Navštíveno 11995x

Jen takový dotaz, je tohle normální, aby jeden prodejce prodával např. za 30.627,- Kč a druhý to samé za 19.890,- Kč? Ale asi ano, jen Autokelly je drahý jako blázen, neb i jinde sem to samé zkoukl a tam za 20.990,- Kč

Jojo, Kelly jsou strašně předražení, proto mohou dávát v pohodě slevu X desítek procent. Neříkám, že ostatní na tom nevydělávaj, ale je to tam prý extrém (mám to od zdroje, co pracuje pro konkurenci)
jj jinak na slevu je vc kelly za 17500 sdph
Jo úplně v pohodě.To samý má třeba elit.Do práce občas něco od elitu bereme a většinou máme na díly i 45% slevu (samozřejmě jak na co).Ale když si to tam jde koupit člověk jen tak když něco potřebuje,tak mu napálej plnou cenu. Třeba pro příklad tenhle setrvák za plnou cenu 32876kč a se slevou za 18082kč a to už je kua rozdíl.
ja kupoval spojku na O2:kelly po sleve 14 a prondo MB 12500 a v MB na moji slevu 11000 ....takže tak
OK, no šlo mi jen o systém, do kelly už nevlezu, po tom, co jsem tam šel pro drobnost a prodávající tam v klidu přede mnou řekl, že "Tihle drobní kupující jsou zákazníci na hovno a jen zdržují", nakupuju už jen a jen jinde...
Da se rici ze Kelly je najdrazsi prodejce na ceskem trhu, i po deseti letech spoluprace a vysoke sleve jsem nebyl schopen se dostat na nakupy u konkurence beze slev...
Jde o politiku. Nejvíc se totiž vydělá na maloobchodním zákazníkovi. A že mechanici účtují díly podle AK ceníku, tak na to jsou jim dobří co :) Někdo prostě žije z mála a chvíli mu to stačí a někdo potřebuje marži na provoz toho celého cirkusu. Je to prostě obchod. A když jsou tak špatní tak proč jsou jednička na trhu? (i s Elitem pač sourozenci)
V Kelly nenakupuju už pět let. Nejlepší bylo, když jsem viděl jejich prosincovej leták - brzdy na C5 komplet (desky a kotouče) cca 12 000 Kč super akce (Ferodo a Delphi). Tak jsem si namačkal v jednom ostravským eshopu komplet od ATE a s DPH do 6 000 Kč :) Kvůli tomuhle tam nenakupuju, max. když to potřebuju hned (a naštěstí už taky ne).

13.01.2015, 19:01 |
Komba A já se musim kelláků zastat,konkrétně chlapů v klatovský pobočce.Nakupuju tam už sedm let,nejsem žádnej podnikatel ani nepodnikam s autama,ale jen si kupuju díly na auta co máme doma a nemůžu si stěžovat.Poslední rok,možná už trochu horší,ale leckdy se dostanu níž než kdekoliv jinde.Vyjdou vstříc,není problém vrátit zboží nebo vyměnit.škoda,že nejedou víc značek,ale to bohužel nejde,jelikož nejsou žádný překupníci co kazí ceny všem kolem.Hold se zase potvrzuje pravidlo,že je to jen o lidech:)
Mozna jsou drazi (mam slevu cca 40%),ale zas alespon o vikendu (v Praze) fungujou a zamena veci probiha bez problemu anebo kdyz sem neco koupil a nepouzil,treba i po mesici to vzali zpet a vratili penize :)
Kelly, Elit pro našince nesmysl... udělal jsem si "jméno" u jednoho soukromníka v Plzni a mám tam ceny na které se nedostane ani kámoš co právě u kelly bere a to auta dělá...
BTW setrvák ze 30tKč to aby byl titanovej a alespoň na F430 jinak si tu cenu nedokážu vysvětlit. Já fakt nevím co si v budoucnu vyberu za auto, když vidím ty werky a jaký nesmysl na to stojí ND...
Nedavno jsem menil spojkovy set na Mazde Cx-7 2.3 turbo benzin a.spojkova sada vysla na 60000 :-) takze Mazdu si nekupuj :-)

13.01.2015, 23:05 |
hawai kelly může jít s ND až na 50% - týká se věcí co berou z číny. Co se týká věcí na škodovky, nářadí apod, tak tam snad 15-20%. už nevím jistě. Jinak já tam teď bral přes známýho tažný, a z 4800 jsem se dostal na necelý 3 tis. :-)

13.01.2015, 23:50 |
mourl Kup tady
[ Link ] Akorát teď s tím kurzem to vychází jen o něco levněji.Jinak je tam i celá sada i s lamelou :-)
A koukam ze se tohle da sehnat v klidu za 15600,- Kc :)
Kdysi jsem mel objednavat spojku na Lambo, u nas za nesmysl, z USA za tusim 4000 USD... Takze Lambo si taky nekupujte...

14.01.2015, 00:25 |
Rudi Ať jsou jakýkoliv a že občas je problém sehnat konkrétní díl, tak servis objednání maj super, stejně tak vracení či reklamačky.
V kelly to mám za 15300,- a kdo neumí, brečí na ahc :)

14.01.2015, 08:14 |
Rocco. | Upraveno: 2015-01-14 08:14:56
Dvouhmotový setrvačník LUK 14 857.- Kč
a může to mít každej a kelly, elit a spol. se svejma slevama se může jít vysrat
[ Link ]
jednoznačně nejde porovnávat autokelly a pak někde obchod horní dolní(myšleno obrazně at se nikdo neurazí), pokud si vezmu co je kelly za kolos a co všechno musí platit, těžko bude prodávat ze ziskem 150 kč na kusu,
pokud se sám podivám do historie, tak jediné co jsem u českého národa vypozoroval, že jdou cestou něco někde najít a pokusit se to prodat pokud možno za co nejméně a podrazit cenu, jediné k čemu to vždy vedlo u daného člověka je dřive nebo později krach :-)
ne vždy je cena na první míste, jde o jistotu reklamace, záruky, že ta firma zde bude i za rok a pokud bude nějaký větší problém máte jistotu, že se k tomu nebudou stavět zády.
je jasné, že hodně lidi otevře službu zboží.cz a jede podle zadání nejlevnější a vidím skladem zakoupim a po měsící zboží nikde atd...
a říkat si je podivej ja to mám tady o 300,- levnější je poměrně komické.
závěrem se musím pousmát, že nakonec noumové jsme všichni pač samotného výrobce celej tenhle set stojí 3000,- a můžeme si klidně říkat kdo dá více tak už nakoupil nevýhodně :-)
hlavne ten model je IMHO nastavenej na male servisy, kde ma mechos prioritu huste site pobocek, jistotu reklamace a minimalni snahu pridavat si problemy kvuli cene, kterou zaplati zakaznik. Ze tam obcas prijde nakoupit i jouda, kterej jako jedinej na zemekouli nema 40% slevu, uz je jenom takovej bonus.

14.01.2015, 09:23 |
Duri xenonman: asi jako xenonman

14.01.2015, 13:15 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2015-01-14 13:19:53
13.01.2015, 23:50 | mourl
14.01.2015, 08:14 | Rocco. | Upraveno: 2015-01-14 08:14:56
kupovat nechci, ani nesháním, jen jsem vybral zrovna tuto věc, kde je vidět jednoznačně rozdíl ceny :-)
14.01.2015, 08:58 | xenonman
máš pravdu, to řeším u elektroniky apod. věcí, kde se to do 2 let může pokazit, ale takový ty věci na auto, pokud to není čína nebo kdo ví co zač, tak tam já, jako člověk, co si to koupí 1 v životě a nebo 1 za 10 let např., asi netřeba nějak řešit reklamaci apod., a servisy apod. ti ano, a ty mají ty slevy, které mě nedají a tak jdu jinam a nebudu ještě shánět někoho, kdo slevy má a řešit přes x kolen :-(
14.01.2015, 09:15 | .mycTD
ano, jsem jouda ;-), stejně jako např. ten prodavač či zaměstnanec autokelly, když potřebuje řešit právní problém a jde jako jouda k drahému právníkovi a zaplatí tam daleko více, když by to mohl řešit u jiného se stejným výsledkem :-)

14.01.2015, 14:01 |
.mycTD | Upraveno: 2015-01-14 14:01:35
HT: to jsem myslel spis obecne, z pohledu jejich politiky. Nehledej v tom nic osobniho ;-)
btw. taky tam obcas vlezu, bo nektere veci predrazene nemaji, jinde jsou nedostupne, nebo kvuli blbosti za 2 kila nehodlam resit postovne s eshopu. Ale je fakt, ze pro spojkovou sadu za x (desitek) tisic bych tam asi nechodil.
pokud se podivam na autokelly jako kolos, tak musi mit nasmlouvany uplne jiny ceny nez prodejce z horni/dolni, kterej ma 150 kc na kusu.
nevim jak na zbozi, ale treba na heurece uz je docela dost recenzi na firmy, kde vidis kolik lidi bylo ne/spokojeno atd. Coz ale ti stejne nezaruci, ze to neposere jednotlivec i u dobre firmy.
Jedinou výhodu pro běžného zákazníka vidím v tom, že má možnost nákupu ND i v sobotu a v neděli...to je obrovské plus a pokud to ve čtvrtek objedná a nepřijde v pátek, tak to tam má k vyzvednutí v sobotu popř. v neděli. Ale jestli má smysl platit marži na něco víc jak 100 %, to tedy nevím...
Elit i Autokelly jsou hlavně zaměřené na malé/střední neautorizované servisy, kdy poskytují slušný servis a mechanik neřeší jestli díl stojí běžně 1500 Kč nebo 5000 Kč, platí to zákazník a je jich spousta, kteří to nechtějí řešit - tady to máte, nějak to opravte, ať to není drahý.
A co se týče ostatních eshopů, tak třeba výš uvedené Autodíly Cardo fungují bezproblémově (naposled jsem tam kupoval tlumiče a horní uložení na Fiat Punto - komplet cca 2200 Kč, v Autokelly bych za tuhle cifru neměl ani jeden tlumič).
jednoznačně souhlas, nebylo ani myšleno kelly je nej prodejce, jen jsem tim poukazal proč mají takové ceny a určitě jsou levnější, proto si každy může vybrat co jemu sedi a vyhovuje...
a i když budou mít nejhorší ceny na trhu, stejně si zakazníky najdou a pokud se podíváš na jejich lonský obrat je to opravdu hodně zajímavé čislo. tuším, že 3 mld Kč
Cardo je cajk, ale treba na moje auto ma dost omezenej sortiment. A to se to pak snadno snizuji provozni naklady, kdyz si z trhu vyzobu jen ty lukrativni polozky a na zbytek seru. To si pochopitelne velka sit dovolit nemuze, bo servisak by hned prebehnul k Elitu.
Vidim tam paralelu s hobbymarketama - vsichni vime, ze za cenu krabicky hrebiku bysme jinde mohli sehnat cely nakladak, ale stejne tam nakupujeme.
Ale zase já se můžu vybodnout na to, kolik toho musí Kelly zaplatit a pod. Ty výrobky jsou naprosto stejný ale za poloviční cenu.
Jestli někdo potřebuje nakupovat v sobotu a mít prodejnu u rypáku tak at si zaplatí o 50% navíc.
Zrovna autodíly cardo musím vychválit až do nebes. Nakupuju cca 3 roky a dělaj uplně ten samej servis pro zákazníka jako Elit. Jen jsou z horní dolní a jede to všechno přez poštu.
Ještě jeden příklad:
Spojkovej set na moje auto
Elit 7500.-
Cardo 2700.-
Oboje sachs. Naprosto stejnej výrobek.
Ať si každej udělá obrázek sám.
já s kelly nemám problém, ceny nám srovnávají na úroveň internet shopů, což nám pomáhá.
Navíc mám trochu větší jistotu, že dostanu, co jsem si objednal - tím narážím na velké procento padělaných náhradních dílů, které se tu porůznu prodávají. Ceny vyšší, servis nesrovnatelný, když se něco špatně objedná, nebo dorazí poškozené, mám tu 3x denně rozvoz abych to vyřešil, když mi přijde balík z netu, musím ho posílat zpátky, a prodlouží mi to opravu o 3 dny, což pokud auto zabírá místo na dílně prostě není dobré, i tohle je třeba zohlednit, pokud mě to živí.
Jednu dobu byl na trhu dodavatel ND za super ceny, ale vydrželo mu to rok, než vyšlo najevo, že opomíná platit faktury dodavatelům a skončil v insolvenci se stomilionovým dluhem, stejně jako jeho nízké ceny vznikaly díky machinacím s DPH při dovozu dílů od jejich hlavního partnera z Polska, další věc, jen pro zajímavost...
zkušenost s některejma e-shopama prodávajicí autodíly...
díly přišel, z krabičky strhnu jejich samolepku a pod nima samolepka auto kelly... takže e-shop má u kellyny slevu, na kterou smrtelník nedošáhne a přeprodává dál s nějakým ziskem dál...

15.01.2015, 17:31 |
Honza2.016v | Upraveno: 2015-01-15 17:37:32
double
H-Honza:
Navíc mám trochu větší jistotu, že dostanu, co jsem si objednal - tím narážím na velké procento padělaných náhradních dílů, které se tu porůznu prodávají.
Tak to muže být i u kelly ne? A jak se vubec pozná,že nejde o šmelinu a jde skutečně o to co je objednáno..
u autokelly klasika, na druhou stranu slevu má skoro každej kdo si o ní řekne :D ale ani po slevě žádná hitparáda, u servisu se nedivim jejich centrální sklad je obrovskej (kdo jel kolem tak ví)díly do druhýho dne (pokud objednáte ráno díl odpoledne je) a závozy 2x denně