Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > rada reklamace vymena vraceni p.

o Navštíveno 1968x o
o 26.12.2014, 12:55 | Downland
Cau tak se zase v rodine setrilo na nespravnem miste koupil se tablet a je uplne v .... Displej se normalne odlupuje od ramecku cca 3 mm na jedne strane ¨je normalne videt dovnitr a pada prach za skolo na displej a tablet ted ani nanabiha jen ruzne cary pres displej.

Jak postupovat vymenit za novej kus nebo je moznost dostat penize zpet a odstoupit od smlouvy ? Jde o CZC.cz Radsi bych bral moznost c. 2 a koupim nakej znackovej a jeste si priplatim.

o 26.12.2014, 15:52 | Lu82
myslim ze u eschopu mas ze zakona moznost vratit zbozi zpez do 14dnu bez udani duvodu
o 26.12.2014, 18:17 | Downland
Objednan na eshopu vyzvednut byl na prodejne tim padem asi pada vraceni do 14 dnu jestli se nepletu aspon to nektere eshopy tvrdi.zkusim vymenu za jinej kus nebo chci prachy opravit ne dyt se celej rozpada. Segra ma taky cinu ale to je uplne jina kvalita.
o 26.12.2014, 18:20 | IT-master
Pokud bylo zboží objednáno nadálku (telefon, internet..), tak je jedno jestli si ho necháš poslat bo vyzvedneš na oficiální pobočce. V úvahu se bere uzavření kupní smlouvy a ta byla uzavřena na dálku. Takže to do 14 dnů můžeš vrátit, nezávisle na tom, co ti prodejce tvrdí.
o 26.12.2014, 18:35 | Mr.Scully
No nemyslím si, že ho může vrátit rozbitý. To si říká o problémy (oprava na jeho náklady atd.). Podle mě je logičtější napřed to reklamovat - i po návratu z reklamace by měla platit varianta vrácení do dvou týdnů (ta doba se o dobu reklamace podle mě prodlouží). Samozřejmě pokud to nebylo koupeno na IČO.
o 26.12.2014, 18:43 | AllInOne
Jako Mr.
To asi nepujde vratit rozbitej. To ti taky mohl spadnout....
Musis se na to podivat z obou stran.
o 26.12.2014, 18:51 | Ghofig
Kdyz jsem jeste delal v obchode s IT, tak pokud neco takoveho nastalo (ze dosla nova vec a chcipnula v horizontu par dnu) tak se to resilo vetsinou primo od dodavatele dobropisem a rovnou novym kusem...
Takze resil bych to s prodejcem a treba to pujde. Tady ti nikdo relevantne neporadi. Leda by tu byl primo nekdo z CZC :)
o 26.12.2014, 20:14 | Mr.Scully
Já jsem tohle řešil přímo s CZC zrovna teď a bohužel, protože byla objednávka (omylem) učiněna s vyplněným IČO, tak musím čekat na reklamaci a pak se prý uvidí (tam ta 14-denní lhůta totiž neplatí). Ale zase říkali, že občas se s nima dá to vrácení domluvit, i když to není přesně podle předpisů.
o 26.12.2014, 23:54 | X-sat (M) | Upraveno: 2014-12-27 00:02:03
Proč při nákupu s IČem neplatí možnost vrácení zboží bez udání důvodu?

edit - vidím to, obchodní zákoník... Ale co když to bude IČ např. neziskovky..?
o 26.12.2014, 23:59 | Mr.Scully
Nevím, minimálně do loňska tam dle obchodního zákoníku nebyla možnost vrácení do dvou týdnů, ani třeba reklamace do 30 dnů.

Se změnami v občanském zákoníku jsem nějak ztratil přehled, kde jsou jaké lhůty a co se sjednotilo. Ale přímo v CZC mi to teď tvrdili taky, že to nemůžu vrátit do dvou týdnů.
o 27.12.2014, 00:04 | Downland
bylo mi receno ze mam zadat vymenu jako druh reklamace protoze opravu nechci a pokud mi nevyhovi tak jako ze jsme se nedohodli ani jedna strana mam narok na vraceni penez pryyyyyy :)
o 27.12.2014, 10:24 | gizmi | Upraveno: 2014-12-27 10:25:46
co jsi koupil, at se zasmejem :) ? Take jsem zvazoval levnejsi tablet, ale nakonec prevladl rozum a sahl jsem pro Lenovo (byt za 10tku, penize budou, ja uz nebudu)

Me by spis zajimalo neco jineho: koupil jsem zene na novou S5tku kryt v Praze za 600,- a doma v Plzni zjistil, ze kryt nesedi. Firma ma pobocku i v Plzni. Je mozne dle noveho zakoniku reklamovat v Plzni? Take jsem ted s novym zakonikem v haji..
o 27.12.2014, 12:24 | Downland
nevidim duvod proc nereklamovat na jejich pobocce at uz je kdekoliv :) max jim narves kryt do prdele :)

a ten tablet je naka mrdka iget ale jde o to ze segra ma jeste vetsi noname primo z ciny ani znacku to snad nema a je docela v pohode i konstrukce je ok
o 27.12.2014, 15:05 | gizmi
Tak kryt nakonec prodavac vzal, ale jde do reklamace, takze maji 30 dni a vysledkem je pouze vymena za jiny. No jsem na to zvedav. Kazdopadne me pobavilo par faktu:
x tato pobocka ho neprodava, takze ho "naskladnil" a nasledne hned reklamoval.
x vytiskl mi reklamacni protokol s podpisem nejake pani a podepsal se pod to on :D :D :D

Ohlidam si 30 dni a bud daji neco funkcniho, nebo navali penize. Uvidime :)
o 27.12.2014, 17:07 | IT-master
to Mr.Scully: Jde to. Před pár týdny jsem to řešil s bratránkem. Koupil notes ale byla tam někde chyba z výroby, takže to extrémně žralo baterku, klávesnice fungovala/nefungovala a touchpad zhruba asi jako klávesnice (ikdyž ten spíš prakticky nefungoval). Vráceno bez udání důvodů. A za pár dní, měl prachy na účtě.

Samozřejmě si to obchod zkontroloval ale proti výrobní vadě nemůže nic namítat...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.302 sekund.