Navštíveno 4511x

02.08.2013, 10:01 |
Losky Ahoj, na podzim budu vybírat jiný povoz a to buď Rapida 1.4 Tsi DSG a nebo O3 1.4 Tsi. Když si chci auto ozkoušet u dealera, tak jak to funguje? Nikdy jsem tohle neřešil. Slyšel jsem, že si jde to auto i půjčit třeba do druhého dne, ale vůbec nevím, jak to funguje, co se hradí atd.
Můžete někdo zkušený říct co a jak? Konkrétně mě zajímají dealeři Škoda.
Díky
Prijdes (slusne oblecenej) k dealerovi, ze mas zajem o koupi, ale ze nejses rozhodnutej a jestli by ti na vikend mohli zapujcit vuz. Uhradis nejakou pojistku, malou zalohu a mas na vikend auto.
Kamarad, kdyz vybiral auto pro reditele, tak kazdej vikend travil v necem jinym, BMW, Mercedes atd...
Hlavne to chce nevypadat jak trhan a musis vedet, co chces.

02.08.2013, 10:32 |
Losky Tak jak šupák bych tam nešel, myslím, že v obleku snad ale jít nemusím k dealerovi Škoda se zeptat na lacinější vozy:)))
Mě by stačil klidně den, ale rád bych dopředu věděl, jak to chodí, že když mi třeba řeknou, že to nejde nebo nějaké jiné věci, abych věděl, že mám jít jinam.

02.08.2013, 11:06 |
J-T. Losky: No hlavní problém je také v tom, že zrovna tu motorizaci tam mít nebudou takže to chce před tím obvolat a ptát se...

02.08.2013, 11:22 |
relax Je to dealer od dealera jiný. U nás např. klient platí jen pohoný hmoty. Ale zase auto nepůjčujeme zdaleka každýmu a ne každý auto.

02.08.2013, 11:25 |
Losky | Upraveno: 2013-08-02 11:27:07
relax: tak to si mě povzbudil:))))) Tak zase Rapid a O3 nejsou etalony. Já to nepotřebuju na víkend nebo tak, když mi to půjčí třeba na 2-3 hodiny, bude mi to stačit. Chci si prostě jen udělat obraz, co bude lepší. Rapid u mě vede pouze s DSG a jelikož jsem automat nikdy neměl, tak bych i rád zkusil. O3 oproti tomu je zase větší auto a líp zpracovaný
Jak bylo řečeno, je to dealer od dealera jiný, ale víceméně by si měl platit jen PHM a maximálně po tobě mohou chtít nějakou vratnou kauci. Co se týká konkrétních kombinací vozidel ikdyž je dealer nebude mít, tak pokud mu jde o zákazníka měl by být schopný si je přepůjčit ....

02.08.2013, 12:02 |
Lubak Záleží na konkrétním dealeroj a schopnosti prodejce.
V obleku fakt chodit nemusíš.-)
u nás např. pokud zákazník skutečně jeví zájem o auto a má zájem není problém půjčit auto na odpoledne případně i den, platí se pouze PHM a podepisuje se nájemní smlouva kde je zahrnuto, případ poškození vozidla tak platíš spoluúčast 5% pokud je to tvá vina poškození.

02.08.2013, 12:07 |
Losky ok, zkusím nějaké prodejce, zatím jsem zkusil jen jednoho, ale tam jsem psal mail a odezva žádná

02.08.2013, 14:09 |
Lubak Losky doporučuju osobně navštívit, neboť prodejci jsou krapet znechuceny z množství poptávek co chodí e-mailem , na které když zareagují tak 99 % pisatelů nemá ani tu slušnost napsat Ok
Osobně případěn se pozeptat po tel. to funguje

02.08.2013, 14:20 |
relax Lubak: to bych chtěl vidět, kde jsou takový kvanta, že jsou prodejci znechuceni :D, ale jinak souhlas
Losky: nechtěl jsem tě povzbudit, řikám jak to je. Odkud jsi ? Pokud z Prahy, můžu se ti poptat.

02.08.2013, 14:46 |
Losky Praha není problém. Příští týden se seberu a nějaké prodejny objedu a uvidím. Času mám dost

02.08.2013, 15:05 |
relax Ok kdyby ti to neklaplo, zkusim se poptat kámoše.

02.08.2013, 16:07 |
Lubak Relax: když ti každej den přijde 5x e-mailu v podobném znění a chodí ti to 5 let a z toho jsi prodal 1 auto, tak věř že znechucenej jseš.-)
já tedy reaguji na každej ale spoustu kolegů takové ty obecné poptávky absolutně vypouští
Zdravím, ano je to většinou o ochotě a možnostech prodejce a taky to záleží na zákaznikovi. Já osobně nesnáším, když mi dojde na salon nějaký frajírek, že chce zkušební jízdu například v 1.8 tsi, dsg, plná výbava a nejlépe černá barva, chce to hned a pokud bohužel nemůžu 1.8 v automatu nabídnout tak vykřikuje, co je to za "bordel". Ono v dnešní době se prodejci opravdu snaží prodat vozidlo, takže většinou při evidentním zájmu ti vozidlo půjčí. Jinak co se týče těch mailu: pokud mi dojde mail typu, chci to a to auto, chci ho nové, maximalní výbava a za cenu, která je bohužel většinou pod nákup dealera, taky nereaguji. Obvzvlášť když vidím, že do kopie vložil všechny dealery z ČR. Jak už bylo řečeno, pokud někdo chce, zajde slušně na salón a jde vše... PS: Octavii 3 v 1.4 tsi ti zapůjčit můžu, s Rapidem 1.4 dsg je problém jelikož to není ve výbavě Fresh, kterou mají dealeři povinně jako předváděcí. Jinak jsem ale z druhého konce republiky :-(

02.08.2013, 19:39 |
Lubak Santa. Koukam ze je to vsude stejny-))
Auta uz nejaky patek prodavam,pokud je zakaznim slusnej (at mejlem,tel.osobne)tak pro nej udelam max,ale vysiraku je vic nez dost

02.08.2013, 20:19 |
Losky takže ten rapid s dsg je problém? Hmm, mě zrovna docela zajímalo. Zkusím to okolí a pokud nic, tak ještě počkám, třeba se to víc rozšíří

03.08.2013, 20:36 |
pbjun Cus, nevim jak u skodovky, ale u forda staci dojit k jakemukoliv prodejci ford a on Ti zjisti kde se auto tvych pozadavku nachazi a pripadne pokud vypadas na vazneho zajemce tak i necha dovezt primo k nemu... Takze asi nejlepsi bude nekam vylozene zajit a zeptat se, oni se kouknou kdo ma co na sklade a uvidis...

04.08.2013, 07:33 |
MaxxT ja kdyz kupoval ted nove CLS, tak mi pujcili tri vozy (vzdy jina vybava, ale v kazde bylo neco co jsem si chtel vyzkouset) na vikend, bez jakykoli zalohy. Limit byl 600 km pucel jsem si to v patek rano a v pondeli rano vracel. Slusne jednani, zajem o koupi a dobre obleceni a nic se neresilo.