Navštíveno 1666x

Jelikož vím, že tu je dost lidí, kteří se motají kolem IT, chtěl bych znát možné řešení.
Chtěl bych přistupovat ke svémui NAS serveru zvenku, tzn. z internetu. Stačilo by mě dostat se na webový server, teď otázka zda je to možné.
Mám router od poskytovatele, potom je můj router, následně switch a poté samotný NAS.
Jelikož mě tato problematika zatím nezajímala (nebyla púotřeba), jak je možné přístup realizovat ?
Díky moc za případné odkazy

21.10.2013, 11:20 |
AR Heh, zrovna včera sem to řešil ;) Jak se dostat z venku na lokální server. Já mám router od Asuse a tam to je v sekci Virtuální PC.
1. Zadal jsem port který se má přesměrovat, např. 1234
2. Zadal jsem typ protokolu, v mém případě TCP
3. Pak adresu na kterou se to má přesměrovat, tedy server, v mém případě 192.168.1.7
4. A nakonec číslo portu, v mém případě pro web rozhraní to je 80.
A pak když jsem zadal do prohlížeče:
[ Link ] tak se mi otevřelo rozhraní serveru na lokální síti.
Jinak pokud jsem dobře vyčet můžeš to hledat v nastavení také pod pojmem NAT

21.10.2013, 11:21 |
AR Jinak ten vstupní port jsem musel zadat jiný, protože kdybych zadal 80 tak mě to skončí na webrozhraní routeru.

21.10.2013, 11:43 |
Arnie_one | Upraveno: 2013-10-21 11:44:19
Moc tomu nerozumím.
Vidím problém v tom, že první věc z internetu ke mně je router poskytovatele, s kterým nic nemohu udělat.
Jak mám tedy nakonfigurovat NAS, nebo svůj router abych přešel přes první adresu z internetu ke mě, čili to je adresa routeru providera napr 82.53XX.XX atd nasleduje adresa routeru 192.168.1.1 a dál mám NAS 192.168.1.104. Pokud sem se regnul u no-ip (to podporuje muj NAS) sice se IP dá vyhledat jmeně domena.no-ip.cz, ale přesměruje mě to na router poskytovatele.
Můj router umí DMZ, umí DDNS (i NAS), ale celkem v tom plavu.
NAS už jsem si připravil pro instalaci systému po síti PXE, ale tohle mě zatím hlava nebere: ))

21.10.2013, 11:57 |
AR hmm tak pokud ti to brzdí router poskytovatele tak to bude asi problém. Asi bude potřeba vlézt na ten router poskytovatele a poladit to tam.
Máš vůbec veřejnou IP adresu? Pokud ne, tak se k tomu nedostaneš, ne? Já si taky zkoušel konfigurovat NAS a teprve když mě přístup zvenku přesměroval na nějaký náš router v ulici o dva baráky vedle, tak mi došlo, že až k NAS se nedostanu.

21.10.2013, 13:22 |
AR Tak mít veřenou IP je základ

21.10.2013, 14:42 |
Arnie_one | Upraveno: 2013-10-21 14:46:21
Mr.Scully:
jak píšu, myslel jsem si, že pomocí no-ip udělám převod nastavením portů se dostanu na NAS,třeba požádat proveidera, aby povolil napr. 80.
Touto cestou jsem myslel, že to funguje.
Jinak mám veřejnou IP, jinak bych se neptal.

23.10.2013, 11:38 |
Arnie_one | Upraveno: 2013-10-23 11:43:15
Vyřešeno :)
Takže pro ostatní kdyby řešili co já.
Neveřejná adresa (bohužel) po prosbě mě ISP povolil 80ku, takže jsem se přeposlal až na webový server a funguje. Tzn
router ISP > router můj > web server (NAS).
Registrace u no-ip (dynmické DNS) a tím pádem si převedete číselnou 188.XX.XX.XX na jmenou vaše.doména.cz, je to zadarmo, akorát jednou za měsíc musíte autorizovat mail ( u no-ip)
Hurá, kdo by se s tím mořil, tak mu snad uštřím čas.
Takže jsi nakonec neměl veřejnou IP adresu? :-O
Ted to po sobe čtu, už mám obrácenej mozek mělo to být:
Kdybcych měl veřejnou tak se neptám.
Lžu sám sobě :)
Arnie: takze mas teda neverejnou = smula. No-IP apod slouzi k tomu, pokud nemas statickou, ale mas dynamickou = to je ti k nicemu.
Lukee_cz: to co jsem chtel me chodi, tzn. aby se kdokoliv pripojil na muj web server a videl obsah tzn. webovou stránku.
Vše ostatní mě nezajímá, až zase něco budu potřebovat, z 90% si na to budu muset příjít sám, jako vždy.
Arnie_one: kua, cetl jsem jen posledni post od tebe, ten predchozi ne :D v tom pripade to moje bylo uplne bezpredmetne. JEste sem tam sem puvodne chtel psat, ze leda poresit s ISP, ale ze to se jim urcite nebude chtit a vida, jeste ze sem to nenapsal, protoze ti to povolili :D