Navštíveno 2353x

Cau potreboval bych zjistit jestli budu platit jak clo tak dph kdyz balik bude mit neco nad 100 dolaru ?
Druhej balik bude pod 100 dolaru.
Snazil jsem se to najit ale sem akorat vic zmatenej nez poucenej :(
Clo nad 150 EUR (jednotky procent a ještě jen někdy).
DPH vždy nad 22 EUR (21%).
tak ze jen dph ? Clo ne ? Kdzy kazdej balik bude objednavka zvlast ?
Clo je jen 2,5% při ceně nad 150%, DPH viz Mr.Scully. Taky mám v USA u kámoše balík s věcma a řešim jak to co nejlevněji dostat do ČR :-)
ladisv6: mohl bych ti po vanocich pomoci s postou do cr myslim ale ze dal jak do prahy to zadarmo nedostanu maximalne do plzne :)
Praha je ideal :-) napiš na mail lad.toth@gmail.com jak to plánuješ, díky
clo není 2,5% záleží na specifikaci zboží/materiálu a zařazení do příslušné celní nomenklatury, může být klidně i 12% (elektronika, textil atp.)
no na parts express si chci koupit menice budu stavet bedny vubec ale prave nevim na kolik me vyjde to dph a clo ale jestli dobre chapu tak clo neplatim kdyz nepresahnu 150 EUR muj balik ma hodnotu 100 dolaru.
Tak ze 100dolaru + dph to je vse co zaplatim ?

14.11.2013, 18:58 |
CRK jak ten balík bude velkej? často z usa neplatim nic...
Jak velkej bude netusim to na to ma vliv ?

14.11.2013, 19:19 |
CRK samozřejmě :D
nevim proste balik s reprakem 8" jak velky to asi muze ve vysledku byt ?

14.11.2013, 19:28 |
CRK | Upraveno: 2013-11-14 19:28:50
záleží na tom, jak je to nápadný a co ti na to napíšou... občas nechtěj vyjít vstříc jako v číně a napíšou plnou cenu a pak platíš, ale když to ukecáš, tak proč mi nemohl stát reprák třeba 26,- a pošta 17,- a projde to v pohodě... musíš bejt snaživej a protáhneš to...
tak me nejde snima vyjebat ale o to kolik zaplatim jeste na vic kdyz objednavka je na 100 dolacu. Postu po usa i do cr mam uplne zdarma :)
2. Zásilky zboží mezi soukromými osobami
(články 25 - 27 NR 1186/2009) jsou dárkové zásilky odesílané soukromou osobou ze třetí země jiné soukromé osobě, která se nachází ve Společenství, a musí se jednat o dovoz neobchodní povahy. Osvobozeno je však jen zboží do hodnoty 45 EUR...
Hodnota zásilky = cena uvedená na hodnověrném dokladu + dopravní náklady přepočtené dle přepočítacího kurzu na Kč.
(Přepočítací kurz: Stanovení směnného kurzu je upraveno v čl. 168 – 172 nařízení Komise (EHS) č. 2454/93 ve znění pozdějších předpisů následovně. Jsou-li skutečnosti, které slouží k určování celní hodnoty zboží, vyjádřeny v jiné měně než v měně členského státu, v níž se celní hodnota určuje, použije se při určování této hodnoty v měně daného členského státu směnný kurz zaznamenaný v předposlední středu kalendářního měsíce, který je řádně zveřejněn téhož nebo následujícího dne. Kurz zaznamenaný v předposlední středu kalendářního měsíce se používá po celý následující kalendářní měsíc, není-li nahrazen kurzem uvedeným v článku 171. Jestliže v předposlední středu uvedenou v odstavci 1 není zaznamenán žádný kurz nebo jestliže není týž nebo následující den zveřejněn, považuje se za kurz zaznamenaný v uvedenou středu poslední zaznamenaný kurz pro danou měnu zveřejněný v předchozích čtrnácti dnech.)
Zásilky EMS se zbožím neobchodní povahy:
CLO = x% z (hodnota zboží + dopravní náklady)
DPH = x% z (hodnota zboží + dopravní náklady + CLO)
Balíky a listovní zásilky se zbožím neobchodní povahy:
CLO = x% z (hodnota zboží)
DPH = x% z (hodnota zboží + dopravní náklady + CLO)

14.11.2013, 20:46 |
CRK Downland: ok, ale já nemám na rozhazování :D
oni ti celnici nejsou opravdu až tak blbí
2 Downland: clo sa líši ak si dobre pamätám, záleží na povahe tovaru, vúčšinou som ale platil 9% ak si dobre pamätám a DPH proste klasické DPH. Viac ma sere to, že si do toho započítavajú aj dopravu/poštu, čo mi príde ako nonsense svinstvo non-plus-ultra...
tak dopravu mi tam snad nic nezapocitaji to je kontejner firemni meho kamarada co ma firmu :)