Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Vodovodní přípojka/řád - dotaz

o Navštíveno 1147x o
o 11.02.2013, 13:07 | Antonio
Potřebuju natahat 3-4 vodovodní přípojky na 4sousední parcely. problém je, že nejbližší vodovodní řád je vzdálený asi 350m. požádal jsem tedy o povolení vybudovat vodovodní řád k mému pozemku, samozřejmě problém není,ale v případě, že jej vybuduju na vlastní náklady. S tím jsem více-méně počítal. Teď dotaz. Jsem schopen zabránit tomu, že za pul měga protáhnu řád a chytráci okolních parcel, co se na stavbě nechtějí finančně podílet, se za čas na něj napojí? ted druhá věc, v případě, že po cestě není žádný protlak, budu tahat po vlastním pozemku, jaká může být cena za 1bezný metr přípojky, totéz u hlavního řádu? bylo mi řeceno že cca 2000Kč za metr hl. vodo řádu, ale nikdo mi nebyl schopný rozpočítat na jednotlivé položky. jde mi o to, že např. výkop jsem schopný zajistit sám, nevím kolik si za to veme firma, popř vodárny. Neřešil někdo z vás v poslední době podobnou situaci? díky

o 11.02.2013, 13:20 | Only_One
Jde o to, koho bude ta přípojka. Okbykle se totiž vybuduje přípojka a ta se předá provozovateli. Tj vodovod správci vodovodu, plyn plynárnám atd.

Takže pokud to vysloveně nepujde přes tvuj pozemek, nebo nebudeš mít právně ošetřený vztah k těm trubkám a části řadu, tak je dost možné, že se napojem budou moci. Problém je, že ty teď stavíš obecně prospěšnou stavbu. Chtělo by to probrat s právníkem
o 11.02.2013, 13:34 | Luke_288
Na druhou stranu bys byl blazen, kdybys ten vodovodni rad provozovateli nepredal, jelikoz do toho zahucis financne pri realizaci a pak i pri jakykoliv oprave/udrzbe.
Pokud ale chces sousedum zabranit se na tom prizivit, coz chapu, pak myslim, ze povinnost predat rad spravci neni.
Porad se s odbornikem na stavebni zakon.
o 11.02.2013, 13:39 | Only_One
si to nadimenzuj jen na tvoje potřeby na co to taháš :-D a nech to udělat třeba z litiny :-) ta se nedá navrtat a musí se dost obtížně vykopat a udělat ze speciálních armatur, když se někdo chce napojit
o 11.02.2013, 14:03 | J-T.
Jako Only_One...
Řešili jsme to stejné s kanalizací předloni - 3 pozemky se chtěli fin. podílet a 2 "chytráci" ne. Tak se udělal projekt dimenzovaný jen na tři pozemky. Kanalizace se vykopala přivedla na naše pozemky napojila na stávající a předala obci - rozhodně doporučuji to předat provozovateli, když to tak neuděláš je s tím do budoucna strašnej oser :-(

No a loni 2 chytráčci sousedi se děsně divili když šli na obec že se připojí už vlastně na rozvod obce co jsme jim přivedli 5 metrů od jejich pozemků (původně to bylo přes 30 m :-/) a obec řekla nene to nejde normy to nepovolují musíte si vykopat svojí přípojku. Ten pohled
na jejich protažený ksichty za to stál :-)

Nesnáším takový vych* zmr*. Jako třešnička na celé věci je ta, že teď musí buď uplatit souseda aby jim dovolil věcný břemeno - jelikož nejkratší to mají přes jeho pozemek (to je těch 30m) a o tom silně pochybuji nebo to táhnout po obecní cestě asi 55m :-)

Nejsem škodolibej, ale tohle přeju každýmu vyhccánkovi...
o 11.02.2013, 14:05 | mike.vw
taky se to dělá tak,že si necháš pásy pozemku kolem vod.řadu ve svém vlastnictví,tudíž když by se chtěl kdokoli připojit,tak musí se souhlasem přes tvuj pozemek

a jak píše luke_288 povinnost předat sítě zprávci není

o 11.02.2013, 15:04 | radek.613
Litina jde navrtat, velmi svižně a lehce, stačí mít správný pas, dělá se to dokonce pod tlakem..... Pokud přípojku provozovateli nepředáš, bude to prostě Tvůj domovní vodovod od místa napojení na vodárenský řád. V tom místě by jsi měl dát šachtu, do ní uzávěr a měření, a pak od toho místa až domů to prostě bude Tvoje, nikdo se Ti nenapojí, neb měření je na začátku.
o 11.02.2013, 15:18 | Antonio
přípojka je od sachtice vzdy tvoje, ani tusim nejde predat. tady se nám míchá vodovodní přípojka s hlavním vodovodním řádem. já chci budovat vodovodní řád k hranici svého pozemku a od nej tahat 4 přípojky ke kazdé z parcel
o 11.02.2013, 16:28 | mike.vw
chtělo by to znát situaci,lze totiž udělat "centrální uzel" tzn. z jednoho místa na ty 4 parcely,ale záleží na dané poměry těch pozemků...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3315 sekund.