Navštíveno 3925x

Vec se ma tak:V sobotu se nam zeni kamarad a my se rozhodli pro neotrele predani financni hotovosti a to tou formou ze se zabetonuji do kyble a novomanzele budou mit za ukol v ramci odpoledni zabavy je vysekat.
Je mi jasne ze do toho poteru co se na to koupil musim pridat pisek aby to slo lip.
Otazka je v jakem pomeru mam namichat betonovou smes s piskem aby sel lehce rozsekat majzlem (zase ale nechci aby se do toho jeblo a ono se to rozsypalo na kousky).

Ted koukam ze ten obrazek je spatny.
Je to obyc. betonovy poter weber 20Mpa z OBI za 75Kc
2tmx:Na to uz nebude cas. Musim to udelat z toho poteru. Da se to namichat tak aby se to rozbilo snadno. Ta sadra by byla moc lehka. Precejen chceme aby nejakou tu namahu vynalozili....

29.08.2013, 12:03 |
Nora udělej poměr s větším množstvím písku a na povrch pak s menším poměrem, aby to mělo skořápku a zbytek se snadněji rozpadal
BATMAN: no myslim si, ze vysadrovanej kybl taky da dost zabrat :-))))
Prave to v jakem pomeru tu koupenou smes s piskem namichat...
1:1? Vic,min?

29.08.2013, 12:25 |
Žigi Heleď nechci bejt hnidopich, ale to je disciplína jak noha:D Pokud tohle vylejete do kýble, a nebude to opravdu jen čistej písek a nahoře krusta betonku, tak to v životě už nerozdělaj bez bouracího kladiva:))) To je rozbitelný tak při dvou cm vrstvě,ale plnej kýbl je uplně jiná liga....
Jednou jsme se pro neco takoveho rozhodli a tak uz to uskutecnime.
Sadra byla jedna moznost kterou jsme zamitli. Pac jsme si mysleli ze by to bylo moc jednoduche.
Teoreticky vzato: Kdyz dam jednu cajovou lzicku smesi a 10kg pisku,smes neztuhne. Kdyz dam opacny pomer,bude to jak rikas na bouraci kladivo. Jedine o co jde je namichat to ve spravnem pomeru a o to v tomhle threadu jde. Jestli to bude zabavne zalezi jestli vysledek bude jednoduse bouratelny.
Tak jako tak kdyz se to nepovede bude v tom betonu peknych par Destinovych tak v nejhorsim si to odvezou v celku a poresi si to pozdeji.
já bych tam pro jistotu jebl ještě roksor :-)

29.08.2013, 12:42 |
Žigi no jenže to je právě ten poměr....bud to bude jen písek,a nebo to bude beton, ale ono není moc nic mezi tím, aby to jako "udělalo" sice beton,ale měkoučkej co půjde jen tak majzlíkem rozbít v kýblu když to nemá kam do stran....prostě těžko z toho bude něco co bude na první pohled fakt vypadat jako beton, a přitom to beton nebude...od toho ty směsy nejsou...Ono i ta sádra není sranda v kýblu jen tak rozbít:) Do nápadu je mi jedno,to je každýho věc,ale fakt uvažte co s tím....jestli by nebyla lepší nějaká krabička, pěkná,dřevěná, bez víka, v ní ty prachy, zakrejt,a nahoru vylejt prostě 1 cm vsrtvu krásnýho betonku,zahladit, nakreslit do toho před uschnutím srdíčko a jdete s dárkem....v tom kýblu to bude prostě nerozbitný, jakmile namícháš cokoli co bude jen trochu připomínat beton.

29.08.2013, 12:48 |
BATMAN | Upraveno: 2013-08-29 12:50:04
Zatuhla smes se pred samotnou "akci" z kyblu vynda. Zkratka ten plastovy kybl od barvy odstranim takze zbude jen soudek zatuhle smesi se zabetonovanym uchytem.
Mozna idealni by byla o neco vetsi tvrdost jak ma porobeton,jen aby se z toho moc neprasilo. K dispozici budou i rukavice a ochranne bryle.
Asi to namicham v pomeru 1:3 (3x vic pisku nez smesi). Pak by se to mohlo drolit.

29.08.2013, 12:51 |
AR | Upraveno: 2013-08-29 12:52:30
a musí to být v kýblu? co si udělat formu a vylít to do ní? aby to aspoň mělo prostor na bourani?
edit: tak nic byl si rychlejší ;)
jenze to se ti bude nejspis drolit hned jak to vyndas...
Já bych to zmrazil do carbonitu á la Han Solo :D
2 Minimike: Jak drolit myslis? Chces jako rict ze to uz je moc slaby pomer na to aby to drzelo pohromade?
Ano, to mam presne na mysli... ono to bude treba ztuhly z venku, ale ty boky se ti muzou rozdrolit....
A mas nejake zkusenosti s betonovanim apod nebo jen hadas jako ja?
Dat to tedy pul na pul?
tak ze bych byl betonar to nejsem, ale uz jen z logiky veci - pokud tam chces mit madlo co dokaze tu vahu unest, tak bud bude takova vrstva betonu, ze to jednoduse nerozbijes a bude to drzet i po stranach a nebo to bude ridky a budou 2 varianty bud ti zvrdne jen "poklop" s madlem, ale boky budou sypky a nebo ti madlo po "vyndani" zustane v ruce :-)

29.08.2013, 13:32 |
hawai půl na půl určitě ne, to bude pořád tvrdý. dělal bych min. 1:2, né-li 1:3 (směs:písek)
Udelam to jak jsem puvodne psal a doporucuje i hawai cca 1dil betonove smesi a 2-3 dily pisku. Vody akorat a dobre to rozmicham aby to bylo celistve.
Nejak to dopadne. Kdyztak dam vedet :-)

29.08.2013, 13:49 |
Zdenek (A)
Neni to tak dlouho, co jsem byl na svatbe. Novomazele zacvakli do zelizek a dali jim 3 sadrove odlitky velikosti zhruba jako detsky kyblicek na pisek. V jednom z tech odlitku byl klicek. Rekne se "sadra, to bude snadne". Busili do toho asi 20 minut a svete div se..... sadra sice litala vsude kolem, zenich mel dost zaspinenej oblek, zapesti meli omackane take docela solidne. Ale sadra se jen tak nerozskocila, jak si asi mysleli autori vtipku. Slavnostni obed diky tomu zacal s min. pulhodinovym zpozdenim... Chce to nejdrive vcas odzkouset, at z toho pak neni nejakej trapas.

29.08.2013, 13:50 |
Lufas | Upraveno: 2013-08-29 13:51:16
presej pisek pres sejto a jak pisou ostatni 3:1 pisek:smes. :-) nebal bych se toho.-)
Taky bych rekl ze sadra neni stastna volba:-)

29.08.2013, 13:56 |
FSAL 3 dily pisku a dil cementu a pribal k rukavicim a brejlim i kango ;) teda jestli nechas nalezite vyzrat, dal bych 4 dily pisku na dil cementu
TVL aby o tom pak nepsali v Černý kronice.. :-D
můj názor je,že pokud to uděláš tak,aby to šlo "lehce" rozbít,tak v tom to ucho neudrží - pude hned jak to zvedneš pokud nebude protáhlé v celém objemu. Jinak toho potěráku bych dal asi 1:2 tzn. 2x tolik co betonu - mohlo by to stačit. No a pak dej vědět jak to dopadlo a do kufru auta vem kango.
ja bych udelal poradnou krustu a dovnitr pak klidne jen samotny pisek
nebo jim k tomu dejte kango a je to

29.08.2013, 14:57 |
DaveX Udělej normální poctivý beton :)
Dal jsem to bráchovi 2 týdny zpět na svatbě. Další den po svatbě na popravkách to chvíli šimral s majzlíkem a kladivem, nakonec to vyklopil jako bábovku a rozsekl to kalačem :) Vědět, že to půjde tak lehce tak mu tam šoupnu ještě armatury.
Neboj se normálního betonu. Za 2 dny to neztvrdne tak moc :)
troufnu si tvrdit, že za 2 dny to bude mít 70-80% pevnosti
Vymázni kýbl lehce nějakou vazelínou, ten potěr míchni 1:2 s pískem a mělo by to bejt ok.

29.08.2013, 16:32 |
Jozzo já vám nevím...zkoušeli jste si někdy dlabat kýbl sádry? .. tá sádra zase není až taková sranda jak se zdá a při větší vrstvě už to má pevnost jak kráva
Nakonec jsem se rozhodl zariskovat anechat to na zitra. Dnes jsem namichal 2 zkusebni kyble.
V jednom asi 1/3 smesi,zbytek pisek,ve druhe je to 1:1.
Nechal jsem to v praci u vydechu kompresoru takze by to melo schnout rychle.
Zitra je zkusim rozmlatit a dle toho jak ktery pujde namicham vysledny pomer uz "naostro" i s penezma.
já letos v létě dal peníze do dvou různě velkých uzavíratelných plastových krabiček a ty jsem zalil do kovové trubky o průměru cca 18 cm. použil jsem jen maltu na omítku, když kámoš tahal na baráku perlinku :-) za 2 dny jsem flexou trubku rozžíznul a válec mi vypadl. A bylo to úplně super tvrdoměkký :-) novomanžel to rozbil tak za 2 minuty, což je myslim na svatbě skoro maximální doba aby se nikdo nenaštval... :-)
:-))) tak to budu mit v sobotu velky problem. 70 nasranych svatebcanu + zenich s nevestou vyflustli a prachy nikde...
ja tak svarovi udelal dreveny box a kolik slavil let tolik bylo na kazde strane vrutu(dlouhych)... tez mu trvalo nez se tam dostal a to si myslel ze me prechcije akuckou

30.08.2013, 11:34 |
Skury Já si myslim, že při poměru 3:1 se do toho nedostanou... :) Dal bych rozhodně ještě víc písku.

30.08.2013, 12:10 |
xSam Jsem rád, že mám svatbu již za sebou a žádný z takovýchto "úžasných" dárků jsem nedostal:-/
no nechcu do teho kecat , ale poměr 1:3 , to je beton jak víno , to nerozbijů ani náhodů :o)
to je poměr beton/písek ne cement/písek...
kralík stále ještě rozbíjí:-))
Mno musim rict ze to dopadlo naprosto idealne.
Beton vytvrdnul presne jak jsem chtel,rozbijeli to 2-3 minuty. Nutno dodat ze meli vetsi kladivo a ostry sekac.
Veskere publikum bylo rovnez dobre pobaveno.
Mohu tuhle svatebni zabavu a formu predani hotovosti jen doporucit. Pouzity pomer byl 1/3 pisek a 2/3 beton.

kura ale měl odvahu dát ruce pod takové kladivo :D

03.09.2013, 17:02 |
Ravo tak víš jak, když se vůbec ženíš tak musíš mít daleko větší odvahu ;-)