Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Haldex problem

o Navštíveno 8823x o
o 26.08.2014, 18:49 | Martyn
Insignia automat 2.0T 4x4, 2009, 190tis km, zacalo se ozyvat mlaceni ze zadni napravy pri akceleraci v nizke rychlosti, autorizak nahlasil vymenu oleje a pretesneni diffu coz probehlo, ale safra po mesici je problem zpatky a den ode dne horsi:( nekdo ma predstavu nez se to vezme zase do autorizaku?

o 26.08.2014, 19:52 | H-Honza (M)
nevím jestli to s tím souvisí, ale kamarád ma insignii OPC a má na 60t km druhý zadní diferenciál, na záruku, spolu s přeprogramováním jednotek.
Obávám se, že to bude problém všech 4x4 s tím eLSD :/
o 26.08.2014, 19:52 | H-Honza (M)
ještě jsem našel v servisních buletinech:

Technical Service Bulletin 3049
Noise and/or jerking from rear differential during cornering, or on uneven road conditions at low speed.
In case of customer complaint reprogram Electronic Brake Control Module (EBCM) with latest software available on Tis2Web.

Field Remedy: 2660
Service Rear Axle message displayed in the Driver Information Center DTC C0403 symptom code 62 stored in the Rear Differential Clutch Control Module.
DTC may be set due to tolerance deviation of the internal differential clutch oil filter.
o 26.08.2014, 20:22 | radek.613 | Upraveno: 2014-08-26 20:26:20
Zlatej Torsen, kus trubky, pár kloubů, království za čistou mechaniku, nedotčenou elektronikou...... Holt je doba, kdy už i blbý software dokáže odpravit mechaniku, je třeba si na to zvyknout a mít v kešeni dostatek oběživa. Nebo používat auta z dob, kdy tohle nehrozilo.

Tohle vypadá na tradiční "ojeb" zákazníka, kdy je rádoby "čtyřkolka" vytvořena jen LS diferákem a spolupracující ABS, která přibržďováním kol dále zvyšuje "slip" nápravy a přerozdělení hnací síly. Zřejmě nesoulad mezi chováním ABS a diferáku, kdy přibržďování kol poškozuje rázy deiferák, a ten jde do háje. Proto výměny difů a s nimi "nenápadně" odstranění bordelu v softwaru ABSky, aby se chovala decetněji a ničila to méně. Podle mě rozumné řešení bude na záruku zhusit uhnat výměnu difu a firmwarů a pak to honem rychle poslat do bazaru, protože co s tím v baráku, až to na záruku nepůjde uhnat....

o 26.08.2014, 21:44 | Martyn
Hh diky:) ale preloz mi to prosimte:D resp. Tu "resici" cast, pisou tam neco o olejovem filtru v diferaku? To by snad meli vymenit v ramci vymeny toho oleje ne? Vymena stala 7tis btw:(
Jinak u tohohle auta se zadna zminovana chyba v infotainmentu nehlasi..
Spis bych potreboval nejakeho opravdu sikulu co by na to mrknul, opel autorizak se mi nezda uplne kompetentni, na zacatku mi bylo receno ze "zkusime ten olej a pak uvidime", coz se mi ale laicky zdalo logicke, ale toho "uvidime" ted se uz docela bojim:)
o 26.08.2014, 21:45 | Martyn
Zaruka uz je pase samo u 5ti leteho auta:( i kdyz cz puvod a plny servis..
o 26.08.2014, 21:57 | Martyn
Tak koukam ze od 09 by mela na soply byt 6ti leta zaruka, bohuzel limit 120k km:( ale rikam servis je fakt plny myslite ze by to mohlo jit nejak uhadat?
[ Link ]
o 27.08.2014, 01:22 | Kamil07 | Upraveno: 2014-08-27 01:26:17
Pokud je to nejaka casta zavada, tak to muzes hrat na kulanci, nekdy to vyjde, jindy zase ne, ale za zkousku nic nedas.
o 27.08.2014, 15:44 | CervinVega
tyhle zvuky v nizke rychlosti a rejdu maji i Mkove Bmw, kde se to resi olejem s modifikatory kluznych vlastnosti (jinymi slovy se zmensi staticka svornost, aby zakaznik v USA byl happy, protoze vysvetlit mu, ze lamelovy LSD je NEKDY hlucny je nerealny)...
otazkou je, jestli jde o zvuk od otirajicich se lamel nebo tam vznikla vule a vazne se to mlati...
o 27.08.2014, 19:27 | manolo
Kdyz je to auto zasperovane v zadu pod nejakou vahou, rozumej odpor mezi lamelama - predpeti, tek vzdy pri couvani, pomalinkem zataceni se razy lamel ozvou.

Je treba si uvedomit, ze zavodni spera funguje na stejnem principu, pouze ma zvysene prepeti. Aby tento zavodni dif fungoval tak musi mit olej s oznacenim LS - coz znamena limited slip - omezeny / kontrolovany prokluz. U seriove spery, kde toto prepeti neni tak velke, staci obyc olej 75w90 nebo tak...

Chci tim rict, ze ocividne v oplu nevi, jaky olej tam na 101% funguje, a proto zkousi.

Volil bych nasledujici postup.
1. vytahnout speru
2. prohlidnout olej, jestli pri vypustni neobsauje nejaky binec
3. speru poslat nekomu kdo repasuje a sklada zavodni diffy, at treba rekne, ze je problem s tim nebo onym (otazka repasu do 3000,-)
4. zkontrolovat staly prevod

U techto pseudo elekt ctyrkolek (taky vlastnim passat cc 4x4 haldex) jde na zadek jenom male mnozstvi prokluzu. Funguje dejme tomu na zadku 14-20% ku 86-80% na cumaku.

pokud ma tvoje das auto opravdu poctive vytlucenou servis buch a vseobecne se vi, ze toto nemoc das insignia byla, sel bych setou jak rika kamil07 a hral to na kulanci.

Novy diff + staly prevod do nejakeho zavodaku bude treba 70-80000,-.
o 27.08.2014, 19:29 | manolo
tzn ze do oplu muze stat vic...
o 28.08.2014, 10:54 | Martyn
Tak jsem byl v opelu, zaruka ani kulance samozrejme nic, z duvodu nedodrzeni jednoho posledniho servisniho intervalu o 3 mesice.. Kilometry ok, bohuzel auto pres pul roku stalo a nedojelo se s tim na servis:(
Jinak pan mi tvrdi ze bouchani neni z diferaku jako takoveho, ale primo z haldexu.. Vymena diferaku az tak silena neni (25cca), ale haldex je ca 80.. Udajne tam meli 2-3 insignie s timhle problemem..
Nejakej sikula na haldex proste?
o 28.08.2014, 11:49 | radek.613
Autobazar......
o 28.08.2014, 12:14 | Martyn
Asi jo no, vcera jsem jen tak pro jistotu nechal vyvazit vsechny kola a byly teda dost rozhozene, ihned po akci zadna zmena, ale dneska rano se mi zda ze to je mnohem lepsi, tak asi rovnou pryc s tim no:(
Jinak jsem obvolaval nejake "haldex servisy" v cr, bohuzel nikdo nedela primo Opely - resp. kdo rozumi Haldexu nema kvalitni diagnosticky nastroje na Opel, ale podle informaci by to nemelo byt az tak tragicke a udajne nejspis za rozumne opravitelne, muze byt spatne nejake cerpadlo, bo ventil atd.. Jen sehnat nekoho kdo rozumi jak Haldexu tak sOpelum..
Nechcete nekdo peknou insignii:D
o 28.08.2014, 18:31 | manolo
Martyn zkus pana Sixtu, sixta.cz
o 28.08.2014, 18:46 | Martyn
Jo, tomu jsem volal odpoledne:) pan prijemnej a ochotnej, bohuzel se soplama nema zkusenosti. Kazdopadne mi rekl at odpojim kablik od cerpadla ci ceho k haldexu, to jsme udelali a zatim klid takze podle jeho webu to vypada na elektronickou zavadu, zitra mu jeste zavolam ze to pomohlo.
Kazdopadne po odpojeni zacaly vyskakovat chybove hlasky - zkontrolovat zadni napravu a chyba na 4wd systemu, takze nevim jestli se to neodpojilo uplne a proto je ticho:o) co mi rikal znamej mechanik tady co to odpojoval, tak ted by to sice melo byt 4x4, ale ne-lsd..
Btw jedes do thajska tento rok? Budu skoro celou zimu na phuketu delat dive instruktora tak se ozvi kdyztak:)
o 28.08.2014, 20:01 | manolo
Martyn Phutek me moc nebere, draho, rusky nemluvim, ale muzem dat scuka.
Ted ti jede 4x4, ale v jakem pomeru to nevim. Zkus nekde na vode dat rychly start, a nekdo at se diva z venku jestli zabraly vsechny kolca, nebo jen predni nebo jen zadni...

Kukni treba [ Link ]
o 02.10.2015, 01:44 | Hajpa
Opel insignia combi 4x4 2011 118kw najeto cca 140tis pri koupi sel a na timu prestal jit. Tak jsem navstivil opel servis na diagnostiku a tam mi povedeli ze je prokluz olejoveho cerpadla. Jak tento problem mam resit auto jiz po zaruce. Chci jej zprovoznit ale to vite v servisu reknou rozdelat zjistit opravit cca oprava 40tis poradi nekdo diky
o 02.10.2015, 14:50 | Martyn
No nezavidim, ja byl hodit petikorunu na svatou ze jsem se toho pekace zbavil s provarem "jen" 70 za dva mesice.. Ani jsem to nedaval dohromady (jak taky), klucik si to koupil s vytahlou pojistkou na ctyrkolu ze si to necha jako fwd..
Ale jako jinak to nebylo uplne strasne auto, ale ve 4x4 fakt nebrat:o)
o 02.10.2015, 15:11 | Hajpa
Tak ja zatim premyslim zda to dat do hromady a nebo koupit jety kus za 10tis se zarukou. Jinak s autem jsem moc spokojen mam ho dva roky a nemuzu si stezovat.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3944 sekund.