Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Odhlučnění tramvaje

o Navštíveno 3718x o
o 12.11.2014, 15:41 | Silan
Ahoj, napadlo mě zeptat se místní komunity odborníků přes zvuk, jestli nemá někdo zkušenosti s šířením hluku z MHD do bytu. V současnosti máme u dřevohlíníkových oken IV92 trojskla 4 8 4mm, ale to se nakonec ukázalo jako špatná volba, jelikož projíždějící tramvaj to netlumí skoro vůbec. V noci budí a blbě se usíná. Externí roleta je tam taky a ta též nepomáhá. Prostřední sklo funguje údajně jako rezonátor, čili dvojskla jsou proti hluku lepší. Výpočtem mají stávající okna útlum Rw cca 38 Db. a nejlepší dvojsklo s použitím skel Stratophone by mělo mít útlum Rw 52 db (celé okno cca 48 db) Nemá někdo s tímto praktické zkušenosti? Vyplatí se investovat do výměny skleněné výplně kvůli rozdílu 10db? Pomůžou nějaké akustické závěsy? V ložnici jsem okno zacpal 8cm izolací Orsil, pomáhá to na 95% ale to není řešení do budoucna :) Díky za postřehy

o 12.11.2014, 15:52 | CervinVega
10dB je hodně velký rozdíl, otázkou je, jestli je špatné samotné okno nebo jen jeho usazení? Já mám 3sklo a je výrazně tišší jak 2sklo (ale něco jiného je vysoké pískání dětí na hřišti a nízkofrekvenční lomoz tramvaje). Zkusil bych nejdřív těžký závěs, jestli špunty nepomáhají.
o 12.11.2014, 16:07 | Silan
Díky za odpověď, právě ten test jsem dělal s Orsilem, vše nasvědčuje tomu, že když se utěsní otvor, jinudy to nejde, jen přes to vůbec není vidět :D Okno má předsazenou montáž do minerální izolace, připojovací spára je ošetřena páskou. Projíždějící auto neslyším, ale tramvaj to je prostě tank :/ asi je to hodně o frekvenčním pásmu...
o 12.11.2014, 17:19 | Sau
První co ma napadlo po přečtení ména tématu bylo že si nějaký magor kůpil tramvaj a teď sa mu zdá moc hlučná a řeší co s ní. No nic... :D
o 12.11.2014, 17:27 | Ravo | Upraveno: 2014-11-12 17:27:42
jako sau, taky jsem čekal gumový kola, vylepování plechů dynamatem atd :D

sorry za OT
o 12.11.2014, 19:37 | AR
a nebo počkat až se dostane do oběhu ten zlepšováček z VUT co má utišit tramvaj ;)
o 12.11.2014, 20:25 | Luke-Jeep
Tam jde o skřípání v zatáčkách... Ne o "dusot"... A nebo si zvykneš... Bydlím v duhým patře přímo nad šalinou... A spáváme na klid u otevřenýho okna... Chce to nebejt měkkej - člověk si zvykne na všechno ;-)
o 12.11.2014, 20:25 | Luke-Jeep | Upraveno: 2014-11-12 20:26:39
sakryš double pro zvyknutí :-)) pardon
o 12.11.2014, 20:32 | Mr.Scully
No já bydlím asi sto metrů od tramvaje, zrovna tady vybírá kousek od nás zatáčku, skřípá, zvoní... a můžu ti říct, že i s mým hodně lehkým spaním mě tramvaj rozhodně nikdy nevzbudí. Prostě si na to zvykneš - rychleji, než bys čekal. Když jde pod okny nějakej člověk s čoklem, tak mě probudí daleko častěji.
o 12.11.2014, 21:16 | Kacko
Mám tram taky pod okny ložnice a mám to tak - záclona, poloprůsvitný závěs, těžký neprůsvitný závěs.
Dost taky pomohlo snížení odrazových ploch v ložnici - koberec, kytky atp.

Ještě plánuju dát zvenku na parapet nějaké kytky, možná to taky pomůže.

Kdybys přišel na něco lepšího aniž by to byl dynamat po zdech, tak dej vědět;)
o 13.11.2014, 08:43 | macomb | Upraveno: 2014-11-13 08:44:18
Taky jsme bydlívali u skřípající tramvaje a zvykli jsme si (a to mám hodně lehké spaní)

Kamoš bydlel hned vedle železničního mostu a to byl teprve rachot jako prase( a to tehdá ješte bez plastových oken), ale říkal že to už nevnímá a nebudí ho to, naopak si stěžoval, když chrápal u kamoše po kalbě, že ho budí šum dálnice kilák za barákem :-D
o 13.11.2014, 09:04 | CervinVega
Nebo nechat uriznout 8mm sklenenou desku a dat/usadit ji pred okno do stavebniho otvoru, sice nebudes moct vetrat, ale utlumi to urcite.
o 13.11.2014, 14:22 | Zdeny60
Kacko to trefil - je třeba upravit i útlum samotné místnosti - tzn. instalovat prvky, který sníži odrazivost (zvýší absorbci). Buď zabydlovacími předměty (knihovny, sedčka látková, nikoliv kožená, závěsy, koberce, akustické obklady stropu) a nebo profesionálně - jednak instalací odhlučňovacích příček, speciální absorbéry, ale bojím se, že bez zásahu do okna to nebude snadné. A jinak - hodně je to o tom zvyku.
Já jsem bydlel v údolí, kterým projížděl nákladní vlak tažený 2 dýzlovými lokomotivami - kvůli převýšení - na trase Hanušovice - Ramzová. Když vlak vyjel (a obvykle táhnul asi 50 vagonů), tak byl slyšet již od Potůčníka a přestal být slšet až ěkde pod Brannou = 15km-to mu tvralo tak 15 minut. Jel ve 22:30, tedy v dobu, kdy člověk těsně usnul. první dva roky jsem nemohl spát -vždycky mě vzbudil. Po 2 letech jsem si zyvknul (a nebo ho zrušili:-)))A myslím, že nějaká tramvaj proti dýzlové lokomtivě resp. dvěma v plné zátěži je rajský zvuk.-) to nám skákaly hrnce v kredenci a houpal se lustr:-)
o 14.11.2014, 10:45 | PlusOne | Upraveno: 2014-11-14 10:45:57
Jinřichov, Zdeny? :-)
o 14.11.2014, 10:49 | Zdeny60
Ano. Na Moravě (u Hanušovic).
o 18.11.2014, 16:18 | Silan
Dík moc za reakce, provedu ještě vše proveditelné a pak si budu zvykat :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3408 sekund.