spoustu lidí tu staví, tak by mě zajímalo, kolik jste dali za práci za zhotovení palisád, obrubníků a zám. dlažby. Jak to vychází líp, za bm/m2 nebo v hodinovce?
Já to řešil úkolovkou. Za tuto palisádu dostanete tento obnos.. A pak sem se dále nestaral až na konci zkontroloval kvalitu. Takto jsem dělal dílčí věci. Přesně jsem veděl co to bude stát, žádné překvapení a měl sem klid. V hodinovce platit lidi znamená je trvale kontrolovat, honit a peskovat. A na to já nemám a neměl čas
no co jsem koukal na netu na nejaký ceníky, cena za metr palisády 200-300kč. To mi přijde dost když jich je 6ks/bm. Přišlo mi, že to vychází co za materiál to za práci :-)
Aktuálně jsem řešil.
Mám vjezd 6x7 m a druhý 6x8 m, dál 55 m zahradních obrubníků a 8 m chodníkových.
Za komplet položení zámkové dlažby a všech prací chtěli 115 tisíc (bez papíru). (málem jsem se posral).
Vyřešil jsem to tak, že jsem koupil obrubníky, zavolal tátovi, spolu jsme je za víkend usadili.
Palisády jsem neřešil, na všechno sbírám balvany a dělám po večerech každý den kousek.
Dlažbu mám však anglickou - pískovcový placáky a v manipulačním vjezdu - v tom větším budu dávat zatravňovačky.
Nic, kromě vchodu, jsem nebetonoval, protože je to celý navážka a i když je to zhutněný a za dva roky uhoupaný (parkuju na tom), pořád to pracuje a sedá to (někde, kde je navážka z cihelny už to nesedá - je to tvrdý jak beton a nejde do toho kopnout skoro).
Takže to dávám na štěrk a prosívku a počítám s tím, že tu a tam vykopnu kámen a podsypu ho.
Jinak ceny: zatravňovačky (klasika 40x60x8) - vyšla na 45 kč/ks - 8700,- (cca)
Dlažba pískovec 360 Kč/m2 - je toho s chodníkem a podestou cca 60 m2 - 21600,-
Obrubníky (kupoval jsem je v akci po 40 Kč/ks) - 2500,-(cca)
Prosívka (nevím, zda bude stačit) - dal jsem za ni 3000,-
Nějaký fólie a podobný věci - to jsem nepočítal, ale nešlo o nijak závratný peníze - no jsem v tom za cca 40 tisíc a několik víkendů práce (pokládám výhradně sám)
Ale je to pro mě relax, každý to má jinak. Já sedím celý den na prdeli v kanceláři a nebo v autě a kromě bubnů nedělám žádný sport (kolena v hajzlu), tak se u toho aspoň hýbu :-)