Navštíveno 2358x

05.11.2013, 08:54 |
Losky Ahoj, před dvěma týdny jsem si objedna kuchyni na míru u jedné firmy a nějak neřešil, jaké lidi mají s touto firmou zkušenosti. Kamarádovi rodiče se s nima prý tahali o kuchyni cca půl roku. Pořád něco chybělo, i když měli zaplacenou instalaci, museli si ji nakonec přidělat sami atd. Co jsem koukal na recenze na netu, dost často lidi píšou, že s nima mají problém s dodací lhůtou. Chtěl jsem se zeptat, dá se případně pak nějak odstoupit od smlouvy? Teda naše smlouva žádná nebyla, mailová komunikace, kde byly grafické návrhy a pak mám stvrzenku na 5tis (záloha). Zajímá mě to proto, protože se mi zdá, že komunikace s nima docela vázne a bohužel se připravuju na nejhorší a nerad bych pak případně udělal nějakou hovězinu. Čekací lhůtu mi ženská řekla tak 3-4 týdny, záleží podle toho, co mají skladem. Hlavně nechci čekat 10 týdnů a více:(
Díky
Mě by jen zajímalo, čím ty peníze ve skleníku zalíváš a kolikrát do roka sklízíš, že k nim přistupuješ, kor v dnešní době, takhle lehkovážně.... Řádná smlouva o dílo s termínama, sankcema a podmínkama je naprostý základ, stejně tak osobní jednání. Mailem můžeš řešit tak maximálně poptávku, prvotní návrh, detaily, ale ne dílo, to je hovězina. Je prostě vhodné a nutné zvednout pozadí od počítače a jednat osobně a dbát na dokladovost, oboustranou.... kor s takovými referencemi, co právě nacházíš na netu. Těžko radit, máš jen doklad o zaplacené záloze, jinak nemáš v ruce nic, myslím že jsi zcela vydán na pospas jejich laxnosti a neprofesionalitě a vůbec nic s tím neuděláš....
Děda to říká dobře... teď je generace degenerovaných jedinců, a bude jen hůř, lidi spolu neumí mluvit, jednat, osobně se setkat, psát, číst.... jen umí hladit telefony, psát maily, a vrůstat do židle u počítače :-D :-D :-D

05.11.2013, 09:33 |
Losky Huš, byl jsem tam x krát osobně, po mailu jsme pak řešili, které spotřebiče tam budou:) Nejsem zas takový blbec, abych objednal linku přes internet.
Jinak blbost opravdu je, že jsem nějak nedomyslel to, že vlastně mám jen stvrzenku na zálohu - to jsem opravdu nedomyslel a jsem blbec:( Jenže jsem se řídil dvouma lidma, co od nich linku měli a vše bylo ok, ale včera jsem shodou náhod potkal troje lidi, co jim nemůžou přijít na jméno. Proto jsem si říkal, mrknu na net, třeba tam něco najdu a taky že jo:(
Proto se teď ptám, zda z toho můžu případně vybruslit, pokud by dodací lhůta byl nesmysl. Případně zda převzít linku, pokud něco bude chybět atd.
Dnes se seberu a zajedu tam a budu chtít nějaké sepsání smlouvy, do kdy to bude atd. Pokud řeknou, že nic takového nedělají, tak nevím, jak se zachovat.
TAdy mě udolala cena a nechci dávat za linku 100t.
odstoupit od čeho? dyt ty přece žádnou objednávku písemně potvrzenou nemáš, takže k tomu můžeš přistoupit tak, že se rozloučíš s 5K Kč a oznámíš jim, že kuchyn nechceš. tak prostě tam zajdi s tím, že chceš sepsat regulérní smlouvu s náležitostma jak píše radek nebo že kuchyň prostě nechceš.
lidi, myslete trošku, díky takovým můžou stále přežívat firmy jako je tahle...
firmy spis prezivaji kvuli cene, co jsem pochopil z toho prispevku a jestli je nizsi, nez jinde, tak se da vetsinou cekat uz dopredu, ze s tim budes mit vic starosti, nez s hotovkou z marketu.
kazdopadne kasli na reference na netu a res to spis s firmou. Normalne bych tam zasel, ze me to cekani uz sere a trval na te smlouve.

05.11.2013, 10:57 |
Losky Linka má 270x278 cm a cena s montáží 60t. Myslel jsem, že je tu super cena, ale co jsem koukal, za ty peníze se dají linky sehnat v pohodě (cca 10000,- za metr).
Takže tam přijdu a prostě jak říkáte, budu chtít sepsat smlouvu a pokud ne, tak budu chtít odstoupit a chtít zálohu zpět,pokud to půjde.
na cenu za metr moc nedej, to je dost zavádějící.
mycTD: částečně souhlas, jenže takhle tuhle firmu zalevno nic netlačí, netrápí ho termín, nedostane žádnej flastr za pozdní dodání apod...

05.11.2013, 11:11 |
Losky Normálně tam slušne přijdu a řeknu jim, že bych rád měl sepsanou nějakou smlouvu, do kdy zboží dodají a pokud ne, tak že asi budu trvat na odstoupení od objednávky, kterou jsou vlastně žádnou neudělal (nic jsem nepodepsal ani v mailu nepsal, že něco závazně objednávám).
no netlaci, bo to neni v cene :-) proto musi tlacit zakaznik.
Losky: co bys rad nikoho nezajima. Pozadavek musis postavit vyslovene na tom, ze uz to trva dlouho a treba s tim pohnout, jinak se budes v poradi propadat do nekonecna. Casu nazbyt nema nikdo a vzdycky se resi nejdriv zakazky tech, co nejvic prudi.

05.11.2013, 13:04 |
Losky tak jsem tam byl a asi si dělají ze zákazníků prdel nebo já nevím. Nejsem typ, abych se s někým hádal. Přišel jsem s tím, že jak to vypadá, kdy přijdou na to doměření a on, že lhůta je 6-8 týdnů, což teda mají i v těch svých podmínkách a pak při instalaci se doměří zbývající dvě skříňky, což asi logiku má.
Tak jsem jen něj, že bych rád dostal nějaké potvrzení o tom, že jsem si tam objednal linku s nějakým dodacím termínem a on, že tohle nedělají, že je to víceméně na důveře a že oproti ostatním vybírají zálohu cca 10%, ostatní prý třeba 70%. Prostě že mi maximálně napíše do mailu přibližný termín dodání, což je 47-48.KT.
Ještě jsem mu řekl, že jestli si uvědomujou, že jim to klidně můžu poslední týden odříct a on, že to chápe a že v tom případě přijdu o zálohu a že kupce seženou jiného...
Takže se mnou asi vyjebal...
trvej na pisemnem potvrzeni terminu dodani (sepsani objednavky), nebo na vraceni zalohy.

05.11.2013, 13:17 |
Losky Taky mi přijde, že si hrají na svůj alibismus. Přeci takhle se nedá podnikat na dobré slovo, ne?

05.11.2013, 13:26 |
DaveX To, že by jsi tam přišel s policií a uhrál to na nějaký podvod ve hře není?

05.11.2013, 13:28 |
Losky Ne, zatím žádný problém není, ale bojím se toho, že to tak jednoduché asi nebude. Definitivně mě dnes znejistilo to, že mi žádnou smlouvu nedají...

05.11.2013, 14:06 |
Losky maximálně budu tratit tu zálohu, ale mrzí mě, že se j tomu takhle staví. Je to nejistota.
ve skutecnosti nic, jako nevratna zaloha neexistuje. nevratit zakaznikovi prachy, kdyz zrusi objednavku neni nic jednoducheho - zvlast, kdyz ji zrusi z duvodu, ze mu ji dodavatel nepotvrdil.
Klidne posli doporucenej dopis, kde oficialne pozadujes potvrzeni objednavky nebo vraceni zalohy.

05.11.2013, 16:41 |
Losky zítra jedu do Brandýsa do kuchyní, nějaký Dušek, zkalkuluje mi to co mám tady a uvidím. Prý je to hodně nestandardní postup. Tady vystaví faktury, termíny atd a cenou by to mělo být přibližně stejně. Dělají kuchyně 20 let, tak snad umí.
Pak se rozhodnu co a jak