Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > co je lepsi na behani?

o Navštíveno 2042x o
o 29.09.2013, 19:21 | KAJEL
Zdravím mám dotaz ohledně běhání,chci začít běhat delší trasy ale potřebuju se při běhu občas napít tak mám dotaz co sehnat jestli pořídit nějaký cyklo batoh,běžeckou ledvinku nebo kdo s čím máte zkušenosti díky.

o 29.09.2013, 20:39 | AllInOne | Upraveno: 2013-09-29 20:40:20
Já vždycky když du běhat nebo jedu na kolo, nic si neberu, ale stavím se po cestě na pivo :o)

Ale to si asi slyšet nechtěl co?:)
o 29.09.2013, 22:13 | KAJEL
no to zrovna ne ale nápad to špatnej není:-)
o 29.09.2013, 22:42 | HIGHTOWER
během běhání nemá cenu nějak pít, max. si vypláchnout pusu, já nikdy nepil při běhání a to jsem běhal třeba 7 km, doplňoval jsem to až potom... Ale šel bych asi cestou nějaké té ledvinky a do ní tak max. 0,5 l vody
o 29.09.2013, 23:13 | KAJEL
já chci právě běhat kolem 10 km teď jsem parkrát kolem těch 7 km dával a prostě jsem potřeboval během běhu trochu doplnit protože jsem mě hrozne sucho v puse i krku ale taky bych to viděl na tu ledvinku ale zajímá má mě jak moc to omezuje v běhu jestli teda to vůbec omezuje.
o 30.09.2013, 09:13 | nome
na tyhle tratě ti staší skutečně nějaká 2 dl flaštička do ledvinky nebo "fruko".

Obecně při běhu do cca hodiny což odpovídá těm 10 km pohodovým tempem bys pokud není nějaké extrémní vedro nemusel pít vůbec.

já to řešil většinou tak že jsem si někde na okruhu nechal položenou petku s vodou a když sem běžel okolo tak se napil.
Nebo sebou pár drobnejch a stavil se někde po cestě u vokýnka.

Docela dobré jsou běžecké ledvinky s kapsou na vodu ale mě to strašně vadí když sebou něco tahám kolem pasu nebo v ruce. Jednou jsem si pučoval od kamaráda camelbag a to bylo super ale to je investice tak 3 tis a na tratě 20km+
o 30.09.2013, 09:50 | macomb
Na deset kiláků (pokud neběháš na slunku nebo ve vedru) si myslím bys měl vydržet i bez vody. Já neběhám pravidelně a když už vyběhnu, tak na těch 10-13km a bez vody i doplnění energie v pohodě. Nejvíc jsem zatím zaběhl nějakých 16,5km( necelý dvě hodiny, jen tak na pohodu), ale tam už jsem ke konci cítil, že by to chtělo trochu vody a nějaké energie doplnit.
o 30.09.2013, 11:27 | AllInOne
16km dam sotva na kole, natož abych to uběhl :-))
o 30.09.2013, 11:38 | Knightey-
AllInOne: pfff to dam v klidu uplne ..... autem :D
o 30.09.2013, 12:18 | nome
chlapi to je přesně ta konzumní doba :-)

podle mě pokud člověk má normální dispozice a hlavně chce, tak není problém po pát týdnech/měsících bez problémů dávat 10km+ hlavně nebejt línej jako se vším :-)
o 30.09.2013, 12:42 | macomb | Upraveno: 2013-09-30 12:45:08
No, tak já zrovna nejsem typ maratónského běžce, spíše toho, který to zakončí pivkem ( 184cm,105kg asi těžký kosti nebo co :-D )

Jinak jako nome - běhání mě baví, ale problém je se dokopat, zvednout se a vylézt ven. Pak už to jde samo a je to parádní relax.
o 30.09.2013, 12:52 | macomb
Jinak sportuju minimálně (hlavně protože není s kým a ani moc času) a těch 10km si myslím při tempu 8-9km/h musí zvládnout každý (kdo vyjde schody), protože při tomto tempu se i necvičený jedinec (já) nijak výrazně nezadýchám ;)
o 30.09.2013, 14:54 | CervinVega
podle me pit nepotrebujes do tech 10km a cokoliv na tele by mi vadilo, specialne batoh/camelback...
10km netrenovany jedinec neda ani omylem, pokud se bavime o souvislem behu... vetsina lidi ma problem bezet i jen 2km v kuse...
o 30.09.2013, 15:10 | macomb
CervinVega: Tak to by si musel každý vyzkoušet, já to spíše soudil podle sebe, mě toto pomalé běhání (jogging) přijde podobně namáhavé jako normální chůze a pokud někdo ujde 10km, aniž by měl potřebu si po cestě párkrát sednout, tak by to měl zvládnout. Ale jak říkám, soudím podle sebe.
o 30.09.2013, 15:30 | DaveX
Běhal jsem kolem 8 a nikdy jsem vodu nebral. Ani v létě. Těsně před během si dávej 0,5l vody a budeš v pohodě.
o 30.09.2013, 15:47 | AllInOne
Já naposled letěl necelý 4km.Prumer okolo 13km/h a myslel jsem, ze umru po dobehnuti.
A to sem hral 12 let fotbal a ted x let hraju futsal.
o 30.09.2013, 16:08 | .Viki
Běhám od března, nejdřív každý druhý den, teď většinou každý den. Běhám hlavně terén protože bydlím na kraji Krkonoš přesněji skoro na Rýchorách. Nejčastější trasy jsou 9 až 16km a dá se to i v létě zvládnout bez pití ale je potřeba hned zavodnit jakmile dorazím domů :) Teď jsem si koupil na zkoušku batoh 6 litrů s camelbackem v decathlonu za 500,- Je malej a myslím že na nějakou bundu plus hlavně tu vodu ve vaku stačí. Nechce se mi zatím invetsovat větší částky. Batoh ještě nemám odzkoušenej protože ho mám doma necelý týden a budu ho brát na trasy 20km a dál.
o 30.09.2013, 16:23 | macomb
AIO: Tak v takovým tempu bych taky daleko nedoběhl :)

Taky bych chtěl zkusit nějaké rychlejší tempo (maximum loni s kamošem 5,5km 11km/h), to ještě šlo, ale na nějaké rychlejší tempo bych potřeboval tahouna (motivační hlášky z enda by mě asi nepřesvědčily :-D )
o 30.09.2013, 16:27 | nome
macomb-pokud nemáš nikoho kdyo by s tebou běhal tempo tak stačí přítelkyně na kole, a máš zároveň i pojízdnou občerstvovací stanici :-)
o 30.09.2013, 18:35 | kondor | Upraveno: 2013-09-30 18:37:51
no nevím jestli je dobrý radit 0,5l vody těsně před během - teda jestli si nechceš "vpdplivnout" :) Já párkrát takovou blbost uďál a měl sem co dělat abych to v sobě udržel :)radši se napij tak půl hodiny před během, aby tě netlačil žaludek,i když záleží jak to komu sedne. Jinak myslím že na 10km voda není potřeba. Já vodu beru jen když je vedro. Ani na půlmaraton v neděli sem vodu neměl, ale je fakt že ho flákám na 5:45min/km. To si radši zabal kus toaleťáku ať tě nevytrestaj naklepaný střeva :)
o 30.09.2013, 19:47 | macomb
nome: to by sice šlo, spíš ale na bruslích (to bych se ale sakra zapotil). Aktuálně kolo nemá a ani jí to moc neláká. Spíš jde ale o to, že máme 3-letýho experta, kterej moc ještě nedrandí(ani na odrážedle ani na ničem jiným) a odložit ho není kam ;) Ale příští rok bych to prubl ;)
o 01.10.2013, 11:18 | Sonny...
Ja teda nevim jak vy, ale ja na to behani asi taky nejsem stavenej (184cm/97kg). Od nejakyho unora letosniho roku zkousim behat cca 1-2x tydne (pribral jsem jeste dalsi aktivity) a pres 5km je problem se dostat. Resp. zacal jsem behat venku, ale nemel jsem absolutne zvladnuty dychani. Musel jsem se zastavovat kazdej cca 1km. Po dobehnuti mi bylo na bliti. Presel jsem teda na pas, abych zjistil jak rychle vlastne beham a momentalne mi vyhovuje nejvic 10km/hod, max 11, ale nesmi se s tim po celou dobu uz hybat. Kdyz chci grande finale zvedam to po pul minutach pred koncem az do nejakych 14km/hod. Stejne ale citim, ze 5km je pro me proste dost. Cekal jsem, ze dam casem vic, ale krom toho dychani necitim moc velky zlepseni. Jo a piju minimalne...na pasu jenom srknu nekde uprostred, jinak netreba.
o 01.10.2013, 12:25 | HIGHTOWER
Podle mě je blbost si říci: Tak, a ted poběžím 5 km, ted zase 7 km apod. Já většinou běhal, že se mi chtělo, běhal jsem různý místa a nějak jsem nekoukal na to jak dlouho běžím, kolik jsem asi uběhl a tak. Bylo to v době,kdy nebyly chytré mobily apod., ted to musí být lepší, Endomondo, Runtastic apod. aplikace ti už pomohou, ale stejně motivace musí být u tebe samotného. To jsem si třeba pak zkoukl doma mapách a řekl si, OK, to jde, nebo ne, to bylo málo... Samozřejmě to nezabalit hnedka, když přijde 1 krize při běhu, ale prostě se kousnout, dokud to jde, běžet si svoje tempo, svůj styl. Pokud se nechystáš na závod a běháš fakt jen pro pohyb, běh, tak nemá cenu to tak moc řešit, už jen samotný fakt, že se celé tělo během hýbe, to při mých 100 kg je sakra něco, tak to je to nejlepší... Pokud máš cíl a třeba se ti nějakou dobu nedaří ho splnit, jen tě to spíše odradí než nakopne...
o 01.10.2013, 13:43 | .Viki
Sonny: Chce to začínat pomalu a ne se hned hnát 14km/hod :) Nevím kde běháš jestli někde ve městě, rovinky nebo terén a kopce. Všude se běhá uplně jinak. Začal jsem v březnu, každý druhý den jsem chodil 15km v terénu i po kolena ve sněhu nebyl problém a do kopců, takže nebyl problém dát to za tři hodiny. Pak jsem začal postupně jak lezl sníh dolů běhat a teď se držím v terénu kolem 5:30 kilometr, ale jsou to kopce a tedy uplně něco jiného než po městě. Chce to jen trénink a nějakej cíl, já měl cíl ujít Beskydskou sedmičku a Krakonošovu stovku :)
o 01.10.2013, 14:36 | macomb
Jako Viki, taky bych začal klidněji a zkusil trénovat si dech a techniku.

Asi bych zatím neřešil časy a rychlosti před během, já si vyběhnu a řídím se pocitově ( tak abych se moc nezadýchal :) ) a na časy se dívám až po doběhnutí v Endu. Ale já moc neumím závodit sám se sebou, já bych spíš potřeboval tahouna, nebo konkurenci :)
o 01.10.2013, 15:07 | Sonny... | Upraveno: 2013-10-01 15:09:47
Vsak ja to uz davno zklidnil. Momentalne jaks taks udejcham tempo tech 10-11km/h, cili davam 5km za nejakou pulhodinu. Uz od leta ale beham jenom na pase (1° stoupani), jinak venku jsem behal okruh neco pres 4km na kraji mesta mezi zahradkama, lesikem atp. Prevyseni par metru, nic brutalniho - to jsem ale jeste nemel zmaklou tu techniku. Budu to muset zase jednou vyzkouset venku. Akorat neprepalit to tempo...

Ted si vlastne uvedomuju, ze to u me bude asi psychika, protoze po tom pase me pokazde ceka jeste cca hod. komplexniho cviceni ve fitku, tak si mozna podvedome setrim sily:)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3128 sekund.