Navštíveno 3813x

Inzeruju auto na Sbazaru a ozval se mi cizinec (Londýn) že má zájem pro syna.Nastala výměna emailové komunikace bez jakékoliv emailové přílohy (vir apod.)...z mojí strany spíš ze zvědavosti. On souhlasí s platbou zálohy nebo celé částky na mnou udaný účet s tím,že potom si auto odveze přepravní společnost.
Otázka zní....v čem a kde hledat nějaký podvod? Opačné případy znám...pošli zálohu a pak...nic,ale takhle....jsem o ničem nečetl.
Tak trebárs že práve Tvoje (predpokladám) LHD auto potrebuje pre syna do Londýna (RHD)? :-)
Mne je divny,ze on posle jen tak do cizi země peníze aniz by auto videl? Hodne velkej duverivec..kaslal bych na to
To uz tu dlouho nebylo! Ale co kdyby, vid? ;)

06.11.2014, 01:13 |
Mr.Scully | Upraveno: 2014-11-06 01:14:22
Samozřejmě nesmysl, na žádný účet ti nic nepošle. A jestli jo, tak budeš první člověk v historii, u kterého se podvodník splete a omylem platbu pošle :-))
A v čem je háček? On ti řekne, že už peníze poslal přes prostředníka a ten ti je pak předá, až jim předáš auto. Prostředníkem bude nějaká napůl existující napůl fiktivní nově založená společnost, která ti pošle mail, že peníze samozřejmě má a že můžeš předat auto...
Tohle už se někde řešilo.
Peníze pošle, má to jiný háček. Jedná se o špatně vypratelné peníze. Proto jsou schopni je utratit prakticky za cokoliv. Ale je přitom velká šance, že ti na dveře zaklepe orgán s tím, že je musíš vrátit, protože nejsou čisté. Bohužel své auto už nedohledáš.
Na mě už toto zkoušeli také.
Bylo to přesně jak píše Mr.Scully
= peníze fakticky nikdo neposlal, měla je u sebe "přepravní" společnost, která je na základě smlouvy měla přeposlat až po předání vozu. Pohádka krásná, ale fakticky by člověk neměl ani peníze ani auto :-)
Klidně mu na to kývni, nech si jako poslat peníze a počkej, až ti dá název té přepravní společnosti, nějaký kontakt na osobu z ní a pak si tuto firmu / osobu vygoogli a prověř.
To je to nejsnazší, co můžeš udělat a nic tím nezkazíš :-)

06.11.2014, 11:01 |
soray Já se divím, že to někdo ještě řeší, bylo kolem toho napsáno už celkem dost...Já když někam dám inzerát, tak mi tyhle mejly choděj pravidelně a rovnou je házim do koše.

06.11.2014, 11:10 |
Rudi jako soray :-) pokud by šlo ještě o nějakýho veterána, tak to třeba ještě pochopim, ale ono bejvá opravdu běžný, že někdo hledá auto pro syna v UK a hledá v ČR LHD :-)
Denní téma na motorkarich.cz :-)