Navštíveno 1642x

09.04.2013, 18:16 |
macek Poradte co je nej na tvorbu cervenych krvinek??
Cervene vino, jatra, kustomnice a co dal??
tmavy maso, hovezi a tusim ze i divocina/vysoka, po odberu dostavam vzdycky nejakou krabicku s vitaminama/vyzivovajma doplnkama pro zvysenou tvorbu krvinek, ale jak se to jmenuje to netusim
snažit jíst pestrou stravu složenou ze zelené zeleniny, červeného masa, ryb, vejce a mléko.
Vitamíny
Jaký máš problém, ptá se moje nastávající.

09.04.2013, 18:35 |
macek Anemie

09.04.2013, 18:46 |
dolph na chudokrevnost jsem kdysi žral železo .. změnil jsem stravování a mám klid

09.04.2013, 19:35 |
jok3r na chudokrevnost sem žral kde co jak píšou nahoře, nakonec sem zjistil že mám crohna a že to je zbytečný :D
Potřebuješ železo... Doplňků na to bude hafec, zkombinuj s výše uvedeným a bude to cajk :)
Na malo zeleza davame ted sest tydnu prckovi Maltofer, ale to je na predpis a nevim jestli to funguje na dospely.
Nech si vzit slezinu a bude krvinek habakuk... Mel jsem take anemii a bylo to jedine reseni, ale ja uz byl na pokraji smrti...
takze mas tu odborne rady od vitaminov po slezinu.... len si zabudol napisat aku mas anemiu, lebo podla toho sa to potom riesi.
železo plus B vitamíny (nejlépe komplex, který ti pořeší i případnou imunitu atd..) + případně kys. listová...