Navštíveno 4432x

28.02.2014, 09:22 |
War Chtěl bych se zeptat starších a zkušenějších. Podlaha ve stoletém činžáku - jedna strana jsou parkety, jedna linoleum, materiály se potkávají ve dveřích pod 3 cm prahem. Vše je po rekonstrukci, nicméně si to podlahoví inženýři udělali jednodušší a ten obrovský práh kryje mezeru skoro na celou šířku futer, což je cca 10 cm.
Původně jsem to chtěl řešit přechodovou lištou, která se dává na plovoucí podlahy, nicméně tyto lišty jsou široké jenom 4cm. Širší jsem nenašel. Navíc bych pod to hrozně rád schoval UTP kabel od internetu.
Takže je tam skoro 10 cm díra mezi parketami a linem. Jak to elegantně a co nejvíc jednoduše vyřešit, aby mi přes to bez problému jezdil Neato?(skoro Vorwerk)
Podle toho, kolik je tam místa na hloubku - ohnout nerez plech, ale 10cm je docela hodně, musel by být dost silný; nebo vyrobit dřevěný "práh" který zapadne do mezery parkety/lino, zespodu vyfrézovat drážku (-y) na kabely; do mezery dát tenčí husáky, zalít a dohnat linem, ...

28.02.2014, 10:24 |
War Dík za tip. To jsou všechno věci, které už si sám neudělám.
Nejvíc by mě potěšilo, kdyby mi někdo řekl, že existuje přechodový profil větší jak 40 mm, ale nic takového jsem nevygoogloval

28.02.2014, 10:37 |
War wolker: děkuji, špatně jsem hledal

28.02.2014, 10:56 |
michall | Upraveno: 2014-02-28 10:57:25
Profil je sice široký 100mm, ale mezera pod ním musí být samozřejmě menší, takže záleží na tom, jak přesně je mezera široká a jestli robot překoná tenhle "kopeček".
Mam taky Neato a musim rict, ze jsem byl prekvapenej co vsechno "vyjede". Hustej koberec s 2cm vlasem uplne v pohode... Navic kdyz mu to nejde vyjet naprimo, tak si couvne a vjede na to zesikma...
A zhoblovat hrany prahu? (nájezdy?)