Navštíveno 4818x

09.05.2013, 15:19 |
PK Ahoj, chystám plyn do O1, ale bohužel tam nejde dát plnění k benzínovýmu - je tam málo místa a ještě to je celý z plastu. Nejradši bych to někam schoval, než to cpát do boku nárazníku - to je ta poslední možná cesta, pokud se nepřijde na něco jinýho, lepšího.
Tak mě zajímá, nemáte nějaký nápady, kam to vrznout? Samo tam, kde to nebude vidět :) Předem díky.
Už jsem to viděl i u pátých dveří v místě, kde doléhají... Ale určitě poradí povolanější (Radek, atd).

09.05.2013, 15:25 |
PK | Upraveno: 2013-05-09 15:27:06
Ještě mě napadlo, dát to nějak ze spod nárazníku, ale mám na autě "spojlery", který tam překážej. Oni překážejí i normálnímu plnění...

Co udělat nějakou krytku do nárazníku, aby to vypadalo jako krytka místa pro oko a pod tím byla jen ta malá "zástrčka" na kterou dáš ten "trychtýřový adaptér"? Sorry za ty názvy, nevím jak to pojmenovat :o)
Myslím tohle

09.05.2013, 15:34 |
PK Pochopil jsem to i ze slovního popsání :) Malý plnění a nástavec dokonce mám, takže by se malinko i ušetřilo :)
Btw. tohle je kokta I ne?

09.05.2013, 15:37 |
PK tažko soudit :)
Jo tak sorry, to je sup :o) přepsali se :o))
[ Link ]
Ale koukám, že by to mělo být stejný s octavii
[ Link ] V tom případě by to bylo nejjednodušší dát tam, ne? ;) Pak že to nepůjde :o)

09.05.2013, 15:44 |
PK Máš pravdu, vypadá to podobně. Plynař mi řek, že prej ne. Já když na to čumim, tak moc místa tam není a co sem viděl okty v lpg, tak to mají většinou v nárazníku...Zkusim to vyfotit přímo na mým autě.

09.05.2013, 21:47 |
PK Tak tady to je. Trochu místa tam je, ale je to všechno plast...

To čuně, co to zavrtalo na té fotce Supa do té plastové schránky benzínového hrdla, tomu by měli pracky urazit. Po půlroce používání a zejména v zimě se od váhy pistole s hadicí a od mnohdy neurvalé manipulace plynových pumpařů ta schránka rozštípe na prvočinitele, a i než rozpraská, neustálé připojování/odpojování plnící koncovky a tankování s ní bude tak cvičit, že bude neustále v pohybu vůi plechu blatníku, bude se deformovat, niit podběh, bude se tam držet bordel, v zimě sůl a nakonec to shnije. Já pořád nechápu, co tak extra za problém je mít plnění normálně (kde má koneckonců legálně podle typovky být), tedy volně přístupné, bezpečně fixované v boku nárazníku (špunt se dá nalakovat do barvy vozu). To se jako hrozíte, že se vám budou kámoši a sousedi smát že jezdíte na lpg nebo že jste společensky méněcenní, nebo co? Beztak i se skrytým plněním musí být zvenku na origo víku benzínové nádrže nepřehládnutelná samolepka s piktogramem "LPG" a patřičné žluté barvy, označující plnící místo. Tak hovoří legislativa, zejména pro případ servisu či toho, až vás budou hasiči tahat z vykulenýho auta a pak se divit, že všude cítí propan.....
PK: sry za OT, ale mohl bys mi sem hodit víc fotek auta? zajímají mě ty hagusy, koupil jsem je taky, ale vůbec se mi nelíbí, připadají mi krátké a úzké oproti těm co jsou na faceliftových autech (tyto jsou celokovové a šroub na přichycení jde skrz celý hagus - žádná krytka), hlavně ve svém okolí jsem neviděl auto co by je mělo, všichni mají ty delší ...
Se mi líbí zase ty silácký řeči při hodnocení cizí práce :)
Osobne si myslím, ze lidi co si nechavaj plneni takhle schovavat zadnej piktogram na aute nemaj- duvod jsou imho podzemni garaze.
Luke_288: No u LPG aut musis mit i na zadnim skle LPG samolepku :)
A jestli lidi jezdeji s LPG do pozdemnich garazi, tak jsou pekne neohleduplni. Sam ma LPG, takze vim o cem mluvim. Oki zajedu tam, naberu nekoho a frcim pryc. Ale parkovat to tam denne a nechavat pres den, no nvm nvm...
Komentování siláckých řečí si nech laskavě na dobu, až budeš ty přestavby dělat a to v souladu s legislativou a technickými předpisy, které je třeba se naučit a znát. Do té doby se zdrž podobně trapných komentářů Lukáši, ju. Nebo snad jsi autorem té prasečiny Ty osobně? :-D
Co se týká toho piktogramu - to že ho na autě nemají je čistě problém takových individuí a nerespektování evropské legislativy. Jako vše ostatní - funguje to do prvního průseru nebo do první revize i návštěvy STK. Víc k tomu nemám co dodat, každý má vlastní svědomí.... jen lze poznamenat, že jedinný národ co obsahuje blbce takovéhoto formátu jsou v Evropě opět jen čecháčci, co se snad už paušálně rodí s chorobnou potřebou vše ojebávat....
knightey: nevím, LPG nemám, zkušenosti nemám, nikdy jsem nic nemontoval, ale vím, že v podzemkách vídám dost aut s viditelnou napouštěcí armaturou bez samolepky. nevím jak je to s těmahle zákazama jinde v Evropě, neznám důvod zákazu vjezdu.
radek: copak, šlápnul jsem na kuří oko? podle mýho názoru po tom, co zde proběhly fotky odborný instalace do bmw jistýho místního člena vaší firmou a stejně tak jistej lexus, kterej po vašem zplynování taky nefunguje uplně optimálně by ses podobných sebevědomých komentářů měl zdržet spíš ty. každej si živíme něčím a nikdo není neomylnej. jen ty se tu tak prezentuješ.
ale já vím, jdu si pro nějaký prášky, jak jsi mi už jinde radil
Moje postřehy:
Problém s garážema je věcí hlavně toho, že developer a investor ušetřil peníze za systém detekce a větrání. Jakožto projektant to vidím, když jsem povinen se zeptat na to, zdali si pán velkomožný přeje vjezd aut s plynem či nikoliv. Požadavek je vždy mít co nejlevnější a tedy LPG má smůlu.
Bez větrání jsou podzemny problém velkej ale i tak, když tam někdo vjede s LPG, tak to je daleko menší problém na stání na chvilku než velmi opomíjené holé zaparkování v garáži u/pod RD, kde to neřeší v podstatě vůbec nikdo a plynové auto tam stojí celou noc, několik dní bez detekce, bez větrání... Pak i drobnej únik plynu co ve velké garáži nedosáhne ani 10% DMV u RD vytvoří výbušnou koncetraci zcela v pohodě.
Osobně mám za sebou celkem velkou nehodu s autem na LPG kdy moje auto stálo na semaforu a zezadu to do mě narval chlapík s Smaxem. Kdybych měl plnící hrdlo přímo zezadu nárazníku, tak by zcena na 100% bylo hrdlo poškozeno a začal by plyn utíkat. Proto se dává do boku, kde je nejmenší pravděpodobnost destrukce. Ale i třeba oparkování. To hrodlo je v podstatě měděná trubka napojená řezacím konusem na to plnící hrdlo až v tom hrdle je kulička těsnící. Takže až po kuličku je to pořád pod tlakem. Takže celé to hrdlo by mělo být co nejstabilnější a co nejméně namáhané.
Myslim že only to vysvětlil jednoznačně. Téže mám plnění u hrdla bnzínu, samolepku LPG mám samozřejmě na zadním skle nalepenou. Na zadním okně mám folii s 5%ní propustností, která tam dle zákonu být může. Samolepa tedy vidět není ale nic neporušuji podle zákona :)

10.05.2013, 12:25 |
P3RF3KT | Upraveno: 2013-05-10 12:26:02
.

11.05.2013, 18:58 |
PK Radek: Hned se nemusíš čílit:) Jen sem to chtěl mít hezky schovaný - čistý. Když to jinak nejde, bude v nárazníku.
Petura: Mám taky předface a jsou to přesně ty, který jsi koupil. Já je mám ještě takový oprejskaný - nějak se mi z nich loupe barva.

11.05.2013, 18:59 |
PK Tady alespoň pohled z přední strany

taky se zivim montazi LPG a bezne to montujeme do plastovych schranek plniciho hrdla.. a nikdy zadnej problem....
máte mít pořádný auto kde je kus plechu a nemusíte řešit hovna :D
PK: a montáž si dělal sám? zajímalo by mě jak s tou lištou ve žlábku, jestli řezat nebo jen provrtat? ten plech s matkou si nýtoval ze vnitř nebo zvenku?

13.05.2013, 09:23 |
PK Petura: Už tam byly. Zítra budu mít auto zase u sebe, tak ti můžu nafotit detaily. Třeba trochu pomůže.
Perfekt: Bejvávalo:) Teď mám tohle a zatím jsem spokojenej. Díly za pár korun a sehnatelný všude možně - jak nový, tak na vrakáčích se toho taky válí hromady. Jede to pěkně, když dám chip, tak pojede ještě líp:)
PK: dík, každý foto je vítáno :)
ja mam tohle plneni sice v plechu, ale musim potvrdit, ze pri tankovani (resp. pripojovani) s tim pistole slusne cvici, v tom ma radek pravdu.

15.05.2013, 14:15 |
PK Petura: tak tady něco málo máš. Podle mě to je akorát posazený na těch lištách, přichycený třema šroubama. Ale drží fest.
[ Link ] A takhle nakonec dopadlo plnění:

A logická. Ale už mlčím, aby to tu zase někdo, kdo viděl LPG tak možná z rychlíku na bilboardu, špatně nenesl :-D :-D :-D
hezky, ale skryty je proste skryty :-)
Můžu se zeptat na cenu montáže a motorizaci? (předpokládám, že 1,6 8V 74 kW) Díky :)

16.05.2013, 16:27 |
PK Volba to ani nebyla, tohle místo tak nějak zbylo. Tím že tam jsou ty plasty, tak to ani nešlo dát někam jinam bez toho, aby se vrtalo do karoserie :) Tady to vychází přesně na milimetry :)
Brain: Cena montáže by byla asi kolem 30 tis. Já jsem měl zařízení z minulýho auta, tak mě to stálo míň. Motor je 1.8T 110kw.
Bratr ted platil 27t na 6ti valec :)
Tak ta cena je o systému a značce, že.....