Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Výběr NAS

o Navštíveno 1486x o
o 23.09.2013, 17:26 | AR
S tím že zruším stabil pc a přejdu na ntb uvažuji taky o pořízení NASu. Co říkate na Synology DS411slim + 4 x 2,5" 500GB WD Blue. Je to lehce jeté a nabídka je 4600 za NASko a 800 za disk v součtu tedy 7800kč. Záruka je ještě cca 3/4 roku.

Primárně bych jej využil jako webový server abych nemusel mít local host na kompu a měl jej tak k dispozici i v práci, prostě takový dev server.
Dále by měl fungovat jako uložiště pro multimédia audio/video/foto aby bylo dostupné v rámci sítě. Tady by měl ale zajímalo zabezpečení, protože mám v síti napíchlé i sousedy kterým sdílím net a nerad bych aby měli přístup k tomu NASu.

Jinak NASko by mělo být v síti s dvěmi pc, raspberry, PS3 takže aby se dalo využívat přehrávání médií.

o 23.09.2013, 17:43 | Mr.Scully
Kupoval jsem Synology nedávno a vypadá to na moc pěknou mašinku.

Co se týče sdílení, normálně to bude chráněné jménem a heslem, jen Synology si asi vytvoří pár sdílených adresářů (audio, video), které budou sdílené bez hesla v rámci WiFiny, aby k nim mohla televize apod.

Ta slim verze ti stačí? Už si nepamatuju, jaký tam jsou rozdíly oproti vyšším modelům, asi horší procesor a méně vstupů?
o 23.09.2013, 18:58 | AR
Mr.Scully: no hele nevím zda mi to bude stačit ;) Primárně to mám pro přesunutí disků co mám v pc mimo něj aby k datům byl přístup ze všech zařízení a pak teda ten webserver.

Rozdíl oproti neslim verzi nevím, teda jeden hlavní je rozměr disku jen na 2,5" a co sem čet tak možná slabší procesor ale dle testů to vypadalo ok.
o 23.09.2013, 22:10 | manolo
ahoj, doma vyuzivam nas 2x2tb v raidu na filmy, hudbu a jako timemachine. v kanclu jsem klukum koupil nas kde je 8 disku. vse slape super ale...

- je problem makat na 100% na localhostu, je pomaly
- spatna funkce politiky prav, funguji spatne
- do dnes neumime zmenit php.ini

kdyztak dej dotazy...

o 23.09.2013, 22:37 | AR
manolo: hmm ten localhost obslujuje kolik lidí? U mě by to bylo jen pro mě, resp měl bych to jen místo localu co mám teď v pc a abych měl rozpracovaný projekt po ruce kdekoliv. Dá se tam nějak rozumně řešit verze php? Co sem tak vyčetl tak to jede normal na nějakém unixu takže co do obsluhy webserveru by to mohlo být stejné s klasickým serverem?

Jak jsem psal měl bych jej jen na dvě věci weba a media.
o 23.09.2013, 22:40 | manolo
mam nejakou silnejsi verzi a vse v pohode, ale ten localhost bude spise problem softwaru toho nasu... nejde nam nijak aktualizovat ta verze toho sebserveru a pak jej nastavit podle nasich potreb...

ten maly nas co mam doma tak ten se velice casto vytizi i kdyz na tom ficim sam...

sit mame postavenou Wifi N a GB lan, na velky nas pristupuje 8 lidi + ucetni soft.
o 23.09.2013, 22:49 | Mr.Scully
manolo má pravdu, tak jsem to četl, že ti to vnutí PHP s nějakým nastavením a co nejde změnit přímo ve skriptech, tak v php.ini neuděláš, nejde to editovat. Což je pro někoho, kdo myslí weby jen trochu vážně, úplně na pytel.
o 23.09.2013, 22:51 | manolo
jj, takze mame postaveny ten system tak, ze NAS je namountovany filesystem k nejakemu c2d serveru s 8gb ram a ubuntem, kde bezi vse dle naseho setupu. dokonce mame na tom serveru rozbehany asterisk ktery nahrava hovory, uklada na ten nas a ty se zibrazuji v crm, ktery bezi na produkcnim serveru. na nasu mam jeste jednu ip kameru, ale neni to vhodne reseni.
o 24.09.2013, 09:58 | AR
Ajajaj to jste mě chlapci moc nepotěšili :( takže spíš nemám počítat s tím že by mě tam běžel webový server?
o 24.09.2013, 12:17 | RedBaron | Upraveno: 2013-09-24 12:18:59
Proč nové vlákno když se to tu řešilo pár týdnů zpátky a je to vyhledatelné jedním slovem na druhé pozici? Velká škoda pro přehlednost, neumí to admini přilepit? [ Link ]
o 24.09.2013, 13:12 | AR
RB: mě spíš šlo o tento konkrétní kus než obecný pokec o NAS
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3762 sekund.