajství (zprávy v TV, noviny a další zdroje úplně zbytečnejch negativních zpráv) a svět je hned mnohem veselejší, protože v reálnym životě se člověku něco hodně špatnýho přihodí třeba maximálně jednou za 10 let. Reálnej svět neni ani zdaleka tak špatnej, jako ten co je k vidění ve zprávách.

30.01.2013, 11:26 |
mrazik | Upraveno: 2013-01-30 11:35:49
Zdeny sorry, ale zacinas mi pripominat zaprdeneho soudruha, ktery urcuje co je a co neni spravne, jak a co se ma ucit, co se ma poslouchat, co se ma vysilat, co se ma psat. Kdo jsi, ze nam urcujes jak a co mame delat se svym zivotem a nejen nam, ale i nasim detem ? Jsi snad buh nebo jsi i nad bohem ?
Pripustil jsi aspon na okamzik, ze se muzes mylit a naopak ty jsi ten opak spravneho ?
V řadě věcí se mýlím, jako koaždý jiný.
Mně připadá, že mnohým z vás připadá normální, jaká je společnost. Mně se tedy rozhodně normální nezdá-nepřijde mi nějak správné, že kriminalita začíná už někde na 1. stupní ZŠ (za nás jsem tehdá hráli kuličky, když to řeknu blbě), nepřijde mi normální, že na 1. stupni ZŠ je šikana (za nás nebyla, to je více než jasné, protože její zárodky se okamžitě tvrdě a nekompromisně řešily), nepřijde mi normální, že je na ulici tolik a na silnici tolik fetek a jiné verbeže (za nás fakt nebyl, ovšem, aby si to někdo nevykládal, že dříve se nepilo, pilo, ale ne v tak gigantickým měřítku, jako ndes navíc v kombinaci s kdečím), nepřijde mi normální, že jedeš s cestiovkou na zájezd a zpátky musíš pěšky (čili vědomé okrádání na všech možných viditelných i neviditelných pozicích kdekoliv a v čemkoliv - dříve nebylo ani zlomek toho, co dnes), nepřijde mi normální, co za své peníze kupuješ (od jídla, pití, spotřebních předmětů), což dříve taky nebylo, protože jsem si koupil mlíko a vydželo mi v lednici týden, aniž yb zkejslo (což ovšem dnešní netrvanlivý výrobek udělá za pár hodin), prostě jaksi to vidím takto.
Jen taková drobnost: dneska je běžný, že 10-ti letej smrkola tě v paneláku nepodzraví, i kdyby se o tebe měl přerazit. Za mě, kdybych JÁ nepozdravil souseda z paneláku, tak jsem si tejden nesed´. Je normální, to co se děje o hodinách ve škole? si taky není....
Vy to prostě nemůžete vidět, protože to lepší řada z vás prostě nemohla prožít, díky věku. Nemáte to s čím srovnat.
Co mi je platný, že můžu jet, kam chci (teda kam mě pustí a když na to mám), když tahle de facto jediná vymoženost je krutě vykoupena třebas tím, že člověk, který má např. cukrovku, si bude platit inzulín sám, tudíž logicky na vejlety nemá (hovoříme o průměrném občanu), nebo když máš např. chornickou bronchitidu a všechny ty léky cáluješ ze svého bez přispění pojišťovny (do které se rve megagignatická částka, která končí bůhví kde) atd atdatd. To i teda moc správný nepřipadá. Jeden druhýho nestoudně okrádá, kde se podíváš.
JP: ano- to s tebou souhlasím- objevit se za dob mé školní docházky šikana (to slovo se v podstatě ani nepoužívalo, protože to nebylo mezi školák), tak jsi dostal od učitele a hlavně doma od fotra a všechny choutky tě přešly. Dnes - uibodají učitelku a ještě si to nahrají na mobil a hodí to na trubku. jojo, jen se těším, až kdejakej páťák bude mít v kapse kvér...
Mnohým, zaslíbená Amerika je toho příkladem. Neofašouni z Dojčlandu, který bych nechal tak rok v bitvě o STaligrad - věřte, že by je ihned přestaly napadat nějaký choutky na vyvyšování rasy. Howno, pánové, doba stojí daleko víc za howno, než si cchete připustit, ale řada tu dělá ramena a doma v noci spí s plyšákem. No nic, já jen říkám, že srovnat dost dobře mohu, jsem rád, že žiju tak,jak žiju, ale fakt, dnešním dětem vůbec nezávidím.
A prpos, úplně na závěr - myslíte si, vy mladší atdy, že je od přírody normámní, aby se tolik dnešních 50+ lidí těšilo na důchod??? Zkuste o tom popřemýšlet a poslechněte si někdy i názory těch starších, možnás e některým z vás v palici trochu rozbřeskne a přestane dělat pózy, protoženic jiného za tím není.
Jinak televizi prakticky nesleduji (čtu a poslochám svoji oblíbenou hudbu) a chodím radši do lesa, z TV je mi k blití.

30.01.2013, 11:52 |
Zdeny60 | Upraveno: 2013-01-30 11:53:54
Augi? a ještě dotaz: kolik myslšíš, že dnes přečte průměrný školák knih za rok? ANo - A je správně - ani jednu celoui. A podle toho to vypadá, když máněkdo napsat jednoduchou větu, kde udělá 10 hrubek y/i a člověk aby byl detektiv, než vyluští, co tím chce říct. Ale zeptej se smrkoly z 3. třídy, co mastí za hru na PC??? To se ti zdá správný? Kde krev teče potokem a hlavy praskaj jak přezrálý rajčata??? Mně teda taky fakt ne.

30.01.2013, 11:53 |
Augi Zdeny60: Inzulín je zadáčo...
Augi? tak si zajeď do Hlinska, tam si ho kup za 700, kamaráde, jinak bych o tom nepsal. Máš ho%ňku ho tam dnes zadarmo sehnat a jedeš kvůli tomu do Chrudimě, tak to máš, kámo. Mám e to doma, takže jsem poněkud v obraze.
ANo, dosud BYL všude zadarmo, ale to je historie, je řada míst i unás v ŠPK, kde platíš. Leda, žy byi někdo vykládal zase směrnice po svém, což bych se vůbec nedivil.

30.01.2013, 11:58 |
Lubak Zdeny myslím, že to fakt krapet dramatizuješ, každá doba má svoje tak to prostě je, to je koloběh života.
Ono jde také o to v jaké společnosti se pohybuješ, fetky a ostatní pochybní jedinci mě jsou upřímně řečeno volní, prostě je neregistruju, nezabejvám se tím.
OK dříve se víc četlo ok, a zajisté mě bavilo jít každou středu příkazem do kroužku s červeným šátkem, když jsem chtěl pomeranč musel jsem počkat až máma vystojí 2 hodinovou frontu a kdo ví jelsti na ní došla řada že?
Mě to připadá, že máme z věčného stěžování národní sport, to umíme fakt na 1 furt brečet jak všechno stojí za hovno. Prostě taková je doba. A výchova dětí je hold otázka hlavně rodičů, nezlob se na mě, ale i před 20 rokama bylo spousta fakanů který nepozdravili ani kdyby slunce bylo černé, nestydím se za to, byl jsem určitou dobu mezi níma, prostě puberta. Dnes žiju vcelku spokojený život jinak, žádnou újmu to na mě nenechalo .-) Tolik to neprožívej nebo ti prdne cévka
A dál by se dalo psát - viz včera - musel jsem jet domů vlakem, protože jsem si nevzal ráno auto, to je jedno a pak ze ŠK o 14:40busem asi 3km domů. Pánové z 4.-6. tříd se nahrnuli do busu jako zvěř -a myslíš, že pustí dnes někdo staršího sednout??? Hahahahah. Výchopva a morálka v prd*eli, kamaráde od rodiny počínaje....Tohle dříve NEEXISTOVALO, jezdil jsem 4 roky denně do školy a vím, co se slušelo a patřilo. Dneska může nad smrkolou stát bábu bez nohou oberlích, ale mládenec slintá palec na iphonu a nevidí svět kolem sebe. Jojoj, tak to je správný.
Dřive se tomu říkalo úcta, kdyby někdo nevěděl.

30.01.2013, 11:59 |
Lubak A jinak kouřit jsem začínal také v 10 letech a nikdo mi v tom nezabránil to vyzkoušet, hold byli jedinci kteří sklouzli k travičce či jinejm dobrotám, stejně tak jako tomu je teď. Je nebyla taková mediální masírka.
Lubak - tayk nechceš pochopit? Tohle není stěžování, to je jen konstatování reality, která prostě dle mě není správná.
A ad absurdum to v té správné společnosti (té naší) dopadne nakonec tak, že duševně postiženého Palacha náš slepý národ oslavuje jako národního hrdinu a ještě po něm pojmenuje náměstí :-)))))))))))))
To je to správné vnímání reality.
Ty wogo, kam se to řítí....
Nic hoši, je po pauze, jdu si vydělávat:-) Tak zatím,l večer.

30.01.2013, 12:03 |
Lubak Zdeny ale to není realita to je jen tvůj pohled na realitu to je dost zásadní rozdíl.
Raději změn prášky neboť tvé výlevy jsou fakt úsměvné někdy.

30.01.2013, 12:05 |
Adler prej někdy .. posledni dobou co Zdeny60 napise to perla ..

30.01.2013, 12:34 |
Rudi Zdeny můžu ti potvrdit, že i já jsem nepřečetl víc jak 4 knížky za celej svůj život a že bych měl těžkej problém s pravopisem? Stačí se podívat tady na fóru, jak jde komu gramatika a pochybuju, že by rozhodovalo to, jestli přečetl 10 nebo 1000knížek za celej svůj život...
On možná bude rozdíl i v tom, že za tvého mládí byly 3 časopisy, dneska jich je na trhu pomalu ke stovce a tak mladý čtou todle. Druhou variantou čtení je internet...
A když se vrhnu na obranu mladejch, tak kolik lidí v tvým mládí umělo víc než 1 zahr.jazyk?
I kdyby mu to napsalo 1000 členů, stejně bude mlít tu svou ..... Za jeho mládí ten inzulín možná vůbec nebyl k sehnání, viz 30 případů majora Zemana :-)

30.01.2013, 12:39 |
Zdenek (A)
Klasicky stret generaci :-D ..........
Ja se musim zastat Zdenyho. Jsem mu vekove asi blize nez mnoho z vas, takze ho chapu. Zazil jsem take hodne z obou rezimu a mam zcela jasne, vlastni, nezprostredkovane srovnani. Povazuji to za jistou vyhodu oproti vam, co mate info o starsi dobe vice ci mene "z druhe ruky".
Zdeny nikde nenapsal, ze chce zpatky komance! Nikde nenapsal, ze je buh a ze ma patent na rozum. Je to jeho pohled na svet a jeho pocity. Jen se vam je tu snazi sdelit, nikoliv vnutit.
Nicmene nikdo prece nemuze napr. fet, vrazdy, kradeze, vychcanost, podvody... a podobne veci ospravedlnovat tim, ze je proste takova doba! Bez ohledu na stoleti a bez ohledu na rezim prece nemuze nikdo tyhle veci tolerovat. Jsou proste spatne. A ze je jich vice? Ano, vetsi informovanost samozrejme tyto veci zviditelnuje a muze se zdat, ze je jich vice. Ale ono toho svinstva je obecne vice. Ne tak dramaticky, jak to vypada, ale staci se podivat kolem sebe.......
Nebudu to vice rozebirat. Jen jsem vam take sdelil me pocity ;-)
PS: Ani ja nechci zpet komance :-o

30.01.2013, 12:39 |
JP Tywoe tak už i mlíko kysne rychleji:DD. A co pivo, to taky čepujou furt teplejší, žejo? To je doba...

30.01.2013, 12:48 |
JP | Upraveno: 2013-01-30 12:50:35
Zdenek: No já se právě koukám kolem sebe pořád a nemůžu si pomoct - možná se pohybuju ve "špatnejch" kruzích, ale prostě z první ruky ŽÁDNÝ svinstvo nevidim. Naposledy se mě někdo pokusil podvést v létě 2008, zavraždit mě nikdo nikdy nechtěl (ani nikoho blízkýho, vlastně jsem nikdy ani osobně neznal nikoho, koho zavraždili), s fetem se potkám tak možná když se omylem vyskytnu na Václaváku, nebo v noční Praze, ale popravdě je mi úplně jedno jestli někdo fetuje nebo ne takže to za tragédii nepovažuju... co je tam dál? Já si nemůžu pomoct, hrozně rád bych něco napsal, ale mě se prostě nic negativního ze strany jinejch individuálních lidí neděje.
Zdeny jedine co jde do sracek, je tvuj mozek. Mozna je to tvrde a expresivni vyjadreni tve reality, ale je to tak.
Sikana na nasi skole byla a osobne jsem ji zazil. Ty jsi musel mit krasne detstvi, kdyz za jakykoli prohresek nasledoval telesny trest, at uz ve skole nebo od rodicu - aplikujes to i na sve deti ? Zazil jsi nekdy neceho nedostatek, ze tu o tom tak places ?
Uprimne je mi na spatne z podobnych lidi jako jsi ty, kteri jen sedi na prdeli a mlati do klavesnice ty svoje ,,pravdy". Co hodlas udelat, aby jsi to zmenil ? Co takhle zvednout zadek a neco udelat ? Ale ono je jednodussi zustat sedet a jen plkat blaboly. Kazes o moralce, ale zhodnot sam sebe ted.
Lide se povetsinou maji tak, jak si dokazali nebo nedokazali usporadat svuj zivot. Kazdy sveho stesti strujce.
Takze pokladam jednoduchou otazku - zvednes tedy konecne svuj zadek a pokusis se neco zmenit nebo jen dal budes sedet u klavesnice a psat ty svoje kraviny ?

30.01.2013, 13:19 |
AR Tvl dědy60...ať počítám jak počítám tak pokud ti je kolem té pajdy tak právě tvoje generace je rodiči těch dnešních "fakanů" co nedokážou pozdravit i kdyby se měli o tebe přerazit, nepůsíte klepajícího se sednout atd...takže asi jste soudruzi padesátnící někde udělali chybu co? Očividně si prožil bezstarostné dětství a mládí, užil sis co to šlo že, žádná šíkana nebyla, když si nepozdravil souseda tak ten šel automaticky nabonzovat rodičům a čekal jak tě budou doma řezat atd atd...
To žes šikanu ty osobně neviděl či nezažil, tak to si gratuluj, ale věř že tu byla a byla tu dříve než ty, jen prostě lidi byli více uťápnutí a nemluvilo se o tom
A ano i za našich mladých let jsme byli více venku, více si spolu hráli, ale i ty hry měly mnohdy tvrdší dohru, jako zlomené pracky, rozbité hlavy atd...tohle už teda dnešní decka moc nezažijou, neb pc a internet má taky své kouzlo...a takto by se dalo pokračovat do nekonečna.
Ani na vojne nebyla zadna sikana ze kyslik :D

30.01.2013, 13:35 |
Mika .lidi čtou plus, minus stejně. Ale Zdeny žije v temnotě. Já ti fandím a jeden poznatek jako fakani jsme si nevážili školy a nečetli, ale o to víc se snažíme v pozdějším věku. A nebreč když jsi takové chlapák.

30.01.2013, 14:08 |
All Ať počítám jak počítám tak "fakanům" dnešních padesátníků je zhruba třicet. Ještě ve druhé polovině 80-tých let měla pětadvacetiletá matka za sebou dva porody. Móda rodit po třicítce je výsadou dnešní doby. A že jsou dneska děcka horší než kdysi je skutečnost. Ony statistiky kriminálních činů existovaly i když nebyly tolik zveřejňovány. Neexistovalo aby party desetiletých za bílého dne vykrádaly krámy nebo přepadaly na ulicích. Nepřicházelo do úvahy aby hejna výrazněji pigmentovaných děcek dělaly bordel v parku před školou místo vyučování.
Ze života. Dva asi desetiletí parchanti se bavili tím, že frnkali kolemjdoucí gumičkou do zadku, gumička byla letecká 4x4 a každý si jistě představí jak to štípne. Obzvláště zábavné bylo když cvrnkli nějakou babku nebo dědu. Když je někdo okřikl dostalo se mu pojmenování od zvířecích až po genitální. Skončilo to tím, že cvrnkli chlapa co byl rychlejší. Oba dostali přes tlamu za souhlasného pokyvování kolemjdoucích. Stalo se začátkem loňského podzimu v centru Přerova a viděl jsem to.
Taky se mi moc nelíbilo, když mojí manželce stojící na červenou u přechodu studentka z přerovského gymplu řekla "uhni pičo" a kamarádka dodala "zdechni". Závěr nenapíšu abych si nepřivodil trestní stíhání. Víte, ona někdy i dobře mířená facka ve správný čas je mnohem účinější než psychologické rozbory nebo výchovné působení fundovaného humanisty. Já se přiznám. Občas jsem dostal pár facek když už to se mnou asi nebylo k vydržení. Rozhodně ale nemám pocit týraného dítěte nebo nalomeného charakteru.
Mám pokračovat o tom jak se chovají študáci třeba v MHD nebo na autobusových tratích (bratránek šoféruje a rád vypráví)?
Jo, šikana byla i dříve. Určitě ale ne v takovém měřítku. Násilí na ulicích nebylo tolik a bylo méně brutální. Ono se stačí podívat do statistik nebo historické černé kroniky. Kdyby nic jiného tak s romskou kriminalitou si bolševik poradil bravurně. Jistě, i díky sociálním úplatkům, ale museli makat nebo byli v báni což dnes v podstatě nehrozí.
No a to mlíko taky kysne dřív. To vlastně nevím, protože mlíko jsem neviděl už léta. Mlíko je totiž to co teče krávě z vemene. Nikolivvěk ty sračky co jsou v krabicích. Kolik z vás vyzkoušelo mlíko přímo od krávy. Moje babka když vyudila prase a nechala ho viset v komíně spotřebovávala ho 3/4 roku a po plísni na něm nebylo ani stopy. Uměla udit nebo to jsou sračky v ovzduší, které to dnes neumožní? Na druhé straně nebyla k dispozici spousta vymožeností, které usnadňují nebo zpříjemňují život dnes. Dnes je život pohodlnější ale také jaksi odtažitější, anonymnější, sobečtější. Je to asi jen o úhlu pohledu. Naši dědkové říkávali: ".. jó to když já byl mladý." Naší (já, Zdenek, Zdeny60) generaci se taky zdá jak bezvadný to bylo když jsme měli patnáct a až dnešní náctiletí budou jednou dnešku říkat "Staré, zlaté časy" možná si někdo z autohifi veteránů vzpomene jak zbytečné až blbé jsme vedli debaty. Třeba o vlivu adolescentní zpěvačky na morálku lidstva.
Dnesni mladi sice prectou mozna jednu knizku za rok, ale hrubek a nesmyslu v textu rozhodne napisou tak 100x min nez ty Zdeny. Ty si to po sobe nectes a mi to po tobe cist mame? Zkus toho psat min, ale lip a citelne!
Já jsem teda chodil na ZŠ za komančů a šikany tam bylo víc než dost :-D Akorát se to nerozmazávalo v novinách, o takových věcech se nepsalo.
Jediný, co dneska uznám, je to, že děti míň čtou a mají horší pravopis, ale zase to kompenzujou znalostí internetových technologií. Není třeba všechno vědět, ale hlavně si to umět najít ;-)
AR: tak to počítáš úplně blvbě, chlapče. Ti fakani mají dnes 10-12, fitr 22=34. 2013-34 jsem kde: +/-80.Takže o dost pár let podzěji. Čili krásná uvolněná 80. léta, jenže to vy fakt nepamatujete, co bylo tehdá, to ale není vaše chyba.
mrazik: já osobně nepotřebuji dělat nic (moc), neboť jsem jaksi v klidu, prostě bych řekl momentálěn jsem za vodou. Jediné, co budu dělta, tak si udržovat zdraví a kondici do dalších let, je vidět, že to bude potřeba. SPíše se starej ty, co budeš dělat ty, abys mohl účinně přispívat na můj důchod, kamaráde. ty jsi na tahu teď, takže mákni.
AR. s poslední větou souhlas a komedie pak je, když 12ti letýmu tribkovi řekneš, aby vylezl na strom :-))) To jsou pak videa:-))) Zato v PC - Ok, tam je kolikrát silně nade mnou.Co po tom, že v 30 má cukráka, cholesterol mu leze ušima a špeky se mu třepo jako starýmu tuleňovi:-)) A o holčičkách radši taky ani nemluvím, to je druhá tragedie mnohdy (vysedávání u facebooků, twitterů a bůhví jakých pí*ovin, ale co, tak to chcete, ne?)
Šikana - kolik tije? V 70. letech tohle slovo řada lidí ani neznala...Lidí si totiž zdaleka tak nepotřebovsali léčit nějqaké mindráky, jako dnes. Já se tomu ani nedivím - mrkněme se na rozvodovost, na funcki rodiny, na sociální tlak, na možnost sehnat práci a pak si ji udržet..... Tohle je ten počátek možná. K tomu obveselující internet a stupidní PC hry, fet a jedem do pekel. Ne za dne či dva, ale léta a - výsledky nebývají hezké.
Jestli mluvíš o čtení časopisů jako o něčem, co ti něco dá, tak sorry. Dá ti to nějakou (občas) informaci, kterou stejně za chvíli zapomeneš v dnešní záplavě a o kvalitě dnešních periodik i neperiodik si nedělám iluze. Jendak z obrovské většiny stupidní reklamy, pak bulvár a hodnotné materiály tak 100% jestli vůbec? Kuipuji respů kupoval jsem si řadu magazínů např. Highend report, watch, RC revue, Audio, Yacht - ale skončil jsem sevším - vyhozené prachy do luftu. Snůška balastu a nic kloudného. Tak tohle jestli má někoho něja rozvíjet a posunovat? A netvr´d, že děcka čtou např. Herald a nebo Ekonoma :-))) Bys mě rozesmál.
Obecné povědomí mládeže je v háji, občas jsem seldoval např. pořad v TV , kdy jezdili taxíkem po praze a kladly cestujícím otázky, nevím už, jak se to jmenovalo. Tak tohle bylo lepší jak Četník ze Saint Tropez:-))) Až jsem cvrkal do trenek kolikrát z těch blábolů, co tam padaly.
Dobrej byl film Obecná škola, možná, že by mnohým neškodilo se na něj mrknout a zaymslet se, jak tu šaškuje. Tam je řada věcí názorně vysvětlena, jak to má fungovat. Ále, darmo mluvit...
A propos hoš, když to tak sleduji, máte podezřele hodně času strávit jej plácáním do PC:-) Já mám dnes hotov, takže jsem doma, ale vy taky? No, pak to tak vypadá:-)
Hrubku u mě nanajdeš, to vsadím co chceš,překlepy neřeš, pokud jsi trochu domýšlivý, poznáš, co jsem chtěl říct.
honí se mi hlavou takovej příběh
jednoho večera:
panZ: tak si představ mámo, tady na netu píšou, že Farná se otočila k soutěžící zády, no to mi řekni, sama umí guvno a bude machrovat, taková nicka, co sama nic nedokázala.....
Mama: chrrrr
pan Z: ....ty woe, mamo! Ty už mě zase neposloucháš! Tak komu to tady říkám, kam ten svět spěje?
Mama: hele sorry Z., ale nějak mě začla bolet hlava, radši si pudu lehnout
pan Z: to je zajímavý, že dřív tě tolik hlava nebolela? To musí bejt z toho mlíka, nebo jinejch sajratu. Dneska do toho dávaj samej hnuj
Mama: hm (v duchu si říká:"musim ještě napsat SMS holce, ať se nevraci moc brzo dom, nebo jí pukne hlava jak mě. Ještě že ten kluk je aspoň za hranicema a má klid")
pan Z: ty woe to je fakt den, haranti mě nepustili v autobuse sednout a doma mě nikdo zase neposlouchá..... Komu to teda mám říct?
Holka někde v luftu. Od tý doby co sem jí koupil auto ji nevidim.
Klukovi radši volat nebudu. Posledně, když sem mu volal o tom, jak sem se dvě hodiny otáčel na stezce místo běžkování, mě seřval, že kvuli takový kravině platí roaming?!!
...no tak co teď?
........do hospody taky radši nepudu, tam sem dostal posledně na budku, když sem jim poflusal ty jejich nafintěný kravky v SUV.
No nic, tak holt zase na forum, tam to těm mladej ušounům, co ví hovno jak tenkrát bylo, barvitě vylíčim, ty budou čubrnět, co sem zase dneska zažil.
Tááák udělám si pohodlíčko, pustim si Led Sezelim a du psát
.......kurnik, zase mi spadla klávesnice, snad těch pár písmenek co vypadlo dám tam kde byly
volný pokračování zde
[ Link ] Kadel
PS: osoby a příběh je čistě smyšlený a pri psani tohoto textu neskyslo ani jedno mlíko

30.01.2013, 14:24 |
.mycTD | Upraveno: 2013-01-30 14:27:24
All: sorry, ale to je to same, jako kdyz tu cas od casu nekdo place nad urovni vztahu na tomto foru, bo na tom starem nikdy nikdo nevysiral...
Jestli mas nejake historicke statistiky, tak je sem klidne hod, pro nas nepametniky.
kadel21: :-D

30.01.2013, 14:32 |
All | Upraveno: 2013-01-30 14:33:49
No doprdelepráce, a já měl pocit, že těmi posledními větami jsem dal dostatečně najevo jak zbytečná, nic neříkající a nic neřešící mi tato debata připadá. Obzvláště když jsem to většinou toho textu vám mladým náležitě natřel abych nakonec vyvrcholil dvěma posledními větami nesoucími veškerá má poselství veškerenstvu.
sorry, do konce jem to nedocetl :-)
kadel: no ty vole, ja tu brecim smichy :D takova family story :D
Zdeny, mozna tam hrubky jako takovy nejsou, coz ja nevim, protoze toho polovina proste postrada pismenka, ale aspon bys, kdyz uz tady tak hlasas jak je to vsechno v pici, mohl projevit trohu snahy, psat pomaleji, nebo si to cist. Protoze takovej salat, tady nepise nikdo z nas ... "mladych".

30.01.2013, 14:48 |
tesil kadel: ty woe, nemuzu....:-) :-)

30.01.2013, 14:57 |
Adler kadel :) ja myslim ze ses trefil :)

30.01.2013, 15:01 |
AR kadel dal dobrý zářez ;)

30.01.2013, 15:32 |
gizmi Kadel: :D 100BODŮ !! :D a pockam si na vyjadreni (slohovku) zdedyho
Je to tady samá wofce...
Alespoň jsem pánům walish a AR udělal radost. Tentokrát to bylo o mě beze mě, kouknul jsem sem hned na prvopočátku a pak dával jen reset NEW. Až teď mě nedalo se sem podívat, co ten Zdenál tady zas plodí, že to má takovou návštěvnost. No o nic jsem nepřišel... :))
Kadel: Mazec :))))))))))
Zdeny kdyz jsme u te rodiny, tak v 70tych letech, doba nejvetsi normalizace, doba kdy vetsina chlapu chodila do hospody - ono co doma, v TV agitace, doma haranti a tchyne s tchanem (vetsina bydlela u rodicu) co porad melou jak malo vydelavam, nestaram se o rodinu, to si radsi pokecam s chlapama v hospode. Vecer po par desitkach hupsne na manzelku. ktera na nej cely vecer cela nazhavena ceka a rano s sumevem do prace. Vychova tech jejich manzelek byla take vyborna - chlap je hlava rodiny, toho musis holka poslouchat a podrzet mu a ze ti obcas da par facek, to je z lasky. Rozvod nepripadal v uvahu, co by tomu rekli sousedi. Tohle je tebou obdivovana hodnota rodiny v 70tych letech ?
Ja nastesti zazil pravy opak, otec s nama byl kazdy den a detstvi jsem si uzil v klidu.
Tak tuhle dobu si zaramuj, poves si ji na zed a kochej se.
Kadel: dost dobrý:-) Sis asi škrabal mozek, ne?
Jinak ses trefil - opět jsem byl dnes odkázán na PVD - tentokrát vlak na trase Olomouc Šumperk a zrovna v době konce školního vyučování. Vlak celkem plnej mládežníků 15-17 let. Myslíš, že se něnkdo zvedne a pustí ne mě, já to ještě ustojím, ale řadu dalších starších spoluobčanů sednout? Já chápu, že ona škola dnes fakt utahá, je to občas vopruz a na bednu, sedět 6-7 3/4 hodin ve škole a čumět jen na displej mobilu, to je pak člověk obouchanej jak řízek.
No a než jsem se dočkal přípoje, musel jsem projít podchodem- a další věc, o které jsme se ještě nestihli pobavit - vandalismus. Řekněte mi, vy mladí, protože já si to už jaski nedovedu v hlavě srovnat, co nutí někoho, aby šel, koupil sprej za kilo či více a postříkal zdi podchodu nápisy něco jako MLSF´s či jak to bylo, ZODAK, a jiné. A proč ještě někomu nedělalo potíž urvat zábradlí a rozbít asi 3 světla z 5?
To je asi podle vás taky v cajku, že? Fotr se dovědět, že něco takovýho páchám, tejden bych spal v pozoru ve stoje. Prostě ti řikám, my jsme si v 70. letech netroufli hodit papírek na zem, natož někomu něco zničit! Samosebou, vandalismus byl, ale jistě ne v takové míře, co teď. A co ho podporuje? Odpověď je jasná. Videa, PC, internet, filmy, drogy, chlast, party, zanedbaná výchova v rodině - to především, bezmocnost učitelů zasáhnout a hlavně prachy prachy prachy. Něco bylo natíněno ve filmu Gympl, jistě jste jej všichni před časem viděli... Takový ze života, no, Kraus to s Mádlem zahráli hodně věrně. Dnes se tomu říká pozice síly a moci...
No a já vysvětlení nacházím: party. Jednotlivce to nenapadne, prože má strach, že by dostal od někoho na boudu. Ovšem jako jsou tihle siláci ve skupine 3-4, narůstají jim křídla a jsou z nich v tu ránu kingové. No a od party se volně přesuneme k obecným akcím typu diskotéky, kde se hulí jak ve fabrice řpi odpichu vysoké pece, smack je cítit až ven, 16ti letý husičky s přetékajícíma špekama, špónou v uchu nebo ještě lép v jazyku jsou zmalovaný pod obraz (myslím zatím jen barvama), aby se vzápětí vyblily na schodech a nebo v parku na lavičce a při jednom, aby někoho (ti všichni přepadli a obrali a jako na rozloučenou hodí injekční stříkačku do pískoviště.
A tak dále a tak dále a tak dále....
Tak co máme dál?

30.01.2013, 16:45 |
Yawor Kadel21 :-DDDDDDDDDDD
Zajímavé:
[ Link ] Nějak vám ty teorie nefungují:-)))))))))))))))))))

30.01.2013, 16:56 |
Augi | Upraveno: 2013-01-30 17:02:34
Zdeny60: Tohle už fakt nemyslíš vážně? Jak jsem uvedl v jiné diskusi... Vyzní to možná blbě (a nechci se dotknout nikoho osobně), ale holt si ještě musíme 10-15let počkat, než "tamta" generace prostě a jednoduše vymře.
Ještě si můžeš sám taky odpovědět otázkou, kolik procent obyvatelstva tvoří nefachčenka a důchodci...
Ty woe Kadel :))))))))))))))))))))))))))))))))) Tohle fakt ne :)))))))))))))))))))))))))))))))

30.01.2013, 17:21 |
tesil Nechtel jsem se tady k Zdenymu vyjadrovat, ale jeho odkaz je uz i na me moc. Takze moje rada zni: Pozadej o pomoc odbornika, protoze tohle uz sam nezvladnes.
A kdyz zijes v predstave, jak za komaru byla mladez vychovana a uctiva ke starsim, tak si jen pro osvezeni tve zakrnele pameti pust treba film "Proč?".
Zdeny je na case abys vymyslel stroj casu a teleportoval se nekam hluboko do sedesatejch let. Ulevi se uplne vsem. A ten odkaz .... si tam vem sebou.

30.01.2013, 18:05 |
jackobo | Upraveno: 2013-01-30 18:06:13
tywoe, ta anketa v te url od pana na pranyri (
[ Link ] )
tak to je hardcore, Anketa:
Byl podle vás komunistický režim lepší než ten nynější?
hlasovalo 46800 lidi, z toho 57,2% ano
doprdele, co to je za lidi co maj dneska pristup k internetu? Todle snad nema (doufam) zadnou vypovidajici hodnotu pac ty lidi co tam klikaj jsou snad zfetovany a nebo prave utekli z lecebny. To mi hlava nebere totok :/

30.01.2013, 18:07 |
macek Panove jasne za kazdej na to ma svuj nazor ale on Zdeny ma pravdu pac slusnost a pokora se nak vseobecne vytraci a je to videt i zde na foru:-))u tech dnesnich mladejch je to jasny pac rodice nemaj dnes tolik casu na deti protoze se honej za praci doba je moc uspechana proste.Jasne ze lopata kterej zije na vesnici kde je 100 lidi tak vidi hovno ale treba ja se s tim setkavam dnes a denne na Vaclavaku mlady fetky co kradou a nic nedelaj je jich porad vic a vic a nikdo s tim nic nedela policajt na vsechno serou negri vesele prodavaj drogy a policajti nic:-))jenom buzerujou za spatny parkovani atd. vlezes do kramu a pomalu aby ses ucil rusky pac ti nerozumej proste to jde do prdele nejak.Lidi tu nejsou patrioti koukaj na to jak se ted maj pac ty co drive meli hovno tak samo ze ted sou z toho vykuleny ale co dal :-)) rusove a negri a asiati nas tu pak sezerou pac oni drzej spolu ale my se tu furt jenom urazime a nadavame jeden druhymu Me je 43 sam sem vychoval 3 deti a zejtra se mi narodi ctvrty tak vim sam o tom dost
macek: v tomhle ohledne lidsky pokory a nefunkcniho systemu atd se s tebou vicemene ztotoznuji a mas pravdu, ale chtit proto zpet komunismus? no LOL :/

30.01.2013, 18:28 |
macek jackobo nikdo tu nic nepise ze chce komamce zpatky to je jen vyplod nekterejch lidi se kterejma se nezdil jejich nazor:-))
no dyt ja taky nemyslim nikoho konkretniho nebo nedejboze tebe, ja to myslim tak nak v setrvacnosti ty dementni ankety o ktery pisu 4 prispevky nahoru ;)

30.01.2013, 19:49 |
All | Upraveno: 2013-01-30 19:54:38
A vo tom to je, vo tom co předvedl Jackbobo. Ty lidi jsou buď "zfetovany nebo právě utekli z léčebny". Jen urážky plně v tendencích toho co jsem zmiňoval už dřív. Nebudu obhajovat žádný režim a žádného politika. Jen bych zdůraznil, že podle mého soudu je třeba nejdřív pochopit a pak s tím něco dělat. Urážky a slabomyslné výlevy o vymírání nic neřeší. Zkuste pochopit jací lidé a proč hlasují. Přečetl si někdo vůbec ten svatokrádežný článek? Všiml si někdo, že "u lidí s maturitou, dobře zajištěných a také u lidí mladšího věku byl zřetelnější pokles zaznamenán až v posledním roce." Podívejte se po svém okolí kolik najdete lidí z tzv. střední třídy, kteří ve svém podnikání zkrachovali díky neplatičům, lichvě, nevymahatelnosti práva a chybám v zákonech. Má tu někdo pocit, že za tohle můžou komouši? Současná vrchnost zleva nebo zprava nahrabe, pohoní si ego a zmizí v karibiku nebo v nedohlednu. Za všechny zprava Pitr, Kožený...zleva Gross, Šlouf. Nehájím ani jedny ani druhé a už vůbec ne komouše. Snažím se ale pochopit ten vývoj. Střední třída se snažila poctivě pracovat, zajistit rodinu, zkrátka makala, podnikala a za to se po ní vozily vládnoucí garnitury od povaleče Havla přes egomaniaka Zemana až po narcise Klause. Prvním důsledkem bylo zvyšování nepřímých daní a pak i těch přímých a čím víc tito lidi makali tím vyšší byly daně a odvody a úroky a platby sociálního i zdravotního pojištění. Tu a tam někdo nakrátko kosmeticky upravil některou z daní (např. DPH) aby ji vzápětí ještě o něco vylepšil. Druhým důsledkem pak byla ztráta motivace dělat cokoliv poctivě a třetím pak 54% pro Zemana a výsledky dementní (jack píše bobo) ankety. Tohle všechno má příčiny a není to demence národa jako takového. Je to jen a jen výchovou těch, kteří to tady vedou. Některé příklady holt táhnou a jiné odpuzují.
Mohl bych pokračovat do zblbnutí a začít třeba tím jak stát nalákal miliony hlupáků na stavební nebo penzijní spoření a jak během trvání smluv měnil podmínky. Jak podnikatelům, kteří do začátku prostě neměli kapitál v průběhu úvěru stát svojí politikou změnil úrokové sazby a různé odvody a jak nebyl schopný dohlédnout na velké podvodníky aby netunelovali Bohemia banku, H System, Libertu, Poldi, Komerční banku ... a stovky dalších. Lidi toho už mají plné zuby a z beznaděje hledají extrémní východiska. Smutné je, že je to až v takové míře jako v té anketě nebo v prezidentských volbách a až přijdou parlamentní volby budem se divit znovu. Ono je nesmírně jednoduché nazývat lidi dementy ale jak známo "Blišší košile než kabát" a jestliže žije podstatná část obyvatel jen těsně nad hranicí chudoby není se čemu divit. Kolika lidí z 2 871 453 (zdroj mpsv.cz) současných důchodců se to týká? A kolika mladých rodin, matek samoživitelek a dalších? Ty spokojené není slyšet ale ti ostatní se ozývají o to víc a ozvou se u dalších voleb a bude jich víc jak 3.000.000. Toho se bojím ale dokážu to pochopit. Na mně už naštěstí neleží odpovědnost za světlé zítřky tak jsem celkem klidný. Sere mně na tom jen ta neuvěřitelná krátkozrakost a sklon k urážkám od některých primitivů.

30.01.2013, 20:29 |
jackobo | Upraveno: 2013-01-30 20:32:03
All: ty jsi evidentne vubec nepochopil, co me na ty ankete tak udivilo a rozhorcilo zaroven. Me vadi jak je ta anketa pojata, nazvana, soucasny rezim VS komunismus. Ja dopr*ele nikde nerikam, ze jsem spokojenej se stavajicim systemem, opravdu tady hodne veci zdaleka nefunguje tak, jak ma, a vadi mi to a vubec se nedivim tem lidem, ze jsou na*rany, ponevadz ja taky.
Ale porovnavat to s komunismem? to jako by to vsichni tedka z fleku meninili za to, aby jsme si byli opet vsichni rovni, meli poukazky na jidlo a na vsechno extra povolenky a dalsi podobny rudy nesmysly? Nevim, ale mam proste pocit, ze lidi nejak hodne rychle zapominaj, a nechapu to.
Me proste nasralo jak ta anketa byla pojata, kdyby se jmenovala "jste spokojeni se stavajici vladou/systemem atp.", ani nepipnu i kdyz tam bude u "ne" 99% tak na nej taky kliknu.
takze propriste, bud tak laskav, ale nez zacnes jine oznacovat kratkozrakymi primitivy a komolit jejich nick, 3x zhluboka nadechni/vydechni a pak tepr neco sesmol...
Augi: co nemám myslet vážně? To, že nějaká anketa ukázala nějaké výsldeky? Ale t za to já přeci nemohu, já zy ty lidi nemluvím:-)
A prpos, píšu někde, že bych rád komanče?zKUSTE MI TO ĚNKDO UKÁZAT, ale nějak si toho nejsem vědom. Napsal jsem, že za nich byla řada věci lépe fungujících a mezi lidmi nebylo tolik zla, zášti a násilí, Toť vše.
A znovu naposledy pakuji, já jsem spokojený člověk a nemám nejmenší důvod k nějkým závažným stížnostem, ale řada dnešních rincipů mě totálně sejří a to tím víc, jak se někteří zdejší švejci snaží "dělat havry", ale nechtějí si přiznat, že v mnohémmám-bohužel-pravdu.

30.01.2013, 20:45 |
Zdenek (A)
Ukazte mi sakra, kdo tady chce zpet komunismus!!! Psal snad Zdeny nebo nekdo jiny, ze chce zpet komance? Nic takoveho jsem se tu nedocetl. Pokud jste si nevsimli, tak si stezuje hlavne na to, ze pro mnohe lidi svoboda znamena rezignaci na veskere moralni hodnoty. Prece slova slusnost, pokora atd. maji stejny smysl bez ohledu na rezim a dobu. A byt slusnej clovek muzu byt za feudalismu, kapitalismu i komunismu. Neplette si ale slovo slusnost s tim, byt pasivni, sedet nekde v koute a mlcet, kdyz se neco deje...
Ja teda nevim,co sa si pamatuju dobu za komunistu tak tenkrat aspon tady v Ostrave byla celkem sebevrazda jit v nici do nejakeho podchodu(otom ze byl celej rozmlacenej od vandalu a vsude bylo nasrano ani nemluve),kolikrat se otec porval s bandou ozralu a nasledne druhej den byl na svestkach ze zmlatil syna clena ksc a bylo se stestim ze ten ho popsal uplne jinak nez tata vypada takze z toho nakonec vyvazl.A proc to pisu-no protoze takovych konfliktu bylo plno jak se vraceli ozrali domu z hospody tak meli proste nutkani zacit rozbijet nase veci atd.A pamatuju si jak si otec dal mlhovky na olcita a druhej den rano uz tam nebyli,zasterky s odrazkama to same,ukradene zadni lampy z nakladaku a vlecek,stryc co si dovezl z nemecka passata b2 a musel ho poflekovat zakladni barvou jako ze je rezavej aby na neho kazdej neudaval,jak si kdysi koupil escorta a malem ho to stalo misto v podniku,bez uplatku neslo vyridit absolutne nic a trebas na vysokou se dalo v pohode dostat za klice od zigulika.Ve skole sem si zadnej sikany nevsiml a co vim defacto zadna neni ani dnes az na nejake skoly kde chodi vice hnedoobcanu.A autobus nebo tramvaj tam zmenu nepozoruju zadnou,vsichni se chovej stejne jako kdysi.
Takze nejak nevidim rozdil mezi touhle generaci a minulou.Snad jen v tom ze tenkrat ti malokdo rekl neco do oci ale spis na tebe navedl a dneska se holt lidi posilaj do haje casteji.
Zdeny beztak dělá textaře Zóně A :-D
[ Link ]
tuhle debatu si ukládám, protože někteří jsou tady ztělesněním pokrytectví...

30.01.2013, 21:49 |
Tendr Jasně, sedmdesátky a osmdesátky byly fajn :D
Nechlastalo se, makalo se jak o život a morální hodnoty byly jinde :)
[ Link ]

30.01.2013, 22:20 |
JA souboj generací....přesně vim co Zdenyho sere...naprostá absence morálky a hodně ulítlí žebříčky hodnot...víte co je průser pro vás mlaďochy, že většina je opravdu mimo a když kecám ze svojí dcerou(24) nemá si s kým pokecat...kámoši buď něco berou a druhý maj značkovou kapucu na čepici a nevědí co je knížka a že existuje na ČT2 filmovej klub.Víte miláčkové, za komoše jsme si v podstatě měli bejt rovni a opravdu to trochu fungovalo... a hlavně nebylo se čím moc chlubit, nešlo to moc koupit, takže podle mýho lidi měli trochu míň zkurvený charaktery.Mimi StB a tak...
kadel
přesně si to vystih, přesně takový lidi sledujou Novu a takhle mluvěj a volej zemana a taky Ksč....a tady jak se někdo otře o FB, hvězdy a mladou generaci, je zle...ANO taky si myslím, že velká většina je opravdu mimo mísu a hodnoty naruby.Říct mojí ženě uhni pičo, tak ji brní držka ještě teď.Čest vyjímkám..a výchova?Škoda mluvit...
P.S.Dneska v Taxiku na CT1 pravil vysokoškolák, že mezi Egyptem a Arábií je Baltské moře...co dodat...

30.01.2013, 22:29 |
JA jo a jěště něco..PROBOHA TV a bulvár a ankety není život, to je sračka kterou normální člověk neřeší...a prachy vydělávám proto abych si je užil s lidma co mám rád...není to žebříček hodnot, stejně jako to není počet shlédnutí na YouTube...a opravdu není rozdíl jestli máte na účtu 200 nebo 2 mega..život je o něčem jiném...
mikevr
jakej si ročník?já dělal v Ostravě v roce 1983 a táhli jsme po nocích do Elektry a Cigoši nám zpívali ty jejich...

30.01.2013, 23:14 |
Luke_288 | Upraveno: 2013-01-30 23:18:31
radši nic

30.01.2013, 23:39 |
All Jackbobo: myslím, že jsem poměrně slušně pochopil o čem jsi psal. To, že tě vytočila nějaká anketa ať už blbě nebo chytře pojatá tě prostě neopravňuje jejích v tuto chvíli téměř 80000 (nebo 40000 ano odpovědí) respondentů nazývat zfetovanými uprchlíky z léčebny. A přesně tohleto je to o čem jsem psal já. Aniž bys znal jediného respondenta nebo jeho příběh jsi okamžitě hotov s hodnocením. Bez znalosti, bez souvislosti, bez tolerance k názoru druhého. Ostatně mám takový pocit, že jsi ten komoušký režim zažil jen z doslechu. Vždycky je třeba znát pohled všech stran. Píšu to furt dokola nadávat umí každý. Myslet jen někteří. Mohl bych vyprávět příběhy, které se mně dotkly. Nemá to smysl. Stačí mít jen trochu elementární lidské slušnosti, trochu zájmu o problém a trochu se zamyslet.

30.01.2013, 23:57 |
vypuk | Upraveno: 2013-01-31 00:02:45
Myslím, že někteří snad ani neslyšeli o American idol nebo i britské verzi těchhle "show", a uvozovky používám jenom kvůli tomu, že to jako šou neberu a nikdy brát nebudu - možná jak to bylo poprvé tak to bylo zajímavé, teď je to nuda a cucání si z prstu, furt to samé dokola!
Kdyby se laskavě Zdeny60 a jemu podobní podívali na světové verze téhle šaškárny jako je Superstar, tak by tu mohli hodit dalších x příspěvků o tom jací to jsou hulváti a kdesicosi - od Farne to bylo ještě hodně "low" oproti porotcům z anglie/usa ;) Tam ti klidně bzučákem klidně hodí melodii, kterou by mohla závidět i nokia 3310 ;)
+Zdeny60 - nemáš rád x kravin, dalších x se ti nelíbí a proti dalším xx máš tunu a jednu připomínku... ale neobrátíš prst na sebe a svoje psaní - nauč se to po sobě kontrolovat!
vypuk - neé, to po mě nechtěj. Daň za superrychlý psaní.
ty jo to sem nevěděl, že sem do toho příběhu zakomponoval i nějaký skrytý děje o voličích KSČ a nepřátelích FB :-D
Zdeny60: mozek? u mě dobrý
Jinak daň za super rychlý psaní mě zase dostala. Ještě chvíli a budeš moc začít bouchat pěstma do klávesnice na střídačku a ten text bude vypadat podobně a bude to megarychlý :-D
Kadel
Tak nějak to dělám už teď.
Kdopak poslouchal dneska ráno zprávy? Každý 3. Čech by preferoval předchozí režim. To už o něčem silně vypovídá a není to sranda.
Zdeny60: Tenhle problém tady řešila každá generace, protože dřív všechno bylo lepší.
Dneska to, co jsi neměl, máš na dosah, svět je malej, všude můžeš, co se týče blahobytu, tak nikdy líp nebylo. I ta mladá žába dneska umí v sexu věci, o kterejch se nám hochům od bobří řeky mohlo jenom snít.
Úpadek morálky tu opravdu je, ale je to jen výchovou dětí. Ani to není tak o tělesných trestech jako o tom, dostat se dítěti na kobylku a vštípit mu, co je dobře a co ne. A pak je tu druhej rozpor a to je ten, že když takovýhle "nezkažený" dítě přijde do reálnýho světa, tak ho akorát všichni okopaj ve stylu zákona džungle a bude za troubu. A to je pro rodiče fakt dilema.
Úpadek morálky bude mít zajisté svůj vrchol a zase se morálka vrátí, protože to dojde do bodu, když už tu bude takovej bordel, že to nebude vyhovovat vůbec nikomu. Bohužel předpokládám že to přijde v naprosto propagandistickém duchu a bude to průser velikosti Hitlera.
No nic, žijme... ;-)
Dilema - hmmm. Tak radši z dětí vychováváme grázlíky hned od mlada?
Jako ano, můžeš, kam chceš (když na to máš), koupit simůžeš, co chceš (když na to máš), jíst a pít můžeš, co chceš(když na to máš) atd... Bohužel, je čím dál tím více lidí, kteří nemají na základní životní potřeby a mezi takovými je setsakra velké % těch, kteří za to 100% nemohou díky vlastnímu jednání či chování. A to je to, co znovu opakuji - léta děláš jako barevnej, ale od jistýho věku prostě člověk zpomalí - každej, kdokoliv a přijde pan továrník a vyhodí tě. Bez skrupulí s tebou zamete. Takto je to vyhrocené v poslední době a znám řadu dlouhou řadu lidí z našeho regionu, kteří takto dopadli, protože jejich vedoucí se "musí" líbit svýmu šéfovi a ten zase svýmu. Ale nikdo si neuvědomí, jakou spirálu tím spouští a ve výsledku jen tímto chováním podpořili fluktuaci, sníží produktivitu nebo kvalitu práce a v samotném důsledku situaci jen zhorší. To je velmi hrubě q stručně řečeno, ve skutečnosti je mechanizmus - nebojím se to tak nazvat - diskriminace starších - daleko rafinovanější. Jen příklad z vedlejšího kanclu: do firmy nastoupil můj dávný souputník z dob, kdy se papírenskému průmyslu u nás a v Evropě dařilo. Byly obrvský kšefty, byly 15. a 16. platy, všicni spokojení. Díky intervenci asijských výrobců a expanzi do všech koutů světa to evropští producenti a hlavně naši, neustáli. Řada lidí z fabrik šla na dlažbu (ve snaze zachránit, co se dá, byli pro snížení nákladů propouštěni fachmani a odborníci) a bohužel i řady lidí z dodavatelských a servisníéch firem přišli o práci druhotně. I já jsem byl jedním z nich v . 09, ale naštěstí já pokračuji dál pro jinu společnost, takže OK). No a tento kolega - špiočka v obodou papírenské chemie, plynule mluvící 2 jazky (N,A), díky tomu, že mu je 56 let, nemá nejmenší šanci získat ODPOVÍDAJÍCÍ, tedy úměrně placenou práci. Byl na řadě knkurzů a výsledek vždy -Vážený pane, pro velký zájem uchazečůjsem vybrali jiného kandidáta". Nikdo mu neřekne do očí, že je v 56 letech odepsanej a přitom všechny ty mladý strčí do kaspy levou zadní, protože jendka umí a má ty zkušenosti, které by mohl draze zúročit. Jenže, jemu by bylo potřeba jednak zaplatit za jeho služby a to si každý rychle spočítá, že asi větším přínosem bude někdo, kdo je mladý a s 1/5 zkušeností, ale za 1/2 plat. Tak to máš.
Nemáš ochranu, nemáš zastání, prostě máš 520+ a vypadni. Nebo se spokoj s 30 hrubýho a drž hubu,tak to je. Je to výsměch, pohrdání odborníky a já to považuji i jako urážku.
To jen o deformaci hodnot....
To není pohrdání, to je prostě realita pracovního trhu. V kontrastu s tímhle mi připadne posunování hranice odchodu do důchodu jako totální fraška.

31.01.2013, 08:36 |
JP Zdeny, já nevim proč takovej zkušenej člověk co všechno ví a všechno zná jako ty nejde a nezaloží firmu pro ty nezaměstnatelný padesátníky co jsou x-krát větším přínosem než mladej cucák, nedá jim všem 50 měsíčně a nerozdrtí zbytek trhu, tedy těch co to dělaj tak špatně?
Z60: hezky jak pises ze vetsina lidi nema na zakladni potreby a pak napiseses spokoj se s 30Ti hrubyho a drz hubu :-D

31.01.2013, 08:52 |
Lufas sleduju to tak nejak od zacatku...psat se mi na to vubec nic nechce,ale prijde mi ze Zdeny by si mel zajit do hospody a tam se vykecat, protoze tohle neni normalni:-)
JP: v životě co nechci, je mít fimu a zaměstnávat lidi:-)
krall: a co se ti nelíbí? Člověk, kterj vydělával dosud 100-130 hrubýho měsíčně 15-16x do roka má žít z alumužny? Musíš to brát v poměru. pro někoho je 30hrubýho silnej nadstandard, pro onoho je to výsměch. Uvědom si, že člověk, kterj 15-20 let funguje v této příjmové kategorii a díky cizímu rozhodjnutí (ne vlastním zaviněním) je naráz vykopnut, se musí hodně motivovta vnitřně, by tu práci za 30 šel dělat. Ale díky systému = díky tomu, že budš chtít od státu důchod, jinou volbu nemáš. Takže to vemeš a hledáš dál, ale je to rána do palice, to mi věř, prošel jsem tím, a to tě krutě poznamená ať chceš, nebo ne.
Jediná cesta zbývá a to je, čekat, jestli se naskytně místo u zahr. firmy, kde zúročíš své schopnosti a znalosti - mně se to podařilo, ale bylo to obrovský štěstí, protože tenhle kšeft mi přihrál ten, co mě vlastně vyhodil díky zániku pap. průmyslu v ČR.
Nicméně, tohle vše souvisí s umělě vyvolanou situací ve světě. jen odbočím, včera na ČT24 jsem jedn uchem zaslechl nějaký rozhovor, nevím kdo to byla s kým mluvil, byl jsem v kuchyni a žena se dívala na zpráb´vy a ten dotyčnej tajtrdlík někoho vehementně přesvědčoval o výhodnosti penzijního spoření a argumentoval, že u nás žádný bankovní dům nemůže zkrachovat - a hle, v USA padnul ten největší:-))) Chybí totiž openízky na tunel, protože jen 4000 lidí letos uzavřelo důch. smlouvy o pojištění a tunelářům chybí v kotlíku. Já se nedivím, protože já osobně to taky vidím jako značně nejistou perspektivu s tím, že za 30 le dosáhne někdo na své (zhodnocené:-))) peníze. Takže někdo chytře něco vymslí s tím, že už přede je jasný, že ty prachy skončí v žumpě. A stát to má posvětit. Hnus.
Jenze vest uspesne firmu a zamestnaval lidi je tezka prace...
Holt v poslednich letech po "krizi" je mensi koupe schopnost, snizujiu se marze, mene se prodava a naklady vzrustaji
Vetsina firem jede aby prezila a nepadla do minusu
Vsude se optimalizuji naklady. Ted to neni o vydelku ale o udrzeni na trhu.

31.01.2013, 09:02 |
JP Jo tak, takže když někdo bere 160 hrubýho měsíčně a jako mamlas si myslí že to tak bude až do smrti, tak za jeho problémy při snížení platu (na pořád ještě dost nadstandardní hodnotu, kterou kdybys někde v hospodě prohlásil za almužnu ze který se nedá vyžít, tak asi brzo vyletíš oknem hubou napřed) může někdo jinej, špatnej systém, zaměstnavatel...? To se mi fakt zdá...
JP opět nechápe: když si přečteš to, co jsem napsal o hledání práce, pak se nubudeš muset takhle blbě předvádět. Píšu o tom, jak je těžké najít práci ODPOVÍDAJÍCÍ schopnostem a zkušenostem od určitého věku a za ODPOVÍDAJÍCÍ ohodnocení. Chápu, že továrním by měl nejradši supermany, kteří umí vše a ještě aby mu za to platitli. Tak se totiž někteří chovají.
K tomu mamalsovi, co si napsal: jsou mamalsi, co děljí dnes za 8-10.000EUR tu stejno práci, co jsem dělal (dělám) já a onen kolega, jenže timěli trošku štětsí, že patří pod jinou, než evropskou centrálu. Například můj bývalý šéf pracoval kdysi pod USA větví, pak šel se mnou do Itálie, ale byl tabuklkově USA, zatímco já Italy. On zůstal, já ne. Dnes už jezdí 1x měsíčně na SLovensko do jisté papírny,. ne samosebou za ony peníze, ale za "almužnu, na ktertou řada lidí nedosáhne a je v důchodu. Takže je to o té ocharně těch mamalsů, kteří pro fimru udělal obrovský byznys a donesly jim nekonečné prqchy v dobách, kdy se dařilo a firma se jim za to odměnila tím, že je nechává pracovta jako poradce za hodně slušné (na naše zkur*ené podmínky) prachy. Takže ti mamlasové fungují a maj své jisté, tak jako jakousi důchodovou rentu z USA.
Nezávidím mu, ale trochu mě štvě, že ta nabídka nepřišlq v . 94, ale až 95. Kdyby totiž přišla o rok dřív, mohl jsem být dnes na to stejěn a mhl jsem mít ještě větší klid. Ale i tak sjem vděčný a to hodně moc, za to, co bylo v 95.
JP? a kdo jao myslíš, že za to může? Ten člověk sám? To nemyslíš vážně, že ne? Sám sis odpověděl - systém - celosvětový uměle vyvolaný postředí krize, rozhodně se nejedná o nic přirozenho, co přišlo ze dne na den. Toť můj názor. Na druhou stranu chápu ony zaměstnavatele, že prostě musejí nějk reagovat na tuto vyvolanou krizi, aby ustáli aspoň něco.

31.01.2013, 09:32 |
JP | Upraveno: 2013-01-31 09:42:52
Na to se nedá nic odpovědět (už jen proto, že bys vygeneroval další podobný slohový cvičení na téma svět je zlej a zkaženej, protože některý lidi nemůžou brát 160 měsíčně až do důchodu), mě přijde že při těch neskutečnejch principiálních bludech ve kterejch žiješ musíš bejt z fungování světa strašlivě frustrovanej (což vlastně možná vysvětluje leccos, co se týká tohohle threadu).

31.01.2013, 09:49 |
JP | Upraveno: 2013-01-31 09:53:23
Ty prostě asi nechápeš, že když tu tvojí práci za ty peníze co požaduješ skoro nikdo nechce (jedno jestli proto, že už neni tolik potřeba, nebo že už jí dělá víc lidí), tak to asi logicky těžký bude. Co je odpovídající schopnostem a co je odpovídající ohodnocení neurčuješ ty, ale trh na kterym hledáš práci. Když tu práci nenajdeš za tolik kolik si představuješ, znamená to právě to, že požaduješ ohodnocení, který neodpovídá přínosu tvojí práce pro toho, kdo tě potenciálně může zaměstnat (a vytvořit pro zaměstnavatele stabilní přínos vyčíslitelnej na víc jak čtvrt mega měsíčně, to už fakt neni něco, co by dlouhodobě zvládl každej druhej). Když nenajdeš odpovídající práci delší dobu vůbec, je to znamení že už neni tolik potřeba to co děláš a měl bys co nejdřív začít dělat něco jinýho, po čem je poptávka. Já jsem myslel, že dneska už si nikdo nemyslí, že bude celej život spolehlivě moct dělat to samý a jeho plat bude stabilně růst do nebes až do důchodu... no zjevně jsem podcenil blbost některejch lidí.

31.01.2013, 09:50 |
DaveF zábavný téma :-)
je jasný, že je tu nějaká celkem vážná krize, ale ty příčiny jsou myslím globálnější a hlubší než naše levá nebo pravá vláda a příp. prezident a jejich kamarádi
Sám si říkám, že bych si mohl stěžovat jak je těžký uživit sebe, ženu na mateřský, 2děti, zaplatit hypotéku, našetřit na dovolený,domácnost, náklady na 3auta atd... ale není lepší si užívat co se dá, než být do konce života nasranej, obviňovat kdekoho z kdečeho a umřít paranoidní a v depresi ???
PS. bude i hůř :-)
To 29.01.2013, 17:52 | schwaboid : To jsou počty :-)
Ve druhém kole bylo kandidátům vhozeno 4 958 576 hlasů což je 59.11% z právoplatných voličů. Celkem u těchto voleb mohlo volit +- 8.4 mil. voličů.
Jinak si myslím, že řešíte akorát kraviny.
Každý si tady vytrhne kousek věty nebo slovo z kontextu a ohání se tady tím. Kdybyste raději použili své síly k zametení "bordelu" po cestářích, aby celá ta naše krásná malá zemička vypadala více šik :-)
Zdeny znovu se ptam - kdo jsi, ze nam tu kazdes co maji ostatni delat, jak se maji chovat, co maji cist, co maji poslouchat ? Tve vnitrni nutkani to vsechno sdelit svetu je krasne, ale trapne a v mnoha ohledech zavani senilitou. Nejen, ze mi tim pripominas soudruhy z doby minule, ale vic mi to zacina pripominat islamisticke duchovni, kteri orzhoduji o osudech svych ovecek (lide z vesnice-mesta) a protoze i k zakladnim potrebam potrebuji asistenci, jsou nasrany na cokoli a kohokoli, tak radeji vse zakazuji a kazou stare hodnoty. At se ti to libi nebo ne, vyvoj spolecnosti nezastavis. Muze ji vetsi skupna lidi zpomalit, ale zastavit se neda.
Myslis, ze te k tomu opravnuje vek, ale to je zakladni omyl. Vek ti pridava zkusenosti, ale to automaticky neznamena moudrost. Moudrost se projevuje uplne jinak, to co predvadis ty je presne ten duvod, proc mlady lidi nemaj radi duchodce.
Takze znovu - kdo jsi, ze nam tu kazes ? Jsi snad neco vic nez my ? V cem ?
v cem?
bojim se, ze to bude dlouha odpoved :-)
Nebude,ledacos jsem pochytil od Turků, něco se od 16.2. naučím v KSA (aspoň budete mít ode mě na chvíli pokoj) :-)))
Nic ti někážu a nenutím, dělej si a jez a čti, co chceš, ale chovej se tak, aby to bylo v souladu se slušnou morálkou a nikomu tím neškodil - obecně, ne zrovna ty. Nic víc na mysli nemám.
To, že mládí nemá rádo stáří, je dověký boj a není znám jen u amazonských Indiánů (celkem jim to závidím). Ale věřím, že tě to se*e:-)

31.01.2013, 10:30 |
mrazik | Upraveno: 2013-01-31 10:34:52
Zdeny a tu slusnou moralku urcuje kdo ? Vzdycky ji ma urcovat spolecnost a ne jedinec, ktery je presvedcen o sve moudrosti a preci vi co je a neni spravne.
Ty nam tu neustale pises o tom, jak vsechno moralne upada, ale co kdyz je to jadro pudla jinde ? To je prave ta moudrost, ktera ti chybi, nehledat jen reseni u jinych a ukazovat na ne prstem, ale zacit u sebe.
Ja nemam nic proti starsim lidem, oba moji rodice jsou v duchodu, ale nikdy, opakuji nikdy, jsem od nicj neslysel, jak driv bylo lepe, jak je ta dnesni mladez hrozna atd. Oba se dost nanamakali, aby nas za komaru zabezpecili a meli velke stesti, ze znali ty spravne lidi - tata opravoval auta a mama sila obleceni.
Procti si opet jen svoje texty a mozna jsem jediny, kdo z nich citi obrovskou zast na lidi kolem tebe, kteri se nechovaji podle tvych meritek, nectou ty nejlepsi knihy podle tebe, nekoukaji na stejne filmy. Jedine co delas je pak sednout ke klavesnici a to je reseni ?
Takze znovu - kdo jsi, ze nam tu kazes ?

31.01.2013, 10:41 |
schwaboid | Upraveno: 2013-01-31 10:46:11
Haryp: Tak on nevěděl ani řádově kolik jich bylo, divil se "cca 6 mil" co napsal Luke_288, tak přišel můj rychlý odhad, psal jsem "je nás přibližně 10 milionů" a výpočet z toho vycházel. :-) Jinak samo mohl jsem to napsat jako ty, ale šlo o pointu, ne o přesný čísla.
Hohóooo: takže když celá společnsot bude krást a vraždit, je to OK? :-)))To píšeš ty, ne já:-)
To je trochu absurdí myšlenka, nemyslíš?
mrazik: přijeď a já se ti zjevím.
Zdeny absurdni je to co jsi napsal. Jedine co jsem napsal, ze zadny jedinec nema pravo nam tu kazat co je a co neni moralni, to si vytvari spolecnost sama svym vyvojem. Podivej se do hluboke minulosti, tam bylo normalni prinaset lidske obeti, dnes to povazujem za vrazdu atd. Kde beres tu jistotu, ze tva moralni pravidla jsou ty spravne ?
Priste by bylo lepsi nepsat nic, nez napsat tuhle blbost, ale dost to o necem vypovida, ze ?
Takze znovu - kdo jsi, ze nam tu kazes o moralce ?
T wogo - mrazik, blázníš???!!! Oběti, morálku určuje společnost, no já jen němě čumím!Ty muíš
A jestli ses zasek, že furt papouškuješ, kdo jsem, tak přijedˇ a uvidíš. Jsem kněz, ty woe. Páter, flaďák, rozumíš:-)
Zdeny ja se ptam jen na to, na co jsem od tebe nedostal zatim odpoved.
Nikam jezdit nemusim, kdyz nejsi schopen ani sebereflexe. Z tvych plku jsem si obrazek udelal a taky ho sem napsal.
Kdo tedy podle tebe urcuje moralku ? Nejaky deda co sedi doma u klavesnice ?

31.01.2013, 11:30 |
CRK Že Zdědymu60 hráblo je zcela jasný a že se přišel hádat a vzpomínat na staré platinové časy taky, ale že vás takhle nachytá a několik dní mu to budete žrát bych nečekal...
[ Link ] je to víc než jasné, ne? SPRÁVNÉHO chování a jední. Tvůj výklad je mylný.
Viz zde:
Nepřidáš se k většině, když páchá zlo. (Bible: Exodus 23,2)
Ač nejsem věřící, tohle by možná mnohým lidem pomohlo vyjasnit si svůj překroucený pohled na svět a dění v něm.
druhej pilíř důhodka - SEBEVRAŽDA - riziko jak sviň

31.01.2013, 11:50 |
JP | Upraveno: 2013-01-31 11:54:19
Nevim co na tom pořád nechápeš - "správné chování a jednání" i "zlo" jsou subjektivní pojmy, který vnímá každej jinak a nelze je objektivně vymezit. To co ty vnímáš jako správný chování a jednání může někdo jinej vnímat jako úchylnost a naopak vnímat jako správný to, co ty máš za zlo. Přičemž ani jeden nemáte "větší pravdu" a oba se podle svých hodnot chováte morálně.
Bibli jsem cetl a moc bych s ni nemaval. Tam je vic mrtvych nez ve vsech akcnich filmech dohormady, buh tam v mnoha pripadech vystupuje jako pekna potvora atd.
V cem je muj vyklad mylny ? Prosim konkretne.

31.01.2013, 11:54 |
CRK | Upraveno: 2013-01-31 11:57:17
No já nevim. Myslím si, že není v naší společnosti člověk, který by-ač to třebas sám dělá - nedovedl odhadnout, jestli to, co dělá je správný a nebo špatný. Například myslím, že nikomu nedělá potíže uznat, že zabít druhého je špatný, ukrást někomu něco je špatný, okrást druhého je špatný,ale i vulgárně se chovat vůči druhým že je špatný zrovna tak, jako třebas nepustit staršího nebo nemocného člověka sednout ve vlaku. Já fakt myslím, že lidé jako mrazik, a další to chápouo, ale slabost jim nedovolí to veřejně přiznat.
Jinak původní příspěvěk byl o tom, jak si vykládá svůj postoj slečna Farna vůči lidem, kteří přišli čestně soutěžit v nějaké disciplíně. Je jasné, že někdo může vyhrát a někdo musí prohrát, ale ani ten poslední nemá res. nesmí být urážen tak, jak to předvedla slečna Farna. Takže toto bylo poukázání na stav morálky na konkretním případě, což jak jistě mnozí uznají, reflektuje obraz většiny společnosti.
Pokud se jí projev dotčné nelíbil, měla v ruce dost veřejných nástrojů, jak jí slušně sdělit.na to měla svaté právo. Ale proč ji hned urážet???
tyvole Zdeny -to neni zadna soutez, to je televizni show. Ta se vysila prave kvuli tem konfliktum.

31.01.2013, 12:05 |
Lufas a co v predchozich superstar?tam se neurazelo? myslim ze jeste vic a hur...tak ze co ti vadi Farna nebo ty urazky? Nekdo kdo je uznavanej urazet muze a ona ne?
Špatné to, mraziku, že jaski cítím, že souhlasíš s tím, jaká morálka dneška je. A snažíš se ji obhajovat tím, že se schováváš za masu - viz co jsi napsal:
" Jedine co jsem napsal, ze zadny jedinec nema pravo nam tu kazat co je a co neni moralni, to si vytvari spolecnost sama svym vyvojem. Podivej se do hluboke minulosti, tam bylo normalni prinaset lidske obeti, dnes to povazujem za vrazdu atd "
Normáoní to sice bylo, ale morál í jistě ne a i o tom ses musel dočíst v Bibli, když ji už bereš do pusy (nezabiješ, nepokradeš, bližního svého ctít budeš). Asi jis ji četl špatně. myslím, že morálka tam objasněná je dost dobře, ale někdy její podání spravedlivosti je krut= (oko za oko = trest smrti, který byl po staletí všude uznáván jako morální měřítko potrestání viníka a dodnes ještě vlastně i je - což je ovšem zcela odlišná věc od toho, když začneš brát spravedlnost do vlastních rukou. Morální kodex u nás zastupuje právo, by se dalo říct. Jaké je, je věc druhá, protože díky pokřivené morálce je i onen výklad práva silně překroucený a z viníků se stávají leckdy nevinní a naopak.

31.01.2013, 12:11 |
Luke_288 | Upraveno: 2013-01-31 12:13:23
můžeš cestovat- když na to máš. můžeš si koupit spoustu věcí- když na to máš.
tak to přece ale bylo vždycky. nemůže bejt každej ve vatě tak, aby si mohl dovolit všechno a podle mě je to správně.
jo a s počtem voličů jsem se seknul o milion, bylo jich 5mil.
btw.- to jak píšeš, že bys nikdy nechtěl firmu- to je totiž to, co by ti otevřelo oči, to je to, kdy bys pochopil, že postupem času prostě firma nemůže obchodákovi platit 160tis měsíčně jelikož za něj vyfakturuje 75tis...
pak bys třeba pochopil, že jsou propuštěni lidi, co trvaj na svým 100tis hrubýho měsíčně a továrník, hajzl jeden ho propustí...
a víš že kdyby se tu třeba z ničeho nic zjevil třeba nějakej Zdeny88 (to neni nacek, ale dle tvyho kodu narozen 1888), tak by tě (a samo ostatní) sflákal holí páč tenkrát se nechodilo ven bez klobouku, do města vyjet bez obleku v hromadný dopravě se pouštěli sednout i ženský, a takhle bys moh hledat i dalšího Zdenyho, dál hluboko v historii, kterej by pak sflákal i tvojí ženu, že přišla k volbám atd atd. Prostě se to pozvolna uvolňuje.
Ale ty si přijdeš asi jako vyvolenej a všichni okolo sou koko*i krom tvojí rodiny a toho pána co teď nemůže najít práci
Kadel

31.01.2013, 13:10 |
AR tohle téma by měl daryl zařadit do hlavního menu nahoře, protože můžu mít náladu dost na houby ale stačí tady číst dědyho eseje a hned je mi lépe ;)

31.01.2013, 13:33 |
mrazik | Upraveno: 2013-01-31 13:40:45
Zdeny nevkladej mi do ust veci, ktere jsem nerekl ani nenapsal. Nikde jsem nenapsal, ze souhlasim s tim, jaka je moralka. Ale tvrzeni, ze v minulosti byla lepsi je nesmysl - okradalo se taky, vrazdilo se taky atd. A posuzovat moralku spolecnosti podle toho, ze te deti nepusti v autobuse sednout, to je k smichu.
V dobe, kdy se odehravali lidske obeti, to nikdo za nemoralni nepovazoval, stejne tak jako verejne popravy v nedavne minulosti a tech pripadu by se naslo mnohem vic. Napriklad zvireci obeti jsou uz v bibli - defacto zbytecne zabite zvire bez nejakeho uzitku. Bible je takova velka pohadka, zase bych to s ni tolik neprozival.
Ale stale jsi mi nevysvetlil v cem se mylim, kdyz napisu, ze moralku vytvari spolecnost a ne jedinci ? V dnesni dobe mas na vyber hned z nekolika spolecnosti, z nekolika moralek a nikdo te tu nedrzi. Jsou moralky, kde rodice vrazdi sve deti, kdyz nechteji vstoupit do dohodnuteho svazku, kamenuji manzelky za cizolozstvi atd. na vyber je toho dost. A vsude jim to prijde jako nejvyssi stupen moralniho chovani.
31.01.2013, 11:49 | MazliG : Četl jsi kolik lidí se do druhého pilíře přihlásilo? Slyšel jsem v rádiu, že snad cca 5 000 kousků :-)
mrazik: to, že rodiče vraždí své děti, nejsou morálky, ale náboženské kulty. To směšješ dva pojmy dohromady.
A já se tě znovu ptám - když naše politická garnitura dělá taková opatření, které končí ve své,m výsledku vytunelováním peněz, okradením lidí, nepotřestáním viníka, resp. záhy jeho propuštěním po amnestii - je to správné? ano či ne? Jaký dopad mají tyto akty na morálku společnosti? Podle tebe by se dalo dedukovat, že to, co si společnost produkuje a představuje pod pojmem morálka (protože je společnost, tedy většina celku) je v pořádku?
A jen k tomu detailu, kdy mladí nepustí starší sednout - je to zn tvého pohledu prkotina, ale už tohle o něčem silně vypovídá a střípky do sebe pěkně zapadají. Tov sobě obrací výchovu, tedy funkci rodiny, příklady a další fůru jevů, jejímž důsledkem je pak morálka taková, jaká je. Prostě je z toho džungle a lidé si vykládají pojem morálky podle svého. A to je špatně.
S bibli jsi tu zacal ty, tam se ti nabozenstvi hodilo, o kousek dal uz se ti nabozenstvi nehodi. Udelej si v tom nejdriv jasno.
Aktualni vladnouci garnitura ma spise vliv na naladu spolecnosti, ne az tolik na moralku. A neptas se me znovu, ale poprve.
S tebou musela bejt v puberte nuda - vsude jsi se choval slusne, vzdycky jsi kazdeho pustil sednout, vsechny starsi jsi do puntiku poslouchal, proste z hlediska vyssiho principu mravniho, ze ? A misto aby si toho mladeho setrel, jako me jeden dedula v autobuse (ja tezka puberta), tak sednes ke klavesnici. Dovoluji si tvrdit, ze nepusteni v autobuse nevypovida vubec o nicem a stezovat si na to na diskusi, sakra nejsem v domove duchodcu.
A protoze nam tu opet kazes o moralce a ja si to proste neodpustim : Kdo jsi, ze nam tu kazes o moralce ?
Debata dobrá.Ale prdele máté jak štyrský valaši.
[ Link ]
No vidíš, a já to budu klidně do nekonečna oponovat, že morálka se dá interpretovat jako celkový obraz chování společnosti, který je podmíněn prakticky ze všech možných úhlů pohledu velmi negativně: okrádá nás náš stát (viz velmi hezké pojednání o daních z linku nahoře)= můžu okrádta já. Krade se ve vládě = můžu krást já (tuneláři, korupčníci). Provede někdo zločin a je záhy propuštěn=signál, že i já mohu provést něco, aniž by mi něco zásadního hrozilo.
Mně to celkme do sebe zapadá, ale jendo z toho není to, co by si společnost zvolila dobrovolně, jak ty píšeš. Já to vidím tak, že morálku ve státě de facto definuje jistá skupina lidí, kteří mají jistou moc a bohužel i pravomoc k jistým činům a lidé prostě jakožto vnímaví jedinci na to reagují. A že ty reakce nejsou vždy jen dobré, vidíme zde - v tomto vláknu.
K tomu umožnění sednutí ve vlaku - abych si taky něco neodpustil? Tobě to přijde správné - ptám se opět?
To se jako rozčiluješ kvůli sobě, že tě někdo nepustil sednout?
Zdeny60:ja bych to videl cerne tak jako ty az bude tohle chovani bezne.Ale setkal jsem se s tim zatim pouze na tomhle videu tazke to zas az tak horky nebude :D
[ Link ]
Pěkné:-)
[ Link ] Šváboid: ne, já to ještě ustojím, ale i tak se nad tím pozastavuji. Jen pamatuji, když jsem jezdil do školy a to mi už bylo 19-20, tak jsem prostě staršího pustil, prostě jsem to neřešil a udělal. Bylo to normální (tedy bylo to většinou tak, ale burani se našli i tenkrát, to ne že ne).
To video radši nekomentuji.
ty vole Vy ste regulerni zoufalci a tragédi... fakt.. az budu dospelej chci taky resit tyhle zabomysi nesmysly....
Napiste uz nekdo Farny, tolik emoci kvuli veletoci na sicne v soutezi o nicem :-)
ze mas moralni upadek tim, ze ctes jen novinky.cz?
a dal?
:-)

01.02.2013, 14:21 |
Tendr | Upraveno: 2013-02-01 14:22:35
Jsi zapomněl psát,ne? :-)

01.02.2013, 18:00 |
AR z něho by sis měl vzít příklad dědy60 ;)

01.02.2013, 18:15 |
Tendr | Upraveno: 2013-02-01 18:17:58
:D jsem vložil obrázek a nakontroloval to a ono nic...
...no a furt nic, tak já na to seru! :)
Já jen, aby řeč nestála. Doporučuji toto:
[ Link ] A až slečna Farna bude umět to(což nikdy nebude), aby jí tleskal v standing ovations i sám pan Obama, pak ať třebas na lidi vystrkuje holou řiť. Zatím je to jen trapná kravička....
Očekávám vyjádření silné nevole, woe:-)))
PS: doufám, že pravověrní rocekři zamáčkli slzu v oku, jako Pan Robert Plant a nakonec i já. Jo, hoši, na tomhle jsem já vyrůstal...

04.02.2013, 19:29 |
All A to se pleteš. Farna je výborná. Dupák ovations budiž důkazem.
[ Link ]

05.02.2013, 00:59 |
Kacko Škoda, že v 70tkách nebyl net, dohledal bych si podobnou diskusi, kde by PraZdeny kázal Zdenymu, jak je ta mládež zkažená.
Ale pojdmě si to celé logicky shrnout.
Příčinou celého threadu je mladá zpěvačka, která dala nevybíravým, ale NE neslušným způsobem najevo svůj nesouhlas se zpěvem soutěžící, která hanobila její oblíbenou písničku.
Když pomineme fakt, že jakožto porotce si to mohla ušetřit, tak na její obranu je nutno zdůraznit, že jí je 19let a na podobné výlevy - pokud to tak vůbec lze nazvat - má plné právo. Vzhledem k věku je velmi pravděpodobné, že časem zmoudří a v podobné situaci se bude chovat důstojněji.
Na druhé straně máme muže prožívajícího podzim svého života. Má své odžité, je utvrzelý ve svých postojích s je prakticky finální produkt života a společnosti, který už nikdo jentak nezmění.
Tento muž si na základě této jediné informace udělá obrázek o celé její osobě a svůj nesouhlas vyjádří slovem "Kráva".
Nabízí se mi otázka kdo z těchto dvou je více morální? Kdo tu vyjadřuje hůře svůj výsměch a pohrdání?
Mladá, nezralá slečna, vyjadřující svůj protest proti špatně odzpívané písničce otočením?
Nebo starý vyžilý chlap používající sprostá slova, osočování a útočící na celou její osobu?
Má odpověd je jasná a doufám, že i zmiňovaný se nad tím napřed zamyslí a zajde si na procházku, než bude reagovat.
Nicméně to mě přivádí k další otázce - kde se tento hněv a zášť vzal? Kdo tento produkt utvořil?
Člověka přeci tvoří okolí a společnost, to opravdu žijeme oba v jiném světě, že ve mě ten hněv není? Nebo je to tím, že lidská osobnost je tvárná maximálně do 40roku života? V jaké společnosti ten člověk musel žít, že se takto chová? Moment.. co tu bylo za režim do jeho 40let?
Nejsou jeho názory stejně zaslepené a nenávistné, jako názory společnosti té doby?
Opravdu tu chceme zpět tu samou dobu, tu samou ideologii.. stejný strach a zášť?
Neměli by, Zdeny, ti staří a moudří jít příkladem těm mladým? Je tohle dle tebe ten správný příklad? Konstruktivní způsob pomoci těm tvým zhýřilým mladíkům? Nebo je vážně lepší si stěžovat a žít v nostalgii?

05.02.2013, 06:38 |
Zdeny60 | Upraveno: 2013-02-05 06:45:26
Kacko: ten post není ani tak o tom, abych ukázal jak je či není mládež zkažená. Ten post je o tom, abych poukázal na nějakou "hodnotu a odlišilo se tak zrno od plev."
Vraťme se k příčině založení tohoto vlákna. Máme tu muže středních let, kterému život už ledacos ukázal a něco ho naučil a potažmo i něčeho one muž již dosáhl či vydobil. Je velmi mírné a nebojím se to nazvat, i diplomatické povahy.
Pobuřují ho neadekvátní výlevy okolí, potažmo lidí, kteří zatím ničeho nedosáhli, ale chovají se, jako by již dosáhli bůhvíčeho. V jeho očích jsou to trapní adolescenti, kteří - budiž jim to na omluvu - nejsou zatím ještě schopni rozpoznat, jak se chovají. V jejich duši ale sídlí jistota, že jim svět leží u nohou a proto si dovolují to, co je všude hojnou a výživnou krmí pro bulvár. Nelze se pak divit, že tu máme pochybná individua denně na talíři, která o to, oč méně umí a dokázala, o to výstředněji se chovají.
V očích onoho muže jsou tito lidé opovrženíhodní a muž se nebojí použít k jejich identifikaci slušné slovo kráva. Kráva je zcela běžné, naší společností používané slovo, tak jako vůl, o němž se dokonce uvažuje, že bude zavedeno do pravidel ČP jako slovo spisovné v souvislosti s titulováním druhých lidí (to čumíte, co?).
Věřím,, že vysvětlení je jasné.
Pojďme k zášti, hněvu, závisti, ba přímo k nenávisti. ANo, tak na tutuo otázku by zajímala odpověď i mě. Marně hledám vysvětlení já, laik, když ho nenachází ani studovaní učenci. Ale jedna možnost yvsvětlení se přeci jen nabízí. Jak správně, Kacko, píšeš, osobnost se silně tvoří v období mládí a její tvárnost se časem snižuje. Ne nadarmo se říká, že starého psa novým kouskům nenačíš (to jen naši nemaldí politici se umně učí krást v gigantických rozměrech a ani se při tom nečervenají).
Onen muž byl tvořen v 60. a 70. a 80. letech minulého století, po roce 89 se muž donívá, že se již ničemu novému nenaučil. Ale k té předchozí době. Tak se osobnost muže tvarovala příklady z okolí - od rodičů, kteříměli na své děti stonásobně více času, než dnes, ve škole, kde učitel měl autoritu a například v zájmových kroužcích, kde nebylo času ani pomyšlení na hulení trávy qa pití alkoholu v takovém měřítku, jako je dnes. To všechno osobnost profilovalo do přímosti, upřímnosti a budeš se divit, do poctivosti. Ona doba nebyla zdaleka tak zatížení kriminalitu (protože kriminál bylo lsovo, kterého se každý bál), lidé pracovali (a nezneužívali zdaleka tak dobrotivosti těch, co pracují dnes-tomuto tématui se můžeme věnovat ve zcela smostatném vlákně, protože práce, chtí a moci pracovat je další problém dnešní spravedlivé doby) a protože lidé neměli zdaleka tolik možností, kde se nekalým způsobm obohatit na úkor druhých, byli si bližší a nezáviděli si, jako je tomu dnes. Ne nadarmo se říká, že poctivou prací nezbohatneš. Ono na tom něco je a podívejme se kolem sebe...A ti, co náhodou poctivou prací zbohatnou, jsou pranýřování podle zásady "úspech se neodpouští".
Opět věřím, že bude pochopeno, co jsem chětl vyjádřit a dáno mi za pravdu.
Žít v nostalgii nění špatné, alespoň někdy si nostalgicky zavzpomínat. Pročpak se asi říká, milý Kacko - "zavzopmínat si na staré dobré časy"? Odpověz si sám.
Já jsem si včera nostalgicky zavzpomínal s kapelou svého mládí a dnešního středbě vyššího věku a zase jen prohlásím něco, co se mnohým líbit jistě nebude:dnes je hnusná doba a jsem rád, že jsem prožil kus svého života v době podstatně lepší. A kdybych si mohl vybrat se do ní vrátit a nebo setrvat, hodně dlouho bych váhal, zdali bych setrval. Je možné, že bych se klidně do těch 70. a 80. let vrátil, i v dnešním věku..
No, uvidíte, mladší kolegové, zdali má či nemám kus pravdy.
PS: někdy bych rád viděl, čeho slečna Farna dosáhne za 15-20-30 let a jak její osobnost bude za tu dobu vypadat. Možná z ní bude rozkynutá mamina se 3 dětmi, zapadlá kdesi v prachu dávných dob, co člověk ví? Ale zatím nic moc.
All:
jako pokus o vtip to bylo dobré. Čechomor zatím sklízí potlesk všude, kam přijede. Třebas takový Holba fest loni v září, kde hráli a kde jsem byl, tak tam byl potlesk velice zasloužený, i bez slečny Farny. No a když jsem u toho srovnávání, tak já ti nějak nevím, v jejím pěveckém výkonu slyším dost nejistých momentů, intonace pokulhává, prostě nezaujala, jako ostatně vždy. Srovnejme si ji s Dusilkou a víme hned, co a jak.
Frana měla v této písni navíc ještě výhodou - jazyk.
PS: jinak současný bubeník je také velmi dobrá třída, chlapec vystudoval bicí za mořem a myslím, že tendr vyhrál právem.
Kacko: jak vidíš, ten demagog to stejně převrátí .... dobré by bylo, kdyby si dedy60 založil vlastní webblog, třeba d-ment nebo děd-fans a své zkostnatělé názory prezentoval tam. No, ale zase tady by byla děsná nuda :-)
PS: Led Zeppelin mám radši než Ewu, ale kvůli tomu nebudu tvrdit, že je samice skotu domácího (i když samice to je ...)

07.02.2013, 00:46 |
Kacko schwaboid: To je v pořádku. Není důvod někomu říkat co má dělat, občas je jen dobré nabídnout otázky k zamyšlení.
[ Link ] Je to jasný - navíc silně nevyrovnaná osobnost :-)

08.02.2013, 11:30 |
CRK schwaboid: hi hi

11.02.2013, 06:35 |
JR Cely to tady cist nebudu, ale trochu to zase rozjedem .....
Psat takovouhle slohovku na zaklade jednoho clanku bulvarniho magazinu jako je super.cz uz chce proste dobrej matros a neco striknout do zily. No a kdo se vcera dival na Novu, tak to mohl videt a ja se ji vubec nedivim.
JR: jestli je někdo zvolne za člena poroty u jakéhokoliv klání (ať sportovmího, nebo uměleckého), nemá co se takto chovat. I kdyby tam zpívali svičení sloni třebas. Ta je tam od toho, aby ohodnotila výkon a tečka. Ne se k nikomu obracet zády. Jinak po očku sleduji dění kolem slečny Farny a asi není zcela v pořádku, nedokáže s vé emoce krotit:-)

11.02.2013, 06:59 |
JR Ja na to mam jinej nazor a podle me timto gestem naprosto dokonale ohodnotila vykon soutezici, kterej byl vic nez hroznej. Teda doufam, ze to byla soutezici, protoze to vypadalo jako kluk a z prohlaseni maminky "nevzali tady, vezmou jinde" jsem sel do kolen.
A myslim, ze je lepsi se na chvili otocit nez se smat do ksichtu a nebo se schovavat za kusem papiru.
J
Zdeny60 a co rikas na chovani Pohlreicha, ktery kucharske umeni v restauracich hodnoti dost expresivnim slovnikem, nebere si servitky a v mnoha pripadech musel odejit na vzduch, aby majitele nebo kuchare nezabil.
Lidi do te souteze chodi dobrovolne a kdyz oni nemaji soudnost, je potreba jim to rict naprimo a ne behat kolem horke kase.
Zdeny60:Já se včera na SS koukal,víceméně náhodně.Máme s manželkou 2 televize vedle sebe,já hraju na PS3 Sleeping Dogs na sluchátka a manželka koukala na TV.Mezi loadingy jsem sundával jednu mušli dolů,dokonce i pauzoval hru a za sebe musím říct toto.
Eva Farná byla ,milá,vtipná a někteří soutěžící zpěváci nejsou soudní-proto jakékoliv její hodnocení zapadá do formátu pořadu.Čekal jsem,že bude nějak šílená,afektovaná-nic z toho se nekonalo.Pokud bych byl v porotě já,hodnotil bych mnohem ostřeji a byl bych rozhodně sprostý.
Pochop ze u tyhle priblbly nekonecne opakujici se souteze o to jde, pokud tam bude sedet porota jak na krasobrusleni a bude zvedat listecky ANO/NE tak se na to nikdo koukat nebude

11.02.2013, 08:35 |
CRK ...po pár dnech se podívám a vy tu ještě pořád se Zdědym60 vedete mezigenerační bitvu.... škoda slov... :)
hopa26: viděl sem jenom konec a Farna, slovy "doktora prase", měla šukézní voči a její hláška typu "Selin di von" mě rozsekala :)))

11.02.2013, 08:51 |
JR Me docela fascinuje, ze Zdeny sedesatnik, kterej tady vystupuje jako studnice moudra a slusnosti se ridi tim, co napise bulvarni magazin.

11.02.2013, 09:04 |
DaveF už to tu zaznělo několikrát, ale poukazovat na úpadek morálky na základě toho, že - do TV show (určitě to není objektivní soutěž ve zpěvu) jsou najmuti porotci na určité role (když ne přímo podle scénáře tak podle určitého manuálu) a mají za úkol klidně i nevybíravě hodnotit soutěžící. Televize pak použije to co se jí hodí a namíchá to tak aby to pro lidi nebyla nuda. No a následně ještě zařídí aby to bulvár rozmázl.
Je to úpadek morálky ? Ano dalo by se to nazvat úpadkem čehosi, ale rozhodně to není o Farné a jejím chování...
mrazik: ad Pohlreich: jeho vystupování (vč. TV) radši nehodnotím.
Jako kuchař - profesně bez připomínek.
K ostatním se fakt nemá už cenu vyjadřovat, prostě společnost je v totální kaši, ať se člověk podívá, kam chce. Nejvíce nebo hodně to je vidět na "intelektuálech typu herců, zpěváků, spisovatelů a pod". Tihle, kteří už "fušují" do politiky, si myslejí, že mohou vše a že jejich hochábní každý zkousne. Bohužel, každý ne.
JR: do 60 moc daleko:-)
Přemýšlím, jestli bulvár propírá taky lidi, kteří něco umějí - z řad vědců, špičkových lékařů a pod. Marně přemýšlím, zato kdejaká nicka typu Frany, co má díru do řiti a chová se jako megastar (viz nedávné výlevy některých našich komediantů po zvolení Zemana prezidentem a následné snahy o šíření petice atd.) se prostě ve své blbosti musí za každnou snahu hned zviditelňovat, ale ničeho zatím nedosáhla, resp. ničeho, co by za něco stálo.
Hele, jinak klidně diskutujte, druhému pak ledaco napovíte:-)
Ad moudrost: msuím se smát, když čtu jiná vlákna : jak na zm*da, jak si půjčit peníze na auto" a řada dalších.... Těm ta mooudrost evidentně chybí:-)))

11.02.2013, 10:37 |
CRK Zdědy60: neni nějakej "GERONTBOOK" kam bys šel rozsévat moudra..? :)
Jinak, že ti začala atrofovat mozková výbava, ti lékař již sdělil..?! :)))
CRK: no, dobrý, a co máš inteligentního k věci? Moudrosti není nikdy dost.
Jinak když čtu tvoje hodnotný kydy k tématu, jsi docela trapnej. Je tu řada lidí, kteří diskutují, ale ty se jen blbě navážíš někam, wo čem víš kulový. Zatím jsi nevyjádřil nic, na čem by se dalo pokračovat v diskuzi o morálce, jen ukazuješ, jak si v dané věci mimo.
Hihihih, trapný smajlíčky, trapný karikaturky Rychlých šípů, plky o ničem. No, kamaárde, musíš se polepšit. Je to slabota, chlapče.

11.02.2013, 11:30 |
DaveX Farná se před krávou otočila, Háma před debilem vylezl z auta. Nevidím na tom nic špatného.
Zdeny proc by bulvarni platky mely psat o vedcich, kdyz konkretne na tobe vidime, ze staci psat o lidech typu Farne a o ctenare maji postarano.
Kdyz budu parafrazovat vse co tu padlo a hlavne od tebe, tak je spis smutne (a to tuhle vetu nesnasim uz, protoze se objevuje stale), ze o "osudu teto zeme" rozhoduji lidi, kteri jako hlavni relevantni zdroj informaci berou "novinky", pripadne pokud si potrebuji overit informaci, tak se podivaji na "super"...a pak teda Nova v telce, tam uz si to overovat ani nemusi :(

11.02.2013, 12:16 |
CRK Zdědy60: děkuji za hodnocení a od tebe si ho opravdu vážím :)))
Já jsem ochoten diskutovat, ale ne ve vláknu, který si založil geront kvůli tomu, aby "píchnul do vosího hnízda" na základě bulvárního článku a komerční soutěže... A teď to myslím zcela vážně - STYĎ SE!!!
Hodnotit vystupování Pohlreicha na základě dramaturgicky schválně nasprostěného formátu pořadu, to je zcela mimo mísu.
CRK: já se stydět nemusí, spíše se zamysli ty nad sebou. Pokud se ti zdá vše normální, tak bys opravdu měl zapřemýšlet. A jestli ti to je jedno, tak pak už tuplem. Mimimálně se začít chovat jinak, mládenče. Máš co dohánět.

11.02.2013, 14:58 |
CRK Zdědy60: ok, beru, jsem mládenec a nemám ještě rozum, ale pokud tady chceš ve své moudrosti zakládat témata jako je tohle, moje reakce jiný nebudou a pokud ti připadá normální zakládat témata na základě bulváru a komerční soutěže, a ještě kvůli takový blbosti, tak by ses měl nad sebou hluboce zamyslet, starče... Protože blbější žvást sem tu ještě nečet...
Bulvár velice přesně kopíruje negativní jevy - všude. Není divu, že se zabývá i takovými, o které je původní topic. Jo, chlapče, tak to holt je. Ale věkem to pochopíš a jistě i ty mi pak dáš za pravdu:-)
Ono totiž, kdyby bylo vše košer, tak bulvár prakticky zanikne, pokud to nedochází.
Ale je dobré, že bulvár existuje, protože je to pohled z druhé strany. A schopný člověk si poskládá věci dohromady. Zatímco ty jen plkoceš.

11.02.2013, 19:02 |
CRK | Upraveno: 2013-02-11 19:02:49
schopný člověk: jo, jo, je to tak, uznávám to už teď :)
Zdeny, co myslíš tím pohledem z druhé strany? Že si vymyslí článek a pak ho dají na web? To si v hlavě můžeš vymyslet co chceš, nazývat to faktem a nemusíš nic číst.
A co Soukup s Haberou, ty se s tim taky moc neserou. Nektery soutezici si do huby nevidi a pokud ty pokusy neberou jako recesi tak pak uz nevim.
Kdyby se tam takhle nechovali, nekoukaj na to lidi, v zahranicnich soutezich je to podle me to samy.

11.02.2013, 19:31 |
Lubak Je to pořad dělán pro sledovanost, kdo nechce koukat na to přece nemusí ne?
A Soukup s Haberou ti jsou přece v pořádku to jsou skoro vrstevníci, ty zajisté pamatuji krásná 70.léta kdy se ještě v autobusech nechávalo sednout .-)
Dědy70 má pravdu ....
PS: už ho nechte, nechal jsem mu napsat silnější prášky.
Luke_288: Habera je - aspoň co jsem měl možnost vidět - sice trvdý, ale jeho chování je slušné. Totéž Soukup, Oswaldová. Ono je něco jiného říct soutěžícímu tvrdým, ale zcela slušným způsobem, že jeho vystopení nestálo za nic, a nebo se provokativně otáčet zády, to je u mě to samý, jako zvedat prostředník. Mně to tedy správné nepřišlo. Nic víc nekomentuji, na rozdíl od vocasů, jao je šván a CRK.
Lubak: ano, máš pravdu, a možná i díky tomu, že "mají za sebou sedmdesátky, s chovají slušně. Na rozdíl od řady noname hvězdiček, které nic nepředvedly a chovají se jako slavné popstar.
A propos, doporučuji, přečtěte si knihu o Madonně, její profesní dráhu - některým palicím se pak třebas rozsvítí. A kdo jiný, než například Madonna, by se mohla cjovat zrovna tak, jak by ji napadlo? Ta na to, na rozdíl od výše propírané, fakticky má, i když kvality jejíhi zpěvu v mých očích nedosahují zdaleka vrcholu.
Mě zaráží, resp. rád bych věděl, jestli šváb, CRK i někteří jní, s stavějí jen do rolí pozéra či offky, a nebo to myslí vážně. Ale tomu se mi snad ani nechce věřit. A i kdyby jo, pak se fakt ničemu nedivím a jsem fakt rád, že ten lepší kus živita jsem prožil a něco mi z něj zbylo, protože fakt budoucnost vidím dost černě. Jenže mládenci jsou ti nejchytřejší a voni těm starým natřou, jim ukážou. Ohóóó´! No a výsledek vidíme od 89., kam společnost spěje, slušnos je neslušný pojem, úcta je hodná opovržení, moudrost se nenosí, pomoc drhému jen za prachy.... Jo, mládenci, zlatý 70. léta.
ty vole, vy máte času na psaní kravin .o))))))))))

12.02.2013, 07:42 |
RedBaron | Upraveno: 2013-02-12 07:45:31
Zdeny60: To víš, dřív bylo všechno lepší a i starýmu žvatlalovi tenkrát všichni hltali jeho slinty a nikdo ani necek. Prožil jsi určitě krásný komunistický časy, všechno jistě šlo jako po másle. Ale dneska je to holt naprd :-D
[ Link ]
To víš, no, jiná doba. Sice si z toho děláš pr*el, ale věř, že řada věcí byla jedna daleko snažších a když jsi chtěl, měl ses stejně tak "dobře", jako teď, dokonce i cestovat jsi mohl neomezeně, kam jsi chtěl. Jenže jak říká, kdo to neprožilm nemůže dělat závěry, leda tak unáhlený.
COž tu někteří předvádí pořád...
Měls ostnáč na hranicích, vanu jako soused, místo grilovaček chlebíčky, desítku v zelený flašce a v šest jsi byl na píchačkách, teda pokud jsi nepíchal někde jinde. I na banán a pomeranč byl pořadník.
Akorát jsi byl mladej a svět ti netvořila televize, fórum kam chodíš mezi úplně jinou sortu než bys asi měl když chceš přitakávat, nebo rozlícený pohledy z auta na sousedy s SUV, ale ten svět jsi byl ty sám a především pravidelné styky s přáteli a známými. Jsem teď zhruba v tom období a tvoje starosti mě nechávají naprosto chladným a doufám, že to tak i zůstane.
Přes marast politiky a mafie, která tu ale stejně byla vždycky, tu prostě nikdy nebylo líp, na mladých lidech se dá najít spousta pozitivního a kamarády si ještě pořád můžeš vybrat dle svýho. Svět je pořád parádní místo, jenom si někdo nesmí nechat nakukat, že tomu tak není, ty bručoune stará.

12.02.2013, 09:43 |
CRK "...že bulvár existuje, protože je to pohled z druhé strany. A schopný člověk si poskládá věci dohromady"
"...jsem fakt rád, že ten lepší kus živita jsem prožil a něco mi z něj zbylo, protože fakt budoucnost vidím dost černě"
A teď pravdu!!! Nechci bejt necitelnej, ale co ti našli, ty umíráš..?! Protože jinak si to nedokážu vysvětlit...

12.02.2013, 09:45 |
tesil komu tady cpes, ze za komancu jsi se mohl mit stejne jako ted, v dobe kdy uklizecka si vydelala stejne jako doktor, vsak bylo prosazovany rovnostarstvi. Takze pokud jsi se zivil poctive, mohl jsi mit akorat tak stejny hovno jako ostatni. A pokud jsi mohl za komunistu cestovat kam chtel, tak potom chapu, ze se ti po te dobe styska, protoze jsi musel byt normalni ruda kurva.

12.02.2013, 09:51 |
Mika RedBaron je pašák :-). Toto vlákno bude aktuální i za deset let pokud Zdenymu neprasne .....
Dědo, já už taky nejsem žádný cucák, mám dospělého syna, ale zatím nejsem zkostnatělej jako ty. Jaký to bylo za komančů teda vím a lepší to rozhodně nebylo!!! Na tobě buhužel vidím, že hledáš viníky svých frustrací, které pramení z tvého zjištění, že větší a lepší část života máš za sebou, v ostantních lidech, věcech, době či politice. Vyrovnej se s tím, sám, nikdo ti s tím nepomůže. Hlavně s tím neotravuj okolí. Tady je to zatím parta pozitivně smýšlejících jedinců, nekaž to. Nedovedu si tě představit za dalších deset, dvacet let. Jednak už to asi opravdu nebude jednoduché vyluštit co jsi vlastně chtěl napsat a pak ty tvoje gerontofilní výlevy už budou asi hodně vostrý. Stáří je sviňa, a čeká to každého z nás, někoho dřív, někoho později. Já si v nejhorším můžu skočit do Nuslí :-) Taky si tam něco najdi :-) Nebo víš co? Zajeď se podívat do Pelhřimova .... Jo a nemáš pravdu.

12.02.2013, 10:17 |
CRK "Užitečný a smysluplný život může senior vést i dnes. A to, pokud si zachová úctu sám k sobě, pokud se pokusí vydobýt si své nezastupitelné místo ve společnosti a bude se svými fyzickými nedostatky s pomocí lékařů, rodiny a přátel bojovat. Pak i přes své choroby a trápení může kolem sebe rozdávat radost a dobrou náladu – a možná i leccos dalšího"

12.02.2013, 10:38 |
Bucci 12.02.2013, 08:55 | Zdeny60
To víš, no, jiná doba. Sice si z toho děláš pr*el, ale věř, že řada věcí byla jedna daleko snažších a když jsi chtěl...
Zajímavá citace, ale za komančů si to měl opravdu snažší, sotva si otevřel hubu, už na tobě visel estébák a šel si bručet...
za Bé: měls ses dobře, když si byl jeden z nich...

12.02.2013, 10:44 |
CRK ...ale věř, že řada věcí byla jedna daleko snažších a když jsi chtěl, měl ses stejně tak "dobře"
Tak už víme, kdo nám tady volí ty Komanče...
Ono podle vseho toho vypisovani co mel Zdeny driv jednodussi, si asi kazdy udela obrazek, jak driv fungoval...
A treba taky proc se ted vzteka, kdyz s nim nekdo nesouhlasi...asi byl zvykly na to, ze si driv nikdo nedovolil rict proti nemu kriveho slova (aby z toho pak dotycny nemel nejake problemy)...coz je spis smutne :(
jj, za komančů bylo opravdu spoustu věcí snazší. třeba takhle přijít o celej činžák s krámkem apotravinami, to bylo tak snadný, že praděda ani nemrk.
kurva z tohodle by praskla cévka už i mě!
luke - co to meeš?? Ty jis v té době snad žil??
Opět - jak někteří překrucují myšlenyk a berou to, co jen jims e hodí,. Já píšu, že ŘADA věcí byla jednodušší, ne, že všechno. ANo, jak se znárodňovalo a zabíralo, jsem sice nezažil, ale táta a hlavně tchán-bývalý kulak po staru, mi o tom hodně vyprávěli. To bylo na té dobně asi to nejhorší a pak taky to, že se donášelo na partaj, dneska se donáší taky, ale jinam.
CRK: budš se divit, já komanče nevolil, ale silně jsem o tom uvažoval z důvodu, že než dát hlas ODSákům, tak raději komanče. Jinak u voleb jsem nakonec nebyl a ctím tak tradici od roku 1989. To pro mě volby přestaly existovat. Jediné, kam jsem šel, bylyl volby prezidenta a volil jsem Zemana, protože toho šišlu nemlžu ani cejtit. To jen na okraj.
Ale to odbíháme od tématu, které bylo původně nazváno "morálka".
Poslední na závěr, hlavně pro lukeho288: a to by ses divil, co si lidé dříve dovolil říct, jenže to to řekli pěkně z očí do očí. Dneska ne, dneska v duchu přizdiráčství každý kuje pikle a intriky po straně a do očí se ti nikdo zpříma nepodívá - opět jako dkaz si dovolík položit výsledky průzku před prezid. volbami. Nevenek se nadpoloviční většina národa tvářila, jak to je vše jasný, jak jde volit Kadla. Ale ve skrytu duše, aby to bylo pěkně anonymní, volil Zemana. Prostě překorucená společnost, jedna báseň.
Schovávat se za dav, to nám/vám jde.

12.02.2013, 14:16 |
Bucci Zdeny: když už jsme u tý politiky, já se nikdy netajil tim, že nesnášim cokoliv od středu doleva...
Neřikám, že lidi jsou lepší, to fakt ne, to s tou přetvářkou a ojebávánim za zády, s tim docela i souhlasim,
Na druhou stranu, dřív byla volební povinnost bez možnosti volby, protože kandidátky byly přesně daný, kdokoliv se vzepřel, tak to od*ral, kdokoliv něco řek, tak to ods*al
Píšeš, že od r. 1989 ctíš tradici nevolit... tu ale máš pouze díky demokratickýmu systému (kterej ten pán se 3 bradama a sklony ke slivovici popírá každym svym slovem - viz jeho hláška o znovunavrácení volební povinnosti).
Píšeš, že dřív si lidi mohli říct cokoliv, ano, ale jen mezi sebou, veřejně museli šoupat nohama... protože estébáci byli v pohotovosti.... a věř, že kdyby v 89 měli komanči podporu z ruska, tak to tady rozstříleli znova jako v 68.....

12.02.2013, 14:33 |
Luke_288 | Upraveno: 2013-02-12 14:35:26
zdeny sorry, ale je vidět, že tebe se režim nijak zle nedotknul a v podstatě jsi tím tak nějak bezproblémově proplouval. řada věcí byla snazší, nicméně drtivá řada jiných věcí byla horší.
nebudu tvůj poslední post nijak víc komentovat, protože opět tvůj argument- tys v tý době nežil, to nedokážu rozporovat. nežil, ale stačí mi vyprávění vlastních příbuzných. i když vlastně, oni mi určitě říkaj (resp říkali) jen polopravdy a ve skutečnosti to bylo uplně jinak, viď.
btw jestli pro tebe volby, myslím ty svobodný volby, skončily rokem 89, tak to myslím spoustu věcí vysvětluje.
Přestaň plácat cokoli o morálce, když jsi uvažoval nad volbou komunistů !
Švábe, morálka komunistů byla bohužel čistší, než to co nám předvádí současná pravice s panek Kalouskem, To si přeber, jak chceš.
Woe, víš, co je morálka a pokřivený pohled na věc - nevím už, kdo to psla, ale morálka společnosti, ne jen jednotlivce, se mě dotýká a to víc, než bych chtěl = pokřivený pohled na svtě - týká se to práce. A víc fakt už nemá cenu s některými tad polemizovat.
MOrální rozhodně není, že chlapa, co něco umí, ale chce za to dostat zaplaceno, je nahrazen skoronulou, která umí 1/5, ale dělá to za půlku a je za to vděčný.
Nic spěchám, takže pokračování večer.
v nějakým bulváru jsem četl, že za komunistů měl práci každej a každej dostával královsky zaplaceno. kde se ty prachy v ekonomice braly už ale vysvětleno nebylo. ale nevím, to jsem jen tak zaslech, nežil jsem v tý době.
nedávno nějakej komunista říkal recept na nezaměstnanost- postavíme nový fabriky, pivovary a zaměstnáme lidi. peníze si natiskneme.
Takze o tom to celou dobu vlastne je. Zdenyho frustrace z toho, ze byl nahrazen mladsim (samozrejme Zdenymu nesahajici ani po kotniky, to uz je zrejme z toho, ze je mladsi) chlapem v praci (teda podle vseho v praci, ale kdo vi, z ceho vseho ta zast na mladsi plyne :) )...a tim sla cela spolecnost do hajzlu. Ostatni uz jsou jen zvasty kolem.
Za komancu mu zrejme vse vychazelo a hladce prochazelo (ale jinak byl urcite proti rezimu, to je jasne :) ), a
to ze volby pro nej skoncili v 89 uz je jen dovetek pro ty, co by to doted nepochopili, hezke.
Jinak tohle uz jsem jednou pouzil, ale asi to musim napsat znova: To ze sem nezil ani za fasistu doufam neznamena, ze bych o tom rezimu nemohl rict kriveho slova. Nebo ano?

12.02.2013, 15:23 |
Lubak | Upraveno: 2013-02-12 15:25:58
Zdeny a ty můžeš hned někoho označovat skoronulou viz. tvůj příspěvěk jen proto , že dělá za míň peněz?
Ty myslíš, že starší rovná se vždy povolanější, zkušenější?tvé názory jsou přesně obrazem toho, jak tady lidi uvažujou a to dost velká skupina lidí. Vše špatné zapomenuto vidíme jen lepší zítřky že?
Tohle je dobrej názor, kterej jsem si jako 25 vyzkoušel kdy jsem nastoupil do nového zaměstnání a dělal na pozici stejné jako předdůchodový kolega. Byl jsem novej v oboru a za 3/4 roku jsem měl výsledky lepší řádově o několik procent, než statný matador vedle mě, proto je lepší pro zaměstnavatele srát prachy horem dolů do člověka,kterej se stejně profesně nikam už nehejbal, snaha žádná, ale přece má 40 let zkušeností že?
Tomu se říká logika
MOrální rozhodně není, že chlapa, co něco umí, ale chce za to dostat zaplaceno, je nahrazen skoronulou, která umí 1/5, ale dělá to za půlku a je za to vděčný.Někdo je vděčný za 1/5 která dělá třeba např. 25 tis. Kč nebot má doma rodinu a závazky že? Chce to bejt také nohama na zemi, ne každej chodí domů s 100tis. měsíčně a pak píše výlevy na netu jak stojí všechno za hovno
Lubak: O těch 25tis. si ještě hodně lidí může nechat jenom zdát.
Ke Zdenymu raději nic, protože to je vrchol všeho,co tady předvádí.
Tzv. Stará struktura ... :-)

12.02.2013, 16:41 |
Lubak Walish - jj o těch 25 si může nechat zdát hodně lidí to byl jen příklad, kterej vycházel z čísel uvedenejch v tématu někde nahoře.

12.02.2013, 17:12 |
JR Chce se mi zvracet ...
luek nepoichopil ani ˇ%N, takže s tebou marnit čas nebudu.
Ale Lubak: dám ti příklad ze života a pak další a další, se kterými jsem se já sám setkal.
V jisté strojařské firmě dělal inženýr konstruktér, ovládající všechny možné programy od SW, přes Inventor, ACAD a další konče. Navíc to byl analytik, takže na vyrobeném stroji zanalyzoval problém, navrhnuil řešení, to se provedlo, stroj fungoval. Bolest tohoto člověka byla, že měl 54 roků a v roce 2007 přišla krize a tlak na snížení počtu lidí. Musím říct, že v kanlcu jich s ním sedělo dalších 5 + 1 neinženýr, ale pouze dva z nich (kolem 30 let) uměli ty stejné věci, jako onen 54 letý chlap. I přišel zamestnavatel a natvrdo bez obalu oznámil, že musí propustit 2 lidi, že na ně prostě nemá tolik - TOLIK peněz. Hádej, kdo byl první??? Ano správně, protože vydělával nejuvíc, protože byl nejlepší, měl nejdelší praxi a to, o čem kolegové měli jen tušení, on dokázal řešit. zaměstnavateli bylo lepší jeho pustit s tím - cituji - že ON se neztratí, protože je schopný a práci si najde". A k němu ještě toho neinženýra. Paradox byl, že do půl roku ho volal zpátky, protože se začaly kupit najížděcí potíže, se kterýmisi mladší kolegové ztěží věděli rady. Ješčtě musím dodat, že onen "stařec" mluvil špičkově anglicky, protože v době odosuzeníhodné totality chodil se mnou na IJK do Bohdanče a poté půsbil v rámci dnes již neexistují gigantické strojní chrudimské firmy v USA jako konzultant, kde se naučil špičkově anglicky. Takže první morální bordel - propustím chlapa, který je starší a ještě mu řeknu, sorry vole, ty se postaráš a nechám si tam zcela zištně mladší, kteří neměli ani tkov mzdy, ale hlavně takové výsledky.
A nyní bezprstředně od mě: v r. 1995 jsem dostal laso do zahraničí )což vy nemůžete pochopit, protožs Ltsraá struktura se přeci musí držet partaje a chodit na člesnké schůze. No ale to jste samosebou vedle, protož VUML sice vystudovaný mám (jinak to nešlo, vy tetřevi, před 89, pokdu jsi byl na vedoucím postu a marně jsi se odvolával, že v té době jsem měl resp. stále mám-státnici z marxismu leninismu, který byla tehdá na 1. místě a opak teprve ty odborné znaloosti (ale já říkám, že neznáš li druhou ideologii, drž hubu, protože nemůžeš soudit, takže já můžu, neb jsem v ní žil, a navíc ji mám ukončenou státní zkouškou a k tomu VUML. Pokud mě někdo napadne ohledně tohoto, tak je to jen ubožák, který tím dokáže, že o bývalém režimu ví úplný kulový. No k věci. A u oné firmy jsme pracoval 14 let do roku 2009, kdy jsem dostal "vyhazov" díky krachu pap. průmyslu. Ale poďme se podívat proč? Protože, vre slušných firmách bývá zvykem, že plat s eodvíjí nejen od výsledků ( a ty jsem měl, jinak bych letěl ihned), ale i od "zásluh". Tkaže po 14 letech můj příjem přesáhnul výrazně státní rakuoský průměr a majitel pocítil, že na mě přestává mít. DOstal jsem tedy 3 měsíční odstupné vy výši 12.000EUR a šel jsem. A se mnou šel ještě jeden kolega, který dělal odpadní vody a zůstal tam kluk, Rakušák, asi 29 let, který utekl z papírny. A já jsem měl přístup k číslům a viděl jsem, jak šly pak prodeje od našeho odchodfu rapidně rychle do kytek. Ztráta zákazníků stíhala jedna za druhou, ale zaměstanavateli se to jistě vyplatilo, jinak nenacházím logické vysvětlení toho, proč dva Čchy vyhodil, ale ty, co mu nesli hezké zisky, a nechal si tam mládence, který sice dělal za 1/2 našeho, ale zato bez prodejů.
Pak jsem léta jezdil do dnes již neexistující papírny a navštěvoval všechny své známé z let, kdy jsem tam jezdil na servis a ze které jsem odešel v tom 95. A prožil jsem vlastně celou dobu tunelování prosperující papírny, která v roce 88/89 doslova utekla hrobníkovi z lopaty ( a velkou zásluhou díky mmně a kolegovi, t.č. působící umjisté rakouské škrobařské společnosti), ale to je věc jiná, kdyby to někoho zajímalo, rad se o tom zmíním, o co šlo a sledoval jsem, jak postupně z fabriky mizí inženýři, staří fachmai od PS a sjou nahrazováni mladými fluktuanty a na postu technologa pracoval dokonce vystudovaný hnojař. V laboratoři, kde makaly "staré struktury předdůchodového věku", ale jaksi již přeci jen méně reprezenatativního věku, byly tyo ženy nahrazeny mladými sličnými kolegyněmi. Co na to, že těmnto spícím pannám nevadilo, že retence na PS vychází větší jak 100% a bylo jim to fuk? A ještě se zhádaly, že jim "to" tak vyšlo? ANi se nezamyslely nad tím, co dělají, nebo že jim vychází záporná čísla tam, kde vyjít nemohou další. Ale mlůadé, výkonné, se světem u nohou. A já tam pak jezil a ve volném čase jsem jim počítal výsledky a učil je to, co jě nikdo nenaučí, jen ta praxe. No nic. Mládí vpřed. U strojů to byla jedna tragedie, starší postupě odcházeli do důchodu a přicházeli mladší. Na měsíc, na dva, na 14 dní, než zjistiuli, že se tam musí něco dělat a chodit na směny, v sobotu a vneděli, svátek nesvátek. Reklamace za reklamací, šéfové dlouhodbě bez premií. ALe darmo, mládí vpřed, přesi staré struktury nás nebudou učit, jak se TO bude dělat. nenaučili. Praxe, kaamárde, je v tomto oboru daleko cennější, než cokoliv jiného a můžeš být 100x mladý a nemáš šanci, až věkem se vypracuješ a zjistíš, že ti staří fachmani, řemeslůnící, to byli Pánové mašinfíři (mašinfíra byl strojvedocí pap. strje, ne že by jezdil na lokomotivě, to bylje náš soudruh Gross).
No a dnes: přijde vohnout s čírem a žvejkmou v hubě, pozdravit to neumí a první dotaz, když si sotva vzpomene na datum narození, kolik za to.... Eh, darmo mluvit, stačí si projet pár fabrik a je jasné, že kdo dnes drží výrobu nad vodou, jsou staří fachmani a pak opravud kluci experti, co se vypracovali od píky, dřeli ve volném čase, učili se, jezdili po stážích a tak, ale dnes jim není míň jako 45.A pak tam nastoupíé jened mladíček, holobrádek, v modrá kšilce a protože nějak zapůsobil u konkuruz, dostal se na post project managera. A měl na starosti koordnaci výroby a zakázkového plánu. Předpoklady měl, byl v USA na stáži 1/2 roku, mluvil jak kniha, mladý (27??28??) dynamický přímý manager jak ze žurnálu. Dnes už tam není. Vyhozen pro neschopnost - neměl tu praxi, která by mui řekla, že nelze řadit zakázky tak, aby PS v průběhu dne mělil výrobní sortiment 10x:-)Ale tenhle byl výjimka, ten dostal vyšší mplat, jak ostatní. Ale cod ělat, když to bylo kopyto koňovo.
Tím chci říct, že rpaxi nenahradíš, kdyby se rozkrájel a jen dnešní český manažer dokáže vyhodit lidi s praxí a zkušenostmi, sice drahé, ale nahradí je dynamickými "talenty" bez zkušeností a nebo jen s minimem. největší chybou je, že dnes se každý sanží dostat se hend "na post". Sofort, hned púřeskočím 10 hlav přede mnou a jsem king. Ho*no.Tak to nefunguje. Jen u nás jo apka to tak vypadá. Byl jsem jednou u ukonkurzu ( a věřím že i naposled, to radší chcípnu hlady, protože mám svoji hrdosta nejsem ochotný se nechat vyslýchat od 20-ti letých najatých pka, kteří ví o světě dvojitý ho*no, jen mají nabiflované v palici bezhodnotné marketingové žvásty.A tihle mlíčňáci mě vyslíchali jako u soudu, když jsem já vůj šel na konkurz k jisté zahr. firmě ucházet se o místio servisáka optických analytickcýh přístrojů )úkonkretně šlo o spektráky). No a ti cucáci, doslov a do písmene, nemohli anajít nic na profesním profilu, protože kriteria jsem splnil na 120%-praxe, vzdělání, jazyky (AJ, RU, částečně PL a NJ), povědomí o jejeich zařízeních jsem měl dost hluboké, neb jsem jejich přístroje používal kolikrát v praxi. No a pak mi došla odpověď - pro "nadměrný počet uchazečů bla bla bla... V čem že byl problém? 51 let a když se mě ptali na ohodnocení, řekl jsem si natvrdo - to, za co jsem pracoval doposud (částku radši uvádětnebudud, aby někoho nemiglo, ale jde o sumu, která byla menší, než za jakou pracuje Švýcar u matky, jenže českému managerovi se to zdálo asi hodně, no). Paradox byl, že ještě rok pak visel inzerát a mě chodily maily. Jenže to už jsem měl kšeft jinde. Takže konkurz, cfo organizuje agentura nadháněčů, jak jim říkám, to je výraz arogance,pohrdání a nebojím se to tak nazvat, i urážky od lidí, kteří jsou nuly, nuly nic než nuly, ale jen papouškují to, co se pracně někde naučili z příruček. Takhle se zachází s odborníky! No a na závěr, o kolegovi, který k nám přišel před 2 měsíci, jsem již psal...
Těm, kterým to připadá, že jsem starej nerudnej děděk, kldině si to myslete dál. promě je důležitý, jak žiju já, co za svoji práci dostanu za ohodnocení a jsem maximálně spokojen.S čím se ale nemhu srovnat, je s povrchností, šlendriánem,s tím, jak se chovají mnozí kolem mě a s tím, jak se vláda chová k těm, kteří ji umožňují hrabat ze svých koryt (ta naprstá většina lidí, co musejí "hákovat na píchačku" od 6 do 3, protože nemohou, nechtějí podnikat a musejí bydlet tam, kde o práci nezavadí. A tím se vracíme na začátek, kde mě mnozí obvinili z toho, jaký jsme pako, žýe nedovedu pochopit, že se rpstě 58 letý chlap z Javorníka sebere a vše prodá, mažleku yhodí, dceri pronajme dobordelua půjde makat do Chebu, protože tam se uvolůnilo místu hospodoskýho na nádraží. Takhle to, pánové, je. Myslete si, coc chete. Já osobně za nehorší morální poklesek dnešní doby vůči lsušnému a poctivému člověku-řadovému pracujícímu-považuji to, že nemá u nikoho nikde žádné dovolání a je vydán napospas těm, kteří mnohdy doslova rozhodují o jeho rodinném životě na další dobu. Přeložte si to po svým a tohle bylo to nejlepší, co za totoáče mohlo existovat a za to byla řada lidí ochotna vyměnit i tu svobut = jstotu, že se dožije důchodu a že nepřijde o práci a nechcípne hladem, Dnes? Darmo mluvit. jenžy vy , kterým je 20-25 a melete něco o tom, co dnes všechno jde, si vzpomeňte, až vám bude třeba 75 a budete muset do háku, abyste nechcípli hlady.
Úcta k lidem, to dnes chybí. A dříve, ať to bylo jakékoliv, tak lidé tu úctu měli daleko větší, než dnes, Dnes pohrdání, arognace, prezentce moci, atdatdatd.
No nic, mně nedělá potíž trochu víc naklepat:-)
Ještě doplním, kdyby někoho napadlo začít radit hledat dovolání u odborů, pak je vidět, že toho v životě ještě moc nepobral:-)Tohle funguje možná v Sˇkoda AUto, jestli vůbec, protože Němci odbory amjí a dost silné. Českyý manažírek je zruší jako první,a by z lidí udělal loutky.

12.02.2013, 18:52 |
CRK Tak tohle taky nedam... Jestli ale pravda nebude úplně někde jinde... Zdědy60 nedostal "připouštěcí krupón" a hned si to vodserou mladý na fóru...
cRk - jen si to přečti, mládenče:-)Pravda se ale akceptuje dost blbě, já vím, no...

12.02.2013, 19:01 |
gizmi Tyweee...chtel bych mit sebevedomi jako Zdedy :) Docela cumim jak vejr, protoze tvrdit o sobe, ze jsem odbornik? To je jako tvrdit, ze jsem perfektni ridic. Nedivim se manazerum - takoveho bych taky nechtel :)
PS: ve firme (560 zamestnancu) mame 5 techniku, vekovy prumer kolem 30 a to to zveda jeden jedinej clovek a upozornuji te, ze by jsi se nad jejich znalostma asi hodne divil. A kupodivu kazdy z nich zdravit umi a nemam problem se slusnosti.
... kazdopadne doufam ze te ten tvuj sloh uspokojil, protoze je videt, ze te to hodne zere. Holt zavist :D
TO SNAD NÉÉÉ!!! Ten P***S tady ještě furt straší?

12.02.2013, 19:25 |
gizmi worm03: :D :D :D

12.02.2013, 19:55 |
Lubak Moc pěknej sloh zakončíš to tímto:Úcta k lidem, to dnes chybí. A dříve, ať to bylo jakékoliv, tak lidé tu úctu měli daleko větší, než dnes, Dnes pohrdání, arognace, prezentce moci, atdatdatd.
No nic, mně nedělá potíž trochu víc naklepat:-)
a pak si článek po sobě přečti a kolikrát jsi použil takový perly jako mladíček, holobrádek atd. Nemyslíš , že ta tvá úcta by měla bejt krapet oboustranná?
Mě připadá, že si do nevidíš na špičku nosu.
Ano je mě 31 a nedělá mi problém uznat někoho zkušenosti ať mu je 30 nebo 50, ale ty to máš evidentně rozškatulkované co?
20-30 - pakáž,mladíček atd.
40-50 - to je pan fachman že?
Zkušenosti se cení, hlavně takovej strejda, kterej si hrál 20 roků (ideálně letech 1970-1990) na pana mistra v kolbence od 6 do 14 a dnes by měl brát 6x tolik protože má zkušenosti že? To přeci nemůžeš myslet vážně, tohle je lepší seriál než Ordinace v růžové zahradě ty vole:-)
Cist to nebudu, jen jsem videl, ze u odboru neni zastani...
Fakt jsem nic nepochopil a asi nejsem sam a jsem tomu rad ;)

12.02.2013, 20:09 |
JR Ja az pujdu v noci na hajzl, tak si to prectu ...
Jistě, úcta k lidem, morálka apod. a pak tady pohrdáš lidmi, kteří jsou mladší než Ty, kteří neberou tolik peněz co Ty a obhajuješ komunismus. To je prostě neuvěřitelné, nicméně u lidí jako Ty bohužel běžné.

12.02.2013, 20:21 |
Lubak JR - hlavně si udělej zásobu papíru, neboť až to dočteš tak se zákonitě pos.... .-)
spise by jsis to mnel vytisknout at to aspon na neco je :)

12.02.2013, 20:30 |
JR Tisknout to nebudu, papir je drahej, ale trochu se bojim, aby mi nedosla moje 2,6 Ah baterka nez to doctu.
JR: bacha ať si nepřesedíš nohy. Kámošovo fotr si navyknul hrát na hajzlu hry a jednou se do toho zabral a když pak chtěl odejít tak se zved a vůbec necejtil nohy, přepad na hubu a kolenem rozkřáp notes :-D
Kadel
To znam, ja kdyz vykysnu na hajzlu s notesem dyl, tak pak vylejzam ven jako zombie... Jo a bacha na notes na kline a semeno, prej pokud je to casto, tak pak muzes strilet do smrti slepejma....
Fachmani jo, to je ta sorta lidi co byla zvykla za komaru prijit do hokny sest na rano, do osmi chlemtat pivo, par sezrat svacinu, jit se vysrat, dvakrat bouchnout kladivem do kusu zeleza, jit se vysrat, zajit za Tonickem na slevarnu, vyrezat jeden zavit, jit na obed, dat si kafe, pivo a ve dve si pichnout odchod. Jojo, zlaty casy...

12.02.2013, 22:16 |
JR Kadel: to znam, ale staci mi telefon. Pak stojim 5 minut oprenej o pracku jak debil :-D
Hoši, je vidět, že máte opravdu dost mylný představy.
Gizmi: budeš se divit, ve firmě, která baych tak řekl je na úrovni, je řada mladých kolegů, všichni VŠ a chodím za nimi na konzultace, protože člověk neví všechno. V tom problém není a není ani v tom zdravení, jka ty píšeš, i když to je věc jiná. Jenže to jsou bych tak pravil sobě rovní.
Proffesor_W: jo, tihle fachmani byli postrachem. Nikdy nezapomenu na soustružníka, kterj dokázal z 5 hřídelí vyrobit 5 zmetků. Pak ho konečně vyrazili. Jenže já mluvím o trochu jiných fachmanech.
Gizmi: myslíš, že je něco špatnýho tvrdit o sobě, že jsem odborník? Ty snad nejsi? Jestli ne, tak proč děláš to cod ěláš, jestli vůbec něco děláš? A jestli děláš a šéf tě platí za neodbornou práci, OK, jeho problém.A props, nesjte to vy, mladší, kteří máte lokty a jste odborníci na všechno? Tak by i staší člověk nemoh být odbrník, ba naopak, bylo by smutné, kdyby v těch letech jím nebyl. Nechápu, proč ty to nechápeš.
Luke - no nepochpil jsi to, jen vytrhává věci z kntextuz, tak jako Lubak.
Lubaku, řekni mi, v čem je "odbornost" papouška, který ti dává nabiflovaný otázky z příručky při výběrovém řízení- abys to zase nevytrhával z kontextu. V čem spočívá jeho odbornost? Snad jen v tom, že umí číst. Jinak je to nula.
Jinak ano, pravdu máš v tom že uznám řadu skutečných fachmanů s věkem kolem 30, to není nic, nad čím by ses měl pozastavovat.
A jen na zpestření, abyste neusínali:
[ Link ] Že by se mi to s tou Farnou fakt jen zdálo? Sice to píše zas jen bulvár, ale i ten bulvár píš na základě reality. Ono totiž, o sl. Farne zatím seriozní periodika psát nemohu.Nemají o čem.
A poslední adresný dotaz na Gizmihio:
Kde spatřuješ moji závoist a čeho a komu? Jediné, co záviodím tobě, je nižší věk. Jinak nic, to bu´d v klidu. I když i tom pochybuji, jestli není lepší být v současné době spíše starší. Vidiny budoucnosi nejsou nijak růžové a řešení v nedohlednu. Tak se snaž, ať pilně buduješ hodnoty pro můj důchod, kterého se snad dožiji.

13.02.2013, 07:56 |
Mika Zdeny neboj nedožiješ, stejně jako my. Opravdu jsi tvrdý jak skála, ale toto není řešení. Míval jsem na tebe názor, že jsi úspěšný životem zkušený člověk. Ale po tomto příspěvku si myslím úplný opak a kdykoli si tu opět rozjedeš slohovou práci budeš tu všem pro smích. A ještě jednou tě poprosím nesnaž se přesvědčovat lidi, tady ti na AHC pšenka nepokvete. a motto dne je čím více se hrabeš v ho.ně tím to víc smrdí. A teď piš jak jsem neuctivej k panu managerovi.

13.02.2013, 07:57 |
Lubak Zdeny ty si vždy vytáhneš jen co se ti zrovna hodí do krámu vid? Odpovíš jen na část textu co se tě někdo ptá, jak úsměvně že?
Co třeba zareagovat na toto?
a pak si článek po sobě přečti a kolikrát jsi použil takový perly jako mladíček, holobrádek atd. Nemyslíš , že ta tvá úcta by měla bejt krapet oboustranná?
Mě připadá, že si do nevidíš na špičku nosu.
Kdepak je z tvé strany ta morálka, úcta a další tvé hodnoty?

13.02.2013, 09:37 |
CRK Já píšu poslední věc, protože k tomuhle tématu je dál škoda plýtvat časem... Netušim, co se stalo, jestli ti hráblo, práce, nedostupnej bobr :D ale je mi to jedno, ty si prostě demagog a já sem si chtěl jen rejpnout, přiznávám (znáš to... na blbou otázku, blbá odpověď... tak tohle bylo v podobnym stylu.. prostě, na blbý žvásty, blbý reakce) To poslední už sem ani nečet, protože ty budeš mlej, budeš mlejt a budeš mlejt a jediná možnost, je tě ignorovat. Stáří nemá patent na rozum a ani si nazaslouží úctu, když tu předvádí, co ty... Jen poslední větou to ještě zakončím a odpověď ani nečekám (i když mám asi smůlu :D), Ty si prostě musel sežrat "ŠALAMOUNOVU DOBROTU", jinak to není možný, jak všechno víš, jak všechno znáš a stářím si všechno pochopil... Tak to ale asi nebudeš tak moc chytrej, když si musel čekat na stáří, co..?
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Mika- chápu, co tě štve. Jen s tím nic nenaděáš, ani já ne. prostě s věkem to přijde samo a ty procitneš.
Lubak: zcela adresně: adresně ti píšu o mlíčňákovi, nebo chceš-li cucákovi, se kterým jsem bohužel tu čest při jednom konkurzu. Holobrádek, cucák, mlíčňák-líp to vyjádřit nejde, protože ten člověk jím byl a možná i ještě je, protože to co předváděl, bylo prostě jednak trapné, ale i urážející (za což on nemůže, protože on to nevymyslel, ale jen tupě přeslabikoval z příručky). Sám nevnesl jedinou invenci. pro mě = začínající nulka.
CRK: stáří patent na rozum rozhodně nemá, ale jisté předpokldy nabyté časem ano.
K tvé poslední větě - přečti se ten můj delší příspěvěk, pokud jsi ho nečetl a tam vyjadřuji své obavy o práci vs. vyšší věk. Já jsem podnikla a de facto podníkám i dnes, ale k tomu mám i full job a děsí mě, že o mé( a u starších lidí) budoucnosti rozhodují mnohdy lidí, kteří v životě ještě nic nedokázali, ale sekat kolem dokáží fest. A naposledy ti specielně zopakuji (pro tebe, protože jsi asi natvrdlej), že mě se to zatím až tak netýká, protože uživit se uživím, ale nejsou mi lhostejní lidé, kteří přišli o chleba díky holobrádkům, kteří dokáazali vytunelovat fabriy, firmy a td, aniž pomysleli na to, co bude napříklas 500 lidí ve fabrice, kam přišli jakožto privat owners škodit (jako příklad se podívejme opět na firmu OLPA a tisíce dalšíxch). TGak otěchto lidech, ty tetřeve, co mají 55 let, o těch já mluvím a těch mi je upřímně líto, protože jinuo volbu, než žebrat na pracáku nemají.
Jinak sohlas, už se zde neunavuj, evidentně nechápeš, o co tu jde. jen bych ti přál, chlapče, abys do podobnejch sraček jednou spadnul ty sám a pak si vzpomněl na ty, o kterých tu já mluvím. ty, na nichž se doslova dnešní svět podepsal.
Nebo taky už neprocitneš a my si oddechnem :-)
Jediná možnost, jak dokázat mladým neumětelům sekajícím kolem sebe, je profesně a profesionálně (tzn. bez náznaku msty) jim to natřít nebo jít jinam. Ale to je dilema, které rozhodně nevyřešíš na AHC, a tuplem pak ne když ho nevyužíváš jako diskusní fórum, ale jako "desítky blbců narušovaný monolog".

13.02.2013, 11:05 |
Rudi Hoši vy jste asi za celou dobu nepochopili, co nám chtěl Zdeny sdělit..
Na počátku se zmínil, že právě začíná Superstar a jako klasický český občan jí Zdeny bude sledovat, ikdyž se jedná o totální provar vzhledem k mladší porotkyni.
No a po 14 dnech došlo na Zdenyho slova, Superstar opravdu propadla, viz seriózní server Blesk.cz .
Našel sem Ti práci, kterou můžeš dělat pouze Ty
.

worm03: tak to ale bude muset ještě přeprat starýho Klause :-)
Kadel
Rudi - BINGO:-) A vidíš, měl jsem pravdu:-)))Ostatně, jako vždy:-)
PS: Superstar, megastar, gigastar - nic pro mě.

13.02.2013, 13:08 |
.mycTD | Upraveno: 2013-02-13 13:09:25
Zdeny, pry budou hledat noveho papeze.
zkusenosti nejake mas...
Když on je papažštější než papež ...
Neblbněte, Zdědyho60 by bylo na tu funkci škoda a kdo ví jestli je dostatečně ohodnoená vzhledem k jeho znalostem a schopnostem... :-O
Šašci:-)Bych vám zvednul mandle:-)

14.02.2013, 10:05 |
JR A kdyz se vratim v Evicce, tak tohle mi neprijde nijak spatny. A myslim, ze uz dokazala vydelat vic penez nez Zdeny :-)
[ Link ]
Ta holka zpívat umí, ale zpívat písničku po Adele a šitou Adele, jejímu hlasu a intonaci na míru je nevděčný úkol, to nemůže bejt nikdy lepší ;-)
Tak o tom, že dnes tihle pseudoumělci vydělávají nesmyslné peníze ani na vteřinu nepochybuji. Otázka bde, až jedno dokrákoře, čím se bude živit pak - a to by mě silně zajímalo. Příběhy jí podbných jsou často hodně smutné.
Jinak doufám, že si uvědomuješ, že za její výdělky nemůže to, jak zpívá, ale kdo za ní stojí.
Jinak zpívá zcela tuctově, jako asi milion dalších. Je to prostě šedý průměr, nic, co by stálo za to, koupit i její CD.
Dokrakora a skonci treba jako Ivetka Bartosova...
No, nikdy nevíš. Jinak Yveta, než začala blbnout, zpívala o "něco" lépe.

14.02.2013, 13:47 |
JR Az dokrakora, tak bude mit dost penez, aby jen investovala a byla vysmata. :-D
A ze CD nestoji za koupi? To je Zdeny tvuj nazor, jiny lidi je ocividne kupujou a stahujou a taky ji celkem uspesne uz pet let volej v Ceskym Slavikovi.
Jo, investuje je jako Basiková, Vondráčková, Špinarová. krásná budoucnost:-)Jedna se zbláznila, druhá je prosmích světu a třetí kosnčila jako skorobezdomovkyně. Na rozdíl od Farny ale tyhle všechny uměly aspoň zpívat.
Jinak ano, lidi to stahujou, to máš recht.

14.02.2013, 14:35 |
schwaboid | Upraveno: 2013-02-14 14:38:23
Tak já myslím, že jsem na to kápnul :-))) Tohle video to všechno vysvětluje .....
Dedy70 je jasnej
[ Link ]

14.02.2013, 14:43 |
tesil | Upraveno: 2013-02-14 14:49:17
Ty woe, me prijde, ze tady naseho senilu sejri, ze uz si nezapicha s takovym mladym masem. I kdyz pochybuju, ze je prase a ma bobra, takze tim to taky neni.....Pak nechapu tu zast, kterou tady uplne popiras ty svoje zvasty o chovani. Kazdopadne Farna neni muj salek kavy, ale na rozdil od tebe neco dokazala.... A vlastne vsichni, co tady zminujes. To, ze Bartosove mrdlo, se muze stat i tobe a myslim, ze uz i stalo.
Měl se narodit o pár set let dřív, byl byl to skvělej inkvizitor :-)
tesil: co dokázala? zkus mi to přiblížit?
tak ve svem oboru nepochybne neco znamena.

14.02.2013, 16:15 |
tesil Tobe nebudu nic vysvetlovat, protoze je to zbytecny. Budes mlet furt svoji. Ostatni to snad pochopili.
Ne, fakt - vysvětli mi, "čeho" dosáhla. Rád se nechám poučit:-)
tesile, ty seš silne jen u kompu:-)
A prpos, po Bartošové zůstala pohádka, která zůstanena trvalo. Po Farne guwno,m po polsky.

14.02.2013, 16:36 |
walish | Upraveno: 2013-02-14 16:36:59
Zdeny si asi jaksi nestačil všimnout, kolik jí je.
A vůbec, po Tobě zůstane co? 5000 témat jaké vybrat auto?
O mě se nestarej, já nejsem mediální hvězda, jako tebou opěvovaná Farna.-)
myc.TD: a co teda znamená? To, že existuje. Nic víc.
Zdendo, prosím, ukaž mi, kde ji tady opěvuju. Moc Tě prosím.
[ Link ] Ty wogo, tohle nevím:-) No apak že je čistá:-) Vožralá za vo,lantem. Já jí dám únavu. po 7 hodinách:-)))) Zbytkáč, protože byla nasáklaá.
No, vidím, že pěkně zapadá do "kasty"
walish. beru to globálně - tohle vlákno je jako na FC EW:-)
Tak jelikož tahle nicka mě nezjímala, tak teď jsem si s chutí přečet trochu toho bulváru. No, obrázek jak namalovanej. Prostě je to potřeštěný duševně nevyrovnaný pako, který "sklízí" úspěch (jakej, proboha?) jen kvůli takovejm, jako tady už napsali asi 1000 příspěvků.-)))
Jo, mládež není soudná. SOrry, tohle nemyslím zle a nemoralizuji, to tak prostě je, protože v 18 letech nedokáže oddělit fakt zrno od plev a poznat, co je masovka, tuctovka a co je fakt dobrý.
Klasika.
Pokračování zítra, odjíždím. A pak až za týden, po návratu z Arábie:-)

14.02.2013, 17:13 |
tesil | Upraveno: 2013-02-14 17:17:27
-

14.02.2013, 17:16 |
tesil Radeji tam zustan, věrozvěste....Jen mi jeste rekni, cim jsem silnej, ze uz rikam, ze me seres? To ti reknu klidne do oci.
Z tvých příspěvků čiší morální síla ducha:-)))

14.02.2013, 17:41 |
tesil Dobre, vzdavam se......Budu uz zase jen procitat a rikat si, ze i takovi ziji bohuzel mezi nami.

14.02.2013, 17:41 |
tesil | Upraveno: 2013-02-14 17:43:35
Nebo uz to nebudu radeji ani cist a ztracet cas.

14.02.2013, 17:47 |
schwaboid | Upraveno: 2013-02-14 17:49:08
Hádat se starým člověkem je jako hádat se s dítětem, nemá to cenu. Je nás tu 1000 jak píše co ho mají za debila, ale on to nepochopí a bude si dál mlít tu svou "pravdu". Zdeny jdi dopr....le !
schwaboid: je nas 1001.
Pokud by se mi v mejch 50ti melo prihodit tohle, tak se radeji dobrovolne vyprovodim ze sveta. Pokud takhle ma vypadat ten moudrej, zkusenej a zivotem protrelej clovek, tak to jde do peknych sracek...
[ Link ]
Čili abychom si to shrnuli, nic takového jsem neřekl,nenapsal, vlastně jsem se k ní vůbec nevyjádřil, ale Ty sis osvojil styl bulváru a tedy si uznal za vhodné sdělit světu jako fakt, že ji opěvuju. Tím je asi řečeno vše, obrázek už každý má a jak jsem si myslel, že jsi v rámci možností rozumný, tak po přečtení tohohle vlákna uznávám svůj hluboký omyl.

14.02.2013, 19:14 |
JR Kluci ja jsem tak rad, zejsem prumernej a normalni a je az na jedno jsme tu takovy vsichni.
Sice me jeste na zacatku lehce nadzvedly ty kecy o Palachovi, ale kdyz Dedy zacal opevovat komunismus, tak uz to chapu.

14.02.2013, 20:18 |
JA no to Palachovi fakt nechápu, a už vůbec nechápu, že si přemýšlel o komunistech. Vlastně jsi citoval i z Bible a to je taky sorta lidí co máj pár životů na svědomí.Stejně jako fašisti a ještě horší komunisti.A řekněme si, že pokud si za bolševika mohl ven,na Západ, bylo to něco za něco. No a záleželo na lidech kam až zašli...Bohužel, některý charakterový vlastnosti se bolševikovi opravdu podařilo tak pokřivit, že někteří z nás jsou pořád mimo reál...Zdeny ještě jsem se chtěl zeptat, to ty prachy a co vyděláš jsou tak strašně důležitý? To tě pořád sere, že kdyby TO bylo v 94 bylo by to ještě lepší? Jestli ano, tak je mi tě tak trochu i líto...Spoustu tvých pocitů chápu ale u některých mi fakt klesla brada..

14.02.2013, 20:19 |
JA jo šťastnou cestu...

14.02.2013, 20:21 |
Lubak | Upraveno: 2013-02-14 20:23:45
14.02.2013, 16:32 | Zdeny60
Ne, fakt - vysvětli mi, "čeho" dosáhla. Rád se nechám poučit:-)
Ničeho nedosáhla, 2x získat 3 místo ve slavíkoj získá kde jakej jouda z prdelákova co?
Ty jsi fakt marnej, s tebou bych chtěl mít dvojdomek, jak to není vše podle tebe, tvůj názor je ten jedinej pravdivej co.A jak to někdo vidí jinak tak ti vyběhne žilka na čele a pak se tady jeví výplody .-)
tesil - konečně.
Šváb to neustál
walish - škoda, že ani ty jsi nepochopil
JA - jako obvykle vytrhává věci z kontextu a mele nesmysly.
Lubak - slavík je vcelku nic nevypovídající anketa. O tom,l jak to "může" fungovat, si stačí poslechnout krásnou scénku od DOnutila o Rudovi Kovandovi. Zmanipulované masy lidí... Jinak Farnych je každorčně ve Slavíku asi 1000 a vždy je mezi nimi jedna druh a dokonce jedna třetí. Protože ta nejlepší je tam už hodně dlouho a ještě tak dlouho bude. AD Slavík - jak jsou lidí blbí, dokazuje letošní vítěz Klus. Zpívat umí asi jako já, jenže masy ovcí nevolí zpěváka, ale textaře. on se trefil do aktuální doby (asi jako kdys Jahelka a dnes Nohavica). Čili dost sporný výsledek jejíh umění.
K tomu komunismu a cestám na západ. Jo, mládenci, jednudché to fakt nebylop. Ale protože firma potřebovala své odborníky poslat ven ( a já odborník byl, a%t se vám, to líbí nebo ne), tak jsem prostě byl vyslán. jen nevím, jestli má cenu vám, zaslepencům, kteří tu dobu neprožili, se snažitvysvětlovat, jaká bylo pořteba udělat opatření, resp. čím vším musel člověk projít, než sednul du letadla. Myslím, že by to bylo zbytečný, ale stručně nastíním, že v té době, chtěli jsi prostě být vedoucím čehokoliv nebo být v manažerské pozici kdekoliv, talk sji prostě musel být minimlně kandidát. Kdybste tam žili, byli byste na tom zcela stejně. Ale to je vedlejší. A hlavně+ netvrdtem že VY byste to nedělali a nebo TAM nešli. Ho*no, pánopvé. Přišel by za tebou předseda starncké organizace a řekl by ti: máš dvě možnosti: buˇd vstoupíš a nebo vtsoupíš, tak si vyber. Akdyž b ys mu řekl, že náhodo nevtsoupíš, tak ti s ledovým klidem řekne, že buď rozumnej, máš přeci děti a jistě chceš, aby vystudovali a dostali řádný posudky. Tohle byla největší a snad asi jediná špína, které mně osobně srala. Zbytek se dal kočírovat tak, jak jsem potřeboval. Ale říkám, nežili jste tam, nevíte o tom nic.
Takže mám proti vám, mladíkům, trochu komplexnější pohled na svět.
JA: ano - cesta na Západ b yla vždy něco za něco. Například když jsem letěl opprvé do blbý Bolgna do Itálie, musel jsem vypracovat 5 listový elaborát, kde byly výňaky z klasiků (tedy Lemin, Marx, Engles) a ten před svému ročníkovému vedoucímu na VUMLU (asi se řehtáš, ale ta hodina práce mi stála za to jet ven, vidět to, co moc lidí v té době vidět enmohlo a a ni nesmělo!! a ještě si slušně vydělat.) Takže jsem jedno půlde strávil v knihovně, tam náhodně opsal a stroji (PC tehdá nebyly) pás stránek halabal, protože to stejně nikod nečetl, ale všichni se utvrdili, že jsem čistej a jistě se i z cesty vrátím domů :-)))
Takhl to holt bylo.. Ale přesto mohu znovu zopakovat, že lidi spolu daleko více komunikoval z očí do očí(zatímco tohle vlákno je důkazem, že silní jsou jen v anonymite u PC) a zdaleka tolik, jako dnes, si neházeli klacky pod nohy a o obrvoský kus jinde byla celková morálka. Možná i proto, že se lidi podvědomně báli partaje, zatímoc dnes e nebojí nikdo nikoho a ničeho. Pattaj totiž paradoxně dokázala zvládnout více, než soudy a policie- špatný posudek byl cejch, kterej se s diotyčným vezl a dokázal ho a jeho děto kolikrát zcela odepsat. I tohle bylo lepší, aspo%n lidi měli jistý hranice, za který se prostě báli jít (mnozí, někteří také ne).
A teď čekám, jak si zase počtu.
Zdeny60:
"...aby vystudovali a dostali řádný posudky. Tohle byla největší a snad asi jediná špína, které mně osobně srala...
...Pattaj totiž paradoxně dokázala zvládnout více, než soudy a policie- špatný posudek byl cejch, kterej se s diotyčným vezl a dokázal ho a jeho děto kolikrát zcela odepsat. I tohle bylo lepší...
Tak byly ty posudky teda dobrý, nebo špatný? ;-)

15.02.2013, 07:41 |
Lubak UFF tak už víme, že Farná neumí zpívat, Klus na tom je je se zpěvem jako Zdeny a tvoje manželka předpokládám zpívá podobně jako Bílá ne?.-)
K cestám ven a partaji se raději vyjadřovat nebudu.
Ty máš komplexnější pohled na svět, ty jsi demagog jak má bejt

15.02.2013, 07:51 |
Zdeny60 | Upraveno: 2013-02-15 07:52:47
Jestli to myslíš vážně, tak ti povím, že hodně lidí radši udělalo to, s čím vnitně vůbec nesouhlasili (tedy například vstoupili do partaje), aby sed ěti dostaly na školy a pod. Já mylsím, že tohl není třeba nijak kom,entovat, každý viděl jistě dost filmů z reality. A jak říkám, tohle bylo asi fakt to jediný, co se mi příčilo. To, že nebyly banány, mi bylo plně fuk, jako to, že na dovolenou jsi mohl jen na Vrchovinu a nebo žádat o Jugoslávii.
Doba byla daleko klidnější, daleko méně stresující, na druho stranu možností bylo méně, ale daly se najít způsoby, jak si na to "své" dosáhnout.
K těm posudkům, Dudelino, máš li na mysli ty moje, já jsem nastoupil do procesu v r. 84. Jak víš, revoluce a pád partaje přišel o 5 let později. Jelikož jsem měl již dobrý základ z VS (tedy státnici s marxismu leninismu), stačilo, aby konkretně na mě partaj "tlačila" jako na kandidáta. POdmínkou vstupu do partaje bylo, že buď to podepíšeš hned (což jsem věděl, že dokud nebudu mít nůž na krku, nikdy nepodepíšu) a nebo tě uvrtají na donu 3 let na studimum VUMLu(což musel každý vedoucí pracovní absolvovat) a po tuto dibu tě strana "kovala". No a mě nedkovlala, protžoe přišel listopad 89. Jinak kdyby býval nepřišel, je docela možné, že bych asi v partaji nakonec skončil taky, protože pasivní členství (ne aktivní funkcionář) přinášel v té době obrovskou řadu výhod.
No, naštěstí to je za námi, ale dnes žiješ pod daleko větším nátlakem, jin ho vnímáš jinak a působí na tebe z mnoha stran. Tenhdá působil fakt jen od tý partaje.
Jíst jsi co měl, práce byla povinná, lidi si byli daleko rovnější a tudíž nebyla zdaleka taková nevraživost kvůli tomu, že někdo má víc, než druhý, žilo se v relativním klidu. Měl jsem obrovskou spoustu volného času, protože jsem si odmakal 8 hodin a šel jsem s čistou hlavou (říkám dnes, tenrkát jsem měl jiné starosti, ale na to už člověk trochu pozapomněl), věnoval jsem se koníčkům a pak dětem, chodil do přírody....Ne ne, měla ta doba své určité výhody. Co mi jeplatný, že dnes můžu jet kam chchi na dovolenou, ale nemám na ní stejně klid, protože jsi půlkou pořád v práci a furt někdo volá a mailuje a votravuje i o dovolený....

15.02.2013, 07:58 |
Tendr Farná má ale opravdu odpornej hlas :D
Mně není 15let, neboj :) Narážel jsem pouze na sémantický spor.
Souhlasím s touto větou:
Doba byla daleko klidnější, daleko méně stresující, na druho stranu možností bylo méně, ale daly se najít způsoby, jak si na to "své" dosáhnout. - ano, u materiálních věcí převážně podpultovkama, jak dokonce systém sebekriticky zobrazoval v různých filmech.
Bohužel v mercedesech jezdili řezníci a zelináři. Z principu to ale právě asi nemůže fungovat. Vzdělaní lidé jsou demotivovaní, když vidí, že každej jouda se má líp, než on.
Pro rodinný život byl socík samozřejmě lepší. Většinou se jel systém 6-14hod, takže v 14.30 byl člověk doma.
Toto bude ale věčnej boj, protože ideální systém udělat nejde a vždy bude někdo bitej tzn. na diskusních forech se bude pořád někdo hádat :)
Jo, šlo o to, jak si člověk nastavil priority.
Mně tehdá stačilo fakt jen to, že jsem měl čas na svá záliby (modelařina, lítání, windsurfing, turistika), finančně jsme na tom byl velmi dobře co by šéf výrobního střediska a čas - to bylo to, co bych dnes klidně vyměil za půlku příjmu.
S těmi řezníky, ano to byla pravda, znal jsem takové, ale zase jsem měl játra, kdy jsem si řekl:-) Prostě jak jsem říkal, na všechno se dalo "dosáhnout".
K tvé poslední větě: já se nehchci s nikým hádat, mě je fakt úplně jedno, jak žijí a co dělají druzí, dokud se to nezačně dotýkat mě a mé rodiny. Já jsem si něco prožil, jsem s tím maximálně spokojnen, něčeho jsem dosáhnul, což mě těší a nemám potřebu to příliš měnit. Spíše- a to se zase už jen opakuji- mě děsí budoucnost, tedy to, co přijde za pár let, to, co provozuje dnešní ladá generace (od politiků, poslanců, lobistů, managerů a dalších, kteří můj život ovlivňují a já se tomu musím bránit).
K tomu socíku: já jsem dělal taky 5:45-14:00 a v měřítku lokality, kde jsem žil, jsem rozhodně socík nebyl a to bylo velmi příjmené. Jen se ale našel okruh lidí, kteří začalin závidět a začali si mslet bůhví co...Proto ve fabrice vládnul odvěký boj inženýr-versus dělník. ALe večer se to pořešilo u piva a byl klid. Dnes? Černobílé vidění, protože někteří naši jedinci nechápou, ale nadávají a závidí těm, co se mají jen o fous líp.
Jen mě mrzí, že tenkrát nebyly tak velké možnosti, jako ndes - vyjet ven, tam žít a pracovat. Legálně vyloučeno. Kde bych ožná dneska byl...
pan Z: mě se líbí jak tady brečíš, že nemáš na nic čas, si strašně zaměstnanej specialista, bez kterýho by se asi všechno pos*alo a pak tady vysedáváš na foru a píšeš kraviny na 2 A4 který snad nakonec ani ten JR na hajzlu nečet a pak čekáš na další reakce, abys zase mohl házet machry.
Mě spíš přijde, že máš děti z baráku, takže už nemůžeš nikoho poučovat a žvanit ty svoje moudra a cejtit se jak mistr světa, a v okoli ti ty kecy asi lidi moc nežerou, takže místo toho chodíš na forum zakládat články o hovadinách (kde si navíc schopnej v jednom tématu říct něco co v druhym zase vyvracíš) prostě jenom meles meles misto toho aby sis sel letip letadýlka a dělal něco pro radost. Ser na Farnou když se ti nelíbí jak zpívá a poslouchej si u lepeni Zeppelin.
Píšes jak je ti jedno kdo jak zije dokud se te to nedotyka a pak chodis cumet na super.cz kdo koho š*ka a kdo se kde votočil v křesle.
Kadel

15.02.2013, 09:14 |
Tendr kadel: ty jsi nepochopil, že chce spasit svět?
kadel: ś to rozsek:-)
Času mám ne tolik, co bych si přál, to mi věř.
A propos, k těm Zepelínům, kdopak byl v kině na Celebration day? Já byl, přestože to má doma na DVD i CD, ale sešli jsem se pěkně v kině s partou vrtsevníků, co na tom vyrostli a krásně jsme si to užili. Kupodivu, kino bylo plný z 2/3, cožn je dle mě úspěch (kolipak lidí by přišlona Farnu?? Hahaha), a dokonce se nenašel nikod, kdo by šustil s pytlíkama otvíral u toho lahváče, jak je dnes v kině zcela běžné:-(
Jen mě mrzelo, že v době dnešní techniky se někomu takhle pdařilo zcela zabít zvuk u jinak naprosto špičkovýho profesionálního vystoupení ikon rocku. A mladej Bonham, hmmmm, holt jablko nepadá daleko od stromu. Palce nahoru, pánové.
Toto už fakt nemá obdoby. Na tohle já nemám.
Bůh byl prostě šokován,
když ho uviděl,
jak je majestátně a pyšně spokojený
a vůbec se nestará
o svůj duchovní život.
Bůh byl prostě šokován,
když viděl,
jak se jeho nanejvýš vzácný život nadšení
povážlivě vytratil.
Bůh byl prostě šokován,
když viděl,
jak jeho vitálno a jeho mysl
tajně opouštějí
jeho aspirující srdce.
Bůh byl prostě šokován,
když viděl,
jak do nebes vynáší
svůj život úžasných úspěchů
a nedává Mu
ani nejmenší zásluhu.
Bůh byl prostě šokován,
když viděl jeho srdce
bez jediné květiny vděčnosti.
Bůh byl prostě šokován,
když viděl, jakej je to píčus.
Amen
Klus je fajn na poslech, videl jsem ho na festivalu live pred lety kdy byl jeste temer neznamy, a mel u obecenstva velky uspech :-)
klus mi v aute hraje, a cd farny mam taky :-)
jo a zdeny, jedna pro Tebe
skoro jako by rikaly necha nas bejt, ses na nam u ... :-D
jo a jedna pro Tebe

No hlavně, aby se takhle tvářili za pár let, i když konkretně, tihle dva už ne:-)
worm3: travička zelená? jinak to nevidím. A nebo to je překlad nějaký písně, co neznám:-)??

15.02.2013, 10:20 |
Rudi Jak už jistě všichni dobře víme, Zdenyho názor se zatím pořád řídí podle bulváru, čili tomu odpovídaj i jeho reakce, vítej OVCE ČR!
"Tak jelikož tahle nicka mě nezjímala, tak teď jsem si s chutí přečet trochu toho bulváru. No, obrázek jak namalovanej. Prostě je to potřeštěný duševně nevyrovnaný pako, který "sklízí" úspěch (jakej, proboha?) jen kvůli takovejm, jako tady už napsali asi 1000 příspěvků.-)))"
tak už vodjel jo? Tak ať to nějakej admin přejmenuje ať to ten blázen nevyštrachá až se vrátí ze sanatoria :-)
Kadel
Já myslím, že to je jasný:-)
[ Link ] pro pány - šašky- jako je kadel21, rudi a další někteří....
Přestaňte dělat ramena hrát si na pozéry, už je to fakt blbý a trapný:-)
A víš, co je nejhorší, že pan Špaček má fakt pravdu. By mě teď zajímalo, co si dotyčný po shlédnutí videa o sobě sám pomyslí...
Sami se v tom, doufám, vidíte.
Kde to jsme ??? Nějakej starej komouš nám tu káže o morálce. Lže, překrucuje, podněcuje k třídní a mezigenerační nenávisti. To snad není možný. Admine zasáhni !!! Zamkni to, zabanuj ho nebo nás, takhle to přeci nejde.

15.02.2013, 15:19 |
Bucci navrhuju všechny komouše poslat na pár let do KLDR ať se poučí o čem je socialismus a utuží své levicové smýšlení

15.02.2013, 15:40 |
JR Bucci: Vzdyt Zdeny psal, ze jede nekam na vychod.

15.02.2013, 16:25 |
Zdeny60 | Upraveno: 2013-02-15 16:26:44
švábíčku, kozlík lékařský a květ prvosenky jarní, to ti pomůže, jinak rána nedočkáš:-))))))))))))))Já tě chápu, každý pravdu neunese a začne se pak projevovat, jako ty.
JR: až rááááno, až rááááno - máme dost času na diskuzi:-)
Bucci: to bych souhlasil taky, obzvláště ty zarytý, co si nevšimli, že je už trochu jiná doba:-)Nepřizpůsobivé.

15.02.2013, 16:30 |
JR Zdeny neboj, tady neni o cem diskutovat .... My s klukama si nemame co vysvetlovat a ty si meles porad tu svoji :-D

15.02.2013, 16:34 |
CRK
Koukám, že nejen švábík už neví, kudy kam:-)

15.02.2013, 17:00 |
tesil Uz mlc a jdi si pobalit....Je mi a nejen mne z tebe uz mdlo.....Fakt jsem jeste nikoho podobnyho nepotkal a doufam, ze ani nikdy nepotkam.
No jo, no...Zabaleno už mám, jen čekám hodiny H :-)

15.02.2013, 19:06 |
kadel21 | Upraveno: 2013-02-15 19:16:06
tak už jenom na cestu nějaký čtivo a kuřivo
[ Link ] Edit: nějak mi to nemaká, začíná to v 8:45, hlavně ta hospoda ti bude asi povědomá :)
Tak mi prijde ze jsem konecne prisel na to o kom je tenhle track, evidentne o nas...
[ Link ]
Presne tohle je to co sem na tomhle foru zacal zboznovat... jeden clovek (Flash a Zdeny (sorry nesrovnavam)) pise s klidem na lici, s cigarem v koutku sve slohy a hifíci se tady rozcilujou a maj z toho sedy vlasy... jen tak dal... kolikrat se me v praci neco nepovede, rikam si jakej sem idiot.. pak kouknu sem a verdikt? jsem naprosto v pohode... vim ze existujou i jiny, povahove horsi....:-) nejmenuju, preberte si to :-)
Nejsem si jisty, jestli zrovna Zdeny pise opravdu s klidem na lici, pokud by tak cinil, obavam se ze tenhle megathread by vubec neexistoval. On se ale mezitim rozciluje kvuli (jak on sam tvrdi) nicce co nic nedokazala a neumi zpivat, sve teorie zaklada na clankach ze super.cz a vzapeti se rozciluje jak za komaru bylo lip a ze ti mladi jsou dnes na hovno. Skokem prez sve zajmy, na cem byl dnes v kine, prez svuj plat, zivotopis, praci , .... ma tohle opradu klidny a vyrovnany clovek s cigarem na lici zapotrebi?

15.02.2013, 21:59 |
JR Zdeny byl dnes v kine? Taky bych na to chtel mit nekdy cas ...
Že nic neumí?Mám podezření,že takhle nezatancuje většina členů AHC.
[ Link ] Večer se při střílení MW3 rozhodně podívám. :-)
Za chvili zacne superstar, nezapomen koukat :-D
At se tu zas neci v tydnu dovime :-D
Něco pro Dědu: mentalita nebo spíš dementalita některých starších lidí je zarážející. Když se mě to nelíbí, do luftu s tím ......
[ Link ] A to není ojedinělý případ kdy nějakej vyšinutej dědek něco vyhodí do povětří, viz nedávno jak mu to utrhlo hlavu nebo před lety na Petříně....

18.02.2013, 19:23 |
All Tohle vlákno je celé pitomé až slabomyslné, zbytečné a ubohé. Poprvé a naposled zareaguju.
SCHWABOIDE JSI BLB!
Dementalita mladých lidí je zarážející. Když se mě to nelíbí odprásknu to.
Anders Breivik, 34 let, 69 mrtvých.
Adam Lanza, 20 let, 26 mrtvých z toho 20 dětí.
James Holmes, 26 let, 12 mrtvých.
Důkazy o dementalitě generací jsou jasné. Na podobně kravská témata nereaguju ale na tohle musím.
Schwaboide jsi blb!!!
Stalin,Hitler,komunisticky rezim-kolik to stalo zivotu?
nejvetsi pocet lidskych zivotu na svedomi ma buh :-)

18.02.2013, 20:41 |
JR A ten je teda uz hooooodne starej :-D
All, poprvé to není, reaguješ minimálně potřetí, takže lžeš, ale já to nebudu psát velkejma písmenama .... Koukal jsem že jsi se od začátku do Dědyho nenavážel, naopak, je to tvůj ročník, tak to od tebe beru, jako zoufalý výkřik na obhajobu sama sebe. Já taky nejsem nejmladší, kdybys to tady četl poctivě tak to víš. Z mojí strany to byl sarkasmus ten poslední příspěvek a rejpnutí do vosího, resp Zdenyho hnízda, aby měl co číst a na co reagovat až se vrátí. Škoda, že to tak zcela nevyznělo. Dědy70 si mele stále tu svou o mladých, tak dostal potravu k zamyšlení ...
Jsem zpět:-)
Jen v klidu sdělím, že sem už přispívat nebudu, myslet si může kdo chce co chce.Komentovat už nic taky nebudu, nestojí mi za to se zahazovat s někým, jako je Šváb a další. Je mi ho jen líto.Uzavřu to jen tím, že, ač se to mnohým líbí nebo ne, po týdnu v Arábii jsme se přesvědčil na vlastní oči a kůži o tom, jaká je naše společnsot a co si o sobě lidé myslí. Všem, kdo si chtějí přečíst pár postřehů o Saudi, založím nové vlákno, může s to někomu hodit, až tam ojede na pracovní cesu (na turistickou nikdy, protože bez pozvání se neudělují víza).Pokud by byl zájem, můžu dát link na fotky, je to zajímavé. Ale v každém případě, blbých 6 dní v tomto světě mi trošku pootevřelo oči o tom, jací jsme a hlavně, kamž až se můžeme dostat. Zatím jsem na té nejrychlejší cestě. Toto vlákno to jasně dokazuje. Tak přáteleé, pište si sem, co se vám líbí, já už zde v tomto vlákně nic psát nebudu. Urážky a reakce od lidí typu šváb a podobných mě jen přesvědčily o jejich úrovni a s nimi nemá opravdu smysl se zahazovat.

04.03.2013, 15:33 |
Proffesor_W | Upraveno: 2013-03-04 15:35:18
musim to ozivit :)

04.03.2013, 15:38 |
CRK brazzers :D