Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > osvětlení obýváku - rada

o Navštíveno 5755x o
o 03.02.2013, 14:30 | Jerry.s | Upraveno: 2013-02-03 14:32:01
čau lidi,
nenajde se tu někdo z vás kdo by trochu viděl do problematiky osvětlení interiéru?
Přemýšlím, jak nejlíp osvětlit obývák a docala by se mi líbily klasické bodovky, které ovšem svítí víc do šířky než na jedno místo (jestli takové existujou)
Dokázal by někdo poradit kolik takových bodovek by bylo potřeba pro osvětlení místnosti o rozměrech 4,5m x 5,5m
Na obrázku jsem namaloval nákres jak bych si to shruba představoval. ten pás v prostředku je snížený strop o 25cm ve kterém by ty světla byly.
Je to takhle možné, nebo kraje místnosti budou ve stínu? Výška sníženého stropu bude nějakých 2,10m

foto k příspěvku  od Jerry.s

o 03.02.2013, 15:04 | .mycTD
ja bych se asi nebal dat nejake i z boku toho snizeni. Osvetlenej strop ma taky neco do sebe.
o 03.02.2013, 15:15 | Jerry.s | Upraveno: 2013-02-03 15:16:52
myslíš něco takového? Taky se mi to líbí, ale mám strach aby to pak nepůsobilo moc přeplácaně - jako u komediantů :o)

foto k příspěvku  od Jerry.s

o 03.02.2013, 18:49 | .mycTD
klidne jen z te jedne strany. hlavne si myslim, ze nasvicenej strop dost pomuze prirozenosti osvetleni. zvlast, kdy ty bodovky budes mit tak nizko.
o 03.02.2013, 23:33 | Tuner#2
To máš stropy jen 2,35m?

My máme 2,53m a na obývák 4 x cca. 6m (je to otevřený prostor pokračující dál jídelnou a kuchyní) jsem dával 6 bodovek osazené 3,3W 60SMD LED od Kanluxu. Z toho co jsem zkoušel mají totiž největší roztyl světla. Měl jsem nějaké z ebay od kamaráda, ale to nemělo přes sebe sklo a bylo to moc bodové, pak jsem testoval i dva modely od Philipse, opět moc bodové takže jsem nakonec zvolil toto. Uvidíme co to vydrží, bral jsem teplou bílou, ale u tebe bych se bál té malé výšky, přece jen to bude ještě o 40cm níž a bude to hodně ve středu.
o 04.02.2013, 07:28 | Jerry.s
to my vyšlo jako předpokládaná výška v případě, že dám do podlahy 20cm eps a celý strop se sníží kvůli elektro, vodo a klima instalacím. pokud bych to vedl podlahou, vyšlo by mě to dráž, ale nemusel bych snižovat strop. pak místo 20 eps jen 15 a hned by byl strop kolem 240cm. ještě nejsem rozhodnutý.

K tomu světlu, máš na mysli tady tohle?
[ Link ]

o 04.02.2013, 07:44 | Tuner#2
JJ jen s paticí GU 10 ;)
o 16.10.2013, 21:34 | kadel21
koukám teď taky na ledkový bodovky. V tom linku co dával Jerry.s u těch žárovek vůbec nepíšou esli fungujou na reostat nebo jak se tomu nadává, prostě stmavovací. Nemá někdo tip?

Kadel
o 17.10.2013, 09:48 | Losky
taky tohle řeším, něco za normální peníze a zaujaly mě tyhle:
[ Link ]
Do koupelny pořád nevím, zda bodovky a nebo centrální světlo a osvětlení u zrcadla bodovkama.
Kuchyň asi 6 bodovek a linka osvícená led páskem 5050.
Ale z koupelny jsem už trošku zoufalej. Potřebuju použít pripadne IP44 abych je mohl dát rovnoměrně i nad vanu, výška stropu asi 240 cm
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3505 sekund.