Navštíveno 17143x

20.02.2013, 18:01 |
capo Viděli jste někdo dnes Černé Ovce na ČT? Borec tam koupil Peugeot 408, prodávající - autorizovaný servis - Kopecký, mu do smlouvy uvedl "Rok výroby 2006". Načež se ukázalo, že je to RV 2004, a 2006 je datum první registrace. Ten Kopecký má normálně takovou odvahu, že do televize tvrdí, že rok výroby je nic neříkající údaj, že je důležité datum první registrace. Že oni udělali administrativní chybu, a že to není důvod k odstoupení od smlouvy, ani k řešení nějaké finanční kompenzace. Dali mu to dokonce i písemně.
No to teda doufám, že si na ně ČOI pěkně došlápne! To je neskutečná nehoráznost tohle. Super antireklama. Nikdy bych si nekoupil pežota, ale nikdy nic od Kopeckýho! Ještě na redaktora prej "nechte té komedie".....

20.02.2013, 18:23 |
Diner | Upraveno: 2013-02-20 18:25:26
Myslim ze to moc zeres. Za me je asi jedno pokud to auto stalo 2 roky ve skladu, nikdo s nim nejezdil (nebylo registrovano) nebo bylo opravdu vyrobeno tehdy a tehdy. Sedet musi modelovy rok, dily kupujes na VIN.
Duvod odstoupeni od smlouvy? (Snad vis co kupujes:-) ) Mozna narok na slevu. V zaruce uz to stejne neni.
Edit: Borec snad nevidel technicak nez podepsal smlouvu? Chyba se stat muze.

20.02.2013, 18:26 |
Sau Hm, no tak lesti si byl schopný u Peugeota kůpit 408, nedivím sa že si ani nevšiml že si vlastně kupuje 2 roky staré auto ;)
btw. je vubec v technicaku rok vyroby?
tak ono to má v podstatě vliv hlavně na to, kdy se vyráběly jaké technické věci na vozidle, někdy stačí 3 měsíce rozdíl v roce a hnedka je tam něco jinačího, lepšího na tom vozidle. Takže tohle bych bral jako klamání zákazníka, pokud by mi nedodal papír o tom, že v r. 2004 a 2006 byla výroba úplně stejná. No a chtěl bych určitě slevu, pokud už neobsahovala při koupi, jako skladového vozidla, ono jednak když to někde 2 roky stojí, tak to zrovna neprospívá a druhak je přeci dost cenový rozdíl 2 roky rozdílu výroby (registrace). Při prodeji pak 2004 vs. 2006 taky udělá své, že?
Ovce jsem neviděl, ale rozhodně bych s tímto jejich řešením nebyl spokojen...
.mycTD: Ano, v TP je rok výroby uveden. Pak se to dá zjistit na webu po zadání VIN např.
No já mám auto teď 3,5 roku , kupováno nový a rok výroby tam uvedený není a nemá to uvedený žádný z těchto modelů /Chevrolet Aveo/ je tam jen datum registrace což je 2009. Možná podle Vinka, ale každej smrtelník se zase ve vin nevyzná.

20.02.2013, 18:43 |
Hanes No nevim,ale v německu evidujou pouze datum první registrace, rok výroby jim nic neříká.
Bylo to tak od dávnověku, mám motorku ročník 68 dle výrobního čísla, ale registrovanou v DE v roce 71 a do českého TP mi zapíšou rok 71 a ne těch 68 což mě mrzí,ale nic s tím nenadělám. Já osobně bych to neřešil, pokud kupoval to auto nové tak má snad TP oraženej peugeotem a hotovo. Zas kauza jen na zaplnění času ve zprávách.
V TP rok vyroby nemam. Podle vin lze zjistit jen modelovy rok. Rok vyroby jde u meho auta jen online primo v autorizaku.

20.02.2013, 18:57 |
koren resi se samo jak rok vyroby tak datum prvni registrace. I kdyby auta behem vyroby byly do posledniho sroubku stejny, tak:
a) ve smlouve je blbost tzn zakaznik byl uveden v omyl, tzn smlouva neplatna
b) kdyz nic jinyho, tak to zakos pozna pri opetovnym prodeji auta
rok vyroby se uz par let neuvadi, jen datum prvniho uvedeni do provozu
kdyz koupis auto 2013 a prihlasis ho az 2025 tak tam bude taky rok 2025 v TP
je to kvuli tomu ze auto se vyrabi treba tri mesice, a v lednu 2013 je auto vyrabeno treba od rijna 2012, a prodejci by dostali papirove rok starou funglovku
pri opetovnym prodeji pozna leda hovno, bo bude prodavat zase jen auto s prvni registraci v 2006
koren: ale jak tu bylo psáno, r.v. dovezeného auto z Německa nezjistíš a zákazník ví kulové, a bere se jen rok 1 registrace a v TP rok výroby se neuvádí...
Je ale rozdíl, pokud je v TP u rok výroby - nic, rok uvedení do provozu - 2025. U roku do provozu není to klamání, kdyby to bylo u roku výroby, je to klamání... takže asi tak

20.02.2013, 23:01 |
koren obavam se ze nikoliv - pokud se mrknu treba do TE, tak cenu u ojetin sice ovlivnuje jak datum prvni registrace tak i rok vyroby (nehlede na to, ze kdyz budu hledat podle data prvni registrace, tak dany auto nemusim vubec najit)
tzn pri opetovnym prodeji to poznam na tom ze pujde za min
HIGHTOWER: v prvnim prispeku vidim ze do roku vyroby napsaly datum prvni registrace s rozdilem dva roky...

20.02.2013, 23:22 |
DaveX Rok výrobu by měl být uveden ve vinku, viz třeba zde:
[ Link ]
Modelovy rok != rok vyroby
Jenze modelove roky jsou zhruba o pul roku driv nez rok
Uz v cervenci 2013 se budou prodavat modelove roky 2014
:-) Když sedí km a auto je úplně v pořádku, tak si kupec najde vždy něco jiného ať už je to rok výroby, kdy Kopecký má pravdu že tenhle údaj je úplně k ničemu,neb spousty aut je vyrobeno rok,nebo rok a půl dopředu a leží na skladě, bere se vždy uvedení do provozu, nebo že to má sjeté gumy, nebo je tam škrábanec..tak ať si koupí nové a neotravuje.Koupí si ojeté auto a má pocit že kupuje nové,chjo..a takoví lidé jsou většinou neustále nespokojeni..prý klamání zákazníka :-) Když nejsem výrobcem vozidla, tak proč bych si měl zjiťovat rok výroby jako prodejce podle vin a různých znaků ??? Když prodávám tak píšu vždy údaje co jsou v TP. Taky jsem koupil pár aut kde provoz byl 2005 a rok výroby 2004 a co ? Pokud auto je v pořádku a sedí to co má,a líbí se mi, tak do toho nešťourám a jezdím..

21.02.2013, 08:37 |
Lubak Opět je vidět jak se českej pepík nechá zmagořit zpráva v TV.
Všechny automobilky berou auta na sklad a někteří dealeři z důvodu lepší ceny pak hold auta přihlásí a zákazník dostane podstatně lepší cenovku.
Není problém mít na dvoře auta, které jsou víc jak rok stará a co?V čem je problém auto nejezdí, záruka mu běží až od datumu registrace tak v tom fakt nevidím problém
Ono je to s tema autama u dealeru trochu jinak, dealer to vezme "na sklad" v okurkovejch mesicich, aby udrzel odbery=sleva u vyrobce, jenze aby se to objevilo v cislech o dovozech, tak to musi zaregistrovat na sebe a zacne bezet zaruka.
My takhle kupovali pulrocniho citroena s velkou slevou a priste bych to udelal asi znova, jen bych si pohlidal par veci:
Auto stoji pul roku, behem te doby se u normalne prodanejch a provozovanejch aut provedly 3 svolavacky. Ne ale u naseho, takze nam to po 300km nestartovalo (nahrada pojistky starteru za vyssi hodnotu), liny a zralo to jak tank (prehrani SW v jednotce a od ty doby je to jiny auto) a posledni, vymena zadnich brzdovych celisti (melo to vliv na chod-drahu rucky, nic zavaznyho)
Tyhle veci se resi v predprodeji, popripade behem prvnich par tydnu po prodeji. U toho naseho to nikdo neresil, stalo to nekde na dvore u dealera.
Ja teda nevim, zjistit, ze koupeny auto nekde stalo 2 roky je trochu silna kava, nehlede na to, ze v prubehu dvou let vyrobce muze delat nejaky modifikace a vylepseni, ktery ja tam mit nebudu? Diky nechci. od ted se teda ptat na rok vyroby a rok uvedeni extra.

21.02.2013, 12:03 |
Lubak Tappaja tak ono je to o dealeroj a jeho přístupu. U nás je stand. postup , že v den kdy se auto připravuje na předání pro zákazníka se zkontroluje aktualizace SW a tzv. svolávačky a vše se uvede do max.nejnovější verze.
No jo, na to se dealer vysral a ja se proste nezeptal, nenapadlo me to, protoze jsem nic takovyho nepredpokladal.
s tím mam dokonce vlastní zkušenost, kupoval jsem od dealera "novou jettu" v roce 2009 a byl to modelovy rok a tudizrok vyroby 2006... dostal jsem teda na ní docela velikou slevu, ale pri následném prodeji se bral bohuzel rok vyroby s tim ze bylo uvedeno do provozu 2009 takze jsem dostal´min nez kdybych prodaval auto z 2009 .. takze tak