Navštíveno 2304x

18.11.2013, 16:19 |
trian Ahojte kluci neuměl by někdo sehnat za lepší peníze topnou patronu se závitem na 12V cca 50W, jedná se mi o to že bych to připojil k bojleru místo krbu, a obřívalo by mi to vodu během dne když nejsem doma pomocí fotovolt. panelu a baterky. Zachoval bych ohřev z krbu, a přepínal to pomocí páky na vstupu a výstupu, abych tím neohříval celej barák, ale jen bojler.
Předem děkuji za rady a postřehy.
PS: po elektrické stránce to mám vyřešené.
To je nejaka patrona primo k tomu? Nedovedu si nejak predstavit, ze 50W neco ohreje...

18.11.2013, 16:35 |
trian Co jsem koukal tak ta patrona se dokáže rozehřát na cca 200°C Patrona bude ohřívat jen cca 5l vody, která budu v trubkách a v točeném hadovi v bojler, je to takový nepřímý ohřev. bude to vlastně uzavřený oběh, jen v trubkách kdy patrona ohřeje vodu na cca 65°C a čerpadlo bude honit vodu dokola, jakmile klesne oběhová teplota vody, tak to patrona jen dohřeje.
Pokud je to blbost, tak to udělám úplně jednoduše s fotovoltaikou na 230V 2,5KW s automatickým přepínáním vlstní síť s baterkama, nebo distribuce.

18.11.2013, 16:36 |
trian Jinak ta patrona se používá v malých bojlerech třeba v karavanech.
časem bych k tomu dodělal malou větrnou elektrárnu.
5 litrů cirkulující vody ve šneku obklopeném X litry chladnější vody ohřát 50W? :-D :-D :-D :-D
nechci ti brat iluze, ale 50W nebudou ani ztraty, natoz neco ohrat...

20.11.2013, 22:36 |
trian No nevím ale normoš swe to používá v karavanech v bojelrech 5l, jelo by to jen v létě když nejsem doma.
mělo by to fungovat jako předehřev.
ale jak píšu nemám problém to udělat přímo na 230 s automat. přepínáním.

20.11.2013, 22:36 |
trian Nicméně tomůžu jen otestovat co a jak.