Navštíveno 5415x

Mám trochu problémek s našimi příslušníky. V posledním měsíci se rozhodli, že budou jezdit na jedno místo a zrovna když tam parkuju já. Jedná se o plac v obytné zoně, který není nijak označený, je to na konci cesty, nikomu nepřekážím a už jsem tam měl já i ti kolem mě 3 lístky :o/ O ulici dál, kde je to stejný místo nikdo nic. Má tu někdo zkušenost, jak to s tímhle parkováním je a hlavně - jak se označují parkovací místa?
Díky

09.10.2014, 18:04 |
Wasp v obytné zoně lze parkovat pouze na vyznačených místech, tedy tam kde je značka "P". Pokud u Vás v ulici to pokutují a vedle ne, je to s největší pravděpodobností na udání, někomu to nejspíš vadí :-)
Ona tam právě nikde žádná značka, krom začátku a konce obytné zony, není.
Fordik jakmile tam je znacka obytne zony, lze parkovat pouze na vyznacenych mistech. Urcite to nekdo udava, tak se zkus zeptat strazniku, kdo tam prudi.
požadovat po obci vyznačení park. míst.
když už tam dal někdo značky, tak měl řešit i parkování!
u nás to teda taky neni, ale nikdo nikoho netrestá

09.10.2014, 18:54 |
gizmi Mimochodem Plzen - Lochotín, zde je mraky "jednosmerek" mezi panelaky a slouzi pro hasice, coz vetsina parkujicich odmita pochopit i pres znacku, nebo plnou caru. Neni to tento pripad?
Už vidím, jak mi Policie sdělí, kdo to práší nebo proč tam jezdí :o/ Spíš mi jde právě o to značení parkovacího místa. Nikde jsem nenašel jiné označení než značku s "P". Což zde není.Ani modré, ani žluté čáry na zemi, ani bílé. Vedle jsou stání se železnými sklápěcími kolíky, tak tam nepojedu už z důvodu, že by se to nelíbilo majiteli. Na druhou stranu, ani tato místa nejsou jinak označena jako soukromý plac a pokud je ta zábrana dole a já tam vjedu, tak co? Nicméně to tolik neřeším, jako že jsem tam nasbíral 3 lístky během 3 týdnů a teď mi přišel první za 500,- :o/

09.10.2014, 19:05 |
CRK Fordik: proč ne? Pokud je to nějakej věčnej stěžovatel, tak ti třeba při pokecu naznačej... ale jsou to mrtky, u nás se třeba v centru nedá v poledne zaparkovat, ale stejnak tam měšťáci šmírujou, koho kde nachytat...
Mám trochu podezření, že to není nikdo kdo tam bydlí, ale"někdo" jiný. Proto pochybuju, že mi to sdělí. Spíš o ulici, na to místo je ale krásně vidět jen když se udělá čelem vzad k tomu, kde parkuju většinou já a tam nic. Přitom je to tam otevřená plocha. Nemluvím o tom, že na hlavní parkují auta podél tak, že hasiči by tam s velkým neprojeli ani náhodou. A to tam stává těch aut i 30 za sebou. A nikdo to neřeší.
Takže mě zajímá stále jedno - jak je v zákoně stanoveno označení parkoviště...
crk: parkuju tam občas už 3/4 roku a nikdy nic a i co mi bylo řečeno, tak se tam objevili tak jednou za rok. A teď každý týden? Auta na těch místech parkují každý večer a často i stejná.

09.10.2014, 19:28 |
gizmi Snadne :D Na vsech 3 listeckach je paragraf, ktery jsi porusil. Misto slohu na AHC jej zadej do seznamu a hned budes vedet.
parkování mimo vyhrazené parkoviště. To už vím dávno. Ale nevím, jak mám poznat, kde můžu a kde nemůžu stát, když tam nikde žádná značka není, na chodníku nestojím, na trávě taky ne, na invalidech taky ne, na zákazu taky ne....
09.10.2014, 18:45 | mrazik
Fordik jakmile tam je znacka obytne zony, lze parkovat pouze na vyznacenych mistech.
jak bylo řečeno, v obytné zóně jen v místech označených pro parkování, pokud není, chyba a hnedka bych to řešil oficiálně dopisem na místní úřad - dopravní odbor, PČR, u MP na lísteček podání vysvětlení a že tam není vyznačeno v celé obytné zóně, kde se smí parkovat a rovnou si vzít fotky těch, co tam taky parkují, že parkují všichni někde, kde se tedy nesmí a nebo ať ti řeknou, kdo je na tebe furt volá... Lidi jsou svině no...
dj: a ta vyznačená místa poznám jak???
vejška: díky, to mě taky napadlo. V pondělí tam jdu, tak si tohle vezmu s sebou. Včetně toho, že dopis mu tam krátký napíšu hned.
U nas jsou normal modry znacky P a barvou nakresleny...
dj: právě, to bych bral a nic neříkal. Ale jak dal HIGH ten odkaz, tak vám povídám, že tam je akorát začátek a konec obytné zóny. Jinak tam snad jiná značka nikde není a parkoviště tuplem ne.
možnost parkovat na vyznačeném místě, a jestli tam žádné vyznačené místo není, tak se tam parkovat nedá (i když tam je plac)

10.10.2014, 17:48 |
capo Fordíku, ty si stojíš na vedení, nebo co na tom nechápeš? Jakmile tam prostě není značka parkování, tak tam prostě nemáš co dělat a po právu dostáváš pokutu. Dokud si tam to vyznačené parkování lobbingem na úřadě nezařídíš, může to vždycky skončit takhle. Přestaň to řešit tady, nebuď línej, zvedni prdel a zeptej se na úřadě co pro to můžeš udělat.
capo: a ty zase jsi nepochopil, že v celé obytné zóně není ani jedno označené/vyznačené parkovací místo a tudíž tam nesmí parkovat vůbec nikdo...

10.10.2014, 19:18 |
Sau Hightower : No a co je na tom k nepochopení? :) Si to město či daná čtvrt nepřála, tak tam umožněno zaparkovat není... Nebo je povinnost že nějaké místa k parkování v obytné zóně byt určená musí?

10.10.2014, 19:20 |
gizmi typicka Ceska povaha :D Ja nemohu, tak ukazu na dalsi :D :D Velka vez kdyz uvidi sousedy skakat z balkonu, tak pujde a skoci taky :D
jasně, a ty si gizmi necháš sr... na hlavu a budeš platit pokuty za to, co jiní neplatí, jo? Aha... Přečti si to celé znova ;-) Na nic bych neupozorňoval, kdyby tam nepokutovali nikoho, a nebo pokutovali, když už všechny, a ne jen jednoho stejného člověka. To je to, oč tu běží ;-)
Sau: to samé v podstatě, jasně, nechtějí, aby v obytné zóně nikdo neparkoval na ulici, tak klidně, ale proč když tam parkuje x lidí flastrují jen jednoho? A bez tak ani nevědí, že tedy tam nesmí parkovat nikdo...
takže oni přijdou, je tam 10aut, lístek daj jednomu a jdou pryč? ale no tak. to ani fordík nepíše.

10.10.2014, 19:50 |
capo hightower: můžeš si prosím tě přečíst to co jsem psal ještě několikrát, pomalu, a přemýšlet o tom? :).
Vůbec nechápu jak jsi mohl vykonstruovat to co jsi napsal z toho, co jsem napsal já.

11.10.2014, 08:13 |
gizmi inu chápu dobře, že když se jedná o tebe, tak nějaký "zmrd" na tebe volá, ale když se jedná o cizího, tak tím zmrdem budeš ty? :D :D :D Přesně chápu, proč mi Rakouský nadřízený říká, že jsme jako národ jiná povaha a chce se mu z nás blejt.
odpověď na tvou otázku: protože PČR jsou taky jen lidi a když někdo zavolá, tak je jim jasné, že MUSÍ konat. Proč by někdo dělal zle i dalším, když NEMUSÍ ??? Pořád si tu stěžujete na PČR že konají, ale když nekonají, tak taky špatně :D :D OMG... Ale ještě že jsou na telefonu oni "zmrdi", kteří rádi upozorní na další přestupky :D :D :D

11.10.2014, 20:09 |
Sau Gizmi : No tak zas ale ja byt rakusakem tak chodim radsi kanalama a kdyz uz bych nutne potreboval vylezt ven, pri prvni prilezitosti sa zahryznu do stromu a delam suchu vetev doufaje v to ze si ma nikdo nevsiml ;)

11.10.2014, 20:28 |
gizmi Sau: :D :D vtipalku.. mame tu postaveno a zamestnano 3000 lidí pobliz Plzne a teď stavíme za cca 1mld další areál v místě, kde je brutální nezaměstanost. Pak povídej o chození kanalama - a to hlavně teď, kdy se ukázalo, že pouze každý 3. občan ČR používá mozek (neb šel k volbám)
Hightower: tak to jóóóó .... v tom případě už chápu / tedy nechápu, ale chápu ... OMG
OT
má cenu jít volit ve vsi kde je 7 kandidátů a sedmičlenné zastupitelstvo? :-)

11.10.2014, 20:34 |
Sau Gizmi: Jasně, chápu, to ale na mém názoru nic nezmění :)
A k těm volbám, aspoň u nás by možná bylo lepší kdyby nešli, bo jestli sa tam za náš okres má dostat někdo kdo má trvalé bydliště v Monte Carlu, hm...
Má, alespoň 1 člověk, kdyby nešel nikdo, nedostanou ani ten 1 hlas :-D
OT: dokud můžou kandidáti volit sami sebe... tak aspoň 1 hlas dostanou
Aneb od parkovani k volbam :D