Navštíveno 9207x

27.02.2013, 08:03 |
rcman | Upraveno: 2013-02-27 08:04:10
Ahoj,
jaké bych měl vybrat kotouče na auto?
Můžu ted mít velkou slevu na Brembo. Tak se rozhoduju jestli koupit normální hladký nebo drážkovaný Brembo MAX.
Destičky k tomu dám asi Textar.
Předem děkuji za pomoc s výběrem.

27.02.2013, 08:41 |
PK Dal jsem si teď nedávno na O1 Brembo Max + desky Brembo a zatím dobrý. Mám ale najeto tak 1500 až 2000 km na ně.
Měl jsem Brembo MAX a byl jsem spokojenej. Měl jsem ale pocit, že o něco víc žerou destičky.
Já po předchozí zkušenosti, kdy jsem na FoMo zkroutil Bremba jako prd, nemohu tuto značku doporučit. Teď jsme dali FoMoCo a zatím drží..ťuk..ťuk..ťuk.
BTW: o kotoučích zde bylo nedávno dosti rozsáhlé vlákno...

28.02.2013, 10:17 |
PK Honza: to je právě kvůli těm drážkám, lehce ti obrušují destičku, aby se ti nevyhladila
jezdil jsem už na dvou autech brembo kotouče + textar desky a paráda. teď jsem koupil max + zase textar, tak jsem zvědav.
Obnovím toto téma. Budu potřebovat komplet kotouče na O2 2.0 tdi. Docela čtu chválu na Brembo max. Někdo dlouhodobější zkušenosti? Díky
Obyčejná Bremba nejsou nic moc, ale Brembo MAX jsou jedny z nejlepších kotoučů, určitě tim chybu neuděláš.
Destičky k tomu jaký? Brembo nebo Textar?
Já vozím textar a absolutně nemám problém... ;-) :D
Maj? význam keramický destičky?
Měly by se méně spinit kola, co jsem kde pozjistival a vycetl.
Keramika je vhodná na drážkovanej - vrtanej kotouč. Desky tolik nemizí.
Mám dobrý zkušenosti vrtaný Bremba + desky Textar. Po slušným zajetí brzdí dobře, nepískaj a vcelku to aji drží.
Vrtaný kotouče bych si na auto nikdy nedal, buď plný nebo drážkovaný. Osvědčená kombinace je Brembo MAX a desky Ferodo DS2500, ale záleží kolik chceš investovat.
Přesně jako P.E.T.R.
Nicméně pokud ta O2 TDI je na běžné ježdění, tak bych MAXe nebral, časem jsou hlučnější a zbytečně to více žere desky. Kamarád je měl na Boře. Já na O2 dával v létě nový předky a po zkoumání jsem šel do origo Škoda/VW kotoučů a destiček. Po zajetí to brzdí naprosto suprově a dostatečně na rodinné auto.