Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Help IT: Jak zformátovat disk?

o Navštíveno 2011x o
o 08.04.2014, 10:32 | Thullo
Přátelé,
prosím o IT pomoc s následujícím problémem.

Rozhodl jsem se přeinstalovat Netbook (Lenovo Ideapad) a pořídil jsem si na to externí mechaniku. Vše by bylo v pohodě, Bootování zajištěno, jednotka frčí, ale prblém nastane, když spustím instalační systém z CD (Win XP) a začnou se kontrolovat stávající systémy v Netbooku - kopíruje si tam soubory (jako vždy) ale pak shasne obrazovka a když se rozsvítí, napíše to toto modré svinstvo viz foto:

Už jsem dělal scan disk, nenašel žádnou chybu. Viry tam snad žádné nejsou. Prostě to chci zformátovat, ale nedostal jsem se k tomu, abych si zvolil oddíl a ten nechal zformátovat :o(

Poradí mi někdo (ale když tak krok za krokem) jak teda zformátovat tento Netbook? Díky moc všem - Thullo

foto k příspěvku  od Thullo

o 08.04.2014, 10:45 | axetom
nastav v biosu nativni ide nebo compatible .
o 08.04.2014, 11:03 | AR
V instalatoru oken máš normálně nabídku ještě před samotnou instalací. Můžeš odstranit oddíly, vytvořit a formátovat.
o 08.04.2014, 11:12 | Thullo
2 axetom:
Co to je? Tomu nerozumím :o(

2 AR:
Já vím, ale k tomu jsem právě vůbec nedošel :o(
o 08.04.2014, 11:17 | axetom | Upraveno: 2014-04-08 11:18:29
v biosu, kdyz ho prolezes nekde bude neco takoveho [ Link ]
dostanes se tam po zapnuti pc stiskem treba del, F1, F2, byva to tam napsany// enjspis to bude tim F2
s formatem disku to nejspis nebude mit vubec zadnou spojitost, bude to jen v tom prepnuti. Jo a bacha pokud mas recovery partition na disku, nemaz ji. system muzes obnovit odtamtud
o 08.04.2014, 11:17 | Thullo
2 axetom:
Bios vypadá takto - nevím, co máš na mysli :o(

o 08.04.2014, 11:20 | Thullo
2 axetom:
OK, takže jsem to našel, dal jsem tam změnit z AHCI na Compatible - ztkouším to teď - dám vědět...
o 08.04.2014, 11:21 | Thullo
2 axetom:
Mno a co se týká recovery partition - to nevím, zda tam je - chtěl jsem to udělat z gruntu :o) to mi příjde lepší, ne? Myslím, když to zformátuji a vše nainstaluji znovu, hm?
o 08.04.2014, 11:24 | Thullo
2 axetom:
Tak už jsem tam :o) teď to mohu už zformátovat - mám to pak zase přehodit zpět na to AHCI???
o 08.04.2014, 11:26 | axetom
no bacha, musis doinstalovat ovladace na to ahci. klidne to nech :) jsem rad zes to nasel:)
o 08.04.2014, 11:31 | Thullo
2 axetom:
Takže tomu vůbec teď nerozumím :o) mám to teda přehodit pak po formátu disku C zpět na to AHCI???

Prosím tě, nemohl by jsi mi poslat na sebe telefon - nebo prozvon na 775 636 616 - zavolám ti - abych se tě poptal rovnou :o) mám navíc další dotaz - toto na mě kouklo.

Co je ten oddíl kde není písmenko, ale jen - ??? má to 15GB, ale nemám tušení, co to je. To tam mám nechat???

o 08.04.2014, 11:37 | Thullo
2 Axetom:
Moc díky za skvělé rady a pomoc po telefonu! Fakt si vážím lidí s tímto přístupem!!! Ještě jednou děkuju!

A jde se makat :o)
o 08.04.2014, 12:09 | Crimson
vše zrušit, žádný oddíl neponechat,
hlavně nic nového nevytvářet, žádný oddíl, jen dát NEXT !
o 08.04.2014, 12:25 | AR
No to vypadá jako recorevy partition....
o 08.04.2014, 13:12 | axetom
Crimson: jj proč ho nepřipravit o možnost použít recovery viĎ? blbost to rušit!
o 08.04.2014, 13:43 | AR
jako recovery jde i v případě poškození obnovit, ale chce to mít recovery placky k noťasu.
o 08.04.2014, 13:51 | Thullo
2 AR:
A ty já nemám :o) je to NETBOOK :o) takže ani nevím, zda se k tomu placky dávaly ;o) teď jsem poprvé vyzkoušel to recovery - masakr, jak za 5minut byl systém celý nahozený zpět :o) to mě velmi potěšilo!

Ještě jednou moc děkuji členovi AXETOM! Jsi fakt frajer kámo!
o 08.04.2014, 14:05 | Crimson | Upraveno: 2014-04-08 14:06:31
jasný, nejpohodovější řešení..
myslel jsem, že tam chceš nasypat něco jiného, jasně recovery používám z 90% když mi to lidi přinesou a je to tam

alt + f10 většinou funguje
o 08.04.2014, 15:07 | AR
Thullo: neva že je to netbook, jde to i pomocí flašky ;) a nebo externí mechaniky. Vždy je nějaká cesta jak tam tu recovery partition dostat ;) Recovery je fajn že dostaneš noťas do factory stavu a nemusíš řešit drivery atd.
o 08.04.2014, 15:14 | Thullo
2 AR:
Ano, dnes jsem na to Recovery díky AXETOMA přišel :o) nikdy dříve jsem to nedělal.

A s těma plackama jsem myslel tak, zda by mělo smysl je k Netbooku dávat. Samo, že jsou externí mechaniky (tak jsem to teď i dělal) ale při prodeji Netbooku bez mechaniky, aby k tomu dávali CD/DVD to mi příjde divné :o) ačkoli možné to je...
o 08.04.2014, 20:36 | AR
Thullo: ee recovery placky se k booku nedávají, protože máš recovery partition, ale máš je k dispozici u výrobce pro případ kompletního pádu.
o 09.04.2014, 07:17 | axetom
bohužel zrovna lenovo si nechá za recovery dvd platit 500Kč, zatímco třeba acer je pošle zdarma. Až ty placky tam pak najedeš přes ext. mechaniku:)
o 09.04.2014, 07:17 | axetom
bohužel zrovna lenovo si nechá za recovery dvd platit 500Kč, zatímco třeba acer je pošle zdarma. Až ty placky tam pak najedeš přes ext. mechaniku:)
o 09.04.2014, 07:39 | AR
tak ono recovery placky je stav kde by se normalni user neměl běžně dostat že ;) ale i to pětikilčo se dá zkousnout. Já to řešil u dellu, kde to bylo taky zpoplatněno i když byl book v záruce, ale nebyl jsem první majtel, naštěstí na supportu jsou rozumní a poslali mě to i tak ;) a co překvapilo ještě víc tak že odpoledne objednano a druhý den to bylo na místě ;)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3919 sekund.