Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > R:mikrovlná trouba - horké nádobí

 o Navštíveno 6003x o
o 08.04.2014, 20:03 | PAVELK
Nikde jsem nenašel tak se zeptám zde, spousta odborníků tak snad někdo poradí

Problém je v tom že naše mikrovlná trouba přestala ohřívat pokrmy ale zato velice pečlivě ohřívá třeba talíře nebo hrnky, co se mohlo stát? Není lepší troubu vyhodit a pořídit novou? Není tam něco nebezpečného?

Díky za rady


o 08.04.2014, 20:15 | Kapka (M)
Tohle přesně začala naše dělat také :-(
o 08.04.2014, 20:21 | AR
Tak to je klasika ne? ;) talíř milion stupňů a pokrm vlažný ;) Ale upřímně mě zajímá čím to je, přeci jen důvod proč se ohřeje talíř nebo pokrm je stejný, rozkmitání atomů a tím jejich zahřátí.
o 08.04.2014, 20:24 | PAVELK
Talíř by měl byt ohřátý maximálně od jídla, nikoliv naopak :) to je podstata mikrovlnné trouby, jinak by se dodnes ohřivalo v peci :D
o 08.04.2014, 20:27 | X-sat (M)
Moje postřehy:

- udržovat čistý ten plastový obledelníček na stěně uvnitř. Usazují se na něm částečky tuků a par z ohřívaných jídel a vlněné generované magnetotronem tudy pak neprochází jak by mělo

- nektera keramika do sebe pri myti (pouzivame mycku, takze nadobi je te vode vystavovany dlouhodobe) po case jakoby „nasaje“ vodu (i glazurovane) a proto se jakoby zevnitr ohriva
o 08.04.2014, 20:32 | PAVELK
Nádobí jsem vyloučil použitím jiné trouby, v te to nedělá
o 08.04.2014, 20:38 | AR
pavelk: řek bych že hlavní důvod mikrovlnky je rychlost ohřevu, nikoliv to že ohřeje jen potravinu.
o 08.04.2014, 21:14 | FSAL
"Pekelnej stroj" je vhodnej tak max na popcorn, ale ne na ohrev/pripravu jidla :), takze vyhodit :)
o 08.04.2014, 21:21 | AR
FSAL: na popcorn je nej popcornovač ;)
o 08.04.2014, 21:28 | FSAL
AR: hm, ja mam opacnou zkusenost, ale je pravda, ze to byl obyc domaci, nikoliv profi "kinovej"
[ Link ] a ten stal za vyliz kapsu
o 09.04.2014, 07:30 | Dudelina
Divný.
Základ je ohřívat na míň wattů. Jinak se klasicky pálí tenká vrstva pokrmu u okraje a ohřívá talíř. (dobře vidět u plastových misek)

Vzhledem k tomu, že ohřev je založen na pohybu molekul vody, tak to musí mít souvislost s případným nasáknutím keramiky. Jinak si to neumím vysvětlit. To by se mikrovlnce podařilo rozhýbat pevné vazby toho materiálu :)
o 09.04.2014, 08:39 | PAVELK
dnes zkusím plastovou mísu, do ní cokoliv a uvidíme, vůbec to nechápu, talíř je tak horký že nejde ani udržet v ruce a jídlo na něm je studené
o 09.04.2014, 11:01 | tappaja
Jako satak, opatrne vycisti tu slidu, a pak vyzkousej ruzny nadobi. Nej je asi sklo, ale i u nej jsou rozdily, jestli je varny, olovnaty atd...
o 09.04.2014, 11:47 | mrazik
Pokud se nejedna o polivku, pak ohrivat na mene wattu. Ja davam polovicni vykon a treba 4 minuty.
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3275 sekund.