Navštíveno 2187x

13.09.2013, 20:46 |
Komba Čaute,ví někdo prosim vás co je to zase za novinku dělat hrubý povrch silnice?Tady na plzeňsku se to nějak moc rozmáhá a docela mě to štve,jak se zvyšuje hluk ve voze.A vůbec nevim co si na tom můžu dovolit na motorce,zda se to se mnou neutrhne.Jakpa to prožíváte vy? :)
Určitě narážíš na to, co udělali mezi Mochtínem a Klatovama, že jo? :D To samý je pak na Rudu, taky to nechápu, všude byla krásná silnice a ti idioti to takhle zku*ví.
Protoze EU se zdal povrch ceskych silnic moc hladky a bylo zvysene riziko nehod...

13.09.2013, 21:29 |
Komba No třeba z nepomuka na plzeň to zrovna vyřezávaj asi 5km a u těch klatov je to taky,ale než kousek.Jako i chápu že asi hrubší silnice bude jak šmirgl,takže to bude víc držet,ale to by museli dělat i někde na okruhách a tam se mi zdá že je hladkej povrch ne :D Je to zase hovadina jak utopit peníze úplně zbytečně.
Je tak udělaná i půlka "20" mezi Varama a Plzní, navíc asi trojí různou metodikou, a je to tedy zážitek. Někdo dostal dobře zaplaceno za "brilantní nápad" a už to jede....

13.09.2013, 22:00 |
hawai neznám sice místo na který narážíte, ale já osobně mam na motorce radši hrubší silnici, než úplně hladkou. v zatáčkách mam lepší pocit že mi to neuklouzne
Mne by stacili nerozbity silnice :-)

13.09.2013, 23:25 |
gizmi A ted otazka - je to v zime lepsi a nebo horsi? Logicky v hrbolkach se lepe drzi voda a pak to zmrzne v led, ne? :) Jinak jako psal hawai - me se na tom taky jezdi lepe, protoze to lepe podrzi ;)

14.09.2013, 07:18 |
Komba No oni normálně vyřízli pěknou asfaltku a flákaj tam tuhle hrubou a na místech kde to moc nechápu.A jestli se na tom dá na motorce vyrobit slušnej poser proužek,tak mi to zase tak nevadí :D

14.09.2013, 11:57 |
CVakk | Upraveno: 2013-09-14 12:01:30
tady u náš na severu je todle např: za Železným Brodem v zatáčkám kde se roky proháněj motorkáři a často tu i umíraj... je to jen naplivaná šlupka na původním asfaltu, kterej tu dřív fakt klouzal za mokra (autem), ted to drží jak bejk až to není normální ( je to tu asi 3 roky) v zimě rozdíl nepoznáte... na suchu to taky drží nechutně (slušnej podvozek a dobrý gumy jsou neurvatelný). Nevím přesně co na to říkaj motorkáři, protože se chvíli říkalo že to je kvůli jejich spomalení, (jezděj tu na čas do obce Loužnice hlavně..) což je trochu blbost. Povrch, nepovrch motorky stále padají a pravidelně umíraj...
Mě se ten povrch líbi, na mokru to prostě funguje luxusně, člověk se nemusí bát kdy vyletí (tenkrát tu zkoušeli nějaký asfalt s příměsí břidlice a to prostě klouže jak pes) trochu víc to rve gumy, ale člověk ví že to projede jak na kolejích :)
tady jedno náhodný video pro ilustraci, ještě bez hrubýho povrchu
[ Link ]

14.09.2013, 12:03 |
CVakk
souhlasím s cvakem..nad železným brodem za mokra se tam dá jet i celkem nesmysl..i s autem.. naposled sem tam jel v pondělí při tom chcanci a až sem se divil, že ještě nejsem venku...

14.09.2013, 21:27 |
CVakk Za ty roky už to hrubý trošku zjemnilo, ale stále to drží nesmysl no :)
No lidi si zvyknou na ten hrubej a že drží a až se to ojezdí, zašpiní mastnotou apod, tak tam hezky vycestují. Hladký ani hrubý není nejlepší, třeba v Praze udělali hrubší ve Zlíchovským tunelu, tam to za mokra klouzalo hnusně a je to tam i blbě klopený, takže na kousku hrubý pomůže, ale celkově je to o ničem. Navíc gumy to žere jako struhadlo. A nechtěl bych být motorkář, co tam spadne, to nepomůže ani nejlepší kombinéza, tu to sežvejkne a pak už jen masíčko a kost...
A dobrý gumy na motorce, dobře zahřátý, ve správném počasí lepí i na hladkým, a kdo to položí i tam, je prostě blbec a jel nad své schopnosti, limity
Že je motorkářská obec plná úplně hluchých lidí, projevujících se navenek decibely, které jim může každý autohifík závidět je jedna věc :-D, ale proč se jim podřizují úpravy povrchu silnic a já mám stovky a tisíce km měsíčně v osobáku trávit za poslouchání místo ticha tak hučení orvaváných poměrně drahých pneu, to nechápu....

15.09.2013, 10:57 |
CVakk k těm decibelům jen jedno - když je hezký počasí v něděli odpoledne tak to tu řve do okolí jak na okruhu, jen to s VELKÝM procentem končí houkačkou sanity a naposled před necelým měsícem i svíčkama u silnice

15.09.2013, 13:23 |
Lufas no treba ve Svedsku maj tenhle povrch snad vsude co si tak vzpominam....

15.09.2013, 19:10 |
Komba Chápal bych to v těch zatáčkách,ale tady vyřízli celou vesnici a pak useky,který jseou roviny,široký tak na čtyři pruhy a usek asi 5km,což muselo stát ranec.Stejně stim nic neudělam,ale nechápu to uvyžování:D