Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Problémy motoru 1.8 TSi - 118KW?

o Navštíveno 12814x o
o 01.11.2014, 10:43 | camron
Máte k tomu někdo něco? Bylo by to ve spojení s manuál 6q. Rok 2011.

o 01.11.2014, 10:44 | camron
a dotaz č.2

Uznává Škodovka ev.kulance po záruce i druhým a dalším majitelům, když to pravidelně jezdilo do autorizáku?
o 01.11.2014, 14:54 | PAVELK
Martine zatím jsem viděl 2 kusy jeden po 130 od novoty začal tak žrát olej ze jsem nechápal a druhá zatím najeto cca 96 a zatím nic
o 01.11.2014, 16:06 | Zdeny60
Byl jsem na audienci na tohoto Superba - ve středu. Pohovořil jsem s mechaniky, kde to auto servisovlai a bylo mi řečeno, že olej to občas bere - tak 2l/10.000km. Což je v normě, protože ti knechti se sichrují normou 0,8l/1000km.
Jako motor je to obdoba šicího stroje - nastratoval ho bazarník, já stál venku u zvedlé haubny a nestačil jsem se divit, dokonce i moje hezčí polovička konstatovala cosi o žentouru:-)
Jízda byla už lepší, motor příjmeně bere vocpod:-) SPotřeba na zkušební trati asi 10km se podařila dostat na 8,5, což je supr, dobu se stálo v HOnrím Lánu na křižovatkách v době špičky.
Ten zvuk prý udajně dělají vstřikovače - potěš pánbu, moje stoletý SUbaru jen lahodně ševelí. Nevím, zdali to je standardní projev tohoto motoru, ale rozhodně mezi etalon tichosti nepatří. Za jízdy je to OK, v Suoperbu je dobře odhlučněno.

Jde o tento vůz: [ Link ]
2011/73048km, cena 399.000,- Nejde vložit odkaz, tak jen popis.

Jinak bylo to bořenéa popis opravy mám vyjetý, kdyby něco:-)
o 01.11.2014, 16:15 | PAVELK
Já ale myslel asi 1 litr na 500 km docela hukot, životnost motoru pramalá, je na tom podobně jak 1,6 v 1 oktávce
o 01.11.2014, 18:14 | camron | Upraveno: 2014-11-01 18:14:56
Safra, no o té spotřebě oleje jsem právě slyšel, tak jsem si to chtěl ověřit. Něco s pístními kroužky, údajně. Teď jsem se navíc dočetl o špatných rozvodových řetězech a jejich vadných napínácích. Je ale možné, že problém býval spíše ve spojení s převodovkou DSG?

Takže jsem myslel, že opustím segment Tdi a pomůžu si benzínem, ale je to koukám akorát tak šlápnutí do hovna :-(.

Co 3.6 v Superbu?
o 01.11.2014, 18:37 | BadyS
mam oiifl od 2.000km a ted aktual 117.000km
motor CDAA 5/2009
nejezdim servis do autorizovaneho, presto pravidelny servis co 15.000km i presto ze liju LL olej ...takze spotrebu oleje nedokazu posoudit v tomto rezimu zadnou spotrebu nepozoruju.
jelikoz nejezdim do autorizaku o problemech s napinaky jsem se dozvedel z netu, dokonce jsem si novy napinak koupil a sel do autorizaku...nakonec jak dil tak prace zdarma akce 15D7. meneno pri 77tkm a 3lete auto bez zaruky.Dalsi problem byl nizky tlak oleje spojeny s varovnou hlaskou na maxiku - vadne cidlo tlaku oleje pod olejovym filtrem ( jsou tam 2cidla).
pak jsem mel jeste BZB predfl OII a tam mi pri 188tkm menili soft RJ kvuli pocukavani motoru za studena, taky se bezne delalo pri garancni prohlidce.

jinak nic dalsiho na obou oii pouze olej, brzdy a naboje kol.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.8561 sekund.