Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > heluz vs. ytong

o Navštíveno 6049x o
o 13.05.2013, 19:41 | petrb
kdo jste pro co, nehlede na cenu? mam cenove nabydky od obouch a je pravda ze ytong je o necelou tretinu drazssi, ale spis se priklanime k nemu, co myslite?

o 13.05.2013, 20:17 | Freerider
Resil jsem pred dvema lety. Zvolil jsem ytong. Vysel cenove stejne, velky plus jsou instalace a celkova prace s materialem. Oboji je presne, ale jde i o rezani, ruzne tvarovani. Navic to jde velmi rychle. Nevim, jak jr na tom tepelny odpor, ale myslim, ze ytong lambda ma lepsi.
o 13.05.2013, 21:01 | Only_One
Cihla má větší náchylnost na vytvoření stavebních průserů špantou konsturkcí a nedbalostí zedníků. S pórobetonem to je o dost jednodušší.

Cihla má omezenější možnosti u detailů jako jsou kosé úhly stěn, detaily okolo oken pomocí spešl tvarovek.

Takže za mě - Ytong a předejde se protížím
o 13.05.2013, 22:22 | TommyDS
Rodicia stavali pred 3 rokmi, cely dom z Ytongu, stavba uplne bez problemov (robili to majstri s licenciou od Ytongu), minimum odpadu, rovne steny, bez fug, dobre sa do toho drazkovalo...
Stena 37,5ka, plus sa davala izolacia Ytong Multipor na vonkajsie steny...
Super drzi teplo, prijemne prostredie vnutri (vela ale robia kvalitne drevene okna, myslim ze 82mm hrubka a izolacne 3-sklo).
Jednu vec ma Ytong menej kvalitne - Ytong U-profil na veniec = vyzera to, ze nepotrebujes robit debnenie okolo toho, ale nie kazdy kus profilu je dobre zlepeny a nie je to velmi pevne ...
o 13.05.2013, 22:34 | Antonio
za me asi porotherm
o 13.05.2013, 22:46 | radek.613
Jednoznačně cihla, a to porotherm, "téčková" přesná broušená, plněná vatou. To nejlepší co dneska na trhu je, nehledě na to, že to vyjde levněji a termicky se to chová líp, než jakákoli past z plynosilikátů zvenku nuceně obalená polystyrem aby byla vůbec rozumně zateplená. Ytongy a podobné sajraty tak možná na verandy a garáže, ale na barák....

[ Link ]
o 13.05.2013, 22:46 | Tuner#2
TommyDS: Jakou sílu multiporu jste na 37,5 dávali jen pro zajímavost?

Jinak jako kluci nademnou, výhody už tu padli a věnec jde udělat z 5cm příčkovek. Když se dobře slepí, tak to při opatrném betonování nic neudělá ;)
o 13.05.2013, 22:54 | AR
už se ten ytong nemusí pár let po dostavění vysušovat nebo je stále plný vody ?
o 14.05.2013, 06:07 | z0diaC
já postavil z porotherm 50 Profi Hi Dry, dnes bych šel do Heluz 50 .... ten Porotherm se v tu dobu dělal v Rakousku (tady to neuměli) vyrobit a řezat to bylo peklo - ty vnitřní příčky jsou strašně křehké a při řezání se to bortilo. Jinak spokojenost .... samo bez zateplení a euro 3skla
o 14.05.2013, 07:33 | Dudelina
radek:
Porotherm 36,5 - U=0,2, Lambda+ 37,5 - U=0,227
Tohle je dnes celkem srovnatelný, jak to vychází cenově, to teď nevím.

Já bych šel asi do Porfixu + zateplovák.
o 14.05.2013, 07:39 | MazliG
To je jako se zeptat jak patri hajzlak do drzaku.... Co clovek to nazor.
o 14.05.2013, 07:40 | TommyDS
T2: Ak si dobre pamatam, tak 8-cka ...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3145 sekund.