Navštíveno 2160x

23.11.2014, 00:29 |
AR Teď jsem si v oknech vyjel lokální síť a je v ní pro mě vidět neznámé zařízení a to bezdrátový router TL-WR740N. Ukazovaly mě to jak Win7 tak i Win8 teď po čisté instalaci.
Net máme od netboxu, klasika trčí UTPčko ze zdi, tam je nějká netbox krabička či snad to je jen spojka na UTPčka a z tama mě to jde do ASUSu WL-500gP V2. Žádné další APčko, router nic....tak kde se tam bere ten TP-Link? Nesetkal se s tím už někdo?

23.11.2014, 11:39 |
Shr3k | Upraveno: 2014-11-23 11:40:02
A spojení na ono zařízení je funkční? Ping, http:// ta.adresa.z.vlastnosti/ ?

23.11.2014, 12:37 |
AR na sedmách když jsem to otevřel tak to chtělo pin zařízení, teď na osmičká s tím nejde dělat nic.

23.11.2014, 12:51 |
Shr3k | Upraveno: 2014-11-23 12:52:14
Nebude to ten krám od netboxu?

23.11.2014, 19:08 |
AR no leda by se tak hlásil STB na telku a nebo v te krabičce co tam je by něco bylo ale to se mě nezdá, to má tak 2x2x2 cm. Ale zase jedivné že by se to identifikovalo jako nějaký TP-Link?

23.11.2014, 19:26 |
DaveF není na tebe někdo napíchnutej ? změnil bych radši heslo na wifině :-)

23.11.2014, 19:45 |
AR Hele to se původně myslel, jenže to sem teď předělával a pro přihlášení k wifi je teď použit radius, takže bez user/pass se nikdo nepřihlásí.
Jinak co je v síti kabelem je PSko, Synology, RapPi s OpenElecem a STB od netboxu.
A wifi jen 2x tel jeden droid a jeden winphone.
To že se někdo napíchl mě napadlo jako první, ale právě přeinstalace routeru a všeho to dle mě vyvrátilo.
Co mě ještě napadlo je že ta sít v baráku je od netboxu nějaká divná a máme třeba společnou lajnu s nějakým bytem v okolí.

23.11.2014, 21:49 |
Ravo | Upraveno: 2014-11-23 21:52:27
vypadá to zajímavě, jako by opravdu měl Netbox u vás v baráku takovou pseudovnitřní síť a nedokáže oddělit svoje klienty. Ale spíš bych se zaměřil na ten WL-500, neměl by ti do vnitřní sítě pustit nic zvenku, pokud si seš jistej že ti tam neleze přes wifi (btw. používat radius na home řešení...to se tak často nevidí ;-). Kukni na nastavení DMZ apod. Rozhodně bych to zkusil s jiným routerem (doporučuju mikrotik ;-) jestli to pořád dělá...
A trošku OT-dokážeš poradit s RasPI a OpenElec? potřeboval bych aby mi při startu přes HDMI-CEC nepřepínal vstup na telce...ale až to nabootuje do XBMC abych si po přepnutí vstupu mohl RasPI ovládat přes HDMI-CEC (prostě nějáký skript nebo něco, co disablne při startu to přepnutí, jinak to nechat vše jak je..)

23.11.2014, 22:55 |
AR Tak on ten netbox je celkově nějaký divný ;) když jsme sem nastěhovali tak sem našel ze zdi trčet dva UTPčka, k čemu je to druhé sem nezjistil ;)
No omezení vstupu z venku to se obávám že moc poštelovat nepůjde, on ten asus je fakt docela hloupý, leda do toho narvat jiný FW. Wifi by teď již měla být čistá, i podle toho co teď hlásí samotný asus v přehledu přupojených klientů a jejich historie. Jiný router bude až ve vlastním, tady to ještě toho pul roku holt vydržím s tímto.
Škoda že ten asus neumí v základu dvě wifi, dokázal to až když jsem mu hodil jiný FW ale to mě zas blbla IPTV takže jsem to musel vrátit zpět. Potřeboval jsem některým wifi klientům co se připojí zakázat "očuchávat" lokální síť ale to sem nedořešil :(
Ad RasPI, hele tohle sem neřešil, ono se to Pi nabootuje hodně rychle takže mě to ani nebaví a navíc jej nevypínám, žere nulanula prd tak neřeším ;)