Ahojte, mam fobiu I. r.v. 2007, 47Kw, 1.2 Hned To Prodej ale prodavat to nejdem a chcem vyriesit silne vrzganie prednej napravy. Je to hlavne pri rozbehu a brzdeni ked sa to najviac hybe a je to najviac namahane. Silne vrzganie z oboch stran. Dnes som vymenil tycky stabilizatora aj gumove ulozenie cize stabilizator je cely "zrepasovany" a tak ma napadaju uz iba silentbloky ramien. Moze to byt tym? Alebo co ine? Chcem sa este opytat kolko ich je (silentblokov) a niekde som cital, ze ked menit tak za seatacke..vraj skodovacke ked tam dam su na prd lebo po case to zas bude na hovno. Diky vopred za kazdu radu.
Máš stopro utržený zadní silentbloky na rameni.Ty origo jsou jen uchycený na dvou bodech a prd to vydrží,dej tam buď se čtyřma ucyhtama viz. [ Link ] a nebo tam cpou i audiny apod. hliníkový plný [ Link ] .Stačí bohatě ty z prvního odkazu a i se líp lisujou :)
Silentbloky to muzou delat určite, je to jednoducha naprava a moc tam toho neni.Pri rozjezdu nebo brzdeni se ma rameno tendenci podelne pohybovat a to zpusobuje vrzani zaniho silentbloku v rameni, pak je tam jeste predni valcovy silentblok a ten vetsinou vrze pri propruzeni.Kup tam normalni klasicky silentblok co je 4xulozeny ve tvaru X.Pak by mel jit koupit jeste silentblok ze Seatu Ibiza 1.8t Cupra a ten ma ten silentblok plny, ale na tu Fabii to bude uz moc tvrdy.
Hlavně aby ti to namontovali dobře,jelikož ten šestihran má svojí polohu,aby do něj rameno přesně pasovalo jelikož má taky šestihran.Když je auto na kolech,tak by to mělo sedět v drážkach plus ještě je excentrickej:)
Tie plne s hlinikovym obalom z Ibizy Cupry nedavaj. 10-11e Z Audi A2 su podobne plne, ale maksia zmes, ale stoja cca 15-16e.
Potom su origo 2x uchytene a potom to prerobili a je 4x. Je to z Octavie II. cena okolo 6-7e.
Plne nedavaj, lb budes mat z toho kostitras. Kopec ludi s 1.2-1.4 to dalo a nasledne menilo za 4x uchytene, lb aj posledne zbytky "komfortu" were gone....
Kup rovno predne male, zadne z OII a aj capy. Ja to komplet menil na 1.9TDI par rokov dozadu a bral som to od "deda" co ma mototechnu na Galvaniho, nejaka spanielska druhovyroba AQ
tak nakoniec zoberiem asi orginal zosilene zadne [ Link ] + predne [ Link ] dokopy za 31 eur aj s postovnym co je v pohode ale musim si najst niekoho kto mi to vymeni
tak hotovo :) vymenil som vsetky filtre a naplne a nechal som si vymenit aj predne a zadne silentbloky ramien - origo diely uz sa robia pevnejsie tie silentbloky takze by to malo byt na par desiatok tisic km ok :) gulove capy mi mechanik nemenil..nebolo treba tak kaslat nato zatial.. hned je to lepsie ked to auto neplace a nevrzga