Navštíveno 8106x

06.11.2013, 10:18 |
eldik Ahoj,
určitě dost členů jezdí nakupovat do Německa. Jde mi asi nejvíc o oblečení, boty a hračky.
Bydlím kousek od Prahy.
Teď otázky:
Kam ject?
Kdy tam ject?
Na co si dát pozor?
Díky moc.
V tomhle případě asi nejblíž Dresden.
Elbe park je přímo u dálnice směrem na Berlín. Pokud se budeš držet značek na Berlín, nemůžeš to minout, je to na konci Drážďan. Spousta lidí tam jezdí nakupovat a je to tam opravdu velký.
Zde i český web k tomu
[ Link ]
tady máš detailní recenzi z ledna tohoto roku z pohledu nějaký baby :-)
[ Link ] Já po nákupech moc nejezdím, ale dost známých si to tam chválí.

06.11.2013, 12:56 |
Pekys Ale jo, dá se tam něco sehnat, Drážďany jsou asi nejblíž a je tam všechno. Kousek od Elbeparku je i Makro a tuším Hornbach. V Elbeparku je obří hračkářství ToysRus, nějakej diskont, tuším Aldi, Ikea, nějaký domácí potřeby a hafo dalších krámů. Na hračky jen bacha, že takový ty mluvící apod hračky jsou samo v němčině. Lego je tam za hodně podobný ceny jako u nás, pokud nechytneš akci. Drogerie o hodně levnější, hadry jak kde.
Další nákupní ulice je PragerStrasse.
Směrem na Pirnu je pak Real, bývalý Wallmart. Tam maj všechno, a za dobrý ceny.
Z Prahy je to asi 150km a hodka a kousek cesty. Až do Drázdan po dálnici, kromě toho kousku za Lovosicema.
Čemu se vyhnout, tak to jednoznačně nákupů v něděli, protože v něděli je všude zavříno. I o těch stříbrnejch, zlatejch před Vánocema.

06.11.2013, 12:59 |
Pekys jo, ještě směrem z Dráždan na Pirnu je KaufPark, tam je MediaMarkt a nějakej xx dalších obchodů, včetně tuším Kauflandu.
[ Link ]
Včera byl u nás švára, ti tam jezdí z Prahy každý týden,
v ČR už nenakupují krom pečiva, když chytíš slevy,
koupíš kilovou Ramu za 1€, kozačky na mladou za 200kč atd atd.
Poslal mi letáky, mám je doma, odpoledne sem dám linky
Jasně periferie Dráždan
Já jezdím jídlo nakupovat do chamu vezmu cestou i furd in wald. Elektroniku sem tam nekupoval ale vím že některý věci stolky a podobně tam maj levný, mamina si tam koupila boty minulý rok a já si je tedko taky budu kupovat a zpokojen

06.11.2013, 14:45 |
eldik A mam ject pred Vanocema nebo pockat az na slevy v lednu?
Metzingen Outlet, ale tam skôr na víkend aj s ubytkom, relaxáciou... a nákup vo väčšom množstve za veľa love, inak sa to nevyplatí :-)
Slevy jsou furt .. otázka na co zrovna
A na západ od hranic je jaký zajímavý outletový centrum? Zajímají mě hadry (trička, košile, džíny, klidně i sportovní věci) - aby to byla dobrá kvalita za přijatelnou cenu. Už se to tu řešilo, ale neuložil jsem si asi odkaz :-)
Eště že z tohodle už sem dávno vyrost´...

07.11.2013, 06:27 |
Bulík Mr.Scully-jezdím pracovně často do Německa tak jsem vyzkoušel Wertheim outlet village či obdobu toho samého Ingolstadt Village.
Naprostá spokojenost.Mohu doporučit.

07.11.2013, 09:33 |
Conan Já nějak tu "levnost" pořád nevidím.
Byl jsem kdysi v Polsku na trzích a ceny podobné jako u nás. Byl jsem i v Německu, Cham a okolí a ceny podobné jako u nás (oblečení, jídlo, hračky).
Mluvím teda o akcích. To co je u nás v akci (někde) má stejnou cenu jako ty akce v Něm. letácích. Né vždy a možné né tak často, ale dá se to sehnat.
Třeba 1/2 Rama za 1€, u nás se taky najde akce za 26-28Kč.
Trička v DE v akci za 3-4€ = u nás taky mají v akci tričko za 75-80Kč (akce dvě trička za 150Kč).
Ano, pokud bydlím blízko hranic, často tam jezdím, tak proč ne. Ale jinak v tom vůbec smysl nevidím (cenovej).

07.11.2013, 09:51 |
Rudi Já můžu více méně souhlasit s Conanem. Pokud člověk nejde vyloženě po dražším sortimentu v řádech tisíců za hadry, tak ta šance ušetřit vzhledem ke vzdálenosti mnohým je takřka minimální, né-li negativní.
Pokud chceš jet pro trička za 4Eura a nákup potravin za 2000 300km, tak nemáš takřka šanci ušetřit, bral bych to jako výlet :-)
2 Conan: nechcem tu vyvolávať flame, ale čo sa jedla týka, tak tam ani neide o to ušetrenie imho, ale o poctivejšie zloženie potravín :-) S oblečením súhlasím, jazdím tam raz za čas a kupujem väčšinou veci v rádoch tisícov (ako celkovou sumou tak aj cenou jednotlivých odevov), toto by si mal každý prebrať, kúpiť 4 tričká a jedny džíny sa fakt nevyplatí :-)
Jde oto že tady za 26-28 koupíš jídlo kde máš samý E v neměcku máš kvalitní, triko co máš tady za 80 korun tě vydrží méně než v německu za ty peníze. Máš víc nadazenou kvalitu.
Jezdim jidlo nakupovat pravidelne 2 - 4x do mesice, u nas nakupuju jidlo minimalne, v DE vychazi ten samy bezny nakup potravin o cca 10 % levneji u bezneho jidla, kupuji bezne jidlo ale napr bio vajicka, mleko, jogurty kvalita jidla je uplne jinde i u toho sameho zbozi, napr ty same susenky vychazeji u nas cca o 10 korun draz jsou o ctvrtinu mensi a maji uplne jine slozeni a 3x tolik ecek. Velice chvalime i nemecke dzusy, kecupy treba i zubni pasta je uplne jina liga, kdyz nemate srovnani prijde Vam to jidlo a u nas ok ale berou nas tady brutalne na hul, jidlo je drazssi a kvalitativni propast je brutalni, je mi z toho smutno a zle! Jeste ze to mam do nemecka blizko... Po nasich zkusenostech a po otestovani nasich rodicu kolegu atd. Uz jezdi do nemecka nakupovat i rodice a to byla stara garda ze u na je vsechno dobre...

08.11.2013, 10:01 |
Pekys a když se ještě registrujes u Realu, tak pro český zákazníky posílaj mailem s akčním letákem 10% slevu na celý nákup :)
Když jezdíte do neměcka nakupovat, nevíte od kdy do kdy sou tam tam vánační trhy a kde přesně?

24.11.2013, 17:39 |
cupra.165 | Upraveno: 2013-11-24 17:41:07
Od 30 treba v Regensburgu
[ Link ] Ja ted jedu s zenou v sobotu busem. Za 700 mas v tom i prohlidku bmw. Maji jeste volno kdybys chtel jet. Odjezd i z Plzne
chci to spojit z nakupem, tudis cesta jen vlastnim autem. Kvuli casu a hojnosti veci.
Nevíte jestli obchodáky maj v neděli otevřeno nebo zavřeno i když bude advnet?

05.12.2013, 13:58 |
Pekys už jsem ti to psal, jen zavříno, advent neadvent :)
pekys: tak sem přehlídnout to nevím jak to vymyslím abych to stihnul v sobotu zajéct a i nakoupit